Въпрос за видеонаблюдение
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Въпрос за видеонаблюдение
bobi_81xx написа:колеги,как може да качвам записите в нета и да си наблюдавам отдалечено?например докато съм на работа!!! Има ли такава опция и да е безплатно ???
Еми ако си имаш уеб интерфейс на самата камера/ди ви ар си правиш едно ДМЗ на рутера към вътрешното ИП дето ти е камерата и си ги гледаш през браузъра. Ако ги гледаш през някакъв софтуер, трябва да видиш дали има възможност за отдалечено наблюдение, повечето имат.
Не Мы такие, Жизнь такая
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
stefanoff написа:bobi_81xx написа:колеги,как може да качвам записите в нета и да си наблюдавам отдалечено?например докато съм на работа!!! Има ли такава опция и да е безплатно ???
Еми ако си имаш уеб интерфейс на самата камера/ди ви ар си правиш едно ДМЗ на рутера към вътрешното ИП дето ти е камерата и си ги гледаш през браузъра. Ако ги гледаш през някакъв софтуер, трябва да видиш дали има възможност за отдалечено наблюдение, повечето имат.
Колега, ти много сложно и непълно му отговори.
Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие.
Второ - трябва да направиш port-а на който си инсталирал камерата или DVR-a видим отвън - посочваш в настройките вътрешния мрежов адрес и порта. След това където и да си - просто през браузера или уеб интерфейс си пишеш IP-то и port-а и си вътре - user name и password и си готов.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."
и каква камера да си закупя на нормална цена да не е изцепка с някоя скъпа.и може ли да си наблюдавам с камерата дето ми е на скайпа?
и каква камера да си закупя на нормална цена да не е изцепка с някоя скъпа.и може ли да си наблюдавам с камерата дето ми е на скайпа?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
bobi_81xx написа:Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."
я едно по едно да не се пренапрегнеш - първо провери при интернет доставчика ти дали IP-то е реално.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
sub_eleven написа:bobi_81xx написа:Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."
я едно по едно да не се пренапрегнеш - първо провери при интернет доставчика ти дали IP-то е реално.
ще се обадя да ги питам но мисля че не е а е плаващо.ако искам реално IP трябва ли да заплащам нещо допълнително?

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
exvitermini написа:Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.
с рутер съм колега сега ще пробвам и ще пиша !!!
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Напиши първите 2 групи числа на IPто да видим реално ли е.
bobi_81xx написа:exvitermini написа:Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.
с рутер съм колега сега ще пробвам и ще пиша !!!
Най лесния начин всъщност е да си инсталираш тим вюуър на компютъра вкъщи http://www.teamviewer.com/en/index.aspx и да си се логваш отдалечено през него . Нито ти трябват реални ИПта, нито нищо.

Не Мы такие, Жизнь такая
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Сменя се трябва да им се обадя утре да ги питам как стой въпроса с статично IP и ще продължавам по съпките напред.
преди да ресетна рутера беше 85.130.35.160 а после последните три цифри станаха 159 

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Що не свиркаш, че си на близу
Има решение без да се обаждаш момент да си погледна записките...

Последна промяна exvitermini на 21 Ное 2013, 22:55, променена общо 4 пъти
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
exvitermini написа:Що не свиркаш, че си на близу![]()

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
Така за да имаш отдалечен достъп до адрес на близу се пише:
http://потребител.mont.cablebg.net:порта
Пример за абонат с юзер grozdovarakia и порт 6000
http://grozdovarakia.mont.cablebg.net:6000
Това бачка обаче за мрежата в Монтана и района, за други градове явно не е mont
За друг град питай близалките как е
По принцип близалките не предлагат статично IP (диваци), но са решили проблема по начина по който съм ти дал примера.
http://потребител.mont.cablebg.net:порта
Пример за абонат с юзер grozdovarakia и порт 6000
http://grozdovarakia.mont.cablebg.net:6000
Това бачка обаче за мрежата в Монтана и района, за други градове явно не е mont

За друг град питай близалките как е

По принцип близалките не предлагат статично IP (диваци), но са решили проблема по начина по който съм ти дал примера.

- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Колега (пуснал темата), защо просто не се заложиш няколко дена и да го издебнеш тва лайно миризливо? Помисли си преди да метнеш едни 300-400лв за камери, датчици и тем подобни. Виж дали има някакъв определен интервал, дали някой от блока ти го няма или е там когато става така. С тия космически неща ми се струва, че нищо няма да стане (дано да греша). Все ще се засечете, а като стане тва, обявяваш му джихад и това е. Разликата според мен е, че ще имаш 400 за адвокат (в най - лошия случай). 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Понякога бабичка като тази:

Може да ви причини това:

Ей така за спорта...Хайде сега върви удари стара жена...

Може да ви причини това:

Ей така за спорта...Хайде сега върви удари стара жена...

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4