Скърцащи спирачки
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Скърцащи спирачки
Cyberloner написа:Лично съм си правил експеримент, на една от старите ми коли, току що купени дискове, още с консервационната грес какво се случва и ефекта не е нещо особено - първото спиране е малко по-дълго и смърди на масло
Аз съм пробвал (не нарочно) да понапръскам леко единия диск с WD40. (предницата се беше разскрибуцала и не можех да вдяна от къде се чува и ръсих със спрея като Отец Нафарфорий). Та вреда нямаше и си спираше перфектно, обаче смазката беше овъглена със съскащ звук на момента, понеже диска беше бая топличък

По темата - автора да си покара така колата, докато падне поопечената коричка, ако пак скърцат - нови накладки, може и дискове.
Никой не мое ма връне на селу!
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Не става въпрос да се маже по диска и по спирачната повърхност на накладката!!! Маже се гърба на накладката, която контактува със спирачния апарат. Маже се с медна грес, високо темптературна. Почистват се каналите на апарата с телена четка, по които се движи накладката и те се мажат с грес, като се внимава да не се намаже диска. За много разбиращите всяква грес и масло ще се изпарят още при първото спиране, но проблема е че и при него може да стане белята!!! Т.е. Внимавайте къде мажете. Обикновено това решава проблема със скърцането.

- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
MonsteR написа:... Обикновено това решава проблема със скърцането.

Последна промяна Cyberloner на 16 Юли 2013, 22:20, променена общо 1 път
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2