Избор на пералня

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Re: Избор на пералня

Мнение от Escape » 17 Дек 2012, 10:50

vaykisss написа:аз съм със АРИСТОН(произведен в Италия) от 2 години,1200оборота,7кг ,супер тихичка е и барабана е доста голям,аз като я купувах беше 1000лв,и гледай да има и по кратки програми никви проблеми ,имах едно 15 годишно АЕГ ама наще го купуваха от Германия,никви дертове,до тая година бачкаше ама взе ,че брадяса :mhihi: ,иначе имам впечатление ,че ГОРЕНИЕ са добри и на добри пари :yes:
БОШ под 1000тина лева недей :yes:

Ами малко опит от 1-ва ръка: имахме Аристон Хот-Пойнт дето ни уверяваха че била по луксозното подразделение на Аристон. Купена за 1300лв през 2009-та година и за тези 2.5 години:
- смениха барабана (гаранционно)
- счупиха се тези пластмасовите вътре в резултат на което се разбалансира по едно пране
- спука се единия маркуч и се оказа че няма защита против наводнение...
- за 2 години при центрофуга стана по-шумна от фуражомелка (въпреки че в началото беше супер тиха - това си го признавам..... най-тихата пералня която съм чувал!!)

Толкова ме изнерви тая пералня че я изхвърлих преди 1/2 година точно като и изтече гаранцията и си купихме Сиеменс (която засега е ок).

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 17 Дек 2012, 13:45

Никъде не видях да се споменава Индезит...
Имаме 2 от тях, едната ми е дома на 15 години е, досега единственото което и се е случило е задръстен филтър (или както там се казва това отдолу отпред, което си го свалих и почистих сама, по скайп инструкциите на мъж ми :mhihi: ) и един изпаднал банел на сутиен под барбана, който го извадихме :mhihi:
Другата е още по-стара, вярно по-рядко за ползва защото е в къща, в която не се живее постоянно, но пък и тя не е чула проблем...
Скоро ми предстои закупване на нова пералня за нов дом, и май май пак ще заложа на Индезит...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 17 Дек 2012, 14:29

В нас от няколко месеца сме с whirlpool и май не съм много доволен(приятелката я ползва аз не разбирам). Но ми се струва сравнително шумна. Също така нощният режим е коренно различен, от написаното в книжката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Дек 2012, 22:10

kOnPuBkA написа:Никъде не видях да се споменава Индезит...
Имаме 2 от тях, едната ми е дома на 15 години е, досега единственото което и се е случило е задръстен филтър (или както там се казва това отдолу отпред, което си го свалих и почистих сама, по скайп инструкциите на мъж ми :mhihi: ) и един изпаднал банел на сутиен под барбана, който го извадихме :mhihi:
Другата е още по-стара, вярно по-рядко за ползва защото е в къща, в която не се живее постоянно, но пък и тя не е чула проблем...
Скоро ми предстои закупване на нова пералня за нов дом, и май май пак ще заложа на Индезит...

Нали говорим за Аристон - за какво да коментирамe Индезит . Всъщност много скоро Аристон , ще бъдат преименувани на Хотпойнт.
Последна промяна acho.rs на 17 Дек 2012, 23:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 17 Дек 2012, 23:11

Ronka написа:Ariston

:yes: "Мерцедеса" у пералните :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 17 Дек 2012, 23:38

Miele - БМВ-то на пералните!!!
Gorenje- някакъв Мерцедес...
:yes:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 17 Дек 2012, 23:58

Като си избирах пералнята много четох, гледах и търсих.
Говорих с приятели продавач-консултанти и хора по сервизи.

Финално си взех Electrolux Time manager (made in Italy) който тежи около 80 килограма :yes: 1200 оборота ги вади СУХИ, а ако не си препълнил пералнята не особено намачкани.
Ползвам я не от много да близо година, но лятото се пускат ПОНЕ по 2 перални всеки ден - понякога 4 - понеже сме с малко детенце (прасенце).

Горещо я препоръчвам супер готина пералня беше близо 800-850 лева, сега може да е поевтиняла.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 18 Дек 2012, 0:24

Аз ще кажа каква НЕ трябва да взимаш:
Самсунг
от тия бягай надалече
Има много коли и ....BMW
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 18 Дек 2012, 10:50

Имам Самсунг на около .... 5 години - приятелски съвет - БЯГАЙ!
Когато се включи центрофугата пералнята тръгва на пътешествие помитайки всичко пред себе си - падат абажури,чупят се прозорци,комшиите реват абее яката раота :mhihi: Да си имаш такава пералня у вас е все едно да си отглеждаш мини терминатор.
струваше около 1000лв уж някъв по-висок клас на промоция не знам си кво - пълен боклук!И на тая марка май не само пералните им не струват.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 18 Дек 2012, 12:00

Miele- няма да съжаляваш

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 18 Дек 2012, 12:13

acho.rs написа:Нали говорим за Аристон - за какво да коментирамe Индезит . Всъщност много скоро Аристон , ще бъдат преименувани на Хотпойнт.

Ами аз бих го коментирала, защото за цена/качество си струва да се коментира... А вие както искате :winky:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Дек 2012, 12:49

цена/качество за употребявано миеле е несравнимо с новите каквито и да е.
за 200-300 лева взимаш пералня, която ще те надживее.

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 18 Дек 2012, 14:47

Аристон :lalala: 6 години я имаме, работи всеки ден и няма никакви проблеми по нея!
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 18 Дек 2012, 15:14

Аз никога повече не бих купил Аристон. Тъкмо и изтече гаранцията и започна да цъка по някакъв странен начин и на 18 минута да изхвърля водата. Потърсих оторизираните им сервизи, които се оказаха два. След няколко разговора и от двете места искаха някакъв продуктов код. Диктувах им всичко, което пише и все казваха, че не е това. Натоварих я и им я закарах на място. Оказа се, че била английска версия и го нямало :kuku: От първия сервиз казаха, че нямали място и отказаха да я приемат за ремонт :shock: . В другия казаха, че най-рано след месец могат да я погледнат. Прибрах си я обратно, защото сме с бебе и пералнята ни трябва. След няколко дни от първия сервиз изпращат двама "майстори". Погледнаха я видаха, че цъка и взеха 20 лв и си тръгнаха. След няколко дни идва друг. Преинсталира й софтуера. На дисплея изписа error2 и спря да работи. Каза, че платката била заминала и нова е към 600 лв, но имал човек, който ги ремонтира. Свали я и след няколко дни я донесе. Сложия, записа и софтуера - пак не тръгва. Дойде и този, който прави платката. Качи някакъв друг софтуер и пералнята тръгна, но пак цъкаше и изхвърляше водата на 18та минута. Всички вдигаха рамене и не знаеха какво да правят. Тъкмо бях решил да купувам нова и реших да я отворя тази. Оказа се, че има попаднали цветоулавящи кърпички и етикети от дрехи в помпата за мръсната вода и датчика за нивото на водата не може да работи. Почистих ги и пералнята заработи без проблеми.

Изводи: Аз лично Аристон не бих купил отново, заради това, че в сервизите им работят изключително некомпетентни хора. След четене из всякакви форуми се оказа, че платките им редовно горят, а това реално е мозъкът им.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 18 Дек 2012, 15:24

Майка ми ползва аристон от 13-15 години. Когато я купуваха беше топ модел. Прала е адски много. Дори по 3 4 перални една след друга без почивка. Но се е разваляла доста пъти. И да постоянно и гори "мозъка". Сигурно вече е сменян 4 5 пъти + разни други ремонти. Определено не препоръчвам.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата