Битовата престъпност и поредната несправедливост
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Битовата престъпност и поредната несправедливост
Законът си е закон, НО пък навсякъде по света частната собственост е свещена и неприкосновена.
Аз лично не вярвам, че охраниеля е стрелял за да убива. По-скоро е имал намерение да го сплаши и е станал инцидент.
Някъде четох, че циганите там били доста нагли и често нападали охраната.
Не съжалявайте сънародниците ни с неестествен цвят на кожата, защото не е далеч времето, когато те ще са повече от нас. Голяма част от тия, които си пишем тук тогава ще сме на възраст на която няма да можем да се защитим. Държавата ако по това време е същата каквато и днес също няма да ни помогне. А те нямат милост и съжаление към по-слабите, както сме свидетели и днес.
Аз лично не вярвам, че охраниеля е стрелял за да убива. По-скоро е имал намерение да го сплаши и е станал инцидент.
Някъде четох, че циганите там били доста нагли и често нападали охраната.
Не съжалявайте сънародниците ни с неестествен цвят на кожата, защото не е далеч времето, когато те ще са повече от нас. Голяма част от тия, които си пишем тук тогава ще сме на възраст на която няма да можем да се защитим. Държавата ако по това време е същата каквато и днес също няма да ни помогне. А те нямат милост и съжаление към по-слабите, както сме свидетели и днес.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Направо не мога да повярвам как някои хора защитават тая сган. Охранителя си е свършил работата, ония шоколадовите чий го дирят там ? И да, работата ще ми е по-важна ако живея само на тая заплата от 400-500лв, от колкото животи на един мангал, има вероятност и да не се забележи липсата му, те са многобройни ... Но както по-горе се е изброило, кофти закон и сега за нема нищо човека ше го лежи оня маймуняк, щото него го мързи да се хване да работи на некой строеж и да си изкарва пари ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
flame написа:Element написа:Мисля, че е крайно време да се приеме закон, че влезне ли се в чужда собственост - имаш право да застреляш крадеца.
Със сигурност в момента няма такъв закон. А законът, който предлагаш, е като изваден точно от каубойските времена - няма да е въоръжен, нама да те е нападнал - само да ти влезе в двора и може да го застреляш като куче!![]()
Айде не бъди толкова сигурен, че няма такъв закон...
Такъв закон има в САЩ - ако някой влезе в дома ти (къща, апартамен, не двор!) имаш право да се защитиш както сметнеш за добре - дори да го застреляш в главата!
От там идва и една поговорка, която съм чул от един "бабаит" в NJ - ако видиш крадец да виси на прозореца ти, вкарай го вътре и го застреляй...
flame написа:Абе, жена - ами ти така може и собственото си дете да застреляш!! Представи си, че примерно иска на шега да те изплаши или се е облякло като за Хелоуин - и ти като видиш човек с маска и веднага ще го застреляш като куче без да знаеш кой е и какви са му намеренията?!![]()
Абе флейм ли си, олигофлейм ли си - ти нормален ли си да сравняваш собственото си дете облечено за хелоуин, с крадец???
Сигурно повечето 10-12 годишни деца са по 80-90 кила и като се облекат за хелоуин и дойдат да те плашат ти приличат на крадци?!?!? Или пък нищо, че са по на 20 години (80-90 кила) все още се обличат за хелоуин и идват да те плашат?!?!?

По-тъпи мнения не бях чел...
Писна ми всички да се правят на света вода ненапита и да защитават циганската сган, докато същата тая сган краде, изнасилва и убива АБСОЛЮТНО БЕЗНАКАЗАНО!!!

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
От клиповете които гледах в нета единия мангал който е бил с умрелия мангал да крадат заедно... каза че падаря е стрелял с пушката един път във въздуха и втория направо в мангала... охраната е нямала право да носи бойно оръжие само газово 

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Абе момчета(и момичета), каквото и да са направили, и т.н, момчето е починало, отдайте малко почит и уважение. Макар и "мангал" той си остава от "нас".. Първо сме хора, после сме с различен цвят на кожата.. Направо не мога да повярвам, как умни хора се държат по подобен начин, не ви прави чест.
Поздрави
Поздрави

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Това не е случай на битово престъпление.И е повече от ясно,че охраняващия е превишил правомощията си.Разбира се че ще бъде съден и ще понесе наказание.Това е ясното в този случай.То ако всички случаи бяха поставяни под общ знаменател,нямаше да има нужда от съдебна система.
Виж,при нахлуване в частна неприкосновена собственост нещата биха стояли другояче.
да не говорим,че етническия елемент не може да бъде пренебрегнат.Да не говорим,че е крайно време да се променят много неща и закони и в тази насока.ДА не говорим,че циганите,ромите,лицата с по-тъмен по рождение тен и нарушена артикулация на речта по рождение с българския език е крайно време да престанат да бъдат отглеждани като електорален материал и да ни тежат с до около 4 милиарда лева годишно на нас,белите и работещи и плащащи данъци в тази държава.
Да не говорим,че и семейството на починалия трябва да бъде съотговорно за смъртта му,поради обстоятелствата при които е загинал.Едва ли някой от нас,бледоликите си възпитава децата и ги използва за организирана семейна престъпност.
Ако някой от вас е живял,по една или друга причина в или близо до ромски квартал,няма нужда да му обяснявам народопсихологията им.Едни хора,които търгуват с децата си и физически умишлено ги увреждат,за да им изкарват пари няма какво да ми ги хвалите.
Случаят ще бъде използван и политически,ще втвърди пък гласоподавателите от този етнос и така.
Ето и за това са протестите.За подобни държави в държавата,каквато е и циганското съсловие.За тях правилата са други,за нас,будалите които живеем според правилата в тази страна за различни.
И ако някой намери расизъм в моето изказване и никога не се е сблъсквал в предизвикан конфликт с особена група хора с български документи,но различно етническо самоопределение ,нека пръв хвърли камък по мен.
С уважение към всички опитващи се да живеят по нормите в тази държава.
Виж,при нахлуване в частна неприкосновена собственост нещата биха стояли другояче.
да не говорим,че етническия елемент не може да бъде пренебрегнат.Да не говорим,че е крайно време да се променят много неща и закони и в тази насока.ДА не говорим,че циганите,ромите,лицата с по-тъмен по рождение тен и нарушена артикулация на речта по рождение с българския език е крайно време да престанат да бъдат отглеждани като електорален материал и да ни тежат с до около 4 милиарда лева годишно на нас,белите и работещи и плащащи данъци в тази държава.
Да не говорим,че и семейството на починалия трябва да бъде съотговорно за смъртта му,поради обстоятелствата при които е загинал.Едва ли някой от нас,бледоликите си възпитава децата и ги използва за организирана семейна престъпност.
Ако някой от вас е живял,по една или друга причина в или близо до ромски квартал,няма нужда да му обяснявам народопсихологията им.Едни хора,които търгуват с децата си и физически умишлено ги увреждат,за да им изкарват пари няма какво да ми ги хвалите.
Случаят ще бъде използван и политически,ще втвърди пък гласоподавателите от този етнос и така.
Ето и за това са протестите.За подобни държави в държавата,каквато е и циганското съсловие.За тях правилата са други,за нас,будалите които живеем според правилата в тази страна за различни.
И ако някой намери расизъм в моето изказване и никога не се е сблъсквал в предизвикан конфликт с особена група хора с български документи,но различно етническо самоопределение ,нека пръв хвърли камък по мен.
С уважение към всички опитващи се да живеят по нормите в тази държава.
drago_pavlov написа:flame написа:Абе, жена - ами ти така може и собственото си дете да застреляш!! Представи си, че примерно иска на шега да те изплаши или се е облякло като за Хелоуин - и ти като видиш човек с маска и веднага ще го застреляш като куче без да знаеш кой е и какви са му намеренията?!![]()
Абе флейм ли си, олигофлейм ли си - ти нормален ли си да сравняваш собственото си дете облечено за хелоуин, с крадец???
Сигурно повечето 10-12 годишни деца са по 80-90 кила и като се облекат за хелоуин и дойдат да те плашат ти приличат на крадци?!?!? Или пък нищо, че са по на 20 години (80-90 кила) все още се обличат за хелоуин и идват да те плашат?!?!?
Както детето ми може да е високо 1.60, така и крадец може да е висок 1.60. Или може би искаш да кажеш, че няма крадци високи 1.60?! Или че няма крадец, който да може да прилича на нечие дете?!

Вярвам, че не си малоумен, така че може би е добре да избършеш пяната от устата, която излиза при всяка асоциация с цигани, и да мислиш малко по-трезво. Ако можеш.
devent написа:Първо сме хора, после сме с различен цвят на кожата.. Направо не мога да повярвам, как умни хора се държат по подобен начин, не ви прави чест.
И аз точно това се опитвам да обясня...
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Who написа:От клиповете които гледах в нета единия мангал който е бил с умрелия мангал да крадат заедно... каза че падаря е стрелял с пушката един път във въздуха и втория направо в мангала... охраната е нямала право да носи бойно оръжие само газово
Ако е нямала право да носи огнестрелно оръжие, съвсем за съд си е охранителя, че и за затвор. Ако се опитат ( и успеят ) да го изкарат по непредпазливост може да лежи до 5 години, иначе...жална му майка.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако наистина е дал предупредителен изстрел във въздуха - няма шанс да го изкарат по непредпазливост.
Si non confectus, non reficiat.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Викате в случая охранителят е трябвало да отиде да се сбият, после те да го пребият до смърт, да си откраднат каквото искат, а той да почине
И после ще питате защо не е стрелял, като е имал оръжие
А по нашите тъпи закони в момента трябва да извадиш еквивалентно по сила на оръжието, с което е нападателя, за да се води самозащита, ако го пречукаш
Повечето знаете за онзи случай в САЩ, в който крадец нахлува в къщата на жена и детето й. Тя звъни в полицията, за да съобщи за случая и пита какво да прави, а дежурната й казва "Г-жо, не мога да ви кажа да го убиете, но ще ви кажа да направите всичко възможно да защитите детето си". Сега ще кажете "Ние сме в България, с други закони" - да, така е, обаче когато си се трудил и си си изкарал всичко с пот на челото и някой посегне да го краде, ще стоите безучастни? Или ще рискувате собствения си живот да се борите с крадците, при положение че разполагате с огнестрелно оръжие

Повечето знаете за онзи случай в САЩ, в който крадец нахлува в къщата на жена и детето й. Тя звъни в полицията, за да съобщи за случая и пита какво да прави, а дежурната й казва "Г-жо, не мога да ви кажа да го убиете, но ще ви кажа да направите всичко възможно да защитите детето си". Сега ще кажете "Ние сме в България, с други закони" - да, така е, обаче когато си се трудил и си си изкарал всичко с пот на челото и някой посегне да го краде, ще стоите безучастни? Или ще рискувате собствения си живот да се борите с крадците, при положение че разполагате с огнестрелно оръжие

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Мисля, че доста ги бъркаш нещата. Ония случай в САЩ е при нахлуване в личната къща, а и там законите са други.
Ако тук охранителя беше дал предупредителен изстрел, а манговците му се нахвърлят - тогава картинката става съвсем друга. Сравнително лесно всеки съд ще го оправдае ако каже, че 5-6 човека са му се нахвърлили с метални тръби, винкели и брадви - тогава стреля на месо щото си пази кожата. Картинката е съвсем различна, ако е дал предупредителен изстрел, ония са се стреснали и хукнали да бягат, а после охраната вече е стрелял на месо.
В никакъв случай не оправдавам циганите - и аз не ги харесвам и знам що за пасмина са те. Просто има закон и той трябва да се спазва. Още повече че охраната задължително трябва да мине инструктаж и много добре да знае какво може и какво не може да прави. Тоя пич май не е бил професионален охранител, а просто хванат отнякъде и сложен да пази.
Ако тук охранителя беше дал предупредителен изстрел, а манговците му се нахвърлят - тогава картинката става съвсем друга. Сравнително лесно всеки съд ще го оправдае ако каже, че 5-6 човека са му се нахвърлили с метални тръби, винкели и брадви - тогава стреля на месо щото си пази кожата. Картинката е съвсем различна, ако е дал предупредителен изстрел, ония са се стреснали и хукнали да бягат, а после охраната вече е стрелял на месо.
В никакъв случай не оправдавам циганите - и аз не ги харесвам и знам що за пасмина са те. Просто има закон и той трябва да се спазва. Още повече че охраната задължително трябва да мине инструктаж и много добре да знае какво може и какво не може да прави. Тоя пич май не е бил професионален охранител, а просто хванат отнякъде и сложен да пази.
Si non confectus, non reficiat.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
M3 E92 написа: Сега ще кажете "Ние сме в България, с други закони" - да, така е, обаче когато си се трудил и си си изкарал всичко с пот на челото и някой посегне да го краде, ще стоите безучастни? Или ще рискувате собствения си живот да се борите с крадците, при положение че разполагате с огнестрелно оръжие
Такава е логиката на ония с розовите очила като орифлейм-а...
Както беше казал един колега в друга тема - това е все едно да видя, че някой иска да изнасили жена ми и да го оставя да си свърши работата пък после да го съдя...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- rhase
- младши ентусиаст
-
M3 E92 написа:А по нашите тъпи закони в момента трябва да извадиш еквивалентно по сила на оръжието, с което е нападателя, за да се води самозащита, ако го пречукаш![]()
Тва ме разби, верно ли е така?

Че то значи трябва да ходя с 50 кила арсенал от всемъзможни оръжия. Ами ако ме нападне с парче стъкло... хвърлям пищова по джама и клякам да събирам парчета ли

Вярно е, че личното си е най-свято. Особено като си го купил с пари изкарани с пот и кръв понякога. И аз незнам как бих реагирал, като знам че 1 булевард ни делеше с хора от този етнос в продължение на 15 години.
M3 E92 написа:когато си се трудил и си си изкарал всичко с пот на челото и някой посегне да го краде, ще стоите безучастни?
Аз лично предпочитам някой да ми открадне нещо, отколкото аз да убия някой друг. Дори да ме оправдае накрая съдът. Дори да не се влача по съдилища години наред. Дори всичко да приключи бързо. Най-малкото защото ще ми навява неприятни спомени и може би няма да ми дава мир на съня ми за цял живот.
Материалните загуби обикновено винаги могат да се възстановят. Но нематериалните неща обикновено остават за цял живот.

А повечето войнстващо настроени колеги във форума вероятно са виждали огнестрелно оръжие само по ТВ и ако се изправят в реална ситуация, в която трябва да дръпнат спусъка, сигурно няколко пъти ще напълнят гащите преди да дръпнат или не дръпнат спусъка. Обаче пред клавиатурата преливат от смелост