Внимание Камера за взимане на книжки!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Внимание Камера за взимане на книжки!!!

Мнение от E36TM » 03 Дек 2012, 15:37

Mollov написа:
... поне парите не отиват в джоба на куките в стил "Са кво праиим?"...

а дано....ама надали :|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 03 Дек 2012, 15:51

Mollov написа:... като бъркат по този начин в джоба на рацерите може да ги накарат да се замислят да почнат да карат по ограниченията...

Зависи, според мен тъпото в тия акции е, че са точно за отчитане на дейност - минаваш примерно с 90-100 на 4 лентов чисто нов път и вече си "рацер", защото са сложили знак 60 или 70... Точно от конкретното място минавам сравнително често и масово там хората не карат с повече от 100, но ето ти ги едни 200лв глоба за нищо....В мен лично такива акции предизвикват само ярост и нищо друго, това не е начин да се възпита култура на пътя, още повече да се превъзпитат рацерите...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36TM » 03 Дек 2012, 16:09

Да ги правят на наистина рискови места....в квартала където е 50 и има пешеходни пътеки и някой кара със 70 - ОК, даже по-голяма глоба трябва. Но не те там не седят с радари - не където може да се сгази някой пешеходец, а на права, която става и за летище :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Дек 2012, 16:16

Мен ме кефи автора на темата колко е любознателен,как пича е спрял,отишъл до милиционерите и ги подпитал това онова. :bowdown:
Кефиш ме честно ,Браво колега :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Дек 2012, 16:19

mangini написа:
Зависи, според мен тъпото в тия акции е, че са точно за отчитане на дейност - минаваш примерно с 90-100 на 4 лентов чисто нов път и вече си "рацер", защото са сложили знак 60 или 70... Точно от конкретното място минавам сравнително често и масово там хората не карат с повече от 100, но ето ти ги едни 200лв глоба за нищо....В мен лично такива акции предизвикват само ярост и нищо друго, това не е начин да се възпита култура на пътя, още повече да се превъзпитат рацерите...

Това с некадърно поставените ограничения можем да го коментираме до утре ;) Но не е в това въпросът - ами в самото спазване на закона... пък и се замисли - да си виждал някое "европейско околовръстно" на голям град, което да ти разрешава магистрални скорости? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Дек 2012, 16:46

Mollov написа:
mangini написа:

Това с некадърно поставените ограничения можем да го коментираме до утре ;) Но не е в това въпросът - ами в самото спазване на закона... пък и се замисли - да си виждал някое "европейско околовръстно" на голям град, което да ти разрешава магистрални скорости? ;)

Дай да не коментираме околовръстните...май и светофари не трябва да има...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36TM » 03 Дек 2012, 16:50

Mollov написа:
mangini написа:

Веднага ти давам за пример това на Виена - 130км/ч Не казвам ,че тук трябва да е толкова - 80км/ч си е идеално....но се дразня на такива знаци сложени единствено с цел да правят пари от тях - замисли се - ако ще е 70км/ч да е в началото на моста, но в края?! И 5 метра след него скрити полицатите.

А иначе минах първо с 80 видях ги в огледалото и ми стана любопитно да не е 60 0граничението и минах пак да погледна....последствие спрях и ги попитах.

Цитирам по-злобния - не ме занимавай, имам книжки да взимам и само преписваше номера от камерата :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 03 Дек 2012, 17:46

Наскоро в един варненски сайт имаше инфо за шофьор минал през пешеходна пътека със 122 км в час и веднага рояк цвилещи да го утрепят тоя в затвора до живот.
Никой не се беше поинтересувал къде е мястото на случката - а то е извънградският път между Ален мак - Манастирски Рид към св. Константин и Елена един 4 лентов път през гората - малко след отбивката за Аонсу!!! където не знайно защо има подлез и пешеходна пътека и ограничение 60 км в час насред гората и 4 лентов - две по две платна!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Дек 2012, 18:33

Всъщност навсякъде в Европа, където има хубаво околвръстно, разрешената скорост е висока. Както знаем, в България полицаите стоят не където има нужда от тях, а където могат да покрият норматива за актове/джобни. И обикновено тези места никога не съвпадат. Примери много. Най-фрапиращият за мен е актът, който ми написаха на напълно прав междуградски участък, с видимост над 500 метра, където има непрекъсната линия, защото на един километър навътре в една отбивка имало военно поделение, което не функционира от '93г. Това ми го казаха полицаите, които ми написаха акта. И като питах защо не спряха гръцкия тир с агнета, който ръсеше боклуци върху пътя (и върху мен, затова го изпреварих), отговорът беше "ние контролираме изпреварването тук, не товарите"... Уважавам професията на полицая като такъв, но подобни "врътки" настроиха хората срещу тях през годините. Не че им дреме, де.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 03 Дек 2012, 20:55

E36TM написа:
Mollov написа:
mangini написа:

Веднага ти давам за пример това на Виена - 130км/ч Не казвам ,че тук трябва да е толкова - 80км/ч си е идеално....но се дразня на такива знаци сложени единствено с цел да правят пари от тях - замисли се - ако ще е 70км/ч да е в началото на моста, но в края?! И 5 метра след него скрити полицатите.

А иначе минах първо с 80 видях ги в огледалото и ми стана любопитно да не е 60 0граничението и минах пак да погледна....последствие спрях и ги попитах.

Цитирам по-злобния - не ме занимавай, имам книжки да взимам и само преписваше номера от камерата :twisted:

Точно но околовръстното на Виена ограничението е 80км/час :idea:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 03 Дек 2012, 20:55

Аз не съм състеззател, обичам бързото каране, но само там където сигурноста е 100%. За съжаление се оказва, че тази година ми дойдоха три честитки от камери. И трите бяха на доста глупави места. И трите бяха за превишаване с по 20-25 км/час. За по 150 лв. Платих си ги веднага с отстъпка по 105 лв. Не ме е яд за парите, яд ме е, че не се чувствам виновен. Тази година съм минал 60 000 км с леки коли и най-вече бусче, нямам едно засичане, една драскотина, едно преминаване на червено, едно неспиране на зебра. Давам си мигачи и карам коректно. Идиотите карат в града и през зебрите със 70-80км/час, а по околовръстното и по извънградските пътища пак с толкова. Гледам форсираните им опелчета и подобни и как навели глави стискат зъби и не дават газ, за да не им изхарчи повече. Не, не се чувствам виновен. Знам, че някъде слагат фолио по номерата или ползват антирадари, но нямам време да намеря и да си купя, но в най-скоро време ще го направя. Чували ли сте за фолио по регистрационния номер?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i

Мнение от achilles » 03 Дек 2012, 21:01

Това дано е от скоро колеги,защото аз в посока младост след SHELL-а карам с 200...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Дек 2012, 21:50

Винаги съм подозирал, че е34 с двулитровия мотор е много бърза кола ама сега колегата ме убеди напълно. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i

Мнение от achilles » 03 Дек 2012, 22:25

споменах ли ,че се засилвам от люлин?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата