Невероятна застраховка на M3 в испания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Невероятна застраховка на M3 в испания

Мнение от halfsoft » 28 Юни 2013, 15:28

Ето разликата между стара м3 и нова(от магазина) мерцедес cla класа:

бмв:
Изображение

мерцедес:
Изображение

а на повечето сайтове за сравнение просто за 90% от фирмите ми казва: съжаляваме но не можем да сметнем цена, моля свържете се директно със нас

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Юни 2013, 15:52

Rastreator.com даде бая компании и трзи цени, пробвай там.

Аватар

Мнение от F3P » 28 Юни 2013, 16:18

halfsoft написа:Ето разликата между стара м3 и нова(от магазина) мерцедес cla класа...

И що сравняваш застраховката на М3 кабрио с тази на смешен седан при който "големият" мотор е 2 литра с има-няма 200 коня :?: Че и тая смешка май е с предно- поне така пише... Общо взето според испанците не си дорасъл да караш М3 още- ако толкова държиш да караш М3 бъркаш дълбоко в джоба...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 318Is

Мнение от Raicko Racing » 28 Юни 2013, 19:00

Освем възраста,има значение и от колко години имаш книжка! (несъм сигурен дали нямаше зна4ение и книжката дали е българска или испанска)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 28 Юни 2013, 21:52

Козата там, явно си сака по-сериозен пръч :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 28 Юни 2013, 21:57

За сега най-евтиното което намерих е :
каско с FRANQUICIA над 600евро(т.е. първите 600 на всяка щета си ги плащаш сам): 2767 евро
FRANQUICIA 300 евро: 3341 евро

Не е евтино като цяло но е приемливо, остава да видя банката ми каква застраховка ще предложат че миналата година за маздата ми предложиха 2 пъти по ниска цена.

Въобще много пари да се кара такава кола... трябва много сериозно да обмисля дали ще мога да си я позволя, че ако нещо се развали отидоха пак четирицифрени суми за ремонти...
Някой със м3 e9x има ли наблюдения колко здрави са колите? Има 2 броя еднакви м3ки едната е на 25 000км другата на 35 000, (има и една 335и 2011 модел пак за същите пари на 15 000км де

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Юни 2013, 22:18

JOTTO_DEL написа:
F3P написа:
Sasho.85 написа:Аз направо съм без пари бе :mhihi:

Ангела Меркел ми взима около 1200 евро на година за 750-ка.

Това щото караш параход, а не спортен модел...

Send using Tapatalk

Сега на бързо изчислих колко ще излезне в Германия застраховката + каското за мен(25годишен) на М3 2010г.
Само гражданска започват от 701евро за година
Гражданска + частично каско от 1120евро на година (частично каско е за природни бедствия, пожар и т.н.)
Гражданска + пълно каско от 3653евро на година (колата е застрахована за 72 000евро)

Незнам ама разликата между 3650евро и 14 500евро е почти 4-ри пъти. В Испания явно не си играят на дребно. :mrgreen:

Дали пък не е защото има разлика между това как карат германците и испанците :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 30 Юни 2013, 18:58

Нищо странно и нелогично не виждам в цената на застраховката ти. Само в България човек с доход 30 000 евро/годишно може да си купи кола за 32 000 евро. В западна европа стандарта за закупуване на кола е горе долу 1 към 4. Взимаш заплата 200 000 евро и се возиш в кола за 50 ооо евро. А при нас- кой кредит, кой пуснал нивите в продажба- няколко години незаслужена гордост и после ходи да върти геврека на някой камион по Европата за да изплаща кредите. Ай сиктир.

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 30 Юни 2013, 19:40

Нито знаеш колко пари получавам, нито пък теорията ти за 1/4 е валидна (поне като гледам 3мата ми познати (двама испанеца и една българка с испанско гражданство) които си купиха нови коли през последната година) - хората си купуват колите на 3-4 години изплащане.
Минимална заплата за испания е 750 евро, като средната e 1550, като махнеш данъците стават съответно 650/1300 някъде. Сам си направи сметките колко нормална е тази сума за застраховка за стара кола при тези заплати. Или пък сметни при средна цена на нова кола(да речем форд някакъв) около 15000 евро, какъв процент от хората получават 60 000 евро годишна заплата при положение че медианата е 15600 (нето)/18600(бруто).

Както казах намерих по-приемливи суми и явно алианц са изключение с тези цени.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Юли 2013, 18:42

Аз не познавам хора, които с 1300 евро заплата, да са си купили нова кола тук от среден клас, да не говорим за повече. Ако да, е било от сорта на гранде путно или по-надолу. Ако пък се изплаща ипотека и за 10 годишна талига няма да остане. Вече, винаги има хора, които се изсилват над възможностите си, били те испанци, българи или други. Вярно е, че българите обичат да се изсилват много по-често, от европейците, също като румънците, африканците и др, които искат да избият комплекси. Затова е и пълно с обяви на коли, които са изплащани 4 год и не може да се продадат, за парите, които остават да дължат на банките, та накрая ги продават и дават малко от себе си, за да покрият заемите си и да се отърват от колата.
Не те знаем с какво се занимаваш, нито какво получаваш, но е нормално да се чудят съфорумците, как 25 годишен, в държава в която средната заплата е 1300евро на теория, понеже сега е по-ниска и е в страшна криза, си купува кола втора ръка за 30+к евро, без да броим поддръжка, застраховки, данъци. като си бил 20 годишен, през 2008, гледам си пускал тема за покупка на автомобил, за има няма скромните 80+к лв, та, ако парите ти ги дават, вече няма значение каква е заплатата тука или където и да е.
Алйанс е една от най-скъпите компании, не знам защо си бил там досега, а и ти само видя, че цената за застраховка падна в пъти, след като провери. Ако купиш колата, дано нямаш много глоби, че знаеш как дебнат на всеки метър вече. Едно свястно детекторче на радари, също ще ти е от полза.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Юли 2013, 3:16

Така като гледам, добре че у Испания е жега иначе щехме да гледаме въпроси от типа "Каква газова да сложим на М3-то че много харчи!"
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2013, 8:47

Приятел живее в Испания,дойде тук да си вземе мини купър че там са по-скъпи,мисля че и си застрахова колата в България,което си е и вариант...

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 03 Юли 2013, 10:16

Мислех от бг да купя и да застраховам но не става, особено като имам документи за резидент - спират ме и първият път само ще ме предупредят да сменя номерата с испански (и застраховката разбира се) и те отбелязват в компютъра, при второ спиране направо ти конфискуват колата( и май не ти я връщат , но за това не съм сигурен).

За парите- лимита който съм си поставил на месец е 1200 евро, това за всичко по колата - бензин, застраховки изплащане и т.н.
Ако не се побера със м3ката в тези пари ще гледам нещо по-малко ако може и ново че да не се занимавам с ремонти поне.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 03 Юли 2013, 12:57

Нямаш ли право на 6 месечен престой с БГ номера ?
Аз навремето карах 6 месеца и ходех до Париж за няколко дни... и после имах доказателство кога съм влезнал с колата в УК (бележката от ферибота)

Потребител
Аватар

Мнение от halfsoft » 03 Юли 2013, 13:03

Ако не си резидент имаш право, но ако си резидент не им пука кога си влязъл. Едно предупреждение само и втория път гориш. Да не говорим че няма начин да докажеш кога си влязал примерно от франция както няма граничен контрол.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата