Обжалване на акт при птп
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Обжалване на акт при птп
Значи,разбирам следната ситуация,движите се в 2 платна в една посока ,ти си в лявото платно а кола 2 е в дясното,кола 2 обаче решава да завие в ляво и така,отнемайки ти предимството ти го подпираш?
Значи в цялата ситуация,ако е така както съм я разбрал,чудото е защо са ти писали акт,ти не познаваш ли правилата за движение че на място да ги попиташ полицаите дали те познават правилата!?!
Когато си в ляво платно на еднозначна улица с 2 платна,този от дясното платно е длъжен да се съобрази с теб и при такова положение НЕ ВАЖИ правото на дясно стоящ,с каквото го бъркат често някой водачи,правото на дясно стоящия е само при не регълирани кръстовища.
Значи в цялата ситуация,ако е така както съм я разбрал,чудото е защо са ти писали акт,ти не познаваш ли правилата за движение че на място да ги попиташ полицаите дали те познават правилата!?!
Когато си в ляво платно на еднозначна улица с 2 платна,този от дясното платно е длъжен да се съобрази с теб и при такова положение НЕ ВАЖИ правото на дясно стоящ,с каквото го бъркат често някой водачи,правото на дясно стоящия е само при не регълирани кръстовища.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
чл 20 не тълкува дясностоящ по никакъв начин...
- praset
- Потребител
-
- Кара: 325 купе
- Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG
Владо написа:колега, когато задавате такива въпроси, винаги цитирайте члена по който ви наказват...
тоя член 20 е с много разтегливи понятия, което е добре за обжалване,
това, което си го обяснил тук, го пишеш на един лист с всички допълнителни обяснения, дето могат да ти бъдат от полза, и имаш 3 дни срок да ги внесеш в кат... после въз основа на акта и твоите обяснения ти налагат, или не, наказанието... което можеш да обжалваш по друг ред,и с помощ от друга страна...
успех
Освен размислите в тази тема и извадки от размислите от другата ми тема в друг форум, мога ли да включа, че имам свидетел в колата и друг с друга кола карал зад нас?
- praset
- Потребител
-
Е.Димитров написа:Значи,разбирам следната ситуация,движите се в 2 платна в една посока ,ти си в лявото платно а кола 2 е в дясното,кола 2 обаче решава да завие в ляво и така,отнемайки ти предимството ти го подпираш?
Опитах да им задам некви въпроси от този род и ми казаха некви неща от тоя род: " вие с тия бмв-та ви знам кви сте състезатели идр некви простотии. Като казах, че не съм съгласен и ще обжалвам. Започна едно мърморене от сорта на пак ще се срещнем, ще ме спре някъде идр.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
въпрос на преценка, и най-вече дали тези хора са готови да те подкрепят и в бъдеще, при евентуално обжалване...
шефовте на кат не са случайни хора, и за тях е ясно, че наложено наказание с рехави факти и лоша, от гледна точка на кат, фактическа обстановка, е предпоставка за обжалване с нелоши възможности за благоприятен изход на противната страна... за мен възражението, особено в случай като този, не би могло да нвреди... не знам обаче дали е възможно акта изобщо да падне още тук, т.е. наказателното постановление да не те "наказва"... най-малкото обаче може да те сложи в долната граница на наказанията, и вече да преценяваш как да постъпиш после, дали да обжалваш, или не... то зависи дали няма и странични фактори, като каско например, и т.н.
шефовте на кат не са случайни хора, и за тях е ясно, че наложено наказание с рехави факти и лоша, от гледна точка на кат, фактическа обстановка, е предпоставка за обжалване с нелоши възможности за благоприятен изход на противната страна... за мен възражението, особено в случай като този, не би могло да нвреди... не знам обаче дали е възможно акта изобщо да падне още тук, т.е. наказателното постановление да не те "наказва"... най-малкото обаче може да те сложи в долната граница на наказанията, и вече да преценяваш как да постъпиш после, дали да обжалваш, или не... то зависи дали няма и странични фактори, като каско например, и т.н.
нали изодзад си му дошъл?
ти си виновен общо взето...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8

Чл. 42.(3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

- praset
- Потребител
-
alx написа:нали изодзад си му дошъл?
Къде изпдзад идвам му изодстрани(ляво) и го удрям ъглово
- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
MMS написа:0884 167 686 - Безплатна консултация по актове и постановления
0884 716 701 - Безплатна лична консултация с адвокат - всеки вторник
от 15 до 17 часа с предварително записване ---> консултирай сеhttp://www.bau.bg/request.php
за подобен случай ми дадоха доста добри съвети и препоръки (членството там също доста помага)
Точно там не съм сигурен дали ще ти помогнат, но нищо не ти пречи да пробваш и ти.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
F3P написа:BMWPOWERRR_ACM написа:... като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива...
Що пишеш глупости- я ходи да четеш ЗДвП и ППЗДвП, че нещо си позабравил основните неща.
Автора що не вземе да уточни по кой член му е акта- аз се сещам за няколко параграфа по които може да го отнесе, но действията зависят от члена по който е получил акт. И определено си струва да се ползва адвокат поне за консултация- ченгетата са толкова тъпи, че 2/3 от актовете им директно ще отпаднат при обжалване щото са написани некадърно и грешно.
И защо пък си мислиш, че след като в акта има допуснати грешки отпада? Никой съд няма да те оневини, при положение, че вината ти е доказана, заради неграмотен полицай!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Любимият им член 20
Хващай адвокат- изглежда лесен за събаряне тоя акт, ама не е ясно как ще се развият нещата.
В ал.2 има този текст " да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие." Работа ти е да убедиш шефа на районното (нямаш шанс) или съдията, че няма как да предвидиш как ония идиот ще ти отнеме предимството (по чл. Някой си- като се престрояваш пропускаш хората дето се движат направо), че си карал с 50км/ч (твоите свидетели да потвърдят) и, че си реагирал максимално бързо, но по изчисления на "Някой важен" (СБА трябва да стигат като авторитет) ти трябват минимум Х метра- разстояние което реално си нямал понеже ония тъпунгер те е засякъл много остро.
Зависи от грешките- едни са маловажни, други обаче са сериозни и акт-а пада. Ако не акт-а- НП-то пада в съда. 1 акт на жената и 2 мои отпаднаха заради грешки на тъпият полицай- ей затова си мисля така

Хващай адвокат- изглежда лесен за събаряне тоя акт, ама не е ясно как ще се развият нещата.
В ал.2 има този текст " да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие." Работа ти е да убедиш шефа на районното (нямаш шанс) или съдията, че няма как да предвидиш как ония идиот ще ти отнеме предимството (по чл. Някой си- като се престрояваш пропускаш хората дето се движат направо), че си карал с 50км/ч (твоите свидетели да потвърдят) и, че си реагирал максимално бързо, но по изчисления на "Някой важен" (СБА трябва да стигат като авторитет) ти трябват минимум Х метра- разстояние което реално си нямал понеже ония тъпунгер те е засякъл много остро.
Nasko_ написа:И защо пък си мислиш, че след като в акта има допуснати грешки отпада? Никой съд няма да те оневини, при положение, че вината ти е доказана, заради неграмотен полицай!
Зависи от грешките- едни са маловажни, други обаче са сериозни и акт-а пада. Ако не акт-а- НП-то пада в съда. 1 акт на жената и 2 мои отпаднаха заради грешки на тъпият полицай- ей затова си мисля така

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Да де, аз не изключвам подобни случаи, различни съдии - различни хора. Ако погледнеш обаче Чл. 53 (2) ще прочетеш, че наказателно постановление се издава и когато е допусната нередовност в акта, стига да е установено по безспорен начин извършването на нарушението, самоличността на нарушителя и неговата вина.
Нередовност в акта - може да е нарушение на правилата за неговото съставяне, връчване или липса на някой от изискуемите от чл.42 реквизити.
Нередовност в акта - може да е нарушение на правилата за неговото съставяне, връчване или липса на някой от изискуемите от чл.42 реквизити.
Nasko_ написа:...
Реален пример:
Спират ме, идва куката и казва "Добър вечер, сержант Х и т.н.", акта ми го пише другият полицай в патрулката, дават ми го и виждам да пише "Свидетел сержант У"- писах само "имам възражения които ще подам в законния срок" и гоподписах без бой. Аз ли съм виновен, че идиота е объркал името на колегата си

Това е и единственият акт който съм виждал да бъде отменен от шефа на районното- другите падат в съда

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
F3P написа:Любимият им член 20![]()
![]()
![]()
В ал.2 има този текст " да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие."
Кауза пердута:)
Само ми е интересно, кой ще убеди съдията, че ППС е непредвидимо препятствие на път, отворен за обществено ползване от същите тия ППС по смисъла на чл. 20?

- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Е в тоя съд освен тва дет пише на тъпия акт не се ли разпитват свидетели,подсъдими и т.н за да се разясни стичането на обстоятелствата?! 

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4