Превишена скорост
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Превишена скорост
към Stoqnov_1979 - виж как точно са пратили призовката на брат ти - лично се е подписал при получаването или просто я е намерил в пощенската кутия? Ако е по втория начин, призовката на практика не е официално връчена, брат ти може да не ходи в КАТ, поне да спечели малко време. Друго нещо - лятото получих електронен фиш, директно снимка в гръб и абсолютно не си личеше кой шофира колата. Така че става въпрос за снимка в гръб, директно води някой, който не шофира така или иначе...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Stoqnov_1979 написа:dimodi написа:Това е от ЗДВП:
За превишаване на разрешената скорост извън населено място глобите са:
- за превишаване с 10 км/ч над разрешената скорост от 90 км/ч за
водачи категория “В” глобата е 20 лв.;
- за превишаване от 11 до 20 km/h - с глоба 50 лв.;
- за превишаване от 21 до 30 km/h - с глоба 100 лв.;
- за превишаване от 31 до 40 km/h - с глоба 150 лв.;
- за превишаване от 41 до 50 km/h - с глоба 200 лв.;
- за превишаване над 50 km/h - с глоба 300 лв., като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.
Тоест глоба 550 лв. без отнемане на книжка и точки.
Едит: Това е сигурно камерата на Джъмбото на влизане в Бургас, много народ изгоря там
Или тя или някоя преди нея и сега ми казват,че е било градско,а не извънградско! От Ветрен почвал града!
Уж градско, пък ограничение 90km/h.
От ЗДВП за 163км/ч следва:
300лв. (основна глоба за 140км/ч) + 23км.10лв (за всеки 1км/ч над надвишените 50км/ч се плащат 10лв или респективно 50лв за 5км/ч) = 300 + 230 = 530лв. Това е за извънградско.
350лв. (основна глоба за 100км/ч) + 63км.10лв (за всеки 1км/ч над надвишените 50км/ч се плащат 10лв или респективно 50лв за 5км/ч) = 300 + 630 = 930лв. Това е за градско.

Според сметките глобата трябва да е наложена за извънградско, така че няма взимане на книжка и точки

90 км. - ограничени, сниман с 163 км, 73 над ограничението
Точно 500 лв. е глобата, без отнемане на книжка при първо нарушение.
Точно 500 лв. е глобата, без отнемане на книжка при първо нарушение.
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Само да спомена: едната година давност вече я няма. Със сигурност. Навремето се възползвах от тази клауза, но преди месец се наложи да се платят едни пари на КАТ за нарушение 13-14 месеца назад. Става въпрос за превишена скорост и снимки, разбира се.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Значи за сега всичко е ясно! На магистралата преди влизане в Бургас разрешената максимална скорост е 90км/ч,а се водело градско,защото село Ветрен се водел квартал на Бургас! И се получава градско с разрешена скорост 90 км/ч! Така стигнахме до решение,че баща ни е бързал за някъде и ще си понесе последствията с книжката
(снимката е на задницата на колата и не се вижда нищо) 

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Stoqnov_1979 написа:Значи за сега всичко е ясно! На магистралата преди влизане в Бургас разрешената максимална скорост е 90км/ч,а се водело градско,защото село Ветрен се водел квартал на Бургас! И се получава градско с разрешена скорост 90 км/ч! Така стигнахме до решение,че баща ни е бързал за някъде и ще си понесе последствията с книжката(снимката е на задницата на колата и не се вижда нищо)
Разбира се, че снимката ще е отзад, нали ако камерата снима в лице, КАТ са длъжни да я унищожат /по закона за опазване на личните данни/... Поне така беше, де, сега не знам.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Там в действителност НЕ Е магистрала и никога не е било.Нормален път с 2 платна откакто се помня.
Магистралата свършва 3-4км. преди камерата и има сумати табели и за край на магистралата и за каква е позволената скорост.
А 163км/ч дори и по най-новата магистрала си е превишение откъдето и да го погледнеш.
Камерата е на Ромпетрол,а не на Джъмбо.
Дано брат ти си вземе поука след тая случка и не лети повече със 160+,защото в крайна сметка не е сам на пътя и ако нещо се обърка ще стане доста грозна сцена
Магистралата свършва 3-4км. преди камерата и има сумати табели и за край на магистралата и за каква е позволената скорост.
А 163км/ч дори и по най-новата магистрала си е превишение откъдето и да го погледнеш.
Камерата е на Ромпетрол,а не на Джъмбо.
Дано брат ти си вземе поука след тая случка и не лети повече със 160+,защото в крайна сметка не е сам на пътя и ако нещо се обърка ще стане доста грозна сцена

8.32
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Няма такова нещо, снима и отпред и пломбите ще ти видят 
http://www.monitor.bg/img/?id=295641&sz=0&cut=yes

http://www.monitor.bg/img/?id=295641&sz=0&cut=yes
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Да повдигна отново темата! Днес почти месец след първата покана,са извикали "водача" на автомобила в КАТ. Взели са контролния талон и са връчили акт! Снимка още не сме видели! Така ли трябва да е?
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Според сега действащите правила при нарушение, засечено от камерите на КАТ, собственикът на снимания автомобил получава призовка за явяване в КАТ. Ако той не се отзове на "поканата" в записания ден и час, КАТ го наказва със 100 лева. Джигитите обаче са намерили вратичка в закона, за да се спасят и от акта, и от глобата за неявяване. Те отиват в Пътна полиция в посочения ден, потвърждават нарушението и си тръгват. В едномесечен срок след това експертите на КАТ решават каква глоба трябва да им бъде наложена и ги викат отново, за да си получат наказателното постановление. В закона обаче няма текст, който да ги принуди да се явят, и затова те не го правят. По данни на КАТ едва 30 на сто от глобените отиват да си получат наказанието. Останалите чакат да изтече 2-годишния давностен период на акта и едва тогава отиват да си платят само глобата, като така спасяват точките си. По тази причина обаче шефът на столичния КАТ Ваньо Стоевски предлага с промяна в закона да се въведе глоба, пак от 100 лева, за масовото неявяване на нарушили закона водачи.
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
При мен случаят се следния: 6.06.2012г ме снимат в "населено място" с ограничение от 50км/ч със скорост 107км/ч.
Днес ми се обади кварталната да ме извика- 4.02.2013г.
Каза че най-вероятно искат да ми пишат директно акт, като смятам по една таблица 450лв излиза глобата+ 3 месеца без книжка.
Още не съм подписвал нищо, все още отнемат книжки при снимане с камера нали, защото се говореше по едно,че няма да отнемат, а само парична глоба ще има?
Това с едната година давност във всички КАТ в България ли го има, защото като гледам много от нещата се различават в различните области?
Каза че най-вероятно искат да ми пишат директно акт, като смятам по една таблица 450лв излиза глобата+ 3 месеца без книжка.
Още не съм подписвал нищо, все още отнемат книжки при снимане с камера нали, защото се говореше по едно,че няма да отнемат, а само парична глоба ще има?
Това с едната година давност във всички КАТ в България ли го има, защото като гледам много от нещата се различават в различните области?
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
TouringInternational написа:При мен случаят се следния: 6.06.2012г ме снимат в "населено място" с ограничение от 50км/ч със скорост 107км/ч.
Щом са те снимали, трябва да ти покажат снимка с нарушението.
А щом е населено място и превишението на скоростта е над 50км/ч, ти вземат книжката за 3 месеца, основна глоба при превишение с 50км/ч (т.е. общо 100км/ч) - 350лв. + 70лв. за оставащите 7км/ч до 107км/ч

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
Най-много ме интересува за едната година давност.
ПС: снимката я видях, не се вижда кой кара, макар че е в лице
ПС: снимката я видях, не се вижда кой кара, макар че е в лице
TouringInternational написа:...ПС: снимката я видях, не се вижда кой кара, макар че е в лице
Като не се вижда кой кара се казва "Не съм бил аз- беше лицето Х" и водиш някой дето има книжка, но не кара кола да отнесе акта и си спасяваш книжката. Разбира се паричната глоба е за твоя сметка + почерпка за "виновника".
Аз съм инструктирал майка ми, че някой ден може да се окаже, че е "карала" с някакви бесни скорости

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
Баба ми ще отнесе акта, 3 месеца без книжка и 350+лв.
Акта все още не е писан, защото искат попълнена декларация от баба ми. Другата седмица ще я дам и ще го пишат.
Доста им беше забавно на полицаите, че баба ми е минала с тая кола с такава скорост от там...
Както един колега беше споменал по-нагоре, това с едната година го няма вече. Имаш ли акт чрез снимка (като моя случай) с над 31 км/ч превишение, трябва да го оправиш в рамките на 1 година (после съд). Ако имаш само електронен фиш (снимка с под 31км/ч) до 3 месеца трябва да ти го връчат.
Уж източника е надежден (висш служител на КАТ)
ПП:
Акта все още не е писан, защото искат попълнена декларация от баба ми. Другата седмица ще я дам и ще го пишат.
Доста им беше забавно на полицаите, че баба ми е минала с тая кола с такава скорост от там...

Както един колега беше споменал по-нагоре, това с едната година го няма вече. Имаш ли акт чрез снимка (като моя случай) с над 31 км/ч превишение, трябва да го оправиш в рамките на 1 година (после съд). Ако имаш само електронен фиш (снимка с под 31км/ч) до 3 месеца трябва да ти го връчат.
Уж източника е надежден (висш служител на КАТ)

ПП:

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4