Моторни масла от големите търговски вериги???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Re: Моторни масла от големите търговски вериги???

Мнение от zafirovp » 09 Авг 2013, 0:34

И аз съм съгласен със това мнение, но кой знае колко пари са хвърлени за разработката на маслото. Например производствената цена на автомобилните гуми е смешна във сравнение със тази във магазина. Но за да се разработи един такъв модел гуми са нужни страшно много средства. Но както и да е, то е ясно, че 90% от нещата които купуваме струват 10% от цената им във магазина. Затова някой хора правят пари от нищо. Но както и да е, не е хубаво да спамя във собствената си тема май. :paranoid:

Някой може ли да сподели от къде точно пазарува масла? Преди малко пак бях във Петрол. Попитах едно момче за маслата, и той ми каза, че сравнително малко хора ги купуват. Сигурни ли сте, че не пазаруват от вносителя, все пак във всяка бензиностанция на Петрол например има по 10-на туби със Кастрол. Това умножено по броя на бензиностанциите във страната прави доста голяма бройка, а не вярвам да дават толкова много пари, на някой обикновен търговец.

ПС: Предполагам, че модераторите няма да сметнат за реклама, ако има препоръки за колеги които имат платени обяви във форума. Пазарувал съм от почти всички, и по голямата част са доста коректни, та не вярвам да ни мяткат със ментаци масла (освен ако те самите незнаят).

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2013, 6:58

F3P написа:
BMW Power ACM написа:...

Е стига се прави на заблудена овца де- отлично знаеш разликата от "Себестойност" до "Цена на дребно"... Я да видим проста сметка:
Ти взимаш с отстъпката маслото за 10€/литъра. Докато стигне при теб това масло минава поне през минимум 3-ма + транспорт + техните печалби. Ей ти го как стават лесно 10€/литъра. Ако елиминираш 2/3 от посредниците цената ще слезе като нищо до 7-8€.
Вярвай ми, тоя Титан едва ли стига и 3€ себестойност като се сетя колко малка фирма са тея Фукс :winky:

Ами то хубаво да го елиминираш посредника, ама става ако си Дензъл Уошингтън в "Американски гангстер" и само с усмивка, плюс едно "май меееен", да се получи. :mhihi: Иначе кой от Кастрол ще ти продаде масло, да не говорим пък, че фабрика до теб едва ли има.
А Фукс не са чак толкова малки щом премиум марки ги ползват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 09 Авг 2013, 9:55

Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?

Вторият ми въпрос е, в България има ли вносител въпросната марка?

Благодаря на тези, които отговорят.
Are you M enough...?!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 09 Авг 2013, 9:59

Wolf4 написа:Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?

Аз го изхвърлих на 3000км! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Авг 2013, 10:10

Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям ;)
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 09 Авг 2013, 10:13

vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям ;)

Аз минах само с разтропан повдигач...
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 09 Авг 2013, 10:23

vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям ;)

Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.
Are you M enough...?!

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 09 Авг 2013, 10:34

Wolf4 написа:

Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.

Просто не сме толкова богати да си купуваме евтини масла.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2013, 11:02

Wolf4 написа:Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?

Че такова масло не се ли продава от търговците във форума? :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 09 Авг 2013, 11:12

Възможно ли е да се получи по-голям харч на масло след доливане на 0.3л.-0.4л. на друга марка със същия вискозитет или други сериозни поражения?
Няколко майстори ми казват че няма проблем - като тръгнеш на път и се наложи да долееш - да купиш отнякъде литърче със същия вискозитет от друга марка различна от първоначално налятата?
Гледам обаче в гаража на две туби 5W40 Castrol и едно белгийско 5W40 - на Кастрола под вискозитете пише В4 - на белгийското В3 :roll:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар

Мнение от F3P » 09 Авг 2013, 11:33

Е.Димитров написа:Че такова масло не се ли продава от търговците във форума? :dunno:

Вероятно се продава- нали е БМВ масло. Вероятно е и на цена около 11-14лв./литъра. С някоя отстъпка сигурно и за 10лв./литъра ще го намеря.

Wolf4 написа:Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.

Кой изобщо е казал, че масло за 5€ е добро :?: То може и да е добро, но аз бих сипал такова нещо само в кола дето струва под 1000лв.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Авг 2013, 11:52

Как масло под 30лв е боклук, си е за вицовете. Вече друг е въпроса, че и за 40лв да е литъра, няма гаранция, че е истинско в Бг! Затова всеки гледа от къде купува и от кой, цената не е най-важното в случая.
Давам цена в Испания, без никакви отстъпки, в кой да е магазин за мобил 1 5W50, литъра му е 9-10евро, доста под 30лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Авг 2013, 12:37

Демирев написа:Възможно ли е да се получи по-голям харч на масло след доливане на 0.3л.-0.4л. на друга марка със същия вискозитет или други сериозни поражения?

Няма проблем, може и да не е със същия вискозитет ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Авг 2013, 21:03

Ама то реално тръгва на по 1.5, 2 евро от китай насам, можете да си направите справка в алибаба :mhihi:
иначе всички имат човек в германия дето им го доставя и затова е толкова добра цената :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2013, 9:03

И какво искате да кажете,че като си купувах масло от утвърден търговец-колега от форума,който много ценя и уважавам за по 10-11 лева литъра в подобна опаковка-не е истинско ли? :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата