Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
ВР 100 от Гръцко ама е далеч и скъпо
Не виждам много смисъл от тая тема, има няколко такива и не ми се вярва тия, дето вчера са били измамници и са продавали разреден бензин днес вече да са честни и всичко да им е супер.

Не виждам много смисъл от тая тема, има няколко такива и не ми се вярва тия, дето вчера са били измамници и са продавали разреден бензин днес вече да са честни и всичко да им е супер.
Дизел само от Rompetrol!
П.с.Сега видях , че темата е за бензин

П.с.Сега видях , че темата е за бензин

Последна промяна nandrolon на 03 Юли 2013, 10:25, променена общо 1 път
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Форда на Лукойл зареждам винаги и винаги на една и съща бензиностанция - 95.
Компакта където ми падне, я ОМВ, я Лукойл. По едно време и на Шел зареждах, но след като баща ми ми каза, че преди време от един резервоар са изсипали 1 кило пясък, щото е зареждал само на Шел се отказах.
На Шел 100-цата ми харесваше как върви компакта, даже май и звука почна да си променя мотора
но след т'ва, което чух ...
Компакта където ми падне, я ОМВ, я Лукойл. По едно време и на Шел зареждах, но след като баща ми ми каза, че преди време от един резервоар са изсипали 1 кило пясък, щото е зареждал само на Шел се отказах.
На Шел 100-цата ми харесваше как върви компакта, даже май и звука почна да си променя мотора

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В България,както съм го казвал не веднъж-всичко е менте,особено горивата ,обаче скъпите горива дето се предлагат по бензиностанциите с висок октан са си добре,дизела на шел,който се предлага като Ви Пауър Дизел също е добър и разбира се по-скъп,останалите горива са "конфекция".
Така че ако искаш качествени горива се зареждат високо октановите и скъпи,пипат и там,но в много по-малък процент,че обикновено такива зареждат по-скъпи автомобили и може да стане беля.
Друго важно нещо,едно време когато бензиностанциите приемаха гориво се чакаше около час за да се утаи,в момента камиона сипва а ти в тоя момент зареждаш и глупостите дето имали цедки и не пропускали вода и тиня въобще не са верни,специално на шел-личен опит.
Във всяка цистерна която се намира под земята има така наречената "водна възглавница" и ония с камиона като излюска 10 тога гориво се получава такава боза че...
Така че съобразявайте се ако видите камион който стоварва гориво,по-добре отидете на друга бензиностанция,ако не ви се чака час.
Така че ако искаш качествени горива се зареждат високо октановите и скъпи,пипат и там,но в много по-малък процент,че обикновено такива зареждат по-скъпи автомобили и може да стане беля.
Друго важно нещо,едно време когато бензиностанциите приемаха гориво се чакаше около час за да се утаи,в момента камиона сипва а ти в тоя момент зареждаш и глупостите дето имали цедки и не пропускали вода и тиня въобще не са верни,специално на шел-личен опит.
Във всяка цистерна която се намира под земята има така наречената "водна възглавница" и ония с камиона като излюска 10 тога гориво се получава такава боза че...
Така че съобразявайте се ако видите камион който стоварва гориво,по-добре отидете на друга бензиностанция,ако не ви се чака час.
Аз от Лукойл-а нещо не съм очарован, една мудна става колата набира все едно съм дръпнал ръчна, особенно след зарядка (примерно 20л) на почти празен резервоар.
.
Има обаче разлика между самите бензиностнции на една и съща верига де..
100 октановите горива съм ги карал около 3 години, да хубави са ако не са пипнати, много по-приятна е колата за каране, някак по-леко се движи и ускорява, за разлика в разхода..
може би, но на дълъг път.
Като цяло 95 бензина в БГ е много.. слаб. От Ромпетрл, е горе долу, най-свестния 95 според мен, За Сега. И 96 на Петрол-а е добре. Останалите 95 са наистина много слаби,(мое мнение) не знам к'во ги правят тука в БГ.. гаси навън с какви бензини си карат колите само
* Колата се кара редовно, 30-40км след резервата, и обикновенно се слага 30/35литра бенз. В града и редовно извън града Бургас-Варна / Бургас-София... Та с калпав 95 се минават по-малко км. при един и същ стил на шофиране, след смяната му разхода е друг, е няма как да стане фокуса... просто много калпави бензини се срещат у нас. За съжаление.

Има обаче разлика между самите бензиностнции на една и съща верига де..
100 октановите горива съм ги карал около 3 години, да хубави са ако не са пипнати, много по-приятна е колата за каране, някак по-леко се движи и ускорява, за разлика в разхода..

Като цяло 95 бензина в БГ е много.. слаб. От Ромпетрл, е горе долу, най-свестния 95 според мен, За Сега. И 96 на Петрол-а е добре. Останалите 95 са наистина много слаби,(мое мнение) не знам к'во ги правят тука в БГ.. гаси навън с какви бензини си карат колите само

* Колата се кара редовно, 30-40км след резервата, и обикновенно се слага 30/35литра бенз. В града и редовно извън града Бургас-Варна / Бургас-София... Та с калпав 95 се минават по-малко км. при един и същ стил на шофиране, след смяната му разхода е друг, е няма как да стане фокуса... просто много калпави бензини се срещат у нас. За съжаление.
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Шел и газ и бензин , до скоро карах само с Еко , понеже майсторите на газовата ми казаха ,че на Шела не е добре и ги послушах та година някъде само Еко . Преди един месец пак сипах на Шел и после ме хвана яд , че съм карал една година с други .
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
DLVasilev написа:шанобензиностанцията на сточна гара в софия![]()
оня ден сипах на меро нафта на 2,49. Бензина беше 2,45
И са им хубави горивата
там и аз сипвам чат пат-става
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
OMV Maxx Motion Diesel 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Лично аз усещам най-добре колата със 100 октана на Шел и Еко
Въпреки, че е относително, защото карам на газ, но чат-пат пробвам и на бензин как е, когато съм сипал различно гориво. А що се отнася до газ - най-хубава като че ли е на Петрол, след това Еко, Ромпетрол, Лукойл ОМВ и Шел. Въпреки, че аз сипвам на една шано-газстанция в Люлин, където газта едно, че е на нивото поне на Ромпетролската, второ - че е 5 стотинки надолу винаги 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMW_RIDER написа:Как я усещате тая разлика във вървенето незнам... аз не мога, само на мотора са усеща като не му сложа 100 а 95 и то не във вървенето ами почва да мирише на бензин много от ауспуха, явно работи на богата смес за да не детонира.
Бяха правили тест на дино с турбо коли по около 300кс - 95 срещу 100 октана . При положение, че на такива коли най-много трябва да има ефект , имаше 1-2% повишение на мощността .
Интересно че тук всички усещат разлика от 95 , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - никой не му прави впечатление

При мен с добавка на Лики-Моли + В паур рейсинг 100 ми се стори само, че леко се промени зувка на мотора - нищо друго .
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Нз, самата работа на мотора ми се струва по-мудна, звука се променя, бекфаър-а е по-малко като падат оборотите на предавка. Поне при мен е така.
Не говоря за това е по-бърза с предпочитания от мен бензин, но е по-рязка и разхода ми е по-добър. Разликата ми е стигала до 8км на 100км пробег по-малко като сипя от другаде, при това няколко пъти пробвах.
Не говоря за това е по-бърза с предпочитания от мен бензин, но е по-рязка и разхода ми е по-добър. Разликата ми е стигала до 8км на 100км пробег по-малко като сипя от другаде, при това няколко пъти пробвах.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет

acho.rs написа: , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - о .
Карам кола 122 коня и то автоматик (DSG) и климатика по никакъв начин не се усеща,какво да говорим при автомобили 150 коня,освен ако не е дизел и турбината започва да помпа при 2000-2500 оборота,ама това забавяне не е от климатика.
Усеща се на кола до около 70 коня.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е.Димитров написа::OT:acho.rs написа: , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - о .
Карам кола 122 коня и то автоматик (DSG) и климатика по никакъв начин не се усеща,какво да говорим при автомобили 150 коня,освен ако не е дизел и турбината започва да помпа при 2000-2500 оборота,ама това забавяне не е от климатика.
Усеща се на кола до около 70 коня.
Карам кола 170 коня ръчка - винаги мога да различа дали е със или без климатик . Най-вече градско , от ниски обороти . На къси отсечки термо-помпата има малко време да "подгрее" фреона и надува яко . На 5000 оборота когато имам около 80% от конете трудно се усеща , но на 1000-1500 което е нормално за градско - все едно съм качил още 3ма човека ... Сега надявам се няма да ме убедиш , че колата ти има повече торг в ниските

И хвани се научи , че ДСГ не е автоматик

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
acho.rs написа:BMW_RIDER написа:Как я усещате тая разлика във вървенето незнам... аз не мога, само на мотора са усеща като не му сложа 100 а 95 и то не във вървенето ами почва да мирише на бензин много от ауспуха, явно работи на богата смес за да не детонира.
Бяха правили тест на дино с турбо коли по около 300кс - 95 срещу 100 октана . При положение, че на такива коли най-много трябва да има ефект , имаше 1-2% повишение на мощността .
Има 1-2% разлика ако си в АНГЛИЯ ама не и в БГ