Въпрос за продажби в Еbay.de?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Въпрос за продажби в Еbay.de?
Да използвам темата с позволение на автора,
Някой да иска да направим партия за продажба на "Арт" предмети,уникални (в смисъл няма два еднакви),направени от стъкло по специална технология (пекат се в специална "фурна" при много висока температура,стъклата също са много специални,внасят се от Франция,Италия и САЩ) и собствен дизайн (това са чинии ,купи,медальончета и тн.)
Твореца е Българин (жена) с изключителен талант,преди време имаше малко продажби в Испания,но съм решил да я представя в Ибей.
Има изложби в България.
Някой да иска да направим партия за продажба на "Арт" предмети,уникални (в смисъл няма два еднакви),направени от стъкло по специална технология (пекат се в специална "фурна" при много висока температура,стъклата също са много специални,внасят се от Франция,Италия и САЩ) и собствен дизайн (това са чинии ,купи,медальончета и тн.)
Твореца е Българин (жена) с изключителен талант,преди време имаше малко продажби в Испания,но съм решил да я представя в Ибей.
Има изложби в България.
Колега, желая ти успех в начинанията.
Имай предвид, че ако ще се възползваш от вътреобщностния режим за дистанционни продажби трябва да се регистрираш по ЗДДС в България (ако вече не си). Така когато продаваш на клиенти от ЕС, които не са регистрирани по ДДС там, ще им начисляваш български ДДС. В противен случай ще трябва да начисляваш тамошен ДДС. Ако оборотът ти (по дистанционни продажби в Германия) за една календарна година надхвърли 100 хил. евро, ще трябва да се регистрираш там по техния ЗДДС. Това не е страшно, но в такъв случай ще трябва да плащаш за услугите и на тамошен счетоводител.
Имай предвид, че ако ще се възползваш от вътреобщностния режим за дистанционни продажби трябва да се регистрираш по ЗДДС в България (ако вече не си). Така когато продаваш на клиенти от ЕС, които не са регистрирани по ДДС там, ще им начисляваш български ДДС. В противен случай ще трябва да начисляваш тамошен ДДС. Ако оборотът ти (по дистанционни продажби в Германия) за една календарна година надхвърли 100 хил. евро, ще трябва да се регистрираш там по техния ЗДДС. Това не е страшно, но в такъв случай ще трябва да плащаш за услугите и на тамошен счетоводител.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
olegcs написа:Колега, желая ти успех в начинанията.
Ако имам това щастие да достигам 100хил. евро с удоволствие ще се регистрирам в Германия по ЗДДС!

Иначе сега фирмата ни е нормално ЕТ и не е по ЗДДС и доколкото разбирам ще трябва да начислявам допълнително ДДС-то? Или може до годишен оборот 50хил. лева да си продавам без да сме по ЗДДС? Само тази точка още не ми е ясна.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JOTTO_DEL написа:bum_bum написа:Пусни 10-20 тениски примерно като частно лице. И сам ще се убедиш има ли смисъл или не. Таксата за толкова продукти е ниска и няма да ти струва много опита.
И аз точно това мисля да направя.Сега си имам частен акаунт и от него също съм продавал някои неща втора употреба.
Благодаря за съветите! Тези дни ще пусна няколко обяви и ще видим какво ще стане.
Ще помоля темата да не се заключва, защото предполагам в последствие ще изникнат още въпроси и искам да се допитвам до колегите с опит.
Пиши на ЛС ако искаш да ти дам някой съвет как да станат малко от малко по-откриваеми.
Е.Димитров написа:Да използвам темата с позволение на автора,
Някой да иска да направим партия
Пусни ги ти, защо ти е някой на партия?

JOTTO_DEL написа:olegcs написа:Колега, желая ти успех в начинанията.
Ако имам това щастие да достигам 100хил. евро с удоволствие ще се регистрирам в Германия по ЗДДС!![]()
Иначе сега фирмата ни е нормално ЕТ и не е по ЗДДС и доколкото разбирам ще трябва да начислявам допълнително ДДС-то? Или може до годишен оборот 50хил. лева да си продавам без да сме по ЗДДС? Само тази точка още не ми е ясна.
Всъщност, май че в началото няма да ви е нужна и регистрация по ЗДДС в България. Следи обаче за достигане на задължителните лимити за регистрация в България и Германия.
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2