КАТ - фиш - златен талон ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: КАТ - фиш - златен талон ?

Мнение от hell's angel » 26 Юни 2013, 20:57

Аз от 3-4 години карам със златен и досега за фишове не са го прибрали, а поне 2-3 съм отнесъл (все от заядливи куки :mhihi: и незначителни нарушения ) . Но за обратния вариант незнам :dunno: За всеки случай-пробвай пак :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 27 Юни 2013, 10:31

Колега, мисля че в тази наредба отдолу трябва да е обяснено ясно -

На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.

Изключението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 ти е за алкохол, така че не те бърка.. успех от мен.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Юни 2013, 23:04

Как успявате да ги вземете тези талони :help: Аз след последния акт 2г се пазих - никакви нарушения, обаче като пуснаха тия новите камери ме снимаха ... няколко пъти и естествено си помислих, че няма смисъл :mhihi: Нали си е нарушение, не вярвам плащането на глобата да променя нещо

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 30 Юни 2013, 23:09

Същата ситуация от преди 2 дена. Отивам аз в кат да си взимам златен талон, тъй като 6г вече / откакто имам книга/ нямам актове.
Имах съмнения относно това с фишовете, но никой не ми даваше категоричен отговор броят ли се или не. Та.. отивам аз на гишето и лелката гледа гледа в системата и по едно време ми върна документите и ми каза че нямам право на златен талон , тъй като имам 2 фиша, единот камера за скорост който съм платил, друг за телефон. Взех си аз документите и си тръгнах с синия талон. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд

Мнение от rosko3001 » 01 Юли 2013, 0:15

Тоя златен талон е страшна тъпотия!Може би служи само за престиж пред приятелите и за нищо друго, а и катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ,най-много в КАТ да не ти вземат точки за нарушението, но какво те грее ,като ти вземат парите за глобата :mhihi: А за фишовете не се обжалват, но са за предпочитане пред акт ,защото не се отнемат точки, не се разкарваш до КАТ, не чакаш по опашки за постановление и т.н. Акта и да го обжалваш смисъла е нулев пак разкарване до съда до КАТ и т.н. и делото в 98 процента от случаите го губиш за съжаление :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 01 Юли 2013, 0:24

Те за фиш няма да ти го приберат, но ако в следващите 6 години или по-малко ти предстои смяна на книжката и ако имаш скорошно нарушение (направено последните 6 години), ще ти го вземат. Ще те видят в системата, че имаш нарушения и така, с новата книжка (която автоматично ти я дават с нов, син талон, без значение дали имаш или нямаш нарушения последните 6 години) няма да може да извадиш "златен" след това.

На мен златния талон ми е издаден през 2008,дадоха ми го след като ходих да си вадя нови документи след кражба на настоящите ми тогава....През 2012 октомври си сменях личната карта и книжката,поради смяна на адрес(като през 2010 и 2012 два пъти съм сниман за превишена с ел.фиш)ама си ми дадоха новите документи заедно с нов червен талон......Може и да съм изключение :dunno:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2013, 0:26

rosko3001 написа:Тоя златен талон е страшна тъпотия!Може би служи само за престиж пред приятелите и за нищо друго, а и катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ,най-много в КАТ да не ти вземат точки за нарушението, но какво те грее ,като ти вземат парите за глобата :mhihi: А за фишовете не се обжалват, но са за предпочитане пред акт ,защото не се отнемат точки, не се разкарваш до КАТ, не чакаш по опашки за постановление и т.н. Акта и да го обжалваш смисъла е нулев пак разкарване до съда до КАТ и т.н. и делото в 98 процента от случаите го губиш за съжаление :smoke:

Е ти какво очакваш като имаш златен талон да караш като лудя макс и шапкарите да ти пляскат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 01 Юли 2013, 0:46

Преди и аз бях амбициран за златен талон, обаче истината е че НЯМА КАК да прекарваш над 6 часа от работния ден на пътя, да имаш плътна страница със задачи за вършене из града, като повечето от тях са обвързани с някакъв точен час и да нямаш нарушения.

Просто по едно време ти пада пердето, 50 става 70, а за зелено се брои и тъмно оранжево.

Златния талон е доказателство или че не шофирате достатъчно или че сте пълна скука :mhihi:
Аз съм със син талон и ся най-вероятно хейтвам, че нямам златен :ok:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар

Мнение от Woooah! » 01 Юли 2013, 1:25

кичоне написа:
Те за фиш няма да ти го приберат, но ако в следващите 6 години или по-малко ти предстои смяна на книжката и ако имаш скорошно нарушение (направено последните 6 години), ще ти го вземат. Ще те видят в системата, че имаш нарушения и така, с новата книжка (която автоматично ти я дават с нов, син талон, без значение дали имаш или нямаш нарушения последните 6 години) няма да може да извадиш "златен" след това.

На мен златния талон ми е издаден през 2008,дадоха ми го след като ходих да си вадя нови документи след кражба на настоящите ми тогава....През 2012 октомври си сменях личната карта и книжката,поради смяна на адрес(като през 2010 и 2012 два пъти съм сниман за превишена с ел.фиш)ама си ми дадоха новите документи заедно с нов червен талон......Може и да съм изключение :dunno:

Тоя червения го дават на "изчезващ вид шофьори" :mhihi: лошо е като ти дадат черен ...

Аватар

Мнение от F3P » 01 Юли 2013, 9:18

rosko3001 написа:... катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ...

Така си мислиш ти от позицията на хейтър :mhihi: Аз златен талон нямам, ама жената има от 3 години някъде- спирали са ни като кара тя доста пъти, винаги е имало за какво да отнесе поне фиш. Е, все още си има златен талон ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 01 Юли 2013, 9:29

F3P написа:
rosko3001 написа:... катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ...

Така си мислиш ти от позицията на хейтър :mhihi: Аз златен талон нямам, ама жената има от 3 години някъде- спирали са ни като кара тя доста пъти, винаги е имало за какво да отнесе поне фиш. Е, все още си има златен талон ;)

И при мен е общо взето така...последно миналта седмица ме спряха за телефона....но след малко разговор за е34-та с която бяха и за самото ми провинение ми върнаха документите,нищо не съм им давал в замяна...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Юли 2013, 10:26

В петък ходих за нова книжка,попитах за златен талон като актове последните 6г нямам - колкото и да е странно,нито снимки и т.н имам 1 фиш за изпреварване и невъзможност за прибиране в лентата ,като не бяха много прави да ми го пишат както и да е...уви дори с 1 фиш златен талон няма :mhihi: .Бях останал с впечатлението,че ако нямаш акт тогава евентуално този прословут талон но уви...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 01 Юли 2013, 10:57

За тези, които притежават талона за водач на МПС без нарушения е хубаво да има повече привилегии. Най-малко като сключват застраховка Автокаско или ГО да им се прави по-голяма отстъпка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Юли 2013, 11:10

Някой знае ли за такава практика в други европейски страни ?
Интересно дали това е копирано от другаде или сами са го измислили наште катаджии .
Иначе не е лошо който има златен талон и 6 години няма нарушения да се издава платинен - важи доживот и спасява от всички нарушения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2013, 12:02

Club BMW написа:За тези, които притежават талона за водач на МПС без нарушения е хубаво да има повече привилегии. Най-малко като сключват застраховка Автокаско или ГО да им се прави по-голяма отстъпка.

Мисля, че има отстъпка като имаш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата