Пенсионен Фонд "Доверие"
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Пенсионен Фонд "Доверие"
yellowsubmarine написа:drago_pavlov написа:...
Колега, в монополистит в бранша работя и се осигурявам на пълния размер заплата, който е далеч над тези 1600 които си споменал. Месечните вноски са ми пак над тези 80 лв, които си споменал. Бях писал по-горе, че получавам ежегодно извлечения по партидата ми и към края на 2013г ще бъдат към 7000 лв. И това е само за допълнителния фонд. Още наливам и в основния и накрая ще съм внесъл над 100к сумарно. И както да въртим сметките аз след пенсия никога няма да си взема стоте Косвен ако не надживея Ной, ама нали някой трябва да храни хабратята от хабоята
Относно 30-те лева, пак по-горе казах, че четох, че първите от този фонд ще вземат 30 лв, което вече ме наведе на мисълта да проверя какво се случва. Да кажем, че си прав, че само тези ще вземат по 30 лв допълнително към основната пенсия, но ловя бас, че аз няма да взема над 35
Нали са ти написали какъв ти е шанса да вземеш там колко беше % от сумата,просто стискаш зъби,действаш и прибираш 50% от сумата

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
drago_pavlov написа:yellowsubmarine написа:Ще си плащам допълнително 40 год 40 000 лв, а накрая ще ме зарадват с 30 лв надбавка към основната пенсия - БЕЗЦЕННО. Една бърза сметка показва, че аз след пенсия трябва да живея още 40000:(12х30) = 111 години![]()
Как изчисли, че за 40 години ще внесеш 40 000 лв.???
..............
Понеже ми стана интересно си направих труда да сметна колко пари е внесъл човек, който се е осигурявал от 01.01.2000 до 30.06.2013 на минималната работна заплата. Получи се невероятната сума от 1222,50 лв.!!! И сега като направим твоята сметка 1222,50 делено на 30 лв./м. се получава 40. Тоест този човек е внесъл във фонда сума, която е достатъчна да му плащат допълнителната пенсия 40 месеца (около 3 години и половина), а ще получава тази пенсия 5-10-15-20 години - кой колкото доживее![]()
Та откъде идват допълнителните пари:
Този фонд не е буркан, да затвориш 10 лв. и след 30 години пак да са си 10... Всеки фонд има гарантирана доходност, която е около 3-4%. Освен гарантираната има и допълнителна - допълнителната доходност или става печалба за фонда или се разпределя в някакво съотношение между фонда и клиента. Едва ли има български фонд, който ще сподели допълнителната доходност с клиентите си![]()
Във всеки един момент можеш да изискаш информация колко пари си внесъл, и каква доходност получаваш всяка година.
Все си мисля, че в момента са ми се натрупали 40 хиляди лева, но трябва да си погледна разпечатката. Като изчисли колко е внесъл човек с минимална заплата и знаеш как се изчислява, изчисли колко е внесъл човек който от създаването на фонда се е осигурявал на максималната заплата и колко ще получава когато се пенсионира. Аз тези пари съм ги отписал, дори не отварям и шибаните писма дето ми изпраща фонд Доверие. По едно време от фонда ми предлагаха кредит, като за залог ще използват натрупаните ми пари във фонда. За момент си помислих да го дръпна и да не го връщам, защото само това ще ми остане от тези вноски, но щеше да ми се скапе кредитната история а ми предстоеше покупка на къща с ипотека. Разни пък други измекяри ми звъняха по телефона, да съм си прехвърлел вноските в техните фондове. Питам ги какво дават и защо трябва да го правя а те ми казват: ами ще получите по-голяма доходност. Абе шибаняци, аз тези пари съм ги отписал, какво давате на момента. Ами то не било практика, не знам си какво. Значи аз ви прехвърлям да си въртите и евентуално да откраднете некви си 20, 30 хиляди а вие се стискате да дадете и една бутилка уиски, да ви шибам в скапаняците и ме лъжете като политиците с някакво светло бъдеще. Искам ги сега тези пари, когато все още мога да пробягам 5 километра, мога да карам 50 километра колело, след това да ударя половин бутилка концентрат и да блъсна някоя служителка МИЛФ-ка във фонд Доверие(това като благодарност за това че ми управляват съвестно парите за допълнителна пенсия, не за друго..) и на другата сутрин да ми няма нищо. Шибана работа, така си ми прибраха съвсем законно маса пари за тоя дето духа и понеже пенсията е все още далеч, до тогава все ще намерят някакъв начин да ги откраднат и като се пенсионирам за мен ще има дедов.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
yellowsubmarine написа:Колега, в монополистит в бранша работя и се осигурявам на пълния размер заплата, който е далеч над тези 1600 които си споменал. Месечните вноски са ми пак над тези 80 лв, които си споменал. Бях писал по-горе, че получавам ежегодно извлечения по партидата ми и към края на 2013г ще бъдат към 7000 лв. И това е само за допълнителния фонд. Още наливам и в основния и накрая ще съм внесъл над 100к сумарно. И както да въртим сметките аз след пенсия никога няма да си взема стоте Косвен ако не надживея Ной, ама нали някой трябва да храни хабратята от хабоята
На колко "далеч над тези 1600" се осигуряваш

Все пак правете разлика между задължително пенсионно осигуряване и допълнително задължително пенсионно осигуряване

Това задължителното отива за пенсиите на сегашните пенсионери! Нищо от тези пари не се трупа за момента в който ще се пенсионираш! Тук мисля отдържат 8% от заплатата, което в твоя случай е около 180 лв., които отиват за пенсията на баба ти или нечия друга баба...
Допълнителното пенсионно осигуряване е това което отива във фонда. Така че със сигурност няма да си "налял" във фонда 100 бона. Повечето от тях ще си ги налял в пенсиите, които се раздават в момента.
И в крайна сметка няма голям смисъл да го коментираме, тъй като няма измъкване. Единственият начин да не ги плащаш тези пари е да не се осигуряваш изобщо...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5972911
Правете си сметка колко е надежден фонда
Все тая кой ще ги вземе в крайна сметка. Така или иначе тия пари сме ги отписали

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Парите не можеш да ги изтеглиш кеш, но можеш да се прехвърлиш в друг фонд.
Пенсионни фондове има и други, не е само Доверие, някои дори са част от сериозни европейски осигурителни компании, които няма как да бъдат продадени на офшорки.
Прехвърлянето е безплатно.
Важното е първо да отидеш в новия си фонд и той ще организира всичко.
Пенсионни фондове има и други, не е само Доверие, някои дори са част от сериозни европейски осигурителни компании, които няма как да бъдат продадени на офшорки.
Touring & windsurf club
Ще го направя, като чух още около 1 млн души трябва да го направят?
в каква държава живеем само .. случва се нещо с парите на 1 млн. души и ... нищо, само закони къде какви данъци и вноски да плащаме
в каква държава живеем само .. случва се нещо с парите на 1 млн. души и ... нищо, само закони къде какви данъци и вноски да плащаме
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Georgieff написа:Парите не можеш да ги изтеглиш кеш, но можеш да се прехвърлиш в друг фонд.
Колега, кажи някой сигурен, ако знаеш, че тоя фонд е ясно накъде отиват нещата

Харесай си някой чужд фонд дето работи в няколко държави. Аз примерно съм в ING- не че ми пука де, то и аз съм ги отписал тея пари...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
F3P написа:Харесай си някой чужд фонд дето работи в няколко държави. Аз примерно съм в ING- не че ми пука де, то и аз съм ги отписал тея пари...
И аз се преместих в ING. Естествено на тая възраст не се замислям за пенсия, но по-добре там, околкото да пълня джоба на някой БГ измекяр...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Ако продажбата на "Доверие" стане, то 1.8 милиарда лева капитал на фонда са ЧАО..... купувач е офшорка и след разследване на Ройтерс на адреса на офшорката ги няма, имат 14 паунда в сметката, нямат дейност към момента, руснаци са замесени също... проста кражба на пари, това е.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
barty написа:руснаци са замесени също...
Сигурно и украинци с имена завършващи на Гей

- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
F3P написа:Харесай си някой чужд фонд дето работи в няколко държави. Аз примерно съм в ING- не че ми пука де, то и аз съм ги отписал тея пари...
А бе да ти кажа, по-добре да отпиша 50% отколко 100%

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
В случая хубавото е, че поне хората могат да "гласуват" с парите си. Просто си вадят парите от фонда и всичко приключва.
Как се проверява на кой фонд си?
Как се проверява на кой фонд си?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И как става самото прехвърляне и избора на нов фонд ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
69 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5