Не че съм фен на Maybach
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
vicho написа:се чудех за възможността да караш с 400++ км/ч в България, колата е ясна - Вейрон
колата не е ясна.. щото вейрона със 750те си коня на гумите ще му трябва една екваториална обиколка за да си вдигне вмакса.. не забравяй че вейрона е предимно за шоу и да изглежда добре на хартия като характеристики..
във бг за да вдигнеш 400км ти трябва много много много.. по-мощна кола за да можеш да ги вдигнеш за относително късо растояние където шосето и настилката са подходящи във участъка..
та мисълта ми е че вейрона може и да ги вдигне.. ама на нардо.. във безветрен ден със влажност не повече от 33% и температура не повече от 18 градуса

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
а за какво му е на тоя вътре каска? На една от снимките ясно се вижда на задната седалка - Каска? Че и 4 точкови колани гледам... Това въобще не знам как ще си го карат.
с тези нископрофилни гуми, дано не тръгнат да идват насам на разходка.
Те и като гледам и руснаците са го изкоментирали аналогично на нас.
и...

Те и като гледам и руснаците са го изкоментирали аналогично на нас.
Круто, но не по нашим дорогам...

Россия закупила для правительства ПИСОТ штук. ИМХО
Да караш Peugeot е страст!
- pantata
- младши ентусиаст
-
Е па руснаците не можах да разбера кво казват ма аз разбрах че тая колица си е излишен лукс и натокана за колко да каем две триста човека мое да си я позволят Мани аз ше си остана прост ама нека съм прост и си карам БМВEva* написа:а за какво му е на тоя вътре каска? На една от снимките ясно се вижда на задната седалка - Каска? Че и 4 точкови колани гледам... Това въобще не знам как ще си го карат.с тези нископрофилни гуми, дано не тръгнат да идват насам на разходка.
Те и като гледам и руснаците са го изкоментирали аналогично на нас.Круто, но не по нашим дорогам...и...
Россия закупила для правительства ПИСОТ штук. ИМХО
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
vicho написа:lowdriver написа:Имаш крава - пиеш мляко...
братле, грешен израз, правилния е
"Имаш крава - ДОИШ КРАВА!!!"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да ама после пиеш нали

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:vicho написа:се чудех за възможността да караш с 400++ км/ч в България, колата е ясна - Вейрон
колата не е ясна.. щото вейрона със 750те си коня на гумите ще му трябва една екваториална обиколка за да си вдигне вмакса.. не забравяй че вейрона е предимно за шоу и да изглежда добре на хартия като характеристики..
във бг за да вдигнеш 400км ти трябва много много много.. по-мощна кола за да можеш да ги вдигнеш за относително късо растояние където шосето и настилката са подходящи във участъка..
та мисълта ми е че вейрона може и да ги вдигне.. ама на нардо.. във безветрен ден със влажност не повече от 33% и температура не повече от 18 градуса
Това "нардо" - нали е един овал, някаква писта за скоростни постижения, или се бъркам.

Колко по-мощна кола от Вейрона

И за гумите?! Скоростен индекс какъв и с какви гуми е това чудо?

п.с. дали съм тъп, баси колко въпроси зададох

п.п.с. много ще се радвам да намеря отговор.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Терзийски написа:vicho написа:lowdriver написа:Имаш крава - пиеш мляко...
братле, грешен израз, правилния е
"Имаш крава - ДОИШ КРАВА!!!"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Да ама после пиеш нали![]()
Мдааа, и както казва Мито (пищова) трябва да ядеш по 5000 кибапчета, по 5000 кифтетаааа, и да къпеш в джакузитоооо с млякотооо, което после ше ИЗПИЙШ

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Като стана дума за чудовищно мощни и бързи коли - Maybach-a и veyron-a са адски бързи, но нали имаше един жълт Nissan Skyline 1000 коня, той не може ли поне малко да им се опре 

BMW only!
Гледал съм репортаж за Maybach-a по Discovery преди време
И ми направи впечатление пилота на това чудо, който каза че 300км/ч в тази кола почти не се усещат - се едно си караш с 200
само свистенето на въздуха е малко по силно
Ако си спомням добре и разхода на гориво беше отчайващ - okoло 100литра на 1000
те не че са минавали 100км с колата, ама за изминати 32-33км борд компютъра показа около 30 литра изгорени
Та в този ред на мисли с това малко резервоарче 110л ще трявва да се зарежда два три пъти докато се стигне до морето

И ми направи впечатление пилота на това чудо, който каза че 300км/ч в тази кола почти не се усещат - се едно си караш с 200

Ако си спомням добре и разхода на гориво беше отчайващ - okoло 100литра на 1000

Та в този ред на мисли с това малко резервоарче 110л ще трявва да се зарежда два три пъти докато се стигне до морето

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Мен всъщност ми е много чудно такава кола как въобще може да се движи с нашия, български безнин. То са лакове, добавки, то е чудо - Майбаха ще се счупи на първия километър...
BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Момчета и момичета - 100% разход на гориво
Тестовете са направени на Нардо
Вичо, Алекс спомена за относителна влажност на въздуха - значи абсолютно идеалните условия за работа на ДВГ са : 18 градуса Целзий, 33% влажност на въздуха и 0 метра надморска височина (високо атмосферно налягане)
Тогава коефициента на пълнене е най-добър ,както и горенето като физичен процес
При малко по-големи разлики от това ,което съм написал по-горе,мощноста като цяло спада ... На всеки 1000 метра надморска височина мощноста намалява с около 7%
Важно е като се гонят такива високи скорости,ако сте гледали изпитанията на Тръст ракетомобила,дадоха,как при един от опитите за най-висока максимална скорост ,само при навлизане от зона с високо атмосферно налягане,към такава с ниско се получи страхотен удар в каросерията и имаше малко огънати части от корпуса
Но това при скорост от около 900 км/ч ...
Георги Пенчев

Тестовете са направени на Нардо

Вичо, Алекс спомена за относителна влажност на въздуха - значи абсолютно идеалните условия за работа на ДВГ са : 18 градуса Целзий, 33% влажност на въздуха и 0 метра надморска височина (високо атмосферно налягане)

При малко по-големи разлики от това ,което съм написал по-горе,мощноста като цяло спада ... На всеки 1000 метра надморска височина мощноста намалява с около 7%

Важно е като се гонят такива високи скорости,ако сте гледали изпитанията на Тръст ракетомобила,дадоха,как при един от опитите за най-висока максимална скорост ,само при навлизане от зона с високо атмосферно налягане,към такава с ниско се получи страхотен удар в каросерията и имаше малко огънати части от корпуса

Но това при скорост от около 900 км/ч ...
Георги Пенчев
amd написа:Като стана дума за чудовищно мощни и бързи коли - Maybach-a и veyron-a са адски бързи, но нали имаше един жълт Nissan Skyline 1000 коня, той не може ли поне малко да им се опре
има, но не е жълт, а бял

Белия Nissan Skyline R34, рожба на Veilside и HKS, вади 1360 коня и максимална скорост от 346 km/h. Според мене ще им се опре

http://www.superstreetonline.com/featur ... les/32699/
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
pAbLo написа:ЕЕЕЕ бати плагиятитеТова прилича на Варненския Опел бертоне
![]()
Тея германци немогат ли да проектират нещо сами ами крадат идеи от Българите
Спокойно Пабло

P.S. А иначе по Астра-та майсторчето работи няколко месеца ... Новият проект сега е Сивик Купе на мой познат

Live and let Die!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
с тоя майбах ще си уникален не само в БГ,но и в целия свят.Колата е величествена просто

ТДС - Турбо Див Селянин
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2