интересен ход - борисов иска оставката на дянков?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: интересен ход - борисов иска оставката на дянков?

Мнение от Е.Димитров » 19 Фев 2013, 11:01

Дянков беше другата крайност,за Дянков всички бяха длъжници и се искаше сметка от всички (говорим за народа,щото не така процедираше с парите дето искаше Цветанов за мвр,а те са над милиард отново и за луксус автомобили,както и подобни неща),дянков искаше да се хареса на "Мъжкият клуб",какъвто е Борисов,Цветанов и някой друг олигарх от ГЕРБ,искаше да се подмазва и постоянно клатеше пръст на народа че еди какво си скатавал и тем подобни глупости,дървеше се на всички магазинчета (между другото,някой който е пазарувал в "Метро,някога да е видял подобен касов апарат с антенка?!),на бензиностанции ,обаче Лукойл казаха "сега не можем,по-късно ще стане" и нямаше проблем,освен това данъчна проверка в лукойл никой не е чувал за подобно екзотично животно,въпреки че лукойл от 3 години не са декларирали нищо за корпоративен данък-демек са на загуба...и как така ще се задължи всеки да купува касови апарати за своя сметка,след като и стария е годен,което натовари всеки бизнес с някаква сума за нови касови апарати,това беше "презумпция за ВИНОВНОСТ".
После емитира нов дълг на държавата,разбирай ЗАЕМ,като пропагандираше че а)-имаме икономическа стабилност и сме по-стабилни от Германия и б)-Това с взимането на дълга не било дълг (един милиард с лихва 6-7%) а било чутовен успех и кредит на доверие(аз не знам кога взимането на дълг срещу ипотека на имущество е някакъв успех).
Така че,Дянков не беше никакъв капацитет,пък Борисов каквито и ходове да прави,ако не спре да толерира разни олигархични елементи и явно да лобира,тоест да скъса опашката на гущера-няма да се оправят нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Фев 2013, 11:05

няма страшно, сега като дойдат бйе сйе пйе-то на власт, ще цъфнем и вържем. :banghead: :banghead:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Фев 2013, 12:02

Аз май последен разбрах за тая рокада :oops: Странен ход, аз нямам обяснение, но гаранция е свързано с пари, които са отишли или не са отишли в определена не-свързана с държавата посока. Като приложиш шаблона "винаги става дума за много пари" върху нашите политици и всичко си идва на мястото, няма идеи, няма принципи. И доколкото парите не сме ги взели данъкоплатците, няма никакво значение защо е сменен министъра. Ама и аз подкарах една логика... :mhihi:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2013, 12:41

ukelichko написа:С риск да ме нахраните, но Дянката не беше чак толкова лош министър. Нямаше фантазия и беше някак си сухар, но все пак свърши това за което беше назначен. Стиснато копеле каквото трябва да бъде всеки финансов министър.

:yes: За мен най-показателните неща бяха кредитния ни рейтинг, който се повишаваше на фона на масово падащите в другите държави в Европа, както и държавните облигации, които бяха емитирани при толкова изгодни за България условия. И в тази връзка смяната му беше грешка - не само от икономическа, но и от политическа гледна точка.

Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Фев 2013, 12:51

flame написа:Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира :dummy:

нагъл до безобразие!

някога гладувал ли си? буквално? един-два-три дена да си на филия хляб и кисело мляко, буквално. някога?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Фев 2013, 12:53

flame написа:
ukelichko написа:С риск да ме нахраните, но Дянката не беше чак толкова лош министър. Нямаше фантазия и беше някак си сухар, но все пак свърши това за което беше назначен. Стиснато копеле каквото трябва да бъде всеки финансов министър.

:yes: За мен най-показателните неща бяха кредитния ни рейтинг, който се повишаваше на фона на масово падащите в другите държави в Европа, както и държавните облигации, които бяха емитирани при толкова изгодни за България условия. И в тази връзка смяната му беше грешка - не само от икономическа, но и от политическа гледна точка.

Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира :dummy:

Айде и още един папагал-"емитирани много изгодно"
Ти що не вземеш да си "емитираш" апартамента в некоя банка за да плащаш някакви дългове,като тръбиш на съседите си и всичките си познати че си ебати и стабилният финансово и имаш скътани милиони под дюшека.
:banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2013, 13:15

_galio_ написа:
flame написа:Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира :dummy:

нагъл до безобразие!

някога гладувал ли си? буквално? един-два-три дена да си на филия хляб и кисело мляко, буквално. някога?

Прост до безобразие ли каза? Да избера 20 лева при реалната переспектива буквално утре положението да е тотално в гъза - пред опцията да стегна колана и да го отпускам малко по малко с подобряване на положението? Верно, трябва да съм ултра прост селски бек, за който "переспектива", "макроикономическа рамка" и прочие термини не говорят нищо :winky:

Е.Димитров написа:Айде и още един папагал-"емитирани много изгодно"
Ти що не вземеш да си "емитираш" апартамента в некоя банка за да плащаш някакви дългове

Абе, да ти кажа това във Файненшъл таймс го пишеше и по Евронюз го казаха в новините. :winky:
Ама за момент забравих, че едното е булевардна литература, а другото канал за турски сериали :ok:
Иначе горе съм описал разликата между макроикономика и 20 кинта в брой ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 19 Фев 2013, 13:34

flame написа:нагъл до безобразие!

някога гладувал ли си? буквално?

да се самоцитирам ме караш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2013, 13:36

_galio_ написа:
flame написа:нагъл до безобразие!

някога гладувал ли си? буквално?

да се самоцитирам ме караш.

А, немаш грижи, но следващият път може да прочетеш това първо :winky:
flame написа:Прост до безобразие ли каза? Да избера 20 лева при реалната переспектива буквално утре положението да е тотално в гъза - пред опцията да стегна колана и да го отпускам малко по малко с подобряване на положението? Верно, трябва да съм ултра прост селски бек, за който "переспектива", "макроикономическа рамка" и прочие термини не говорят нищо :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 19 Фев 2013, 13:40

виж сега, нямаш моралното право (това не знам как да ти обясня какво значи, питай си родителите, може и да знаят) да коментираш 20 лева, ако не си гладувал. понеже явно някой ти е платил интернета, та си далеч от тия кахъри.

еле пък да наричаш някого "прост". точно пък ти, нали.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Фев 2013, 13:43

8% по-ниска цена на тока и отнемане лиценза на ЧЕЗ :shock: :mhihi:
Поне за това не може да ги обвиняваме - има ли протести хвърчат глави. Ако беше Станишев нищо нямаше да се случи, най-много да падне от власт

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Фев 2013, 13:45

_galio_ написа:виж сега, нямаш моралното право (това не знам как да ти обясня какво значи, питай си родителите, може и да знаят) да коментираш 20 лева, ако не си гладувал.

Напротив, затягал съм колана в името на переспективата. И се оказа, че съм бил прав. :winky:
И именно от личния си опит смея да твърдя, че е уникално тъпо човек да си затрие переспективите в живота за 20 кинта. :winky:
Не си ли съгласен с горното? Надявам се, че няма да се съгласиш, защото си тръгнал да се заяждаш, а не защото не си съгласен :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Фев 2013, 13:46

Колеги твърде много се отклонихте от темата

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 19 Фев 2013, 13:47

Opening na CEZ: 616 CZK
Current: 607CZK
http://www.patria.cz/akcie/CEZPbl.PR/cez/online.html
BB потвърди, че ще вземат лиценза на CEZ до края на деня. Сега да гледаме шоу :)
btw, който си мисли, че се случва нещо ... препоръчвам му сериала BOSS за чикагския кмет !!! 1:1 с BB
става въпрос за политически манипулации - next level

оф каква е тая "пионка" уж от НАРОДА бе ???

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Фев 2013, 13:52

политически или не, ЧЕЗ ще си ходи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата