депозит в TBI банк

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: депозит в TBI банк

Мнение от deyan-enchev » 02 Мар 2013, 21:15

При депозирането на по-големи суми може да се преговаря с банката за промоционална лихва т.е. по-добра от стандартите по масовите депозити.
Добре е да споменем обаче, че договори с банка за депозити сключени при преференциални условия не се обезпечават от държавата ... то не че тоя механизъм работи но ... все пак.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Мар 2013, 22:02

Човека пита за депозит , тук му се предлага да си купи имот - нещо което мени цената си вторник и петък :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 03 Мар 2013, 22:52

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Турбо малолитражки
Мечтае да кара: AC COBRA

Мнение от vin_diesel » 03 Мар 2013, 23:55

интересува ме само депозит защото в тая криза кеш парата е по силна от оръжие ;).Също така преди 5 години взехме една гарсониера в София за 28 000 евро направихме лек ремонт за около 6 000лв отдали сме е под наем за 360лв и след като наемателите знаят,че сме в чужбина си прават каквото си искат,дори в момента ми висят с 2 наема и не ги превеждат даже вече 3ти стана и никаква потдръжка не правят.Сега вие си направете сметка колко съм вложил и какво взимам на година и не е ли по добре примерно тези пари да са на депозит :bchug:
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk

Потребител
Аватар

Мнение от 1337 » 04 Мар 2013, 0:01

[FF]GODFLESH написа:http://www.fibank.bg/uploads/Docs_download/Financial/Fibank_Notification_191112_bg.pdf

:?:

Струва ли си според вас този вариант и някой има ли впечатления?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 04 Мар 2013, 0:11

raduslaf написа:
jordanpar написа:Ами от рентиерство.как така как да носи пари един имот.8-10% имам в предвид на година спрямо покупната цена от наеми.И бруто имам в предвид че всеки си знае какъв данък според местоположението и общината ще плаща на този имот и дали наема ще бъде договорно формулиран и ще се плащат данъци на този доход.На какви хора ще се отдава под наем и какви евентуални щети ще има по имуществото.апартамент в курорт ли ще е,в голям град дългосрочно на студенти ли ще е.Всеки сам си преценява,има си глава на раменете.
За мен пари в банка единствения плюс е че ако нямаш идеята какво да ги правиш не им береш кахърите да са у вас в сейфа,а да живееш от лихва значи да имаш шестцифрени суми на депозит,че да си докарваш достойна сума месечно.

Това няма как да стане. Това би означавало, че за 10-12 години инвестицията в един апартамент се изплаща от наеми, което не може да стане. Ако си купиш апартамент за 100 000 лева трябва да го пуснеш на наем от 750 лева, за да ти носи, както ти казваш 8-10% върху покупната цена. Аз живея в чисто нова сграда, на 100 метра от метрото, с две големи тераси, ново обзавеждане, с гараж и плащам 560 лева наем. Първо този апартамент струва повече от 100 000 лева и второ наемът ми е с 200 лева по-малко от този, който трябва да носи 8-10% на година на собственика дори апартаментът да струваше 100 000 лева.

А аз казвам от личен опит ,че има как да стане и става. Забравяш и друго - ако наема на тоя апартамент сега е 500 лв примерно след 5 год ще е значително повече. А цената на имота след 10 год ще е ПОНЕ двойна на покупната, успех това да стане с парите в банката.
Имота не го бори инфлацията, не случайно банките дават заем срещу имот. А точно в момента заради кризата цените едва ли пак ще са толкова ниски. Както каза колегата по-горе важено е да е "правилният" имот.

Иначе има доста подводни камъни и определено няма същата ликвидност като депозита. Но едното е инвестиция а другото пари "на страна"
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 04 Мар 2013, 1:55

Тук сте в мой води :)
За даването под наем и депозита, наема печели, при покупка на правилен имот и стопанисването му, за да не го разрушат наемателите.
Освен, че 20 години грубо казано при сегашните наеми и цени на имотите имота ще се е изплатил.
Читав апартамент 2 стаен в хубав квартал, 75-80 м2 върви по 500 + лева на месец наем цената на апартамента е около 65 000 преди, сега и за по 50 000 има на шпакловка и замазка, влагаш още 15 000 и е с паркет плочки кухня уреди и всичко необходимо, и му взимаш 500 + лв, което са 6000 годишно.
Ако са на депозит да сметнем какво става 50 000 апаратамента +8000 за ремонт = 58 000 евро х 1.955=113 390 лв
131 390 лв х 5% лихва =5669 лихва, но парите са гипс в повечето случай, като е добра лихвата.
За инфлацията няма да пиша, то е ясно, единственото е, че с апартамент под наем си е разправия, постоянно те занимава наемателя с кво ли не, щото кат оти дава пари видиш ли с виновен що ЧЕЗ не пуска тока вече 1 час :help:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2013, 3:22

jordanpar написа:Аз пък ще ти дам пример,че луксозен апартамент в един от най-предпочитаните от чужденци морски курорти в най-силната си година даде почти 15% от стойността си за цялата година отдаване под наем.

Може ли да споделиш коя година е била най-силна?

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Мар 2013, 10:23

N.Mihaylovski написа:131 390 лв х 5% лихва =5669 лихва

като изключим, че 5% са 6569, което е без значение :mhihi: (бързи пръсти предполагам) другото е така като цяло

Просто апартамента е по-дългосрочна и по-рискова инвестиция, нуждаеща се и от твоето внимание доста често
Следователно е логично да е по-доходна ако всичко е наред.
Възможноста за загуба обаче също я има - липса на наемател, неплащане, неплатени сметки, ремонти, отделеното време и др.

Спорде мен депозит и инвест. в имот са несравними. Всяко си има предимства в конкретна ситуация. :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Мар 2013, 10:29

N.Mihaylovski написа:Тук сте в мой води :)
За даването под наем и депозита, наема печели, при покупка на правилен имот и стопанисването му, за да не го разрушат наемателите.
Освен, че 20 години грубо казано при сегашните наеми и цени на имотите имота ще се е изплатил.
Читав апартамент 2 стаен в хубав квартал, 75-80 м2 върви по 500 + лева на месец наем цената на апартамента е около 65 000 преди, сега и за по 50 000 има на шпакловка и замазка, влагаш още 15 000 и е с паркет плочки кухня уреди и всичко необходимо, и му взимаш 500 + лв, което са 6000 годишно.
Ако са на депозит да сметнем какво става 50 000 апаратамента +8000 за ремонт = 58 000 евро х 1.955=113 390 лв
131 390 лв х 5% лихва =5669 лихва, но парите са гипс в повечето случай, като е добра лихвата.
За инфлацията няма да пиша, то е ясно, единственото е, че с апартамент под наем си е разправия, постоянно те занимава наемателя с кво ли не, щото кат оти дава пари видиш ли с виновен що ЧЕЗ не пуска тока вече 1 час :help:

на теория звучи логично, но ако го погледнем в дълбочина ето какво се получава:
ако вкараш въпросните 131 390 на влог лихвата на година е 6569.50 /а не 5669 както си написал, предполагам е печатна грешка/
при положение, че не теглиш ежегодно лихвата на следващата година ти се олихвява и тя /131390+6569.50/ и така всяка година главницата и съответно лихвата нараства
т.е. ако за въпросния 20 годишен период не си пипал парите на финала ще имаш в сметката 348 616.79 лева

от друга страна ако вземеш имот и го пуснеш на 500 кинта наем имаш доход както каза 6000 годишно
обаче:
ако имаш текучество на наемателите средно на 2 години /примерно/ ще е наложително да правиш някакъв освежителен ремонт, за да можеш да вземеш същите пари като наем от следващите наематели...да кажем примерно едни 1000 лева на 2 години /за да не кажете кви са тия ремонти от 1000 на 2 год. пояснявам, че в тая сума включвам и подмяна на част от мебелите в един момент....щото за 20 години се амортизират сериозно/
та, вместо 12 000 за 2 години остават едни 11 000
за целия 20 годишен период доходността ти е 110 000 лева + 131 390=241 390

в сметките не съм сложил данъка в/у лихвите по влоговете, с който се сдобихме наскоро :mhihi:
но също така не съм сложил и данъка в/у имота, такса смет, евентуална застраховка на имота, евентуални ремонти по общите части на сградата, които също се поемат от собственика...
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Мар 2013, 10:38

Също не си сложил и стойноста на имота след 20 години :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Мар 2013, 10:42

K_Ilkov написа:Също не си сложил и стойноста на имота след 20 години :mhihi:

приемам го за константа...щото няма гаранция,че стойността му може да се повиши...както и че може да се понижи :winky:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 04 Мар 2013, 10:53

Също не си направил поне предположение тези 348 000 лева след 20 години какво ще значат????Ами ако един хляб е 45 лева тогава а литър гориво,каквото и да е то тогава, да е 80 лева????Ами ако пак девалвират лева????Така че както според теб имота не е сигурен като развитие на цената,така и стойността на едни пари не можеш да я гарантираш каква е.Особено за такива срокове.Особено и с банки все още имащи право едностранно д апроменят лихвените си проценти.
При такава начална сума,да я държиш на депозит е дори самота.
Да,като цифри сметката звучи чудесно,но до там.
Аз добре помня как долара едни ''хубави'' времена стана от 75 лева на 3000 лв.И повярвай ми мноооого хора нямаха време да реагират с депозитите си.Не малко семейства си купиха по един хладилник като морално удовлетворение с пари държани години на влог.
Кой ще ми гарантира че този сценарий няма да се повтори това лято,ами идната зима????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 04 Мар 2013, 11:10

също така не съм направил и предположение имота при едно сериозно земетресение или пожар какво ще значи :winky:
щото една камара тухли и бетон определено не струва 131 000... а застрахователите знаем как плащат /справка Пернишките села/
не съм направил и предположение относно имотните измами, въпреки че историята знае и за подобни случаи...

jordanpar написа:...
При такава начална сума,да я държиш на депозит е дори самота.
...

предполагам си имал предвид "сРамота"
напълно съм съгласен, но не смятам и че правилното решение е инвестицията в имот /ако говорим единствено за рентабилност на вложените пари/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Мар 2013, 11:25

Не отговори за най-добрата година ама здраве да е...
Риска от тия неща, които обясни мисля, че показва защо заема може и да е хубаво нещо, ако се ползва правилно... (за което ме изядохте в другата тема). Щото дори хляба да 45 кинта след 20 години... заема пак ще си е толкова. Оставям ви да си смятате.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата