Данъчните се събуждат
Модератор: Общи модератори
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Данъчните се събуждат
Как да плащам данък 220лв за изминати 6000км като съседа навърта 25 000км на гоуфо и плаща 30лв?
Абе вие не разбрахте ли, че в този живот справедливост няма?
Плащаме и това е

Плащаме и това е

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
vanci88 написа:Как да плащам данък 220лв за изминати 6000км като съседа навърта 25 000км на гоуфо и плаща 30лв?
Купи си голф

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Benedetto написа:
Е, защо ще се плащат тези 800 000 лв тогава?
Общината е поръчала 800 000 холограмни лепенки, а цената на един брой е 1 ст.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Convertible написа:аз се радвам, щото си плащам данъците или поне повечето![]()
и ще намалеят тия дето не ги плащат..
![]()
за тариката българин не стикер трябва, ми не знам даже и аз какво
От време на време и аз разсъждавам така, но рядко...
Във всеки случай това повече ми допада:
bum_bum написа:Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.
Като си представя колко пари давам за тая кола годишно...
67 лв. винетка
200-300 лв. Синя зона
100-200 лв. паяк
200 лв. гражданска
4000 лв. гориво
И после като си представя какво получавам - криви джанти, гуми с балони, "магистала" с ограничение 70/90 км/ч заради неравности в продължение на 50% от цялата и дължина...
Как ли пък не бих платил и данък...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
drago_pavlov написа:Convertible написа:аз се радвам, щото си плащам данъците или поне повечето![]()
и ще намалеят тия дето не ги плащат..
![]()
за тариката българин не стикер трябва, ми не знам даже и аз какво
От време на време и аз разсъждавам така, но рядко...
Във всеки случай това повече ми допада:bum_bum написа:Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.
Като си представя колко пари давам за тая кола годишно...
67 лв. винетка
200-300 лв. Синя зона
100-200 лв. паяк
200 лв. гражданска
4000 лв. гориво
И после като си представя какво получавам - криви джанти, гуми с балони, "магистала" с ограничение 70/90 км/ч заради неравности в продължение на 50% от цялата и дължина...
Как ли пък не бих платил и данък...
Не че нещо, ама това са ти 4 деца годишно ...

Много като тебе вече плакаха ...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
аз само 330-ката не съм регистрирал, ама като знам какви пари дерат за нея, а си е евро три да му еба майката и катализатори има. А за М52 дето е на 14 години, ми взимат 240лв как не ги е срам само! И тя с катализатори и евро 3.
Тегава и несправедлива работа... Като не я регистрирах на времето все пак ми беше ясно, че рано или късно ще ме хванат.... но сега ми се струва прекалено рано да гу ибъ....
Тегава и несправедлива работа... Като не я регистрирах на времето все пак ми беше ясно, че рано или късно ще ме хванат.... но сега ми се струва прекалено рано да гу ибъ....

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
sub_eleven написа:аз само 330-ката не съм регистрирал, ама като знам какви пари дерат за нея, а си е евро три да му еба майката и катализатори има. А за М52 дето е на 14 години, ми взимат 240лв как не ги е срам само! И тя с катализатори и евро 3.
Евро ти е стандарт за вредни емисии , а данъка по-скоро се плаща според "гъзарията" - по-мощна кола , значи си по-терикат и трябва да си плащаш . Понеже доста хора руптаят срещу плоския данък , ще взема да пусна анкета - съгласни ли сте да се въведе плосък данък и за автомобилите - по 100лв за всички

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
В крайна сметка и без преглед може да карам........ преглед кола не кара!
Пара за данък от мене няма да видят докато не видя всички улици в квартала на стъкло........ достатъчно им пълним гушките от всевъзможни такси, ддста, акцизи и още какво ли не. Данъци не плащам... карам бмвто, имаше такава песен даже. 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Ние тук колкото и да си хейтваме това ще стане и никой няма да ни пита колко е разбит пътя и дали сме доволни и къде да отидат тия пари.
Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.
В тоя ред на мисли ще трябва да платя едни 1000лв данък за 5 години назад, което няма просто как да стане. Догодина едно друго купе, всичко в него и много здраве на данъчните.
И аз данъка ще го платя само при краен вариант! Плащам си глобите, винетките и гражданската редовно, но пътищата ни са по-зле от 73та година. Я вижте къв град стана Бургас за 1 мандат, а столична община е със много по-голям ресурс от бургаската община, сами си правете изводите. Абсурдно нещо е, миналия месец ходих до Гърция и за да мина през Калотина влезнах във 2рия най-голям офроуд който съм минавал със купето, а след бариерата една перфектна магистрала

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Това със стикерите силно ме съмнява. Какво правим ако съм платил данъка по интернет? Ще ходя да се редя за стикерче ли
Системата за проверка на платен данък в пуктовете за ГТП е съвсем друго нещо и трябваше да я има преди много време още.

Системата за проверка на платен данък в пуктовете за ГТП е съвсем друго нещо и трябваше да я има преди много време още.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нема как без преглед да се кара. За съжаление принудителната сила на държавата може да е огромна ако тя прояви воля да я наложи.
С кеф бих си платил данъците ама наистина да има за какво. Ако снимам едната улица, която ми е достъпа до къщата съм сигурен, че никой няма да ми повярва, че това е улица.
Имах надежда, че ще се оправят малко от малко нещата и за това ходих на протести и мислех и да гласувам с празна бюлетина след като се засраха нещата. Сега вече съм на мнение, че дори и 3-4 те лв, които ще похарча за нафта за да ида до избирателната секция ще са напразно хвърлени пари на вятъра.
Та ако мога да прехвърля сега колата без платен данък живи-здрави, ако не на части и маторя в друго купе. Ще си отворя работа, но 1к данък за колата няма да дам за да купувам кайени на сульо и пульо
С кеф бих си платил данъците ама наистина да има за какво. Ако снимам едната улица, която ми е достъпа до къщата съм сигурен, че никой няма да ми повярва, че това е улица.
Имах надежда, че ще се оправят малко от малко нещата и за това ходих на протести и мислех и да гласувам с празна бюлетина след като се засраха нещата. Сега вече съм на мнение, че дори и 3-4 те лв, които ще похарча за нафта за да ида до избирателната секция ще са напразно хвърлени пари на вятъра.
Та ако мога да прехвърля сега колата без платен данък живи-здрави, ако не на части и маторя в друго купе. Ще си отворя работа, но 1к данък за колата няма да дам за да купувам кайени на сульо и пульо

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ти и да успееш да я прехвърлиш, данъка остава за тебе дължим принципно. Квото не е платено до отписване се води на твое име, не на колата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
b00st написа:Ти и да успееш да я прехвърлиш, данъка остава за тебе дължим принципно. Квото не е платено до отписване се води на твое име, не на колата.
какво отписване, нали не е "записвана"?