Моля колегите с ГИ Фобос да споделят мнение.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Моля колегите с ГИ Фобос да споделят мнение.

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 01 Авг 2013, 15:36

http://www.tamona.lt/index_en.php?param ... gorija=lpg

има колкото искаш , и компа е в пъти по хубав и кабела е в пъти по евтин , софт си има безплатен , стига да му разбираш.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Авг 2013, 8:08

кое му е в пъти по - хубавото ? рейката е най важна в целия кит .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 02 Авг 2013, 12:09

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:http://www.tamona.lt/index_en.php?parametr=TGstream-P&kategorija=lpg

има колкото искаш , и компа е в пъти по хубав и кабела е в пъти по евтин , софт си има безплатен , стига да му разбираш.

Комп. който не е произведен по автомобилните изисквания и сертификатите му са малко неясни(как са извадени и дали са актуални към предлагания продукт.), не мисля, че може да е конкурент на Фобоския. С транзисторни драйвери, които искат охлаждане(защото горят) и работя с над 3 ома дюзи(защото горят с по- ниски). Софт. който работи с един такт закъснение спрямо бензина, и т.н.

Първата ми кола с ГИ Фобос около 90к км сменяни филтри, МАП, маркучи, почистване на дюзи (1 път) . Разход 20% над бензина, вървеж повече от бензина.
Втората кола ГИ Фобос вече 30к км сменени филтри и редуктор.Разход 10% над бензин, вървене като на бензин.

За колегата който коментира цените за монтажа бих му казал, че това което продават на сайта не е достатъчно за да тръгне колата на газ.
Трябват още маркучи, скоби, тръби, бутилка, сонда.
Монтажа на ГИ струва доста пари: ~500лв за 6ц, ~350 за 4ц.

Едит:Искам да отбележа, че не монтирам газови уредби(не съм газаджия).
40653

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 02 Авг 2013, 12:53

Извинявам се ако съм засегнал някой , Фобос е най добрата марка :). То и БМВтата имат доста конкруренция ама ги карате , значи има защо.
Поне да вървяха колкото и горяха нали? Темата е всеки си хвали това което знае и разбира.

По въпроса с фобоса не съм чул някой да му дадат кабел без пари .Последно ми искаха 80 или 85 лева за невероятния им кабел.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 02 Авг 2013, 16:24

аз не хваля това което имам , чудех се с какво е по добър от към технически показатели тамона компютъра. А колегата след мене е извадил аргументи че дори има недостатъци в сравнение с Фобоса. Това ми беше интересно - фобос има защити на входове - изходи , некви такива неща има ли ги в повече при тамоната ? Междо другот фобос 1 и 2 имат вече в куверта OBD за да си го закачиш към компа на двигатея и това е хубаво преимущество . Ето ние ти изброихме някой предимства на фобоса , ти може ли да посочиш нещо което тамоната има в повече ? Не казвам че няма , просто не знам и се интересувам

п.с. кабела на фобос в продавалника го има колкото искаш на по 40 - 45лв
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Авг 2013, 20:55

Аз в крайна сметка нищо не разбрах от последните 10 поста. :mhihi:
Въпреки това от прочетеното имам чувството, че ФОБОС-а не е лоша идея :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 03 Авг 2013, 1:47

кУЙе не разбра, фобУсЪ е мерцедесите на ги :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Авг 2013, 11:22

Eмилио Димитров написа:кУЙе не разбра, фобУсЪ е мерцедесите на ги :mhihi:

Много оригинално и градивно мнение!
Никой не казва, че е мерцедеса на ГИ, но със сигурност е по-добрият вариант за кола на 10-15 години, дето се кара по 10-15 х. км. на година. Иначе 2500 лв. за ГИ кога ще ги избиеш ако караш по 10 х. км.?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 05 Авг 2013, 11:41

ето ти едно още по-деградивно мнение.
1. има доста по-евтини от фубусъ
2. темата е мнение за фубусъ. не - кажете ми колко ще ми е як ги дето ще си сложа.
3. че колата е на 10-15 години е най-малкият определящ фактор за модела на ги. фактора е парата в джоба.
4. с усиленото отричане на всичко друго освен фобос, така излиза - туй за мерцИдесите.
5. в е38 може да си почетете и друго мнение за тоз ги

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Авг 2013, 3:16

Той и татю беше доволен 23 години от москвича 12так дето имаше всякакви защити ама гледам не ги карат много :mhihi: .

Колко компа с ОБД монтирахте особено па на коли без ОБД? КОлко настроихте и колко км минахте на газ? аз с тамонката съм минал над 50 последните 20 са на кола с обд а тя няма пък обд .3литра бензин с 13 литра/100км газец мисля е добре за 5та серия.
Дет се вика на 4 двигатела поред в една кола я прехвърлям и съм доволен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 06 Авг 2013, 8:55

Към Колегата Ogata:

Аз съм с ГИ Фобос.
Колата е е34 М50В20 Проблеми някакви сериозни досега не съм имал. Визирам под несериозен проблем Ранна смяна на мембраната на изпарителя и защитата от вкарване на газ към колекторите при изгасен мотор ( това се сменяло на не знам си колко хиляди ама на мен ми го смениха гаранционно. )

За Бургас те съветвам да отидеш при Илия на изхода за София (Лукойл) (Координати на ЛС)

Цените са по-добри от това което са ти казали на теб ( при ме разликата беше че бутилката ми е нормална! та ако там се крият повечето пари може и да станат еднакви цените.)

Но хората са човечни и винаги са готови да помогнат без да дерат кожи и да взимат пари за щяло и нещяло.
Разхода е повече от нормален, но тук не искам да изпадам в конкретни цифри понеже изцяло зависи от това как си кара човек колата.
Колата е карана вече около 40 хил. км с тази система смесено доста извънградско и доста градско! (Извънградско имам предвид чести пътувания Бургас-София Бургас-Гърция ) Градско - в Бургас и в София.

Смело с Фобос няма да съжаляваш. Ако искаш тест драйв утре вечерта колата ще е обратно в Бургас и околията ще се разберем хем ще ударим по бира :bchug: .
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 07 Авг 2013, 11:35

6 години и около 100хил. км съм с фобос на м50б20. След като сменя колата пак ще сложа фобос. Имат дребни забележки но за толкова години............

Предишна

Назад към Извън Темата