Прибиране от Неапол до Пловдив с кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Re: Прибиране от Неапол до Пловдив с кола

Мнение от niki_future » 09 Юли 2013, 15:42

За номерата няма да имаш проблем. Довечера от вкъщи ще се разровя за фериботи и ще пиша.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Юли 2013, 22:20

Ако искаш вярвай или не проблемите обикновено започват в България :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530ДА 193к.с. 2001г. Комби

Мнение от todorakis82 » 09 Юли 2013, 22:36

madpetio написа:Ако искаш вярвай или не проблемите обикновено започват в България :yes:

Вярвам калега, но с платформа и билети с бусче за трима възръстни и детето което е на 4 годинки ми искат 750 евро, и е невероятна цигания, и много обикаляне тук в Италия и в България. Затова разпитвам за тези номера дали ще има проблеми и също, че ще спестя поне 150-200 евро и пътуването с мойта кола мисля, че ще е много по-добре за семейството ми отколкото с буса.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 09 Юли 2013, 22:44

Не знам каква е тая застраховка каде говориш за нея? Прибирал съм се няколко пъти с тея номера и винаги съм имал разправии в България и един път в Италия...Аз лично от доста време спрях да карам с тях. Карай си през Гърция. Бусчетата са много зле знам... Друг съвет не мога да ти дам.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 10 Юли 2013, 0:16

madpetio написа:Не знам каква е тая застраховка каде говориш за нея? Прибирал съм се няколко пъти с тея номера и винаги съм имал разправии в България и един път в Италия...Аз лично от доста време спрях да карам с тях. Карай си през Гърция. Бусчетата са много зле знам... Друг съвет не мога да ти дам.

Тази застраховка е за десет дни по-принцип малко агенции е правят води се европейска а номерата са за пет дни и трябва да посоча мършрута през, които ще мина съответно през Гърция всичко струва 200 евро това е информация от агенция която прави застраховки и изготвя документи за прехвърляне на автомобили. Тези дни пак ще ходя до агенцията и пак ще говорим, много ми е притиснено за тези номера луда работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 10 Юли 2013, 9:30

За номерата спокойно, няма да има проблем. Последно пътувах по маршрута Октомври 2012 г. и на връщане ферибота беше пълен с такива с хартиените номера. В Гърция никакъв проблем. Няма живо пиле по магистралата от Игуменица до Солун.
По-късно ще ти пиша какво съм намерил в нета за фериботи. Ама билети задължително от пристанището, защото там са по евтини. Даже ако имаш някой познат от тези с бусовете го карай на място да Ви вземе той билети, защото ползват някакви отстъпки за групи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 10 Юли 2013, 11:41

Колега, хвани си ферибот от Бари. До Бриндизи е излишно разкарване щом си от Наполи. Ако искаш да спестиш лев - не хващай кораб на Суперфаст. Насочи се към Агодимус. В Бари влизаш в пристанището, караш около 1 км, после има ляв завой там, следи указанията и си пред сградата в която продават билети. Отиваш на гишето на Агодимус, там работи и една българка ако я уцелиш на смяна. Август е около 40 евро на човек и пак толкова за кола, но това e "passaggio ponte" - дремеш по дивани и столове на кораба и общо взето е кофти. Каюта (cabina) понякога има тънкаж, тя ще ти каже ако питаш, 4-ка може да ти излезе + 80 евро, но понякога няма свободни или са много скъпи (+200-300) евро, но Август е така. Вечер става студ в морето ако сте навън и ще сте мокри от влагата. Паркирай далече ако може от комините. Кораби има всяка вечер без понеделник мисля, тръгват към 9-10 вечерта, бъди там към 7 някъде. Колата не я оставяй безпризорна на порта, пълно е със сяква зган...На кораба ако може най-горе се качи, после ще слизаш последен - 1 час поне "паркират" кораба и после 30 мин излизане на МПС-та, но ще може са спите в колата. Сега за тия номера е малко мътна работата... в северна и централна Италия е много трудно, даже невъзможно да ти ги направят, Наполи е друга бира, там всичко става за пари, гледай добре какви документи ще ти вземат в агенцията и какви ще ти дават за де не стане фал тука в КАТ при регистрацията. В Гърция спазвай ограниченията, зареди като влизаш или където можеш, щото са нарядко бензиностанциите там и поглеждай какво ти сипват, че много не гледат и може да ти объркат горивото. Карай в България по тъмно с тях (номерата) да не ги виждат, че ще си спрян от всяка патрулка. Колко са законни тия номера не знам, много митове и легенди има за тях. Лек път! Ако имаш въпроси - питай!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 10 Юли 2013, 15:06

Вече вдигам ръце от тея жабари тея са за трепане братлета да знаете, сега бях в тая агенция за номерата искат да ми дадът само номерата за 120 евро без застраховка, и щели да се обадят да питат за застраховката дали ще може за някакъв малък период примерно 5-10 дни или месец обаче незнаят, колко ще струва викам обадете се сега да знам въобще дали ще я направят и, колко ще струва ама сега било рано някви такива е няма такива дебили да се махаме от тук, че не се издържа незнам какви нерви трябва да има чавек.
Вие колеги, като сте пътували с тези номера от Италия имали ли сте застраховка.
И другото август точно, когато ще тръгваме някъде 15-20-ти агенциите са затворени, защото съм в едно гръдче Скафати на 30 км. от Наполи и на 30км. е Салерно и тук ще е затворено.
Относно документите като купих колата платихме на агенция 150 евро и ми дадаха документ за собственост с моите имена и, че е отписана и италянския талон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 10 Юли 2013, 15:17

todorakis82 написа:Относно документите като купих колата платихме на агенция 150 евро и ми дадаха документ за собственост с моите имена и, че е отписана и италянския талон.

Документите са ти достатъчни пред КАТ, не знам дали за картонените номера ще се навият да правят застраховка :wave: това е успех в прибирането!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 10 Юли 2013, 15:29

Аз съм пътувал без застраховка италианска с тези номера. Защото никоя агенция не иска да ми направи застраховка за по-малко от 6 месеца. А като се явиш на ГКПП Кулата с картонките шоуто започва. Зависи и коя смяна ще уцелиш де :mhihi:
За картонки съм плащал не повече от 70евра в Лече.

Относно документите ти трябва Либретото /Талона / и ЧДП-то...

А италианците съм ги признал няма по смотани и бавни! И като чуя домани и ми се присира :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 10 Юли 2013, 16:28

madpetio написа:Аз съм пътувал без застраховка италианска с тези номера. Защото никоя агенция не иска да ми направи застраховка за по-малко от 6 месеца. А като се явиш на ГКПП Кулата с картонките шоуто започва. Зависи и коя смяна ще уцелиш де :mhihi:
За картонки съм плащал не повече от 70евра в Лече.

Относно документите ти трябва Либретото /Талона / и ЧДП-то...

А италианците съм ги признал няма по смотани и бавни! И като чуя домани и ми се присира :evil:

Колега какво е ЧДП аз имам талона и документ за собственост от ACI и за колко съм е купил и, че е отписана също пише, че е за експортационе надявам се, че няма да имам проблеми в КАТ при регистрирането. Мале с тея номера е бахти и цирка вече се замислям остава гадния варянт с буса и онея са едни мрънчовци не ми се мисли направо. Ако взема само номерата без застраховка няма ли да ме питат, защо нямам застраховка и в България, какво да им обеснявам, като ме спират сигурно ще играят и актове. Освен тоя хартиен номер дават ли ти и някакъв документ там с маршрута или само номера. Луда работа няма такава цигания тук и няма измъкване всичко е все с проблеми и за работа и за всичко проклиням деня в, които дойдох тук.

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 10 Юли 2013, 17:11

Най- безпроблемно я качи на автовоз или платформа и си свиркай,обаче като нямаш с какво да пътуваш е проблем.
Еми без застраховка щи пишат АКТ в България за 500лв мисля.
Дават ти една хартийка с номерата.
Без ЧДП няма да регистрираш в БГ
чети тук: viewtopic.php?t=121133

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 10 Юли 2013, 18:08

madpetio написа:Най- безпроблемно я качи на автовоз или платформа и си свиркай,обаче като нямаш с какво да пътуваш е проблем.
Еми без застраховка щи пишат АКТ в България за 500лв мисля.
Дават ти една хартийка с номерата.
Без ЧДП няма да регистрираш в БГ
чети тук: viewtopic.php?t=121133

Колега имам всички документи това ЧДП е сертификат за собственост имам и договор с сума за покупката и на талона има печат, че е анулирана за експортацианне paese della U.E.
Ти колега като си се прибирал с тези номера правел ли си такава застраховка доколкото четох е минимум 300 евро за 6 месеца то няма смисъл. Трябва да званя на бусовете да видим какво ще се разберем за платформа и за семейството да ни качат иначе офертата им е 750 евро 400 за колата трима възрастни 300 евро и детето 50 евро и сигорно ще пътуваме три дена.
Като се прибера в БГ имам ли срок до кога трябва да регистрирам колата задължително веднага ли трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 11 Юли 2013, 9:42

В момента този автомобил как се придвижва? На хартиени номера ли си вече? Преди време един познат си прави в Generali такава 5 дневна застраховка, но сега не знам правят ли. Старият собственик на колата прибра ли си табелите?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorakis82 » 11 Юли 2013, 13:58

frizzante написа:В момента този автомобил как се придвижва? На хартиени номера ли си вече? Преди време един познат си прави в Generali такава 5 дневна застраховка, но сега не знам правят ли. Старият собственик на колата прибра ли си табелите?

Преди една година катастрофирах със старата кола един не спря на знака Стоп и ме отнесе за мен италянците от южна Италия са най неграмотните шофьори за щастие съм жив и здрав с изтръпнали два пръста на ръката от почти година. Бракувах старата кола тук в Италия и преди няколко месеца си купих Е39 530 ДА и си сложих БГ номерата от старата кола но почти не излизам, защото е рисковано и дойде време да се прибираме, че тук много ми се събра и не се издържа и трябва да се прибера с хартиени номера или с платформа с бусче което е гадно затова искам да си е карам на ход. Стария собственик, като ми прехвърли колата веднага си взе табелите.
Сега като се прибера трябва да си върна табелите, талоните и документа за бракуването на старата кола в КАТ да платя данъка и тогава да регистрирам новата кола так ли е или и нещо друго ще ми трябва.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата