Шофьорска книжка.
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Шофьорска книжка.
Голямо геройство е, да нарушаваш закона, да минаваш на червено, да караш с превишена и всичко останало което застрашава нечий живот, а ти да се кефиш, че не можели да му направят нищо
Можеш ли да ми кажеш, кое е геройското, за което си заслужава да му пляскаме с ръце всички?Че може да прави каквото си иска, а да не му вземат книжката!Следващия път като мине на червено и удари човек, пак ли ще се кефиш?Няма по голямо зло от това, някой да се мисли за недосегаем.

Можеш ли да ми кажеш, кое е геройското, за което си заслужава да му пляскаме с ръце всички?Че може да прави каквото си иска, а да не му вземат книжката!Следващия път като мине на червено и удари човек, пак ли ще се кефиш?Няма по голямо зло от това, някой да се мисли за недосегаем.
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
LiTtLeRoCk написа:Голямо геройство е, да нарушаваш закона, да минаваш на червено, да караш с превишена и всичко останало което застрашава нечий живот, а ти да се кефиш, че не можели да му направят нищо![]()
Колега, искам да поясня че нямам никакво намерение да нарушавам закона. Питам чисто информативно. И мисля че темата може да се заключи вече. Разбрах каквото исках, а то е че книжките ги пипат са по сериозни нарушения явно. А това че е трябвало да се смени Българската книжка с такава в държавата в която си, незнам къде е така но не и при мен. Днес полицая като ме спря за проверка, ми каза само че е трябвало да ми е новата книжка щото били с европейското знаме, а аз му казах че по закон в България не мога да сменя документ който не е изтекъл и ще си карам с тази докато е валидна, а той ми отвърна само с Окей.

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Аз също за по маловажни науршения говорех от сорта на 7-8 км над ограничението в тунел например.
Ясно е че ако шофира човек в нетрезво състояние или нарушавайки правилата е създал предпоставка или направо е извъшил ПТП няма значение каква е книжката.
Норвежките са с давност по 100години , а на немските упоменато ли е че е безсрочна или пак са написано давност по-голяма от средно статистическия човешки живот?
Ясно е че ако шофира човек в нетрезво състояние или нарушавайки правилата е създал предпоставка или направо е извъшил ПТП няма значение каква е книжката.
Норвежките са с давност по 100години , а на немските упоменато ли е че е безсрочна или пак са написано давност по-голяма от средно статистическия човешки живот?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
intention написа:Аз също за по маловажни науршения говорех от сорта на 7-8 км над ограничението в тунел например.
Колега къде видя че са с давност 100 години? Давноста дори не се и доближава до средностатически живот. Понеже скоро брат ми си взе Норвежка книжка и давността е 15 години, единстбемия плюс беше, че му дадоха и категория Ткт. Като преди това нямаше тази катефория.

Немските книжки вече имат давност. Доскоро нямаха, моята е издадена през 2003 г. и има само дата на издаване, без давност, така беше тогава. Докато живеех в Германия съм виждал дядки на по 80 години с книжки издадени през 30-те години и си караха с тях без никакви проблеми. 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
Така, вече да споделя от опит. Във България като трябва да ти пишат акт и ако нямаш български документ, тоест човекът е със чуждо гражданство. Тогава полицаите го завеждат на място в КАТ да си плати глобите. А ако се представи български документ, лична карта или паспорт, нищо че книжката е чуждестранна, тогава акта се пише въз основа на личния документ за да се избегне цялата разправия със плащането на акта веднага във КАТ. Мисля че темата може да се заключва.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2