Моторни масла от големите търговски вериги???
Модератор: Общи модератори
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Re: Моторни масла от големите търговски вериги???
И аз съм съгласен със това мнение, но кой знае колко пари са хвърлени за разработката на маслото. Например производствената цена на автомобилните гуми е смешна във сравнение със тази във магазина. Но за да се разработи един такъв модел гуми са нужни страшно много средства. Но както и да е, то е ясно, че 90% от нещата които купуваме струват 10% от цената им във магазина. Затова някой хора правят пари от нищо. Но както и да е, не е хубаво да спамя във собствената си тема май.
Някой може ли да сподели от къде точно пазарува масла? Преди малко пак бях във Петрол. Попитах едно момче за маслата, и той ми каза, че сравнително малко хора ги купуват. Сигурни ли сте, че не пазаруват от вносителя, все пак във всяка бензиностанция на Петрол например има по 10-на туби със Кастрол. Това умножено по броя на бензиностанциите във страната прави доста голяма бройка, а не вярвам да дават толкова много пари, на някой обикновен търговец.
ПС: Предполагам, че модераторите няма да сметнат за реклама, ако има препоръки за колеги които имат платени обяви във форума. Пазарувал съм от почти всички, и по голямата част са доста коректни, та не вярвам да ни мяткат със ментаци масла (освен ако те самите незнаят).

Някой може ли да сподели от къде точно пазарува масла? Преди малко пак бях във Петрол. Попитах едно момче за маслата, и той ми каза, че сравнително малко хора ги купуват. Сигурни ли сте, че не пазаруват от вносителя, все пак във всяка бензиностанция на Петрол например има по 10-на туби със Кастрол. Това умножено по броя на бензиностанциите във страната прави доста голяма бройка, а не вярвам да дават толкова много пари, на някой обикновен търговец.
ПС: Предполагам, че модераторите няма да сметнат за реклама, ако има препоръки за колеги които имат платени обяви във форума. Пазарувал съм от почти всички, и по голямата част са доста коректни, та не вярвам да ни мяткат със ментаци масла (освен ако те самите незнаят).
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
F3P написа:BMW Power ACM написа:...
Е стига се прави на заблудена овца де- отлично знаеш разликата от "Себестойност" до "Цена на дребно"... Я да видим проста сметка:
Ти взимаш с отстъпката маслото за 10€/литъра. Докато стигне при теб това масло минава поне през минимум 3-ма + транспорт + техните печалби. Ей ти го как стават лесно 10€/литъра. Ако елиминираш 2/3 от посредниците цената ще слезе като нищо до 7-8€.
Вярвай ми, тоя Титан едва ли стига и 3€ себестойност като се сетя колко малка фирма са тея Фукс
Ами то хубаво да го елиминираш посредника, ама става ако си Дензъл Уошингтън в "Американски гангстер" и само с усмивка, плюс едно "май меееен", да се получи.

А Фукс не са чак толкова малки щом премиум марки ги ползват.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?
Вторият ми въпрос е, в България има ли вносител въпросната марка?
Благодаря на тези, които отговорят.
Are you M enough...?!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Wolf4 написа:Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?
Аз го изхвърлих на 3000км!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям
Аз минах само с разтропан повдигач...

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям
Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.
Are you M enough...?!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Wolf4 написа:vld написа:Аз счупих един мотор с такова масло и повече за тия оригиналните неискам и да си помислям
Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.
Просто не сме толкова богати да си купуваме евтини масла.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Wolf4 написа:Колеги някой кара ли с това масло http://shop.oil-center.de/index.php/en/ ... m_store=de и какви са отзивите ви за него?
Че такова масло не се ли продава от търговците във форума?

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Възможно ли е да се получи по-голям харч на масло след доливане на 0.3л.-0.4л. на друга марка със същия вискозитет или други сериозни поражения?
Няколко майстори ми казват че няма проблем - като тръгнеш на път и се наложи да долееш - да купиш отнякъде литърче със същия вискозитет от друга марка различна от първоначално налятата?
Гледам обаче в гаража на две туби 5W40 Castrol и едно белгийско 5W40 - на Кастрола под вискозитете пише В4 - на белгийското В3
Няколко майстори ми казват че няма проблем - като тръгнеш на път и се наложи да долееш - да купиш отнякъде литърче със същия вискозитет от друга марка различна от първоначално налятата?
Гледам обаче в гаража на две туби 5W40 Castrol и едно белгийско 5W40 - на Кастрола под вискозитете пише В4 - на белгийското В3

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Е.Димитров написа:Че такова масло не се ли продава от търговците във форума?
Вероятно се продава- нали е БМВ масло. Вероятно е и на цена около 11-14лв./литъра. С някоя отстъпка сигурно и за 10лв./литъра ще го намеря.
Wolf4 написа:Значи всички до тук сме на мнение, че масло за около 5 евро литъра не е най-добрият избор за автомобилите ни.
Кой изобщо е казал, че масло за 5€ е добро

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Как масло под 30лв е боклук, си е за вицовете. Вече друг е въпроса, че и за 40лв да е литъра, няма гаранция, че е истинско в Бг! Затова всеки гледа от къде купува и от кой, цената не е най-важното в случая.
Давам цена в Испания, без никакви отстъпки, в кой да е магазин за мобил 1 5W50, литъра му е 9-10евро, доста под 30лв.
Давам цена в Испания, без никакви отстъпки, в кой да е магазин за мобил 1 5W50, литъра му е 9-10евро, доста под 30лв.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Демирев написа:Възможно ли е да се получи по-голям харч на масло след доливане на 0.3л.-0.4л. на друга марка със същия вискозитет или други сериозни поражения?
Няма проблем, може и да не е със същия вискозитет

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ама то реално тръгва на по 1.5, 2 евро от китай насам, можете да си направите справка в алибаба
иначе всички имат човек в германия дето им го доставя и затова е толкова добра цената

иначе всички имат човек в германия дето им го доставя и затова е толкова добра цената

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И какво искате да кажете,че като си купувах масло от утвърден търговец-колега от форума,който много ценя и уважавам за по 10-11 лева литъра в подобна опаковка-не е истинско ли?