КАТ - фиш - златен талон ?
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: КАТ - фиш - златен талон ?
Аз от 3-4 години карам със златен и досега за фишове не са го прибрали, а поне 2-3 съм отнесъл (все от заядливи куки
и незначителни нарушения ) . Но за обратния вариант незнам
За всеки случай-пробвай пак 

Ubi dubium, ibi libertas
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Колега, мисля че в тази наредба отдолу трябва да е обяснено ясно -
На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.
Изключението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 ти е за алкохол, така че не те бърка.. успех от мен.
На водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157 от 2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба, с изключение на нарушенията по ал. 1, т. 1, 2 и 3.
Изключението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 ти е за алкохол, така че не те бърка.. успех от мен.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
Как успявате да ги вземете тези талони
Аз след последния акт 2г се пазих - никакви нарушения, обаче като пуснаха тия новите камери ме снимаха ... няколко пъти и естествено си помислих, че няма смисъл
Нали си е нарушение, не вярвам плащането на глобата да променя нещо

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Същата ситуация от преди 2 дена. Отивам аз в кат да си взимам златен талон, тъй като 6г вече / откакто имам книга/ нямам актове.
Имах съмнения относно това с фишовете, но никой не ми даваше категоричен отговор броят ли се или не. Та.. отивам аз на гишето и лелката гледа гледа в системата и по едно време ми върна документите и ми каза че нямам право на златен талон , тъй като имам 2 фиша, единот камера за скорост който съм платил, друг за телефон. Взех си аз документите и си тръгнах с синия талон.
Имах съмнения относно това с фишовете, но никой не ми даваше категоричен отговор броят ли се или не. Та.. отивам аз на гишето и лелката гледа гледа в системата и по едно време ми върна документите и ми каза че нямам право на златен талон , тъй като имам 2 фиша, единот камера за скорост който съм платил, друг за телефон. Взех си аз документите и си тръгнах с синия талон.

- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Тоя златен талон е страшна тъпотия!Може би служи само за престиж пред приятелите и за нищо друго, а и катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ,най-много в КАТ да не ти вземат точки за нарушението, но какво те грее ,като ти вземат парите за глобата
А за фишовете не се обжалват, но са за предпочитане пред акт ,защото не се отнемат точки, не се разкарваш до КАТ, не чакаш по опашки за постановление и т.н. Акта и да го обжалваш смисъла е нулев пак разкарване до съда до КАТ и т.н. и делото в 98 процента от случаите го губиш за съжаление 

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Те за фиш няма да ти го приберат, но ако в следващите 6 години или по-малко ти предстои смяна на книжката и ако имаш скорошно нарушение (направено последните 6 години), ще ти го вземат. Ще те видят в системата, че имаш нарушения и така, с новата книжка (която автоматично ти я дават с нов, син талон, без значение дали имаш или нямаш нарушения последните 6 години) няма да може да извадиш "златен" след това.
На мен златния талон ми е издаден през 2008,дадоха ми го след като ходих да си вадя нови документи след кражба на настоящите ми тогава....През 2012 октомври си сменях личната карта и книжката,поради смяна на адрес(като през 2010 и 2012 два пъти съм сниман за превишена с ел.фиш)ама си ми дадоха новите документи заедно с нов червен талон......Може и да съм изключение

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
rosko3001 написа:Тоя златен талон е страшна тъпотия!Може би служи само за престиж пред приятелите и за нищо друго, а и катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ,най-много в КАТ да не ти вземат точки за нарушението, но какво те грее ,като ти вземат парите за глобатаА за фишовете не се обжалват, но са за предпочитане пред акт ,защото не се отнемат точки, не се разкарваш до КАТ, не чакаш по опашки за постановление и т.н. Акта и да го обжалваш смисъла е нулев пак разкарване до съда до КАТ и т.н. и делото в 98 процента от случаите го губиш за съжаление
Е ти какво очакваш като имаш златен талон да караш като лудя макс и шапкарите да ти пляскат?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Преди и аз бях амбициран за златен талон, обаче истината е че НЯМА КАК да прекарваш над 6 часа от работния ден на пътя, да имаш плътна страница със задачи за вършене из града, като повечето от тях са обвързани с някакъв точен час и да нямаш нарушения.
Просто по едно време ти пада пердето, 50 става 70, а за зелено се брои и тъмно оранжево.
Златния талон е доказателство или че не шофирате достатъчно или че сте пълна скука
Аз съм със син талон и ся най-вероятно хейтвам, че нямам златен
Просто по едно време ти пада пердето, 50 става 70, а за зелено се брои и тъмно оранжево.
Златния талон е доказателство или че не шофирате достатъчно или че сте пълна скука

Аз съм със син талон и ся най-вероятно хейтвам, че нямам златен

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
кичоне написа:Те за фиш няма да ти го приберат, но ако в следващите 6 години или по-малко ти предстои смяна на книжката и ако имаш скорошно нарушение (направено последните 6 години), ще ти го вземат. Ще те видят в системата, че имаш нарушения и така, с новата книжка (която автоматично ти я дават с нов, син талон, без значение дали имаш или нямаш нарушения последните 6 години) няма да може да извадиш "златен" след това.
На мен златния талон ми е издаден през 2008,дадоха ми го след като ходих да си вадя нови документи след кражба на настоящите ми тогава....През 2012 октомври си сменях личната карта и книжката,поради смяна на адрес(като през 2010 и 2012 два пъти съм сниман за превишена с ел.фиш)ама си ми дадоха новите документи заедно с нов червен талон......Може и да съм изключение
Тоя червения го дават на "изчезващ вид шофьори"

rosko3001 написа:... катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ...
Така си мислиш ти от позицията на хейтър

- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
F3P написа:rosko3001 написа:... катаджията никога няма да ти спести нищо като го види ...
Така си мислиш ти от позицията на хейтърАз златен талон нямам, ама жената има от 3 години някъде- спирали са ни като кара тя доста пъти, винаги е имало за какво да отнесе поне фиш. Е, все още си има златен талон
И при мен е общо взето така...последно миналта седмица ме спряха за телефона....но след малко разговор за е34-та с която бяха и за самото ми провинение ми върнаха документите,нищо не съм им давал в замяна...

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
В петък ходих за нова книжка,попитах за златен талон като актове последните 6г нямам - колкото и да е странно,нито снимки и т.н имам 1 фиш за изпреварване и невъзможност за прибиране в лентата ,като не бяха много прави да ми го пишат както и да е...уви дори с 1 фиш златен талон няма
.Бях останал с впечатлението,че ако нямаш акт тогава евентуално този прословут талон но уви...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
За тези, които притежават талона за водач на МПС без нарушения е хубаво да има повече привилегии. Най-малко като сключват застраховка Автокаско или ГО да им се прави по-голяма отстъпка.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Някой знае ли за такава практика в други европейски страни ?
Интересно дали това е копирано от другаде или сами са го измислили наште катаджии .
Иначе не е лошо който има златен талон и 6 години няма нарушения да се издава платинен - важи доживот и спасява от всички нарушения .
Интересно дали това е копирано от другаде или сами са го измислили наште катаджии .
Иначе не е лошо който има златен талон и 6 години няма нарушения да се издава платинен - важи доживот и спасява от всички нарушения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Club BMW написа:За тези, които притежават талона за водач на МПС без нарушения е хубаво да има повече привилегии. Най-малко като сключват застраховка Автокаско или ГО да им се прави по-голяма отстъпка.
Мисля, че има отстъпка като имаш.
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3