Проблем с наемодател

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Проблем с наемодател

Мнение от Borymeckata » 27 Мар 2013, 11:15

Аз давам два апартамента под наем в един град и живея на квартира в друг. Така че съм и в двата "лагера"... Сменяваш си патрона на вратата без никакви обяснения. Ако стане въпрос - бравата се е повредила, заяла е и си викал ключар да я разбива. А, добре че ме подсети - 65 лева ми излезе ремонта, ще го приспаднем от наема за този месец... Да видим дали ще "има очи" да си поиска ключ. Ако е толкова дебелоока и си поиска - нямаш свободни ключове, дал си по един на всички членове на семейството си и пак един не ти достига... Или й казваш директно, че не искаш чужди хора да влизат в дома ти. Можеш пък ти да й поискаш ключ от нейния апартамент, ха-ха-ха...

Направо се учудвам какви темерути и дървеняци щъкат по света. Всеки ден ги срещам, но и всеки ден виждам нещо ново, което ме удивлява. Явно човешката наглост и лакомия нямат граници...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 27 Мар 2013, 11:17

Много е досадно като почнат да си измислят причини да идват в апартамента "по работа". Нормално е като не се познавате да се притесняват за апартамента, поне в началото. Но все пак...като ги е страх да не го дават под наем. И аз съм изпадал в подобна ситуация. По договор (ако имате такъв) мисля че наемодателят има право да идва веднъж на 2 месеца за да провери състоянието на квартирата, но само след предварителна уговорка и твое присъствие и съгласие, в удобен ден и час за теб - поне в моят договор е така.

Мен ме уверяваха че са ни дали единствените 2 ключа които имат. И нямат ключ, затова да не се притеснвявам, нямало как да дойдат докато ни няма. Но един ден трябваше да се сменя водомер и ми се обаждат да ме уведомят и да ми кажат да не се притеснявам, да си ходя на лекции. Те имали били ключ, ще отворят на майсторите и докато се прибера от лекции нямало да ги има вече :nono: Не стига, че няма да ме има като влизат, ами и някви майстори ще ми се разхождат из къщата :censored:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 27 Мар 2013, 12:42

Ако трябва да съм честен аз бих сменил апартамента...
Не бих издържал такъв хазяйн... а и явно има ментални слабости.
Аз винаги със смяна на наемателите настоявам да си сменят патрона и да имат ключове само те, когато искам достъп е само в тяхно присъствие.
Аз поемам всички ремонтни и освежителни дейности а и те не правят нищо без съгласието ми и всички са щастливи...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 28 Мар 2013, 5:56

ogata написа:
© написа:В провинцията нещата са на 180 градуса.

Не знам на кое викаш провинция, ама в Бургас (Всичко, което е далеч от морето, е провинция" Ърнест Хемингуей :mrgreen: ) бях на абсюлютно същият хал преди 2 месеца.

Ти пък кога стана циганин кога ти почерня дупето че вече се засягаш на "провинция" ?
Чухме те в темата за Бургас за един мандат и т.н,кефи те града ок ама малко почваш да дразниш вече с тия глупости... :shock:
И ние селяните далече от морето се засягаме! :winky:
Сега по-темата колега в никакъв случай не давай да ти влизат в апартамента защото мой близък приятел изгоря от прекалена добронамереност.. Оказа се че сина на хазяите бил пристрастен и човека остане без вещи,пари и даже чашите и вилиците бяха взели..Води се дело вече 2-години...
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 28 Мар 2013, 12:07

От днес съм с нови патрони. Тя ще разбере за тях от мен. И ако поиска ключ да й извадя, ще й покажа фактурата за новите патрони, която е на доста солидна стойност. И ако ми я приспадне от наема (т.е около наем и половина) ще й дам правото да си извади ключ и да си заплати за тази услуга. Иначе ще ме прощава. Аз съм платил за тези патрони и за монтажа и за всичко. Така, че да решава сама

Благодаря на всички колеги участвали в проблема ми

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 28 Мар 2013, 12:12

E, ти ако ѝ дадеш ключ, то за какво си сменял патроните? Въобще не ѝ казвай нищо, тъкмо ще разбереш дали е правила опит да влиза.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2013, 19:53

Пич, хем те ебава, ама и ти сам се натискаш да го прави.
Не знам дали си наемател мечта, ама не искам да те окачествявам като наемател балък мечта.
Дръж си малко на твоето ;)
Не и позволявай да ти сере на главата.
Имаш си права .. стегни се малко и бъди мъж, че скоро може да пуснеш друга тема за оплакване .. явно си мислиш, че всички хора са свестни и очакваш и тя да е като теб.
Е не знам дали е късно, ама ще ти дам един съвет .. хората са различни и се дръж така с тях, както те с теб.
След като е кретенка .. чудя ти се на акъла що си траеш :dunno:
Бягай докато е време, че скоро ще и обзаведеш целия апартамент от-до и тогава ще си още по-прецакан.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от destiny » 28 Мар 2013, 23:34

слушай сега мнение на човек,който е сменил няколко квартири в София.Аз също съм попадал на такива наглеци и съм се махал,вместо да се разправям с тях,защото това направо е извън пътя.Затова като ходя на оглед и се опитвам доколкото мога да преценя хазяина що за човек е.Верно не е лесно,но понякога интуицията не заблуждава.Имах един,при който бях без договор и така влизаше,излизаше в мое отсъствие.Върха беше когато кухнята,която му направих(с това се занимавам) беше като бартер за няколко наема.Стана наводнение в апартамента по ничия вина,някаква тръба се спука и този наглец каза , че трябвало аз да поема отговорността,и накрая се махнах.По принцип наемодателя изобщо няма право да влиза в апартамента.В сегашната ми квартира хазяйката упомена в договора да идва веднъж месечно на оглед,но защото има проблеми с предния наемател,обаче жената излезе супер тактична.За три месеца стъпи само веднъж да и платя наема.В началото я помолих да смени патрона и го направи веднага,естествено за нейна сметка.Също и така някакви много леки ремонти и освежавания по апартамента.Ами , естествено,за какво аз да ги плащам като някой ден няма да съм тук,или да си тръгна и да си взема плочките ли ? :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 29 Мар 2013, 11:32

Moя съвет е да уговаряш всичките тези параметри още преди да наемеш жилището. Както каза колегата по-горе, опитвай се да перцениш хората "що за хора са". Аз с моите хазаи вече почти 2г живея без договор, но до сега не са дошли нито веднъж в апартамента. Наема и боновете за сметките им се занасят според уговорката и така. Гръмна бойлера, смениха го(аз го смених, те го приспаднаха). С отоплението, по същия начин(не сме вързани към ТЕЦ). Ся че се преебах с тва котле е друга тема, ама аз сам си го избрах. :banghead:
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 29 Мар 2013, 11:55

Я направо си вземи една ипотека ако плановете са ти дългосрочни в града и вместо наем си плащай жилището и тетакате.

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 29 Мар 2013, 12:09

Пичове много се радвам че получавам съвети от вас.

Аз наистина гледам да се държа коректно и да нямам разправии. Но колегата е прав, че трябва малко по-грубо за да я поставя на място. Макар,че винаги избягвам скандалите.

Не искам да се изнасям, защото след 2 месеца започвам да си строя къща и да се надявам до 1 година да съм вече в собствено жилище.
Този наем е за временно. Просто нямам начин.

Благодаря Ви за съветите

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 29 Мар 2013, 22:22

Anthony_J написа:Можеш, да. Докато си плащаш наема ти си собственика на жилището и никой не може да влиза без твое разрешение, ако това не е упоменато в договора.

Айде без глупости моля, собственик е този на чието име е нотариалния акт, независимо кой какво плаща.

Попринцип наемодателя трябва да осигури на наемателя спокойно и безпрепятсвено ползване на имота, но в доста договори има клаузи ,че наемодателя може да си посещава имота в определен ден или или след предупреждение.

Като цяло съветвам колегата автор на темата да се запознае със - Закона за задълженията и договорите и Закона за наемните отношения.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 30 Мар 2013, 0:22

Предполагам, разбира се чудесно, че говоря образно. Близко е до акъла, че не си собственик след като нямаш нотариален акт и не можеш да продадеш жилището, което си наел. А ако в договора не пише, че може собственика да влиза в жилището когато си иска, то колегата няма никакъв смисъл да чете закони и да си губи времето.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 01 Апр 2013, 23:38

Изчетох всичко по темата, и "умните съвети" на колегите, и препоръките им! Само не разбрах, има ли договор м/у наемател и наемодател? Ако има, добре, сменя патрони, поставя условия, съобрзно договора...НО, няма ли, духа супата - лелката още утре може да го изгони за самоуправство, самонастаняване, проникване в чужда собственост, не дай боже - и кражба!
Нека знаем правата си и да ги отстояваме, дори наема да ни е по-висок! Но така ще сме по спокойни и подобни теми във форума ще са излишни!
Успех на колегата с алчната лелка! :yes:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 02 Апр 2013, 11:11

Консултирах се с една пациентка, която се занимава с квартири и жената ми каза така: В почти всеки договор (ако имаш такъв де) си пише че не може да се влиза в отсъствие на наемателя в квартирата.. Имаш си разрешение веднага след нанасянето да си смениш патрона.. Така че това, че тая си прави каквото иска е защото и се позволява.. И е адски некоректно от нейна страна..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата