Не че съм фен на Maybach

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Май 2006, 18:55

vicho написа:се чудех за възможността да караш с 400++ км/ч в България, колата е ясна - Вейрон

колата не е ясна.. щото вейрона със 750те си коня на гумите ще му трябва една екваториална обиколка за да си вдигне вмакса.. не забравяй че вейрона е предимно за шоу и да изглежда добре на хартия като характеристики..

във бг за да вдигнеш 400км ти трябва много много много.. по-мощна кола за да можеш да ги вдигнеш за относително късо растояние където шосето и настилката са подходящи във участъка..

та мисълта ми е че вейрона може и да ги вдигне.. ама на нардо.. във безветрен ден със влажност не повече от 33% и температура не повече от 18 градуса ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 19 Май 2006, 19:45

а за какво му е на тоя вътре каска? На една от снимките ясно се вижда на задната седалка - Каска? Че и 4 точкови колани гледам... Това въобще не знам как ще си го карат. :D с тези нископрофилни гуми, дано не тръгнат да идват насам на разходка. :D

Те и като гледам и руснаците са го изкоментирали аналогично на нас.

Круто, но не по нашим дорогам...
8) и...

Россия закупила для правительства ПИСОТ штук. ИМХО
Да караш Peugeot е страст!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 19 Май 2006, 21:51

:shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 19 Май 2006, 23:00

Eva* написа:а за какво му е на тоя вътре каска? На една от снимките ясно се вижда на задната седалка - Каска? Че и 4 точкови колани гледам... Това въобще не знам как ще си го карат. :D с тези нископрофилни гуми, дано не тръгнат да идват насам на разходка. :D

Те и като гледам и руснаците са го изкоментирали аналогично на нас.

Круто, но не по нашим дорогам...
8) и...

Россия закупила для правительства ПИСОТ штук. ИМХО
Е па руснаците не можах да разбера кво казват ма аз разбрах че тая колица си е излишен лукс и натокана за колко да каем две триста човека мое да си я позволят Мани аз ше си остана прост ама нека съм прост и си карам БМВ

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 19 Май 2006, 23:29

vicho написа:
lowdriver написа:Имаш крава - пиеш мляко... :winky:

братле, грешен израз, правилния е

"Имаш крава - ДОИШ КРАВА!!!" :) :) :) :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да ама после пиеш нали ;) :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Май 2006, 0:39

alx написа:
vicho написа:се чудех за възможността да караш с 400++ км/ч в България, колата е ясна - Вейрон

колата не е ясна.. щото вейрона със 750те си коня на гумите ще му трябва една екваториална обиколка за да си вдигне вмакса.. не забравяй че вейрона е предимно за шоу и да изглежда добре на хартия като характеристики..

във бг за да вдигнеш 400км ти трябва много много много.. по-мощна кола за да можеш да ги вдигнеш за относително късо растояние където шосето и настилката са подходящи във участъка..

та мисълта ми е че вейрона може и да ги вдигне.. ама на нардо.. във безветрен ден със влажност не повече от 33% и температура не повече от 18 градуса ;)

Това "нардо" - нали е един овал, някаква писта за скоростни постижения, или се бъркам. :roll: За 18-те градуса хубаво (за охлаждане), ами влажността за какво е. По характеристики чути, вейрона му трябват 13 сек. за 300км/ч, дори и да не са толкова, и 20 да са, за 7 секунди проблем ли ще правим :mhihi: - шегувам се. Иначе сериозно, с 750 коня на гумите и това съпротивление, което има едва ли ще му трябва толкова дълго разстояние, да речем 3-4км и после още един за спиране ;).

Колко по-мощна кола от Вейрона :shock: с подобна конструкция (мисълта ми е за Сх) :) ?

И за гумите?! Скоростен индекс какъв и с какви гуми е това чудо? :) (това май ми беше главния въпрос)

п.с. дали съм тъп, баси колко въпроси зададох :mhihi:
п.п.с. много ще се радвам да намеря отговор.
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Май 2006, 0:40

Терзийски написа:
vicho написа:
lowdriver написа:Имаш крава - пиеш мляко... :winky:

братле, грешен израз, правилния е

"Имаш крава - ДОИШ КРАВА!!!" :) :) :) :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Да ама после пиеш нали ;) :lol:

Мдааа, и както казва Мито (пищова) трябва да ядеш по 5000 кибапчета, по 5000 кифтетаааа, и да къпеш в джакузитоооо с млякотооо, което после ше ИЗПИЙШ :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 20 Май 2006, 15:12

Като стана дума за чудовищно мощни и бързи коли - Maybach-a и veyron-a са адски бързи, но нали имаше един жълт Nissan Skyline 1000 коня, той не може ли поне малко да им се опре :mhihi:
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 20 Май 2006, 16:45

Гледал съм репортаж за Maybach-a по Discovery преди време :)
И ми направи впечатление пилота на това чудо, който каза че 300км/ч в тази кола почти не се усещат - се едно си караш с 200 :mhihi: само свистенето на въздуха е малко по силно

Ако си спомням добре и разхода на гориво беше отчайващ - okoло 100литра на 1000 :) те не че са минавали 100км с колата, ама за изминати 32-33км борд компютъра показа около 30 литра изгорени

Та в този ред на мисли с това малко резервоарче 110л ще трявва да се зарежда два три пъти докато се стигне до морето :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 20 Май 2006, 18:39

Мен всъщност ми е много чудно такава кола как въобще може да се движи с нашия, български безнин. То са лакове, добавки, то е чудо - Майбаха ще се счупи на първия километър...
BMW only!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Май 2006, 21:21

Момчета и момичета - 100% разход на гориво :D
Тестовете са направени на Нардо :idea:

Вичо, Алекс спомена за относителна влажност на въздуха - значи абсолютно идеалните условия за работа на ДВГ са : 18 градуса Целзий, 33% влажност на въздуха и 0 метра надморска височина (високо атмосферно налягане) :!: Тогава коефициента на пълнене е най-добър ,както и горенето като физичен процес :idea:
При малко по-големи разлики от това ,което съм написал по-горе,мощноста като цяло спада ... На всеки 1000 метра надморска височина мощноста намалява с около 7% :confused:
Важно е като се гонят такива високи скорости,ако сте гледали изпитанията на Тръст ракетомобила,дадоха,как при един от опитите за най-висока максимална скорост ,само при навлизане от зона с високо атмосферно налягане,към такава с ниско се получи страхотен удар в каросерията и имаше малко огънати части от корпуса :shock:
Но това при скорост от около 900 км/ч ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 21 Май 2006, 21:38

amd написа:Като стана дума за чудовищно мощни и бързи коли - Maybach-a и veyron-a са адски бързи, но нали имаше един жълт Nissan Skyline 1000 коня, той не може ли поне малко да им се опре :mhihi:

има, но не е жълт, а бял :winky:

Белия Nissan Skyline R34, рожба на Veilside и HKS, вади 1360 коня и максимална скорост от 346 km/h. Според мене ще им се опре :mhihi:

http://www.superstreetonline.com/featur ... les/32699/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 23 Май 2006, 8:51

pAbLo написа:ЕЕЕЕ бати плагиятите :arrow: Това прилича на Варненския Опел бертоне :!:
Тея германци немогат ли да проектират нещо сами ами крадат идеи от Българите :evil:

Спокойно Пабло :arrow: нашенците са пооткраднали, вервай ми :D :winky: !

P.S. А иначе по Астра-та майсторчето работи няколко месеца ... Новият проект сега е Сивик Купе на мой познат ;)
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 23 Май 2006, 12:30

с тоя майбах ще си уникален не само в БГ,но и в целия свят.Колата е величествена просто :bowdown: :bowdown: :bowdown:
ТДС - Турбо Див Селянин

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Май 2006, 1:30

Изображение

Just no comment :!: :shock: :shock: :shock:

Георги Пенчев
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата