Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да се отмени ли забраната?

Да, искам да я отменят, за да може да се пуши.
30
7%
Не, така си е добре.
313
72%
Да се раздели отново на зони за пушачи/непушачи
76
18%
Все ми е тая.
14
3%

Общо гласове : 433
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Re: Искате ли отмяна на забраната за тютюнопушене?

Мнение от AngelG » 31 Май 2013, 9:00

Попринцип бях ЗА падането на забраната , но като се замисля досега не съм имал проблем с пушенето - навсякъде си пуша . По кафета рядко ходя , а в кръчмите и дискотеките винаги се е пушило :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 31 Май 2013, 9:01

another90sm написа:
Maverick_VS написа:Май няма нищо лошо да има стая или помещение /не маси, ъгли, сепаретата и т.н., а отделна стая/ за пушене - така всички ще са доволни. Димът няма да пречи на непушачите, пушачите няма да излизат на -10 градуса навън, бизнеса ще живне. Ако измислят нещо такова е приемливо, ама не да ми слагат табелка за пушачи на масата, а на съседната маса, на половин метър разстояние, да пише непушачи... :censored:

А какво ще кажеш за мен колега и хилядите други като мен(защото не сме малко като брой), които работим в тази сфера и аз специално съм бивш пушач... няма ли именно ние да сме задължени да работим отново в среда с тютюнев дим ако стане така , както предлагаш?

Бате никой не те задължава, нали? Дай по тая логика да спрем да караме коли, щото на регулировчиците им е задимено или от изпаренията на бензинджиите също може нещо да има се повреди.

Идеята е да не те карат насила да правиш каквото и да е без значение дали си непушач или пушач. Трябва да имаш възможност за собствен избор, а не както имаше случаи в казармата: "- Да излезе Петров по желание!".

Аз попринцип пуша, сега съм период на непушене вече известно време. И според мен трябва или има къде да се пуши (на закрито) или да се забранят тотално цигарите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 31 Май 2013, 9:10

Пичове нали идеята е да се развиваме, да вървим напред ,ние се връща ме назад :banghead: . То по тая логика дайте да върнем социализмa. Този закон показва колко много БСП са обвързани с големи играчи в туристическият бизнес. Твърдо против отмяната на закона :yes: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 31 Май 2013, 9:15

m.dimitrov1992 написа:Пичове нали идеята е да се развиваме, да вървим напред ,ние се връща ме назад :banghead: . То по тая логика дайте да върнем социализмa. Този закон показва колко много БСП са обвързани с големи играчи в туристическият бизнес. Твърдо против отмяната на закона :yes: .

А това значи ли че ако спукаш гума, трябва да продължиш напред и да строшиш цялата кола.

Идеята е, че ако разбереш че си направил грешка да я поправиш най безболезнено.

P.S.
Може би трябваше да дадът повече време на отделните зали, преди да тотализират пълната забрана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 31 Май 2013, 9:16

another90sm написа:
Maverick_VS написа:Май няма нищо лошо да има стая или помещение /не маси, ъгли, сепаретата и т.н., а отделна стая/ за пушене - така всички ще са доволни. Димът няма да пречи на непушачите, пушачите няма да излизат на -10 градуса навън, бизнеса ще живне. Ако измислят нещо такова е приемливо, ама не да ми слагат табелка за пушачи на масата, а на съседната маса, на половин метър разстояние, да пише непушачи... :censored:

А какво ще кажеш за мен колега и хилядите други като мен(защото не сме малко като брой), които работим в тази сфера и аз специално съм бивш пушач... няма ли именно ние да сме задължени да работим отново в среда с тютюнев дим ако стане така , както предлагаш?

Колегата май имаше предвид да е като на летищата - отделна килия, влизаш въртре, опъваш като смок една цигара за 2 мин и излизаш, т.е. там само се пуши и нищо друго.

Аз лично съм много ПРОТИВ отмяната на забраната!
Колкото и да плюете по герб направиха неща, полезни за обществото, а сега мръсната соц-еничерска сган ще обърне всичко наопаки.
Върнаха пенделите от ДС на "работа" като посланници, сега ще отменят забраната за пушене... Въобще ще съсипят и малкото, което герб направи... :bang: :bang: :bang:

П.П.: Не съм привърженик на нито една партия, всичките са соц педали, всичките ги ненавиждам :!:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 31 Май 2013, 9:20

Надявам се това да е поредния кйорфишек. Пушенето няма място на закрито, камо ли на места за хранене :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 31 Май 2013, 9:35

Beamerdriver написа:Симпатизирам на Волен

все още? след като се продаде на ДПС? интересно :)

а новият законопроект за тютюнопушенето идва точно от АТАКАЛЪ

твърдо съм ПРОТИВ отпадане на забраната, ще протестирам по всички възможни начини, ако се стигне дотам.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 31 Май 2013, 9:46

Голяма глупост е това да връщат пушенето, след като вече всички сме свикнали, да пушим навън и да хапваме без цигарен дим, но какво друго може да се очаква от новата тройна коалиция.. освен глупости

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 31 Май 2013, 9:57

Искам да засилят забраната!!!
По баловете бяхме на кръчма и дискотека, и хората даже си бяха извадили пепелниците сякаш, не са и чували за забрана :shock:
На другия ден дрехите ми смърдяха на циганско .... :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2013, 10:03

m.dimitrov1992 написа:Пичове нали идеята е да се развиваме, да вървим напред ,ние се връща ме назад :banghead: . То по тая логика дайте да върнем социализмa. Този закон показва колко много БСП са обвързани с големи играчи в туристическият бизнес. Твърдо против отмяната на закона :yes: .

Ми ако е така,гледам че се лобира да се узакони леката дрога в частност марихуаната...това е много вървене на пред да знаеш.

Аз разбирам така и ще се повторя.
Докато се продават легално цигарите,трябва да има обособени места,когато се спре легалната продажба,тогава ще станат нелегално пушенето на всякъде.
Ма няма бсп или който и да е друг,това е ясно че е ебаси и индустрията,освен това за всяка кутия цигари,в бюджета влизат по 4 лева от акцизи.
Иначе ПУШЕНЕТО Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!
но пък нарушаване на правата на гражданите не е полезно за демокрацията!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 31 Май 2013, 10:49

Е.Димитров написа:Докато се продават легално цигарите,трябва да има обособени места,когато се спре легалната продажба,тогава ще станат нелегално пушенето на всякъде.

няма да се спре легалната продажба. но пушачите трябва да са рестриктнати, поради защото не се съобразяват с нищо, освен със собствения си интерес. в офиса имахме пушалня, към 30 квадрата е поне, не се е пушило от около година вътре и все още смрадта е нечовешка. странно ми е точно пушачи да лобират за места за пушене - за един фас да влезнеш, излизаш нечовешки осмърдян.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 31 Май 2013, 11:02

Е.Димитров написа:

Ми ако е така,гледам че се лобира да се узакони леката дрога в частност марихуаната...това е много вървене на пред да знаеш.

Аз разбирам така и ще се повторя.
Докато се продават легално цигарите,трябва да има обособени места,когато се спре легалната продажба,тогава ще станат нелегално пушенето на всякъде.
Ма няма бсп или който и да е друг,това е ясно че е ебаси и индустрията,освен това за всяка кутия цигари,в бюджета влизат по 4 лева от акцизи.
Иначе ПУШЕНЕТО Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ!!!
но пък нарушаване на правата на гражданите не е полезно за демокрацията!

Значи нито цигари се пушат по рядко нито туристическият бизнес е замрял заради закона
За 2011 приходите от туризъм са 2,6 млрд а за 2012 - 3 млрд . Разни кафененца и по малки кръчми фалираха заради кризата а не заради цигарите . Разбира се беше грешка да лъжат хората да наливат луди пари за вентилации и отделни зали за пушене, нормално е безнеса да е недоволен. Просто трябваше директна забрана . Друго си е да се прибера от дискотека и да не мириша на цигари :yes: Който му се пуши излиза на открито и толкова. Въпрос на възпитание и уважение към другите, ама такъв си ни е манталитета. Освен със закони няма друг начин да се превъзпита това деградирало общество, а сега и законите ги махат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2013, 11:05

Ми отидете в холандия например,вижте там как е,както и в някой други развити демокрации

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 31 Май 2013, 11:11

Е.Димитров написа:Ми отидете в холандия например,вижте там как е,както и в някой други развити демокрации

какво ме интересува как е в Холандия, като живея в България?

хайде стига сме привнасяли чужди модели. няма да се пуши на закрито и това е положението, свиквайте.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 31 Май 2013, 11:18

Естествено, че трябва да остане!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата