Как да изгоня котка от градината ми ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Re: Как да изгоня котка от градината ми ?

Мнение от .::Братоев::. » 02 Юни 2013, 17:49

Това с пиратките не помага... пробвал съм го. И аз имам тоя проблем само ,че в моя случай един комшия си ги храни от време на време и те си ходят нявсякъде абе ужас....
Та отворен съм и аз за предложения как да се преборя с тия гадове.... че се и въдят още повече :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 02 Юни 2013, 18:02

Това вашето колеги е пандемия от котки, като се замисля сега
10 котешки Изображение > 1-о кучешко Изображение

в един по дългосрочен план след като проблем бъде отстранен идва излишно кучето => трябва да се наеме за известно време куче от някой познат или да се намери доста старо такова, което ще ви послужи вярно и не след дълго ще си отиде :angel: :ok:
най - добре от приюта, хем са със сервизна история, хем са минали тех. преглед, хем имате избор от цветове и характери.

едит: Сега се сетих - кучешки лай на запис които се включва с детектор за движение. ;)
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Юни 2013, 18:17

u`F`o написа:Взимаш въздушна пушка. Чакаш да дойде и й пълниш тялото със съчми :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Юни 2013, 18:29

Т.е. ако наръся червен пипер под пейките пред входа, ще изчезнат всички котки, които храни съседа ? Вече са поне 15 :kuku: :kuku: :kuku: Ако някой забрави да затвори входната врата, влизат и във входа. С лютив ли ще е по-силен ефекта? И ще е достатъчно ли или просто ще заобикалят гадините? Страшно много ме изнервят. Тоя им е и сложил някакво кашонче под една тераса. Последния път успях да преброя поне 13-14, а в самия кашон можеше да има още поне 5. Принципно е идея и направо в кашона да им наръся :mhihi: , но определено ще ме нападнат. Няма да бъда изяден от котки, но определено ще ме надерат. А тогава вече ще се върна с нож :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 02 Юни 2013, 18:54

TNT написа:Т.е. ако наръся червен пипер под пейките пред входа, ще изчезнат всички котки, които храни съседа ? Вече са поне 15 :kuku: :kuku: :kuku: Ако някой забрави да затвори входната врата, влизат и във входа. С лютив ли ще е по-силен ефекта? И ще е достатъчно ли или просто ще заобикалят гадините? Страшно много ме изнервят. Тоя им е и сложил някакво кашонче под една тераса. Последния път успях да преброя поне 13-14, а в самия кашон можеше да има още поне 5. Принципно е идея и направо в кашона да им наръся :mhihi: , но определено ще ме нападнат. Няма да бъда изяден от котки, но определено ще ме надерат. А тогава вече ще се върна с нож :mhihi:

Поръси съседа ти :mhihi:

ПП Ах колко е "приятно'' в мазето с бълхитеееее винаги си държа там флакон за лазещи насекоми :banghead:

ПП 2
И моля не ме цитирайте в бисери от фоума. :ok:
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Юни 2013, 20:46

sunday написа:едит: Сега се сетих - кучешки лай на запис които се включва с детектор за движение. ;)

Котката може да е много неща, но не и тъпо животно. Първият път може и да се хване по някаква случайност, но след това забрави. Ще свикне и толкова. Те не бягат от куче като видят, че нищо не им прави, вие за записи говорите. И помияр от кучкарника изобщо не може да изгони една котка, да не говорим за 10. Да не говорим, че ако е някой по-наперен котарак, то кучето ще подвие опашка и най-много да се върне в приюта.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 02 Юни 2013, 20:49

vvaskoo написа:Проблема е следния.... Има една котка която нон стоп сере в тревата отзад в градината. Някой път даже най-демонстративно на плочките пред вратата , имам чувството че много ме мрази тая котка. Някой има ли идея как да я разкарам по възможно най "хуманен" начин без да я дебна скришом с лопатата ?

Имахме такъв проблем, бащата го реши по Сталински, има котка има проблем, нема котка нема проблем. Ама той си мрази котки по рождение, лошото е, че котката го разбра, когато вече беше късно.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Юни 2013, 22:07

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес;

Като оставим настрана закона много е тъжно да видя хора, чието мнение съм уважавал че всъщност не са точно хора.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Юни 2013, 22:13

maxpower написа:
vvaskoo написа:Проблема е следния.... Има една котка която нон стоп сере в тревата отзад в градината. Някой път даже най-демонстративно на плочките пред вратата , имам чувството че много ме мрази тая котка. Някой има ли идея как да я разкарам по възможно най "хуманен" начин без да я дебна скришом с лопатата ?

Имахме такъв проблем, бащата го реши по Сталински, има котка има проблем, нема котка нема проблем. Ама той си мрази котки по рождение, лошото е, че котката го разбра, когато вече беше късно.

Какво значи да мразиш котките по рождение ? В масовия случай това е безпричинна злоба от комплексари, които се чувстват могъщи или им доставя удоволствие (тогава вече си съдист) когато нараняват/убиват нещо по-слабо от тях. Единствената по-нормална (доколкото може да бъде) причина е да си бил пострадал по някакъв начин и да ти е останала травма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2013, 22:51

In_Memoriam написа:
maxpower написа:

Какво значи да мразиш котките по рождение ? В масовия случай това е безпричинна злоба от комплексари, които се чувстват могъщи или им доставя удоволствие (тогава вече си съдист) когато нараняват/убиват нещо по-слабо от тях. Единствената по-нормална (доколкото може да бъде) причина е да си бил пострадал по някакъв начин и да ти е останала травма.

Да бе - котка му захапала пръстчето и това го е травмирало за цял живот :ranting:
Ама то ставащ адския бед ас мада фака , като пребиеш котка . Направо киборг разрушител :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 02 Юни 2013, 23:31

Хвани и я занеси някъде надалеч - това при положение, че е улична. Ако е домашна говори със собствениците.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Юни 2013, 0:31

bum_bum написа:Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес;

Като оставим настрана закона много е тъжно да видя хора, чието мнение съм уважавал че всъщност не са точно хора.

Ако изключим това с пушката :mhihi: , се предлагат сравнително хуманни методи. В моя случай човек буквално им помага да се развъждат, ама не си ги прибира в тях :ranting:

П.П. Никой не каза дали това с червения пипер ще проработи, ако е само в тревичката покрай пейките? Че няма как да наръся всичките плочки... Миризмата ли им е неприятна?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юни 2013, 0:41

Куче .Решава проблема кардинално без да нарушаваш закона. Ако е табиетлия докопва я макар и рядко ..после я захапва през гръбнака и с рязко разтърсване го чупи.Ако не успее да я докопа на правилното място от първия път става неприятно за кучето.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 03 Юни 2013, 1:10

има спрей за отблъскване на котки ама нз дали ще си доволен,а на тея дет предлагат да ги трепе помислете някой ако светне вашия любимец...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юни 2013, 1:19

A бе глупости, пипер, пиратки и тн.
Добрия и хуманен метод е - котката се закарва надалеч, по възможност отвъд голям мост (това им е огромен проблем за ориентиране към "дома").
Другата тема за размисъл е, че ако тази котка се изнесе другаде, друга котка ще заеме нейната територия.
Така че трябва да се мисли и в тази насока.

Това с валериана винаги ми е било интересно, как работи - гони ли ги или ги привлича, какво им прави и тн?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата