Свързване активен бас
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Свързване активен бас
Няма ли да стане така ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не е необходимо това.Трябва само кабела дето е показал колегата Теодор
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Jordana написа:Не е необходимо това.Трябва само кабела дето е показал колегата Теодор
Е да , но виж какво е написал колегата
Колега такъв имам, но на суба отзад има само една такава камбанка женска (виж в нета снимки има) и тоест едната мъжка от кабела ми остава висяща и се чува една дъндания, подскачат ми чашите в мебелите ама няма нищо общо със музиката това. Постоянно издава един тъп звук...
Т.е. това , което казваш ти той го е направил и не се е получило . И за това си мисля , че с онзи "разклонител" както ти му казваш трябва да стане /
Oo (|||)(|||) oO
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Колега Jordana това което казваш - да вържа единия от двата чинча излизащи от жака на лаптопа в суб го пробвах и се чува една пумия...нещо не е наред, чува се супер неадекватен силен бас, направо ме учудва от къде го вади тая кутийка...и да намален е баса от врътката му "volume" и не е заради това. По жиците бъркам ама какво незная...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
skipper написа:Няма ли да стане така ?
Ами освен ей това да пробвам дето е описал skipper...тия ги гледах по 1-2 лв са и да не стане не е проблем, но интересно е защо е направен така? Уж гледах да бягам от разни Тъндъри и ала бала та се спрях на тва и едно Jamo ама към тва ме насочиха, изобщо не съм предполагал за проблем със свръзката. Ако дадете и други идеи ще са добре дошли.
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
А защо не си вземеш един преходник 3.5 мм мъжки жак от едната страна и женски чинч от другата страна и да се получи >
Кабел който влиза мъжко в буфера и женско в преходника > преходник > единия ти 3,5 мм вход на лаптопа?
Надявам се да не бъркам понеже се омотах с тея мъжки/женски ама мисля че така ще стане.Поне единия ти вход на лаптопа ще управлява само буфера.
Кабел който влиза мъжко в буфера и женско в преходника > преходник > единия ти 3,5 мм вход на лаптопа?
Надявам се да не бъркам понеже се омотах с тея мъжки/женски ама мисля че така ще стане.Поне единия ти вход на лаптопа ще управлява само буфера.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Намали суба максимално.Лошото е че по принцип когато се ползва такъв суб трябва да имаш на източника изход за суб който си е предвиден за тая работа и има в усилвателя например който по нагоре беше даден вътрешен филтър който реже към суба на 80-100хрц примерно.Не е проблема в кабелите а в съгласуването между изхода за слушалки и суба.Да не бъркаш нещо при тия изходи на компа 2 бр за слушалки за пръв път чувам за два изхода ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Аз също съм с активен бас и имам 4 пасивни двулентови колони. Целият тоя цирк съм го свързал с усилвател. Кабелът от буфера ти отива в усилвателя и от него с един такъв кабел ( http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=101 ... s_id=22651 ) свързваш лаптопа 
П.П. Има го и тоя момент какви са ти колоните, които ползваш за среди и високи ?

П.П. Има го и тоя момент какви са ти колоните, които ползваш за среди и високи ?

- frizzante
- младши ентусиаст
-
Сега да обесня наново каква е ситуацията, че гледам някой колеги в желанието си да помогнат се омотаха. На лаптопа има 2 бр. 3,5 мм изхода с жак за слушалки. В момента в единия са включени колони за високи/среди и те си свирят чудесно и тях не ги пипам или променям. В другия жак беше включен един малък смотан активен суб, НО той си беше с 1 input с жак 3,5 мм и на лаптопа също е такъв и свързването беше елементарно с 1 кабел 3,5 мм жакове от двете страни с мъжки жак. Работеше си добре, но реших, че искам по-качествен суб от този Х марка и взех въпросната Ямаха и гредата сега. На нея има 1 input с женски чинч и толкос. На лаптопа е ясно какво има. Свързах го с този кабел дето е 3,5 мм от едната и 2 чинча от другата и стана мазало, то единия чинч си остава висящ вдъщност. Сега тази Ямаха нали е активна, има си усилвател в нея и си има и филтри вградени дето си реже квито честоти си и трябват, защо да и подавам вече орязани честоти? Освен ниски друго там не се чува. Къде бъркам и защо се получи това? Просто имам 1 тътен в над се едно има земетресение, но нищо общо със звук. Настройки ли? Кабел ли? Преходници ли?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Толкова ли е сложно да отидеш в най-обикновен магазин за кабели и да покажеш какъв ти е жака на съб-а и да кажеш: "Искам от едната страна такъв жак, от другата 3,5мм."
Не си си купил нещо, невиждано и нечувано. Щом лаптопа ти има два изхода даже не ти трябва разклонител. Взимаш тоя кабел и го ръгаш във втората дупка за слушалки и готово.
Не си си купил нещо, невиждано и нечувано. Щом лаптопа ти има два изхода даже не ти трябва разклонител. Взимаш тоя кабел и го ръгаш във втората дупка за слушалки и готово.
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Що ли си мисля, че ти трябва един такъв преходник. женски 3.5мм към единичен мъжки чинч.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
k.milanov написа:Толкова ли е сложно да отидеш в най-обикновен магазин за кабели и да покажеш какъв ти е жака на съб-а и да кажеш: "Искам от едната страна такъв жак, от другата 3,5мм."
Колега Миланов, вече няколко си купих...моля прочети назад ако имаш желание. Това което казваш го направих - просто не работи правилно и няма никакъв синхрон между баса и сателитките. Някъде нещо трябва да се настрои или да се свърже по различен начин.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Не искам да вкарвам допълнителен смут в ситуацията...ама да не би нещо да са се променили настройките на лаптопа(искам да кажа,че може единия изход за слушалки да е станал вход за микрофон или нещо подобно)виж си настройките на аудио картата на лаптопа.....Не гарантирам,че е от това,ама не пречи да пробваш 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
кичоне написа:Не искам да вкарвам допълнителен смут в ситуацията...ама да не би нещо да са се променили настройките на лаптопа(искам да кажа,че може единия изход за слушалки да е станал вход за микрофон или нещо подобно)виж си настройките на аудио картата на лаптопа.....Не гарантирам,че е от това,ама не пречи да пробваш
Да, проверих и там и всичко е наред сякаш. То просто не може да объркаш. Има 3 жака: на 2 са нарисувани слушалки и на 1 микрофон. До момента не съм имал проблем, връзвам стария бас и си бачка...Новия се глези!
- ///MBlitzz
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен съм ,че за да работи най-добре ти трябва усилвател.
Мисля че има нещо общо с твоя проблем относно "гъгненето' - http://answers.yahoo.com/question/index ... 321AAX13z0
Мисля че има нещо общо с твоя проблем относно "гъгненето' - http://answers.yahoo.com/question/index ... 321AAX13z0
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3