Вече без нотариус при покупка на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Вече без нотариус при покупка на кола

Мнение от F3P » 20 Сеп 2013, 7:06

BMW_POWER написа:... Какви нотариуси, какви тежести, какви жени, какви бракове, технически прегледи, сверки .....
Тук няма начин, да не си платите данъка на колата (талона). Е, може и да не го платите в срок, но хванат ли ви, жална ви майка.

Да, ама тука МОЖЕ- затова са тези нотариуси, тежести, данъци и т.н.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 20 Сеп 2013, 12:03

Най-много срещу тази промяна роптаят нотариусите щото ще им намалее лапачката...
За запора нищо не проверяват мой познат си купи кола дадоха му нотариалния договор и в КАТ му казаха за запора и остана с пръст в уста ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2013, 12:09

Дори и към момента мотоциклети до определена кубатура нотариус не се изисква.

Аз лятото като си прехвърлях скутера- 125сс прочетох закона, казах на собственика че не искам да ходим до нотариус. Написахме си договора, който занесох в КАТ и така спестих парите и времето за посещение на нотариус. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 20 Сеп 2013, 12:59

отдавна трябваше да отпадне, все едно като си купиш миксер на старо да трябва сделка пред нотариус.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 20 Сеп 2013, 14:24

Малка държава сме, а бюрокрацията е огромна :banghead: Стискам палци най-накрая да има някакво развитие в тая посока, аман от обикаляне по институции и плащане на таксички. Винаги ми е било абсурдно защо за всеки автомобил трябва да отговаряш по отделно - отделна застраховка например - не е ли логично да имаш застраховка сам по себе си като водач, а не за всеки автомобил, който притежаваш. Също така ме дразни, че не може да платиш данък на еди кой си автомобил, ами трябва да си плащаш всички местни данъци и такси наведнъж. Абсолютен рекет - сега имам пари да си платя едно, друг път - друго, що за глупости са това да искат всичко наведнъж. Какво общо има жилището ми, с колата ми сега, с колата ми дето не съм успял да прехвърля 3-4 години и са се натрупали някакви стари задължения. Аз ще изчакам давност и пак няма да ги платя, ама вместо да приберат част от парите, ще приберат дръжки :dunno:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Сеп 2013, 12:14

F3P написа:
Zapa написа:идеята е кинтите които се оставят при нотариусите, да се пренасочат към фирма КАТ :mhihi:

Що- лошо ли ти се струва :?: Аз съм съгласен да платя не 100, а 150% от сумата дето давам при нотариуса ако сделката се извършва в КАТ. При няколко условия обаче:
1: Изискват всичко което искат и нотариусите- платен данък, декларации и т.н.
2: Проверяват за запор върху колата.
3: Автоматично колата се записва в общината на името на купувача. И се отписва от името на продавача.
4: Ако купувача е от същата област и няма да се сменят номерата- директно да се издава новият талон на името на купувача. Ако купувача е от друга област- да слагат транзитни номера.

Тоест ако нещата се случават на принципа "на едно гише"- нямам против.

С изключение на 150% съм 100% съгласен :yes:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Сеп 2013, 20:52

Аз не мисля изобщо, че трябва да има някаква такса върху прехвърлянето на автомобила различна от разлите държавни такива, които са в КАТ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 25 Сеп 2013, 21:10

Крачка в правилната посока. Няма логика да купя/продам кран за 100 000 лв. (примерно) само с договор без нотариална заверка, а кола за 1 000 лв. (цена пред нотариус) да ми струва 100 лв. прехвърлянето (само данъка е 2,6%). И отделно най-голямата тъпотия: таксите им да са спрямо материалния интерес, а не според извършената работа.
Иначе който го е страх може да си завери подписа под договора при нотариус.
Селото се оказа точно във града

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Сеп 2013, 14:22

Ако си плащаш данъка (такса номер или каквото и име да има) по сметка на КАТ, информацията ще е във всеки компютър на секундата. А ако и неплатеният данък прави документите ти невалидни, не вярвам да можеш да прехвърлиш нито скутер за 100 лева, нито Вейрон за милион долара. Голяма глупост е и това със семейната собственост и т.н. Ако някой е в развод и другия се заяде, няма прехвърляне в обозримо бъдеще. Трябва да се премахне и сверката по каналите и цялата процедура ще става за 5 мин, а КАТ ще опустее.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 27 Сеп 2013, 13:01

bum_bum написа:Дори и към момента мотоциклети до определена кубатура нотариус не се изисква.

Аз лятото като си прехвърлях скутера- 125сс прочетох закона, казах на собственика че не искам да ходим до нотариус. Написахме си договора, който занесох в КАТ и така спестих парите и времето за посещение на нотариус. :dunno:

До 300 кубика всичко се прехвърля с такъв договор, моя скутер също така си го прехвърлих. Дано наистина отпадне този нотариус, щото в най-лекия случай винаги олекваш с 50-60лв... :banghead: А така може да си прехвърлиш когато искаш - кеф ти в събота, кеф ти в неделя, кеф ти в 3 часа вечерта...
Прехвърлянето ми излезна точно 30лв., като в тая цена включва и данъка 12лв., другото е в кат талоните, без смяна на номера. :)

Аватар

Мнение от F3P » 27 Сеп 2013, 15:02

BorisBMW написа:... Дано наистина отпадне този нотариус, щото в най-лекия случай винаги олекваш с 50-60лв... :banghead: ...

Купуваш моята кола на изгодна цена (да кажем 7 бона при пазарна цена 10 бона), пишем в договора фиктивните 1500лв. Пишем договорът, плащаш и о, чудо- жена ми НЕ Е съгласна с продажбата (колата е купена след брака), връщам ти онея 1500лв. и го духаш. И това е НАПЪЛНО ЗАКОННО.
Още ли ти е жал за онези 50-60-100лв. :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2013, 15:15

F3P написа:
BorisBMW написа:... Дано наистина отпадне този нотариус, щото в най-лекия случай винаги олекваш с 50-60лв... :banghead: ...

Купуваш моята кола на изгодна цена (да кажем 7 бона при пазарна цена 10 бона), пишем в договора фиктивните 1500лв. Пишем договорът, плащаш и о, чудо- жена ми НЕ Е съгласна с продажбата (колата е купена след брака), връщам ти онея 1500лв. и го духаш. И това е НАПЪЛНО ЗАКОННО.
Още ли ти е жал за онези 50-60-100лв. :?:

Пред нотариуса положението е същото,и там рядко се обявяват истинските стойности

Аватар

Мнение от F3P » 27 Сеп 2013, 15:37

Цените дето се пишат ги заеби- ти ако забравиш да ме питаш "Пич, женен ли си и кога е купена колата :?: " нотариуса не го забравя...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Сеп 2013, 15:45

F3P написа:Цените дето се пишат ги заеби- ти ако забравиш да ме питаш "Пич, женен ли си и кога е купена колата :?: " нотариуса не го забравя...

Преди 3 седмици прехвърлях кола - и дали съм женен "забрави" да ме пита, и дали имам платен данък "забрави" да провери...
Не си мисли, че живееш в Дойчланд. Тук всеки помни и забравя каквото му изнася.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от F3P » 27 Сеп 2013, 16:22

Това, че ти си намерил нотариус дето да нарушава наредбите НЕ е за хвалене. Днес си на кирия- само да не те чувам утре да ревеш когато се окажеш от другата страна :winky:
Виж, че си намерил олигофрен дето да купи по този начин кола верно си е за хвалене- би ли му пуснал имената на тоя, че имам 30 декара мъгла и търся балък дето да я купи... Ти явно си го открил- дай го насам и ще има % за теб...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата