Данъчните се събуждат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: Данъчните се събуждат

Мнение от vanci88 » 10 Апр 2013, 16:28

Как да плащам данък 220лв за изминати 6000км като съседа навърта 25 000км на гоуфо и плаща 30лв?
36436
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Апр 2013, 16:36

Абе вие не разбрахте ли, че в този живот справедливост няма? :mhihi:
Плащаме и това е :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 10 Апр 2013, 16:37

vanci88 написа:Как да плащам данък 220лв за изминати 6000км като съседа навърта 25 000км на гоуфо и плаща 30лв?

Купи си голф :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 10 Апр 2013, 16:39

Benedetto написа:
Е, защо ще се плащат тези 800 000 лв тогава?

Общината е поръчала 800 000 холограмни лепенки, а цената на един брой е 1 ст.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Апр 2013, 16:45

Convertible написа:аз се радвам, щото си плащам данъците или поне повечето :mhihi: :mhihi: и ще намалеят тия дето не ги плащат.. ;)
за тариката българин не стикер трябва, ми не знам даже и аз какво

От време на време и аз разсъждавам така, но рядко...

Във всеки случай това повече ми допада:
bum_bum написа:Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.

Като си представя колко пари давам за тая кола годишно...
67 лв. винетка
200-300 лв. Синя зона
100-200 лв. паяк
200 лв. гражданска
4000 лв. гориво
И после като си представя какво получавам - криви джанти, гуми с балони, "магистала" с ограничение 70/90 км/ч заради неравности в продължение на 50% от цялата и дължина...
Как ли пък не бих платил и данък...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 10 Апр 2013, 16:49

drago_pavlov написа:
Convertible написа:аз се радвам, щото си плащам данъците или поне повечето :mhihi: :mhihi: и ще намалеят тия дето не ги плащат.. ;)
за тариката българин не стикер трябва, ми не знам даже и аз какво

От време на време и аз разсъждавам така, но рядко...

Във всеки случай това повече ми допада:
bum_bum написа:Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.

Като си представя колко пари давам за тая кола годишно...
67 лв. винетка
200-300 лв. Синя зона
100-200 лв. паяк
200 лв. гражданска
4000 лв. гориво
И после като си представя какво получавам - криви джанти, гуми с балони, "магистала" с ограничение 70/90 км/ч заради неравности в продължение на 50% от цялата и дължина...
Как ли пък не бих платил и данък...

Не че нещо, ама това са ти 4 деца годишно ... :mhihi:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Апр 2013, 19:29

аз само 330-ката не съм регистрирал, ама като знам какви пари дерат за нея, а си е евро три да му еба майката и катализатори има. А за М52 дето е на 14 години, ми взимат 240лв как не ги е срам само! И тя с катализатори и евро 3.

Тегава и несправедлива работа... Като не я регистрирах на времето все пак ми беше ясно, че рано или късно ще ме хванат.... но сега ми се струва прекалено рано да гу ибъ.... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Апр 2013, 19:59

sub_eleven написа:аз само 330-ката не съм регистрирал, ама като знам какви пари дерат за нея, а си е евро три да му еба майката и катализатори има. А за М52 дето е на 14 години, ми взимат 240лв как не ги е срам само! И тя с катализатори и евро 3.

Тегава и несправедлива работа... Като не я регистрирах на времето все пак ми беше ясно, че рано или късно ще ме хванат.... но сега ми се струва прекалено рано да гу ибъ.... :mhihi:

Евро ти е стандарт за вредни емисии , а данъка по-скоро се плаща според "гъзарията" - по-мощна кола , значи си по-терикат и трябва да си плащаш . Понеже доста хора руптаят срещу плоския данък , ще взема да пусна анкета - съгласни ли сте да се въведе плосък данък и за автомобилите - по 100лв за всички :idea: Дали няма да се повиши събираемостта ;)

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 10 Апр 2013, 20:00

В крайна сметка и без преглед може да карам........ преглед кола не кара! :yes: Пара за данък от мене няма да видят докато не видя всички улици в квартала на стъкло........ достатъчно им пълним гушките от всевъзможни такси, ддста, акцизи и още какво ли не. Данъци не плащам... карам бмвто, имаше такава песен даже. :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Апр 2013, 20:28

bum_bum написа:Ние тук колкото и да си хейтваме това ще стане и никой няма да ни пита колко е разбит пътя и дали сме доволни и къде да отидат тия пари.

Аз към тоя момент данък не плащам щото дори и винетката ми идва ту мъч за това, което получавам. Да не говорим, че във всеки литър гориво има начислена такса, която "уж" отива за пътищата. + ДДС тъй че вярвам плащам дотатъчно като карам колата.

В тоя ред на мисли ще трябва да платя едни 1000лв данък за 5 години назад, което няма просто как да стане. Догодина едно друго купе, всичко в него и много здраве на данъчните. :wave:

И аз данъка ще го платя само при краен вариант! Плащам си глобите, винетките и гражданската редовно, но пътищата ни са по-зле от 73та година. Я вижте къв град стана Бургас за 1 мандат, а столична община е със много по-голям ресурс от бургаската община, сами си правете изводите. Абсурдно нещо е, миналия месец ходих до Гърция и за да мина през Калотина влезнах във 2рия най-голям офроуд който съм минавал със купето, а след бариерата една перфектна магистрала :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 10 Апр 2013, 20:46

Това със стикерите силно ме съмнява. Какво правим ако съм платил данъка по интернет? Ще ходя да се редя за стикерче ли :mhihi:
Системата за проверка на платен данък в пуктовете за ГТП е съвсем друго нещо и трябваше да я има преди много време още.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Апр 2013, 23:02

Нема как без преглед да се кара. За съжаление принудителната сила на държавата може да е огромна ако тя прояви воля да я наложи.

С кеф бих си платил данъците ама наистина да има за какво. Ако снимам едната улица, която ми е достъпа до къщата съм сигурен, че никой няма да ми повярва, че това е улица.

Имах надежда, че ще се оправят малко от малко нещата и за това ходих на протести и мислех и да гласувам с празна бюлетина след като се засраха нещата. Сега вече съм на мнение, че дори и 3-4 те лв, които ще похарча за нафта за да ида до избирателната секция ще са напразно хвърлени пари на вятъра.

Та ако мога да прехвърля сега колата без платен данък живи-здрави, ако не на части и маторя в друго купе. Ще си отворя работа, но 1к данък за колата няма да дам за да купувам кайени на сульо и пульо :no:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Апр 2013, 23:14

Ти и да успееш да я прехвърлиш, данъка остава за тебе дължим принципно. Квото не е платено до отписване се води на твое име, не на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Апр 2013, 23:27

Ми тя не е вписвана :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 10 Апр 2013, 23:30

b00st написа:Ти и да успееш да я прехвърлиш, данъка остава за тебе дължим принципно. Квото не е платено до отписване се води на твое име, не на колата.

какво отписване, нали не е "записвана"?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата