области в америка и икономическото им развитие

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: области в америка и икономическото им развитие

Мнение от barabqga » 03 Май 2013, 20:42

Colorado :)

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 03 Май 2013, 20:46

Nickelback написа:
mangini написа:Всъщност аз питах конкретно за Тексас, понеже чух мнение от един познат, че това е "най-селския щат" от всички там. Та ми стана интересно, ако въобще е вярно, какво точно се разбира под "най-селски", спрямо другите..

Има нещо вярно :mhihi: Хората там са малко грандомани във всяко едно отношение. Огромни коли - Форд Ф250 е семейната кола там :mhihi: Огромни сгради в центъра на Далас, не че им трябват, просто колкото да има и да не са по-назад от останалите. Дори ако щещ, порциите храна в заведенията са огромни и не се изяждат от средностатистически човечец. И американците от другите щати си знаят за Тексасци, че си падат малко аграри :mhihi: Пушка можеш да си купиш едва ли не от бакалията. Всеки втори там е въоръжен и собствеността е неприкосновена в истинския смисъл на думата. Престъпността е много малка. Изключително спокоен и чист град (за разлика от ЛА например).

Законите в Тексас не бяха ли направо "Крумови" ? А за ЛА например саут сентръл и бевърли хилс не е ли като да сравниш Сомалия и Швейцария ? :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 20:53

barabqga написа:Colorado :)

там съм бил само на ски да ти кажа... и на летището в денвър така че нямам директни впечатления. само ми направи впечатление че "тайната" организация на масоните си беше изтипосала символа на най-видно място на летището... защо- нямам представа.

едни приятели се преселиха да живеят там (денвър) и не се оплакват. малко било високо и въздуха бил сух, но както казах- не съм ги чул да се оплакват.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 21:02

Greaddy написа:Законите в Тексас не бяха ли направо "Крумови" ?

законите там са фокусирани върху личната неприкосновеност на личноста и това което притежаваш. на това основно положение се гради едно относително спокойно общество (по американските стандарти).
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 03 Май 2013, 21:04

alx написа:
mangini написа:
alx написа:та... питайте... икономика на определени щати, градове

мен лично ме интересува Тексас, като цяло самия щат и в частност Остин...Какво е положението там?

та... не случайно тука последните години се чуват "викове" тексас да се отдели от останалата част от америка като отделна държава. няма да стане, но мисля, че е показателно.

Това ми звучи като шопите да си искат "Шопландия :lol: "

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 03 Май 2013, 21:08

alx написа:

законите там са фокусирани върху личната неприкосновеност на личноста и това което притежаваш. на това основно положение се гради едно относително спокойно общество (по американските стандарти).

Имах друго в предвид,бях чел статия как тексасец хванат за 5-и път да управлява автомобил в нетрезво състояние бива осъден на доживотна присъда. :shock:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 21:25

Greaddy написа:
alx написа:

Имах друго в предвид,бях чел статия как тексасец хванат за 5-и път да управлява автомобил в нетрезво състояние бива осъден на доживотна присъда. :shock:

трябваше да им погледна законите. от техния официaлен сайт на полицията:

Drivers 21 and Over
First Offense

A first offense brings:

Up to a $2,000 fine
Up to six months behind bars
Driver license suspension: Up to one year
Annual fine of $1,000 for three years to keep driving privileges
Second Offense

A second offense brings:

Up to a $4,000 fine
Up to one year behind bars
Driver license suspension: Up to two years
Annual fine of $1,500 for three years to keep driving privileges
Third Offense

A third offense brings:

Up to a $10,000 fine
Two to 10 years behind bars
Driver's license suspension: Up to two years
Annual fine of $2,000 for three years to keep driving privileges

Drivers Under 21
The threshold for an alcohol-related driving conviction is lower for drivers under 21. If you're not of legal drinking age, then it's against the law to operate a vehicle with any measurable amount of alcohol in your blood (this is what "zero tolerance" refers to).

Underage offenders who commit any of the following offenses face suspension periods of 30 days (first offense), 60 days (second offense), and 180 days (third offense):

Purchasing or attempting to purchase alcohol
Age misrepresentation
Alcohol possession
Alcohol consumption
Public intoxication
Note that the penalties vary depending on the measurable amount of alcohol in the system. Too, penalties can include additional requirements like attending the Alcohol Awareness Course.

Driving With a Child
DWI with a child passenger is considered a felony. If caught, your license will be immediately suspended.

над 21 години:

1-во хващане - глоба до $2000, до 6 месеца затвор, без книжка до 1 година, $1000/ година за 3 години глоба за да си задържиш книжката
2-ро хващане - глоба до $4000, до 1 година затвор, без книжка до 2 години, $1000/ година за 3 години глоба за да си задържиш книжката
3-то хващане - до $10000, до 10 години затвор, без книжка до 2 години, $2000/ година за 3 години...

под 21 години

нулева толерантност за алкохол.

каране пиян с дете в колата = углавно престъпление
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 21:26

Greaddy написа:
alx написа:

а, намерих го това- 9-ти път са го хванали и доживотен...

http://abcnews.go.com/US/texas-man-life ... YQAvrXIW2o
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Май 2013, 21:27

кажи нещо за централните щати - Мисури, Казнзас, Небраска, Оклахома, Айова, Арканзас. Там освен поля за царевица и торнада има ли нещо друго? Чувал съм че като цяло е мега беден район с предимно застаряло население като единствения избор на работа за младите е или комбайна или армията.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 21:32

ineedmoney написа:кажи нещо за централните щати - Мисури, Казнзас, Небраска, Оклахома, Айова, Арканзас. Там освен поля за царевица и торнада има ли нещо друго? Чувал съм че като цяло е мега беден район с предимно застаряло население като единствения избор на работа за младите е или комбайна или армията.

много точно.

арканса има некви наченки на бизнеси в литъл рок (столицата им), но всичко е много малко и откъслечно - един вид не е свързано с икономиката на държавата.

но поне е много спокойно и нямат престъпност...

аз бях преди години в литъл рок и ми хареса. ама как се правят там много пари- представа си нямам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 03 Май 2013, 22:01

alx написа:
Greaddy написа:
alx написа:

а, намерих го това- 9-ти път са го хванали и доживотен...

http://abcnews.go.com/US/texas-man-life ... YQAvrXIW2o

Очевидно се е поолял и им е писнало.Има ли друг щат с подобни закони,например в Невада не бяха ли също сравнително сурови ?
Последна промяна Greaddy на 03 Май 2013, 22:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 03 Май 2013, 22:07

всички са ми интересни

а за чикаго знам 3-4-ма (които са от моя град , може и да са повече) които са там и са шофери на камион(не всички са отишли за това)

Аватар
Кара: Фиат 126р
Мечтае да кара: Шкода Фабия

Мнение от zlatko_baretata » 03 Май 2013, 22:45

Юта. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Май 2013, 22:49

Я тексас щял да се цепи от колектива...
Ами те като бяха в мексико рипаха да стават американци па сега искат да се отделят ?! Няма как да ги изтърват ама знае ли човек ..Америка днес е съвсем различна страна - даже и марихунка си пафкат съвсем законно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Май 2013, 23:03

zlatko_baretata написа:Юта. :mhihi:

юта съм карал през нея кола и съм ходил да карам ски. много е красиво. ама и там няма нищо ако не броиш мормоните които.. и те нямат нищо. много е диво. салт лейк сити е ограден с планини и некво много космическо. като под тодорката го усещам целия град- много особено...

едно нещо дето не видях в юта обаче е черни. просто няма.

иначе всичките са некви много бедни, но някак си са успяли да не стане на гето... просто ги виждаш че хората чистички, но бедни...
Последна промяна alx на 03 Май 2013, 23:05, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата