АКТ за навлизане в забранена улица

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: АКТ за навлизане в забранена улица

Мнение от Nasko_ » 11 Яну 2013, 1:24

BMWPOWERRR_ACM написа: Писаха ми акта защото ме виждат да излизам от улицата, но тя не е еднопосочна, следователно куката не знаеше дали съм влезнал или не срещу знака.

Викаш улицата е двупосочна, ама от едната и страна има знак забранено влизането? :shock: ...а от другата, най-вероятно знак еднопосочно движение :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар
Кара: E36 - 318I
Мечтае да кара: 328CI

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 13:24

Колеги някой чувал ли е за такова нещо. Първоначалният максимален размер на контролните точки, отразени в контролния талон на водача е 39, независимо от опита му зад волана.
Контролни точки се отнемат въз основа на влязло в сила наказателно постановление за констатирано нарушение.
При налагане на наказания за нарушенията, посочени в Наредба ІЗ-1959, в наказателното постановление се отбелязват броя на отнетите и броя на оставащите контролни точки.

Еднократно не се отнемат контролни точки на водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания". Такъв талон се издава на водач, който няма наказания за нарушения на правилата за движение от първоначално придобиване на праводпособност и има стаж не по-малко от 6 г., считано от 15.10.2002

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 14:42

IceMan_SF написа:Значи ако ти е съставен за нарушение на чл.6 т.1, то глобата ще е от 50 до 100 лв и отнемане на 5 контролни точки, като наказанието ще е на основание чл.179,ал.1,т.5 от ЗДвП

Това първото се отнася за мен колега информацията е взета от сайта на МВР само не ми е ясно ,как така
уж съм нарушил член 6 точка 1 според акта а в сайта на мвр пише член 183 ал.3 т.5 от ЗДвП
4 контролни точки се отнемат :
- за навлизане след знак, забраняващ влизането или за движение в забранената посока на еднопосочен път;
- неправилно изпреварване, когато не създава опасност за движението;
- неправилно престояване или паркиране в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище .

За виновно причиняване на пътнотранспортно произшествие допълнително се отнемат 4 контролни точки. Доста ми е объркващо това

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 15:03

F3P написа:
IceMan_SF написа:... от 50 до 100 лв ...на основание чл.179,ал.1,т.5 от ЗДвП

Лека поправка, да вгорчим живота на човека още:

Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)
Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:
...
5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в
сила от 07.08.2012 г.) който не спазва предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и
другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване
или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;

Не мога да разбера само защо в акта пише член 6 точка 1 а тук чл 179.... или член 183. обяснете

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Яну 2013, 19:28

streetpro написа:Привет колеги днес копелетата ми съставиха акт защото се движех по еднопосочна улица зад мен идваше друга кола ,а аз исках да паркирам на един паркинг съответно продължих и свих в една друга улица за да се размина с колата . След ,като колата мина аз върнах назад и тръгнах малко напред за да стигна до мястото където искам да паркирам и в този момент патрулката влизаше в същата тази улица и така ... Съставиха ми акта и ми взеха талона за 1 месец каква глоба ме чака и колко точки акта ми е първи

... аз така преди няколко години влязах в една еднопосочна без изобщо да съм я видял че е такава ... и от другата страна некъв дръглив опел ли беше не знам кво беше, но без буркани или надписи и спираме един срещу друг и аз им махам да се дръпнат щото съм по-навътре в улицата от тях, те ме гледат като изоглавени.. и аз пак им махам да се пазят... те се спогледаха и от вътре излязоха двама униформени :mhihi: идват при мене и аз "тая улица май е еднопосочна ама не в моята посока...." и те "ама си проницателен"... и после беше мноо смешно но хората се оказаха разбрани. провериха ми документите, накараха ми се и това беше....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от F3P » 11 Яну 2013, 19:47

streetpro написа:Не мога да разбера само защо в акта пише член 6 точка 1 а тук чл 179.... или член 183. обяснете

Просто е:
Член 6 е това което си нарушил.
Член 179 се намира в "Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ"- там са членовете в които пише с колко (от-до) пари (и ако има отнемане на книжка) те глобяват.
Наредба ІЗ-1959 се гледа за да видиш колко точки ще дадат фира...

ПС: Реално могат да те глобят и по член 183. Това обаче го решава шефа на РПУ-то, полицая е написал, че си нарушил член 6- по кой параграф ще те глобят ще видиш като си вземеш НП-то. Ама не разчитай на член 183 ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 19:49

alx написа:
streetpro написа:Привет колеги днес копелетата ми съставиха акт защото се движех по еднопосочна улица зад мен идваше друга кола ,а аз исках да паркирам на един паркинг съответно продължих и свих в една друга улица за да се размина с колата . След ,като колата мина аз върнах назад и тръгнах малко напред за да стигна до мястото където искам да паркирам и в този момент патрулката влизаше в същата тази улица и така ... Съставиха ми акта и ми взеха талона за 1 месец каква глоба ме чака и колко точки акта ми е първи

... аз така преди няколко години влязах в една еднопосочна без изобщо да съм я видял че е такава ... и от другата страна некъв дръглив опел ли беше не знам кво беше, но без буркани или надписи и спираме един срещу друг и аз им махам да се дръпнат щото съм по-навътре в улицата от тях, те ме гледат като изоглавени.. и аз пак им махам да се пазят... те се спогледаха и от вътре излязоха двама униформени :mhihi: идват при мене и аз "тая улица май е еднопосочна ама не в моята посока...." и те "ама си проницателен"... и после беше мноо смешно но хората се оказаха разбрани. провериха ми документите, накараха ми се и това беше....

Тези които ме спряха мен човече няма разбиране с тях... Провериха ме всичко ми е редовно и въпреки всичко тъпото зелено човече каза ще пишем и ми написа "движи се срещу знак B1" ии сега съм направо на тръни чакам да ми излезе наказателното постановление и се моля да не е повече от 50 лв

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 19:53

F3P написа:
streetpro написа:Не мога да разбера само защо в акта пише член 6 точка 1 а тук чл 179.... или член 183. обяснете

Просто е:
Член 6 е това което си нарушил.
Член 179 се намира в "Глава седма. АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ"- там са членовете в които пише с колко (от-до) пари (и ако има отнемане на книжка) те глобяват.
Наредба ІЗ-1959 се гледа за да видиш колко точки ще дадат фира...

ПС: Реално могат да те глобят и по член 183. Това обаче го решава шефа на РПУ-то, полицая е написал, че си нарушил член 6- по кой параграф ще те глобят ще видиш като си вземеш НП-то. Ама не разчитай на член 183 ;)

Първо благодаря ти за разяснението колега. Днес говорих с един катаджия (бащата на моята приятелка) той каза ,че пишат минималната глоба ако нямам други нарушения а аз нямам... и силно се надявам да е така

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 11 Яну 2013, 20:15

Досега за причиняване на катастрофа шофьорът се наказва допълнително с отнемане на 4 контролни точки от общо 39-те, които всеки получава първоначално. В новия вариант обаче този текст липсва.

Наредбата предвижда още точки да не се отнемат, ако шофьор навлезе в нарушение по еднопосочна или затворена улица. Досега това се санкционираше с 4 точки. Няма да се отнемат точки и ако кола бъде засечена да кара по трамвайната линия. Санкцията беше пет точки.

Няма да се отнемат точки, ако водачът не е сигнализирал правилно или не е отстранил от платното повредената си кола. Както и ако е спрял неправилно в района на пешеходна пътека, автобусна спирка и кръстовище.

За това досега санкцията беше 4 точки. Отпада и наказанието от 4 точки за паркиране като втори ред в активна лента за движение. Няма да има и санкция за неправилно преминаване покрай спрял или спиращ автобус, за което досега се взимаха 8 точки.

За същото нарушение обаче се запазва глобата в Закона за движение по пътищата (ЗДП) - 50 лв.
Доста любопитно но дали товае вярно..... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 11 Яну 2013, 22:02

Гледам сам си намираш инфо за кое нарушение, какво наказание следва... Намираш си актуалния ЗДвП , и като си нетърпелив да видиш каква ти е санкцията, го отваряш и четеш. Ако не, стоиш и си чакаш постановлението.
Тук през ден има тема от типа "Сгазих лука, колко ше ми люти" ...
А най ме радва, като почнете да пишете, еее "сега трябва и пари да давам " ... Еми пич, да беше направил едно кръгче покрай съседната улица, дали щеше да ти излезе по-скъпо от глобата която ще платиш?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Яну 2013, 22:58

Nasko_ написа:
BMWPOWERRR_ACM написа: Писаха ми акта защото ме виждат да излизам от улицата, но тя не е еднопосочна, следователно куката не знаеше дали съм влезнал или не срещу знака.

Викаш улицата е двупосочна, ама от едната и страна има знак забранено влизането? :shock: ...а от другата, най-вероятно знак еднопосочно движение :)

Няма такова нещо. Написал съм го ясно. Улицата е двупосочна, но влизането от едната страна е забранено. Което ще рече, че като си влезеш от правилната страна, може да идеш до другия край и да обърнеш. Така тръгваш в другата посока. И ако полицая те е видял просто да се движиш по нея, не значи, че си навлязал срещу знака. Още повече, че там има банка Алианц и редовно така си влизат и излизат. Има и таксиметрова пиаца. Понякога си стоим на нея, обръщаме си и тръгваме назад.
Както и да е. Вчера излезе решението и го печеля, а онзи сега като ме види и гледа на другата страна.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 13 Яну 2013, 10:58

BMWPOWERRR_ACM написа:
Nasko_ написа:

Няма такова нещо. Написал съм го ясно. Улицата е двупосочна, но влизането от едната страна е забранено. Което ще рече, че като си влезеш от правилната страна, може да идеш до другия край и да обърнеш. Така тръгваш в другата посока. И ако полицая те е видял просто да се движиш по нея, не значи, че си навлязал срещу знака. Още повече, че там има банка Алианц и редовно така си влизат и излизат. Има и таксиметрова пиаца. Понякога си стоим на нея, обръщаме си и тръгваме назад.
Както и да е. Вчера излезе решението и го печеля, а онзи сега като ме види и гледа на другата страна.

и колко те набутаха :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Яну 2013, 19:53

BMWPOWERRR_ACM написа:
Nasko_ написа:

Не, че нещо, ама ми е интересно, би ли споделил въпросната улица коя е? Не виждам логика в това ,което казваш :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Предишна

Назад към Извън Темата