Мнения за Opel Insignia?
Модератор: Общи модератори
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Re: Мнения за Opel Insignia?
Имал съм опел, даже няколко... около 2005г.
Преки впечатления нямам за инсигния, само от познат... евтина за поддръжка и бъкана с екстри (като за опел). Хубаво сравнявате цените като нови, но сравнете и цените на частите и поддръжката като цяло...
Всеки има различни критерии и приоритети при избор на кола... 30к за пасат няма да дам никога, но 15к за инсигния може и да се позамисля...
п.п. Сравнението м/у Е60 и опел е безумно наистина...
Преки впечатления нямам за инсигния, само от познат... евтина за поддръжка и бъкана с екстри (като за опел). Хубаво сравнявате цените като нови, но сравнете и цените на частите и поддръжката като цяло...
Всеки има различни критерии и приоритети при избор на кола... 30к за пасат няма да дам никога, но 15к за инсигния може и да се позамисля...
п.п. Сравнението м/у Е60 и опел е безумно наистина...
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Бензиновите Инсигнии в мобилето почват от 26к. Не знам колко си заслужават... Дизайна на мен лично ми харесва. Возил съм се в такава и материалите не ми се сториха са чак толкова пластмасови, е зависи кое изпълнение вземеш все пак. Но въпреки това Mazda 6 или Avensis мисля, че е доста по-добър избор от хлопела.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Само ако е OPC.
Иначе Е60 е въпрос на вкус честно казано......
Ако ще е 5та серия след Е34/Е39 нека бъде F10,малко да прескочиме точно Е60.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
boksioraE39 написа:...малко да прескочиме точно Е60.
И как да стане тоя номер- и най-старото Ф10 струва повече от нова Инсигния

- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Никога не си купувайте Опел,това е най-скапаната марка,нито возия,нито вървеж,нито качествени материали има в нея обсолютно нищо, на всичкото отгоре въобще на са здрави и са доста скъпи за поддръжка, който ви казва че били евтини и здрави не е в час,говоря от личен опит имам Астра 2008 1,7цдти, вчера съм дал 2300 лева за смяна на съединител който върви с някакъв маховик, всичко това за кола която струва под 10000 лева, добре че мотора поне ми е японски та той не прави проблеми
Този съединител и "някакъв" си маховик го имат абсолютно всички модерни дизелови И БЕНЗИНОВИ автомобили! Цената е идентична (солена) при всички марки.
dmxl написа:...
Интересно как се правят генерални изводи от един ремонт...
Скъпо било- кой те е излъгал, че ще е евтино да поддържаш модерен дизел с неговите помпи, турбини и демпферни гадости

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Това за Опела са пълни глупости. С баща ми имаме Зафири на заводски метан, които КЪСАМЕ от каране, редовно вървят претоварени повече от пътнически бус и частите са на добри цени, а издръжливостта им е доста, доста добре. Толкова добре, че друга кола за такси не искам да чуя вече.
Не ви знам как ги чупите тези Опели, ама или купувате някакви пълни боклуци на "реални" километри, или просто не уцелвате модела.
За дизела им не мога да говоря много защото не съм имал, но колегите, които също ги смазват от каране не съм чул да реват чак толкова като вас, а не вярвам вие да правите по повече километри на ден, всеки ден, някои са и на 24 часа каране.
Но дизела си се чупи повече от бензина, то е ясно.
Е, ама много са ви в устата тези Е60-ки и чак ви се чудя как така все отричате приноса на един от НАЙ-УСПЕШНИТЕ модели на БМВ в цялата история! От този модел почнаха големите печалби на марката, ама вие си знаете вашата.
Еми аз съм имал Е39(даже и тя беше такси)и си я покарах бая години. Не виждам изобщо как може да се сравняват - едното е модерен автомобил(за Българските стандарти), а другото отживелица. Едното като го погледнеш нормално вече с оглед годините прилича на...стара кола, а другата все още има чар. За двигатели да не говорим, че става грозно.
Няма нито дизел, нито бензин на Е39, който да е по-добър от този на Е60. Като се замисля истински икономичен дизел в Е39 даже нямаше. 
Не ви знам как ги чупите тези Опели, ама или купувате някакви пълни боклуци на "реални" километри, или просто не уцелвате модела.
За дизела им не мога да говоря много защото не съм имал, но колегите, които също ги смазват от каране не съм чул да реват чак толкова като вас, а не вярвам вие да правите по повече километри на ден, всеки ден, някои са и на 24 часа каране.

Но дизела си се чупи повече от бензина, то е ясно.
boksioraE39 написа:Само ако е OPC.
Е, ама много са ви в устата тези Е60-ки и чак ви се чудя как така все отричате приноса на един от НАЙ-УСПЕШНИТЕ модели на БМВ в цялата история! От този модел почнаха големите печалби на марката, ама вие си знаете вашата.
Еми аз съм имал Е39(даже и тя беше такси)и си я покарах бая години. Не виждам изобщо как може да се сравняват - едното е модерен автомобил(за Българските стандарти), а другото отживелица. Едното като го погледнеш нормално вече с оглед годините прилича на...стара кола, а другата все още има чар. За двигатели да не говорим, че става грозно.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- dmxl
- младши ентусиаст
-
F3P написа:dmxl написа:...
Интересно как се правят генерални изводи от един ремонт...
Скъпо било- кой те е излъгал, че ще е евтино да поддържаш модерен дизел с неговите помпи, турбини и демпферни гадостиТо и за ремонт на турбото като тръшнеш 7-800лв. ще ревеш, че е скъпо сигурно...
виж сега ти не си този който ми поддържа колата за да знаеш дали съм направил един или два или три ремонта, коментирай само ако имаш Опел, правил съм още доста по тази кола и то по прословутото им "здраво" окачване, и повярвай ми нито е толкова здраво нито е толкова евтино, относно модерния дизел с неговите помпи и турбини нямам проблеми може би защото не е на Опел а на Исузу,
По въпроса с реването не ревя защото заедно с този Опел поддържам и две Е39 в перфектно здраве, просто останах разочарован от кола която се е прочула със здравина и евтина поддръжка, а излиза че горе долу е колкото на БМВ-то
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Колега, какво толкова смени по окачването и за колко километра?
В момента аз на моя съм му направил 210 000 откакто го купих ноември 2011-та(колата е 2007-ма), тогава беше на 100 000(колко са реални само той си знае)и досега не знам как изглежда шарнирния болт. Предните амортисьори си стоят и возят, сменял съм само накрайници и билаетки като скоро се предадоха и едните тампони, но смених всичките превантивно така и така свалях носачите. Отзад съм сменил също едни тампони. Та не знам ти какво толкова чупиш, а едва ли караш колата като мен, яко през неравностите извън-града, без да намалям, редовно прелитам и дупките със 100-120 и почти винаги претоварена с хора. 

- dmxl
- младши ентусиаст
-
BMW Power ACM написа:Колега, какво толкова смени по окачването и за колко километра?В момента аз на моя съм му направил 210 000 откакто го купих ноември 2011-та(колата е 2007-ма), тогава беше на 100 000(колко са реални само той си знае)и досега не знам как изглежда шарнирния болт. Предните амортисьори си стоят и возят, сменял съм само накрайници и билаетки като скоро се предадоха и едните тампони, но смених всичките превантивно така и така свалях носачите. Отзад съм сменил също едни тампони. Та не знам ти какво толкова чупиш, а едва ли караш колата като мен, яко през неравностите извън-града, без да намалям, редовно прелитам и дупките със 100-120 и почти винаги претоварена с хора.
може и малко странно да ти се стори но и моята Астра е на 210000

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Малко недоразумение само, моята е на 310 000 по километраж, а аз направих 210 000 след като я взех на 100 000. Предполагам, че е може да е била на 200 000.
Еми ти за 210 000 искаш само да караш ли? В България? Че те колите отвън като дойдат и имат разбити неща, ти за тука се чудиш. Аз таксита през годините съм имал 190Е, 320и Е36, 528и Е39, Шкода Октавия 2, а бащата едно тази, която допреди няколко месеца беше последната. Изреждам ти само такситата коли, които сме имали защото там километрите винаги са били много. Имали сме и Шаран(2005-та)за малко, а когато купувах Зафирата избегнах Туаран, което се оказа, че е бил супер ход защото това е голям боклук кола. Като цяло аз бях резервиран към Опел от многото приказки, че електрониката била слаба, имало пластмаси и още куп глупости. Еми след като покарах мъжката Опела известно време и се запитах защо хората изобщо си дават парите за Волксваген след като Опела предлага почти същото на по-ниска цена(в отношение дизайн примерно дори Астрата винаги ми е харесвала повече от гоУф, за другите модели да не говорим), но определено това, което аз съм видял от мен и чул от колегите за Опел, здравината им е доста тази на Волксваген, а цената си е къде, къде. Кумът ми има Омега от куп години(също такси)и тази кола е също страхотно здрава. Вече...6 или 7 години е такси. 2.5 бензин е. Едно знам на 110%-та - Зафирата не сменям нито за Туаран, нито за Шаран дори, да не говорим за това дърво Кадито.
Сега, малко ръждата
ги гони Опелите(в миналото, моята няма грам ръжда), но това са пренебрежими неща според мен ако си намериш хубава кола и я караш правилно.
Имам много добър приятел, който има сервиз и за друга кола освен Опел не ще и да чуе. Сега кара една от вторите ЕС-класи, ама това е друга тема. та за него Опела в съотношение цена-качество е номер едно. Допреди няколко години имаше една летяща Астра ГСИ(150), ей ако можеше да говори тази кола...
Пари има, ама пак си харесва само Опела. 
Еми ти за 210 000 искаш само да караш ли? В България? Че те колите отвън като дойдат и имат разбити неща, ти за тука се чудиш. Аз таксита през годините съм имал 190Е, 320и Е36, 528и Е39, Шкода Октавия 2, а бащата едно тази, която допреди няколко месеца беше последната. Изреждам ти само такситата коли, които сме имали защото там километрите винаги са били много. Имали сме и Шаран(2005-та)за малко, а когато купувах Зафирата избегнах Туаран, което се оказа, че е бил супер ход защото това е голям боклук кола. Като цяло аз бях резервиран към Опел от многото приказки, че електрониката била слаба, имало пластмаси и още куп глупости. Еми след като покарах мъжката Опела известно време и се запитах защо хората изобщо си дават парите за Волксваген след като Опела предлага почти същото на по-ниска цена(в отношение дизайн примерно дори Астрата винаги ми е харесвала повече от гоУф, за другите модели да не говорим), но определено това, което аз съм видял от мен и чул от колегите за Опел, здравината им е доста тази на Волксваген, а цената си е къде, къде. Кумът ми има Омега от куп години(също такси)и тази кола е също страхотно здрава. Вече...6 или 7 години е такси. 2.5 бензин е. Едно знам на 110%-та - Зафирата не сменям нито за Туаран, нито за Шаран дори, да не говорим за това дърво Кадито.
Сега, малко ръждата

Имам много добър приятел, който има сервиз и за друга кола освен Опел не ще и да чуе. Сега кара една от вторите ЕС-класи, ама това е друга тема. та за него Опела в съотношение цена-качество е номер едно. Допреди няколко години имаше една летяща Астра ГСИ(150), ей ако можеше да говори тази кола...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
boksioraE39 написа:Само ако е OPC.

Няма да споря с теб дали Е39 било отживелица или за огромния "чар" на Е60...

Нали е важното да вярваш в себе си!!!

Остави убеждаването че нежното Е60 е дъ бест пред колегите на гарата.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dmxl
- младши ентусиаст
-
за vw изобщо и дума да не става аз също бях пред дилема само че с голф 5, и си избрах опела точно заради съотношението цена,екстри
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Тествал съм абсолютно всички модификации на Опел Инсигния без изключение , всичките видове задвижване , кутии , опции , екстри и т.н. , в т.ч. първата доставена в БГ .
Та ....две неща :
1. За цената втора ръка , и за модел на Опел като цяло --- добра
2. Нищо , ама нищо общо със Е60 , дори със най-раздрънканото милионерче . Сравнението е ....безумно . Е60-ката е в пъти по-кола .
П.С. а пък мненията за '' Алуминиева / пластмасова Инсигния '' и '' Държавният тип работа в оторизираните сервизи на Опел в България '' са точно толкова безумни и безпочвени ,колкото сравнението на Опел с БМВ
.
Та ....две неща :
1. За цената втора ръка , и за модел на Опел като цяло --- добра
2. Нищо , ама нищо общо със Е60 , дори със най-раздрънканото милионерче . Сравнението е ....безумно . Е60-ката е в пъти по-кола .
П.С. а пък мненията за '' Алуминиева / пластмасова Инсигния '' и '' Държавният тип работа в оторизираните сервизи на Опел в България '' са точно толкова безумни и безпочвени ,колкото сравнението на Опел с БМВ

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия