интересен ход - борисов иска оставката на дянков?
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: интересен ход - борисов иска оставката на дянков?
Дянков беше другата крайност,за Дянков всички бяха длъжници и се искаше сметка от всички (говорим за народа,щото не така процедираше с парите дето искаше Цветанов за мвр,а те са над милиард отново и за луксус автомобили,както и подобни неща),дянков искаше да се хареса на "Мъжкият клуб",какъвто е Борисов,Цветанов и някой друг олигарх от ГЕРБ,искаше да се подмазва и постоянно клатеше пръст на народа че еди какво си скатавал и тем подобни глупости,дървеше се на всички магазинчета (между другото,някой който е пазарувал в "Метро,някога да е видял подобен касов апарат с антенка?!),на бензиностанции ,обаче Лукойл казаха "сега не можем,по-късно ще стане" и нямаше проблем,освен това данъчна проверка в лукойл никой не е чувал за подобно екзотично животно,въпреки че лукойл от 3 години не са декларирали нищо за корпоративен данък-демек са на загуба...и как така ще се задължи всеки да купува касови апарати за своя сметка,след като и стария е годен,което натовари всеки бизнес с някаква сума за нови касови апарати,това беше "презумпция за ВИНОВНОСТ".
После емитира нов дълг на държавата,разбирай ЗАЕМ,като пропагандираше че а)-имаме икономическа стабилност и сме по-стабилни от Германия и б)-Това с взимането на дълга не било дълг (един милиард с лихва 6-7%) а било чутовен успех и кредит на доверие(аз не знам кога взимането на дълг срещу ипотека на имущество е някакъв успех).
Така че,Дянков не беше никакъв капацитет,пък Борисов каквито и ходове да прави,ако не спре да толерира разни олигархични елементи и явно да лобира,тоест да скъса опашката на гущера-няма да се оправят нещата.
После емитира нов дълг на държавата,разбирай ЗАЕМ,като пропагандираше че а)-имаме икономическа стабилност и сме по-стабилни от Германия и б)-Това с взимането на дълга не било дълг (един милиард с лихва 6-7%) а било чутовен успех и кредит на доверие(аз не знам кога взимането на дълг срещу ипотека на имущество е някакъв успех).
Така че,Дянков не беше никакъв капацитет,пък Борисов каквито и ходове да прави,ако не спре да толерира разни олигархични елементи и явно да лобира,тоест да скъса опашката на гущера-няма да се оправят нещата.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
няма страшно, сега като дойдат бйе сйе пйе-то на власт, ще цъфнем и вържем.

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз май последен разбрах за тая рокада
Странен ход, аз нямам обяснение, но гаранция е свързано с пари, които са отишли или не са отишли в определена не-свързана с държавата посока. Като приложиш шаблона "винаги става дума за много пари" върху нашите политици и всичко си идва на мястото, няма идеи, няма принципи. И доколкото парите не сме ги взели данъкоплатците, няма никакво значение защо е сменен министъра. Ама и аз подкарах една логика... 

Never mistake motion for action...
ukelichko написа:С риск да ме нахраните, но Дянката не беше чак толкова лош министър. Нямаше фантазия и беше някак си сухар, но все пак свърши това за което беше назначен. Стиснато копеле каквото трябва да бъде всеки финансов министър.

Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
flame написа:Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира
нагъл до безобразие!
някога гладувал ли си? буквално? един-два-три дена да си на филия хляб и кисело мляко, буквално. някога?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:ukelichko написа:С риск да ме нахраните, но Дянката не беше чак толкова лош министър. Нямаше фантазия и беше някак си сухар, но все пак свърши това за което беше назначен. Стиснато копеле каквото трябва да бъде всеки финансов министър.
За мен най-показателните неща бяха кредитния ни рейтинг, който се повишаваше на фона на масово падащите в другите държави в Европа, както и държавните облигации, които бяха емитирани при толкова изгодни за България условия. И в тази връзка смяната му беше грешка - не само от икономическа, но и от политическа гледна точка.
Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира
Айде и още един папагал-"емитирани много изгодно"
Ти що не вземеш да си "емитираш" апартамента в некоя банка за да плащаш някакви дългове,като тръбиш на съседите си и всичките си познати че си ебати и стабилният финансово и имаш скътани милиони под дюшека.

_galio_ написа:flame написа:Ама простия човек не го интересуват макроикономически параметри, оти борсовите индекси не се ядат. Между най-високия кредитен рейтинг на страната и 20 лева в брой - простия селтак, разбира се, ще избере кеша. И кво го ХХХ него, че държавата утре може да фалира
нагъл до безобразие!
някога гладувал ли си? буквално? един-два-три дена да си на филия хляб и кисело мляко, буквално. някога?
Прост до безобразие ли каза? Да избера 20 лева при реалната переспектива буквално утре положението да е тотално в гъза - пред опцията да стегна колана и да го отпускам малко по малко с подобряване на положението? Верно, трябва да съм ултра прост селски бек, за който "переспектива", "макроикономическа рамка" и прочие термини не говорят нищо

Е.Димитров написа:Айде и още един папагал-"емитирани много изгодно"
Ти що не вземеш да си "емитираш" апартамента в некоя банка за да плащаш някакви дългове
Абе, да ти кажа това във Файненшъл таймс го пишеше и по Евронюз го казаха в новините.

Ама за момент забравих, че едното е булевардна литература, а другото канал за турски сериали

Иначе горе съм описал разликата между макроикономика и 20 кинта в брой

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:нагъл до безобразие!
някога гладувал ли си? буквално?
да се самоцитирам ме караш.
_galio_ написа:flame написа:нагъл до безобразие!
някога гладувал ли си? буквално?
да се самоцитирам ме караш.
А, немаш грижи, но следващият път може да прочетеш това първо

flame написа:Прост до безобразие ли каза? Да избера 20 лева при реалната переспектива буквално утре положението да е тотално в гъза - пред опцията да стегна колана и да го отпускам малко по малко с подобряване на положението? Верно, трябва да съм ултра прост селски бек, за който "переспектива", "макроикономическа рамка" и прочие термини не говорят нищо![]()
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
виж сега, нямаш моралното право (това не знам как да ти обясня какво значи, питай си родителите, може и да знаят) да коментираш 20 лева, ако не си гладувал. понеже явно някой ти е платил интернета, та си далеч от тия кахъри.
еле пък да наричаш някого "прост". точно пък ти, нали.
еле пък да наричаш някого "прост". точно пък ти, нали.
8% по-ниска цена на тока и отнемане лиценза на ЧЕЗ
Поне за това не може да ги обвиняваме - има ли протести хвърчат глави. Ако беше Станишев нищо нямаше да се случи, най-много да падне от власт

Поне за това не може да ги обвиняваме - има ли протести хвърчат глави. Ако беше Станишев нищо нямаше да се случи, най-много да падне от власт
_galio_ написа:виж сега, нямаш моралното право (това не знам как да ти обясня какво значи, питай си родителите, може и да знаят) да коментираш 20 лева, ако не си гладувал.
Напротив, затягал съм колана в името на переспективата. И се оказа, че съм бил прав.

И именно от личния си опит смея да твърдя, че е уникално тъпо човек да си затрие переспективите в живота за 20 кинта.

Не си ли съгласен с горното? Надявам се, че няма да се съгласиш, защото си тръгнал да се заяждаш, а не защото не си съгласен

Opening na CEZ: 616 CZK
Current: 607CZK
http://www.patria.cz/akcie/CEZPbl.PR/cez/online.html
BB потвърди, че ще вземат лиценза на CEZ до края на деня. Сега да гледаме шоу
btw, който си мисли, че се случва нещо ... препоръчвам му сериала BOSS за чикагския кмет !!! 1:1 с BB
става въпрос за политически манипулации - next level
оф каква е тая "пионка" уж от НАРОДА бе ???
Current: 607CZK
http://www.patria.cz/akcie/CEZPbl.PR/cez/online.html
BB потвърди, че ще вземат лиценза на CEZ до края на деня. Сега да гледаме шоу

btw, който си мисли, че се случва нещо ... препоръчвам му сериала BOSS за чикагския кмет !!! 1:1 с BB
става въпрос за политически манипулации - next level
оф каква е тая "пионка" уж от НАРОДА бе ???
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4