За или против мораториума за земята?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: За или против мораториума за земята?
Този мораториум е едно популистко решение, цели да хвърли прах в очите на хората, които гласуват за определените партии и показва нагледно какви
ни управляват.
Ако някой реши да инвестира сериозно в земеделска земя, нищо не може да му попречи да си направи фирма - ООД или ЕООД - капиталът е 2 (два) лева, а разходите за учредяване на дружество са около 250 лв и същото дружество се регистрира за 2 - 3 дни. Всеки може да сметне при покупка на 700 дка (примерно) и при средна цена от 1 000 лв. (примерно) какви ще са разходите му за дружество.
Цялата идея противоречи на идеята на ЕС за свободно придвижване на хора, стоки, услуги и капитал, но е напълно в синхрон с потенциала на нашите политици.
В момента рентата в Добруджа е 70 - 100 лв./дка. Реалната конкуренция ще повиши цената на рентата и най-вероятно - и цената на самата земеделска земя.

Ако някой реши да инвестира сериозно в земеделска земя, нищо не може да му попречи да си направи фирма - ООД или ЕООД - капиталът е 2 (два) лева, а разходите за учредяване на дружество са около 250 лв и същото дружество се регистрира за 2 - 3 дни. Всеки може да сметне при покупка на 700 дка (примерно) и при средна цена от 1 000 лв. (примерно) какви ще са разходите му за дружество.
Цялата идея противоречи на идеята на ЕС за свободно придвижване на хора, стоки, услуги и капитал, но е напълно в синхрон с потенциала на нашите политици.
В момента рентата в Добруджа е 70 - 100 лв./дка. Реалната конкуренция ще повиши цената на рентата и най-вероятно - и цената на самата земеделска земя.
Селото се оказа точно във града
- Petrolhead
- Потребител
-
Wolf4 написа:F3P написа:...
Ти няма ли да се скриеш някъде- дори не си и забавен вече... Ще го обясня пак, та дано и клоуни като теб го схванат:
Относно това как манафи и всякаква друга сган изкупуват земи чрез подставени лица или чрез регистриране на фирми в БГ е съвсем друга тема и за съжаление е вярно...
Всъщност трябва да го перифразираме "с обяснения ОТ клоуни". Единствено опит за разсъждения, който можем да определим като дебилен е в състояние да свърже изреченията цитирани по-горе в едно общо мнение, защитаващо неясно каква (вероятно и на авторът и) теза.
Някои от коментиращите демонстрират такова количество непредизвикана злоба, че оставят впечатление за страдащи от хронични хемороидни кризи чичковци, други бързат да обявят на всички че единствените им проблясъци идват от отражението на голото им теме в огледалото, когато се бръснат...
вълчо.димитров, пак ли те се доядоха банани?
Баси, аз си знам, че съм далеч от велик мислител, ама това псе вълча порода вече ме разби- тоя е много по-тъп и от мен
А това е рядкост щото аз едва се класирам за средно интелигентен- тоест по-големите идиоти от мен са рядкост...
Искам проскубаният вълк да ми разясни какъв е проблемът някой шваба (нека да е от швабите дето са си чисти манафи) да дойде и да си купи 20 декара земеделска земя като физ. лице
Площите които са нужни за да се завърти бизнес с тая земя са далеч по-сериозни и изискват регистрация на фирма. Ама то и в момента може всеки да рег. фирма и да купува колкото му е кеф земя...
За мен е по-важно да не се сменя лесно статута на земята- който ще да купува земеделска земя и да я обработва.

Искам проскубаният вълк да ми разясни какъв е проблемът някой шваба (нека да е от швабите дето са си чисти манафи) да дойде и да си купи 20 декара земеделска земя като физ. лице

За мен е по-важно да не се сменя лесно статута на земята- който ще да купува земеделска земя и да я обработва.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
F3P написа:За мен е по-важно да не се сменя лесно статута на земята- който ще да купува земеделска земя и да я обработва.
Добре,имаш наследство от баба си(дядо си) 5 декара земеделска земя на подходящо място.
Обаче имаш някакъв бизнес и искаш да си построиш цех/работилница/малка фабрика на твоите 5 декара земеделска земя.
Какво правиш?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
F3P написа:Говорим за земеделска земя да се купува от граждани на страни членки на ЕС. Манафите няма да могат да купуват както много народ си мисли.
Прав си, да.
В Германия например турци няма.
И граница с Турция нямаме, та да ни вълнува външната и политика. Нито сепаратистки настроения у нашите турци, нито терористични организации. Не сме и имали дори.
Нито пък Ердоган има интерес към ислямизация на Балканите, понеже Косово му е далеч. Нека вика , че Косово е турция, пък то между тях е цяла южна България.
като правите забележки на вълка, поне се научете да смятате 2+2 колко прави.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Ще помоля всички пишман патриоти, които реват за тоя мораториум да ми посочат поне по 1 законова спънка един пакистанец (примерно) да си направи ЕООД в България, да шибне вътре 50 млн., и чрез това ЕООД да купи 50к декара земя.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
drago_pavlov написа:Ще помоля всички пишман патриоти, които реват за тоя мораториум да ми посочат поне по 1 законова спънка един пакистанец (примерно) да си направи ЕООД в България, да шибне вътре 50 млн., и чрез това ЕООД да купи 50к декара земя.
Какво общо има едното с другото?
Понеже знам, че четеш бавно и трудно, ще ти пусна подсказки:
прецедент в Европа - Косово
прецедент в ЕС - унгарци искат автономия в Румъния
външна политика на Турция -> "Косово е Турция, Турция е Косово"
Това първо.
За второ:
Ариел Шарон: "Никой не може да ни казва къде да строим"
Израелските компании проявяват интерес към покупката на земеделски земи в България. Това стана ясно на срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с израелския му колега Шалом Симхон, министър на земеделието и развитието на селските райони.
По морето си има затворени руски комплекси, които създават впечатление за град в държавата.
Ако на мен лично ми се живее в Палестина (метафора), ще отида да си живея там. Личното ми желание е да не ме бутат насила в ситуции, които сам не желая.
Аз си приключвам участието в темата, тъй като ми е изчерпан лимитът за размяна на епитети.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Petrolhead
- Потребител
-
гальо, грешна ти е логиката.
защото ако нещата стваха така, аз мога да си обявя двора за нова държава.
защото ако нещата стваха така, аз мога да си обявя двора за нова държава.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Гальо забравя, че още при Абдул Меджид двора,земята,нивичката на българина е била обявена за неприкосновена.Да не говорим за една друга страна отвъд океана какво им е отношението към частната собственост.
Така че не виждам защо всеки притежаващ свой собствен имот в България да не си го загради /типично български манталитет между другото са високите дувари/,щом закона позволява.Винаги е било и ще бъде-който държи парите той решава.Работете,забогатявайте,дерзайте, винаги нямащите са завиждали на имащите.Да притежаваш земя през всичките векове на човешката история е било най-важния символ за независимост.Не апартамент,ако ще 1276176 квадрата на ''Вазов'' да е,не кола за 1717191 лева,не пари в няква банка.Земя,земя, и пак земя.
В наши дни всеки без кредити и задължения и със собствен имот е много силен човек.Дори сам за себе си само.Всички други са едни съвремени роби в една или друга степен,ако са зависими финансово и имотно.
Земята ще скача като цена и стойност ,въпреки платените спекулативни статии в медиите напоследък че щяло да е точно обратното.
И докато от никой от писалите в темата не зависи нищо относно мораториума за земята,то поне от всеки един зависи сам за себе си да направи всичко възможно да се обогати,замогне,да придобие имоти и тази тема тогава няма да го вълнува.
Така че не виждам защо всеки притежаващ свой собствен имот в България да не си го загради /типично български манталитет между другото са високите дувари/,щом закона позволява.Винаги е било и ще бъде-който държи парите той решава.Работете,забогатявайте,дерзайте, винаги нямащите са завиждали на имащите.Да притежаваш земя през всичките векове на човешката история е било най-важния символ за независимост.Не апартамент,ако ще 1276176 квадрата на ''Вазов'' да е,не кола за 1717191 лева,не пари в няква банка.Земя,земя, и пак земя.
В наши дни всеки без кредити и задължения и със собствен имот е много силен човек.Дори сам за себе си само.Всички други са едни съвремени роби в една или друга степен,ако са зависими финансово и имотно.
Земята ще скача като цена и стойност ,въпреки платените спекулативни статии в медиите напоследък че щяло да е точно обратното.
И докато от никой от писалите в темата не зависи нищо относно мораториума за земята,то поне от всеки един зависи сам за себе си да направи всичко възможно да се обогати,замогне,да придобие имоти и тази тема тогава няма да го вълнува.
Аз съм за, вярно има вариант чужденци да купуват земя през фирми, но падането на мораториума още повече олеснява процедурата.
Погледнете го от друга гледна точка. Откриване на пазара на чужденци ще вдигне цените на земята със сигурност което прави още по-трудно за българина да купи своя земя. Аз лично не искам да се състезавам с руснаци, англичани и турци когато реша да купя земя в собствената си страна, заплащането и възможностите са тотално неравностойни.
Погледнете го от друга гледна точка. Откриване на пазара на чужденци ще вдигне цените на земята със сигурност което прави още по-трудно за българина да купи своя земя. Аз лично не искам да се състезавам с руснаци, англичани и турци когато реша да купя земя в собствената си страна, заплащането и възможностите са тотално неравностойни.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Ти ако и в момента не можеш,къде си тръгнал????
Май никой не е прочел за Дичевски.Симпатягата има над 1 милион и 200 хиляди декара!!!!!
Кой ще се мери с него?На кого му пречат чужденците и до края на 2013 да си беше купил земя????
Май на крив член космите му пречат,че и тоя мораториум и той така за някой хора.
Форума прави впечатление че все нещо от законодателството на много хора им пречи,все данъците що били високи,що тва ,що онова.
Еми пичове,на голо дупе,чифте пищови не му отиват.
Вашата логика е щом аз не мога да си купя нещо,защо някой друг да го улеснят.
Ако не беше гафа на депутатите,щеше да си дойде 1 януари и никой нямаше и да се сети за този мораториум.Но българина лесно се манипулира от новините,такива каквито на някои им отърва да ги представят.
И на фона на тази ''вакханалия'' Гълъбин Боевски се завърна жив и здрав в България,и то през терминала на летището.Като пич.Една тема,която би била много по-обществено полезна и интересна за дискутиране,но не, по-добре да си говорим за някакъв мораториум,който си е чисто техническа притурка към договора на за присъединяване към ЕС.
Май никой не е прочел за Дичевски.Симпатягата има над 1 милион и 200 хиляди декара!!!!!
Кой ще се мери с него?На кого му пречат чужденците и до края на 2013 да си беше купил земя????
Май на крив член космите му пречат,че и тоя мораториум и той така за някой хора.
Форума прави впечатление че все нещо от законодателството на много хора им пречи,все данъците що били високи,що тва ,що онова.
Еми пичове,на голо дупе,чифте пищови не му отиват.
Вашата логика е щом аз не мога да си купя нещо,защо някой друг да го улеснят.
Ако не беше гафа на депутатите,щеше да си дойде 1 януари и никой нямаше и да се сети за този мораториум.Но българина лесно се манипулира от новините,такива каквито на някои им отърва да ги представят.
И на фона на тази ''вакханалия'' Гълъбин Боевски се завърна жив и здрав в България,и то през терминала на летището.Като пич.Една тема,която би била много по-обществено полезна и интересна за дискутиране,но не, по-добре да си говорим за някакъв мораториум,който си е чисто техническа притурка към договора на за присъединяване към ЕС.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
bioz написа:Погледнете го от друга гледна точка. Откриване на пазара на чужденци ще вдигне цените на земята със сигурност което прави още по-трудно за българина да купи своя земя. Аз лично не искам да се състезавам с руснаци, англичани и турци когато реша да купя земя в собствената си страна, заплащането и възможностите са тотално неравностойни.
Погледни го от друга гледна точка - живее една баба на село с 150 лв. пенсия и си има едни 5 декара земя. В един момент от живота и се случва нещо и и трябва една сума пари. Ако този момент е сега, за тия 5 декара ще вземе 3-5 хил. лева. Ако този момент е 5 години след като пазара се е отвори може да вземе няколко пъти по 5 хил. лв.
Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:bioz написа:Погледнете го от друга гледна точка. Откриване на пазара на чужденци ще вдигне цените на земята със сигурност което прави още по-трудно за българина да купи своя земя. Аз лично не искам да се състезавам с руснаци, англичани и турци когато реша да купя земя в собствената си страна, заплащането и възможностите са тотално неравностойни.
Погледни го от друга гледна точка - живее една баба на село с 150 лв. пенсия и си има едни 5 декара земя. В един момент от живота и се случва нещо и и трябва една сума пари. Ако този момент е сега, за тия 5 декара ще вземе 3-5 хил. лева. Ако този момент е 5 години след като пазара се е отвори може да вземе няколко пъти по 5 хил. лв.
Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.
Това за бабата все едно не си го казал.. то по тая логика след 10-20 години пак ще има баба дето и трябват пари, а може и ти да станеш дядо дето му трябват пари... както и да е...
Но да започнем от тук - защо трябва изобщо трябва да се премахва мораториума за напред и земята да поскъпва?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Според мен е късно за такива протекционистки мерки вече, чужденци отдавна могат да купуват земя... не знам защо го направиха на такъв въпрос чак сега, при условие че е част от договора с ЕС.
Хайде сега български манталитет, дрън, дрън. Причината е една... престъпност и от части за това, че не може да се защитаваш както намериш за добре на твоята земя.
rosendaal написа:защо всеки притежаващ свой собствен имот в България да не си го загради /типично български манталитет между другото са високите дувари/,щом закона позволява.
Хайде сега български манталитет, дрън, дрън. Причината е една... престъпност и от части за това, че не може да се защитаваш както намериш за добре на твоята земя.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- nasko_hd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW е46
- Детайли за колата: E46 318i 1999г
Като цяло съм съгласен с голяма част от вас колеги.Относно мораториума съм ЗА и то колко се може повече да забавим тази процедура.Но щом в договора ясно е заявено като изискване би трябвало да го спазим.
Като цяло моето мнение е че нашата държава може и без европеиския съюз и ще се радвам да се случи чудо тази ръка която е подписвала тези договори да бъде счупена и да си бъдем отново самостоятелна демократична държава.
Като цяло моето мнение е че нашата държава може и без европеиския съюз и ще се радвам да се случи чудо тази ръка която е подписвала тези договори да бъде счупена и да си бъдем отново самостоятелна демократична държава.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3