задачка със не-повишена трудност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 21 Юни 2006, 8:20

просто. която част не я смениш докато не бракуваш колата.

а иначе, въпроса е кофти. ако се пита коя част прави най много обороти, то това зависи от много нещa.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 21 Юни 2006, 9:56

alx написа:става въпрос като растояние на пътя (път)...
Ако това означава "спрямо неподвижна отправна точка", тогава е топката на скоростите - само тя се движи и "напред-назад" :D .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 21 Юни 2006, 12:06

WeiSTD написа:Горивото. . . от най отзад, до най отпред, и после обратно . . .

тва не е част бе кенгоро :mhihi: ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 21 Юни 2006, 13:39

еми ако разбирам правилно обяснението , то всички части в колата се движат заедно по пътя (спрямо пътя) ... и има няколко случая, единия е ако вземем предвид нещо което се движи назад напред в колата , и спрямо другите части в колата изминава повече път ( това е примерно скоростния лост или някой от педалите ) ... другия вариант е кое прави повече обороти , следователно повече движение и изминава повече път ... а в колата адски много неща се въртят и зависи от много неща кое се върти най-бързо ....

друга гледна точка , "разстояние на пътя" изминават само гумите , тъй като само те се движат по пътя ....

както и за какъв период се гледа този изминат път .... за целия живот на колата или за някакъв интервал от време ?
за това ако може малко да се поуточни въпроса "СПРЯМО КАКВО", иначе може да си гадаем до безкрайност ....

друг е въпроса какво се разбира под "разстояние" - разликата между начална и крайна точка или траекторията по която се движи колата ... :)
БМВ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юни 2006, 15:45

за целия живот на колата.. коя част/агрегат/аксесоар от автомобила изминава най-голямо растояние.. растояние като километрите на километража, 50,000... 100,000 и тн..

идеята е че ако една кола е на 200,000км, то има нещо в нея дето е изминало повече от това като растояние, не като обороти, не като ход напред назад, нагоре надолу и тн.. чисто като хоризонтално растояние.. такова дето колата изминава през живота си :)

и не- до сега никои не е познал.. въпреки че "шофьора" е близко попадение като начин на мислене ;) (жокер)
алекс
трабант 601с
разни други возила

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Юни 2006, 16:08

Ключа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 21 Юни 2006, 16:13

педалите :?: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

М10 Разрушителя
Аватар

Мнение от ddt » 21 Юни 2006, 16:33

SlipKnoT написа:Ключа?

И аз мисля,че е ключа :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Castor » 21 Юни 2006, 16:41

ахам... ключа :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юни 2006, 18:01

:mhihi:

мноо явен ми беше жокера.. :)

един познат ми вика - бе не е така щото новите бмв-та нямат ключове.. всъщност дори при новите бмв-та ключодържателя като го натиснеш по средата-горе може да изкараш метален ключ.. на бмв е под формата на буквата "Г" .. така че.. ключ винаги има- нали като ти умре акумулатора трябва да можеш да си отключиш колата някак ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Юни 2006, 18:57

alx написа:

един познат ми вика - бе не е така щото новите бмв-та нямат ключове.. всъщност дори при новите бмв-та ключодържателя като го натиснеш по средата-горе може да изкараш метален ключ.. на бмв е под формата на буквата "Г" .. така че.. ключ винаги има- нали като ти умре акумулатора трябва да можеш да си отключиш колата някак ;)

К'фо печеля.. едно кръгче с трабанта.. :winky: :twisted:

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 21 Юни 2006, 19:10

Прав е алекс-има си ключе вътре в платката,друг е въпроса,че ключовете се прецакват на всеки 250к и тогава резервния комплект иде на помощ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 21 Юни 2006, 19:16

alx написа:

Ми който си ползва и двата ключа редовно...
или си пали колата с манивела? :mhihi:
---

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 22 Юни 2006, 16:11

така е , за 200 000 км може да се използват и 10 ключа , от къде знаеш кой кво прави с ключовете и как ги използва и колко резервни има ... може да се спори по тоя въпрос , но все пак задачката си беше мноо готина :)
БМВ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Юни 2006, 21:57

Vra4anin написа:Така е с ключовете. Затова аз твърдо си стоя зад моята теза, че ЩЕКАТА ЗА МАСЛОТО е именно тази част :mhihi: :lol:

хехе.. ако знаеш колко хора карат без да поглеждат и вдигат капака и доливат масло само като почне да им примигва лампата за маслото като спират или завиват.. ще се изненадаш :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата