Въпрос за видеонаблюдение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Въпрос за видеонаблюдение

Мнение от stefanoff » 20 Ное 2013, 23:47

bobi_81xx написа:колеги,как може да качвам записите в нета и да си наблюдавам отдалечено?например докато съм на работа!!! Има ли такава опция и да е безплатно ???

Еми ако си имаш уеб интерфейс на самата камера/ди ви ар си правиш едно ДМЗ на рутера към вътрешното ИП дето ти е камерата и си ги гледаш през браузъра. Ако ги гледаш през някакъв софтуер, трябва да видиш дали има възможност за отдалечено наблюдение, повечето имат.
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Ное 2013, 10:00

stefanoff написа:
bobi_81xx написа:колеги,как може да качвам записите в нета и да си наблюдавам отдалечено?например докато съм на работа!!! Има ли такава опция и да е безплатно ???

Еми ако си имаш уеб интерфейс на самата камера/ди ви ар си правиш едно ДМЗ на рутера към вътрешното ИП дето ти е камерата и си ги гледаш през браузъра. Ако ги гледаш през някакъв софтуер, трябва да видиш дали има възможност за отдалечено наблюдение, повечето имат.

Колега, ти много сложно и непълно му отговори.

Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие.

Второ - трябва да направиш port-а на който си инсталирал камерата или DVR-a видим отвън - посочваш в настройките вътрешния мрежов адрес и порта. След това където и да си - просто през браузера или уеб интерфейс си пишеш IP-то и port-а и си вътре - user name и password и си готов.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 21 Ное 2013, 12:26

Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."
и каква камера да си закупя на нормална цена да не е изцепка с някоя скъпа.и може ли да си наблюдавам с камерата дето ми е на скайпа?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Ное 2013, 21:37

bobi_81xx написа:Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."
и каква камера да си закупя на нормална цена да не е изцепка с някоя скъпа.и може ли да си наблюдавам с камерата дето ми е на скайпа?

я едно по едно да не се пренапрегнеш - първо провери при интернет доставчика ти дали IP-то е реално.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 21 Ное 2013, 22:12

sub_eleven написа:
bobi_81xx написа:Малко съм невеж може ли по-подробно да се обясни какво трябва да направя зада имам: "Значи първо - трябва да разполагаш с реално IP, (да не е вътрешен мрежов адрес). Задължително условие."

я едно по едно да не се пренапрегнеш - първо провери при интернет доставчика ти дали IP-то е реално.

ще се обадя да ги питам но мисля че не е а е плаващо.ако искам реално IP трябва ли да заплащам нещо допълнително? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 21 Ное 2013, 22:19

Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 21 Ное 2013, 22:34

exvitermini написа:Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.

с рутер съм колега сега ще пробвам и ще пиша !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 21 Ное 2013, 22:38

Напиши първите 2 групи числа на IPто да видим реално ли е.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 21 Ное 2013, 22:39

bobi_81xx написа:
exvitermini написа:Става въпрос за статично и динамично IP. Добре е да е статично, да не се променя при всяко разкачване на връзката. Ако не е статично попитай условията за такова. Някой доставчици искат 5 лева допълнително, при което аз бих го заменил с друг доставчик за такава глупост! Може да тестваш като рестартираш (изключиш) рутера (и преди да го рестартираш) в speedtest.net или друг подобен, да видиш от еднакъв адрес ли даваш заявка. Това ако си с рутер де... ако си без рутер разкачи връзката и я закачи наново.

с рутер съм колега сега ще пробвам и ще пиша !!!

Най лесния начин всъщност е да си инсталираш тим вюуър на компютъра вкъщи http://www.teamviewer.com/en/index.aspx и да си се логваш отдалечено през него . Нито ти трябват реални ИПта, нито нищо. :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 21 Ное 2013, 22:40

Сменя се трябва да им се обадя утре да ги питам как стой въпроса с статично IP и ще продължавам по съпките напред. :) преди да ресетна рутера беше 85.130.35.160 а после последните три цифри станаха 159 :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 21 Ное 2013, 22:43

Що не свиркаш, че си на близу :mhihi:
Има решение без да се обаждаш момент да си погледна записките... :mhihi:
Последна промяна exvitermini на 21 Ное 2013, 22:55, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 21 Ное 2013, 22:48

exvitermini написа:Що не свиркаш, че си на близу :mhihi:
Има решение без да се обаждаш момент да си погледна записките... :mhihi:

:lol: ок помагай колега

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exvitermini » 21 Ное 2013, 22:55

Така за да имаш отдалечен достъп до адрес на близу се пише:

http://потребител.mont.cablebg.net:порта
Пример за абонат с юзер grozdovarakia и порт 6000
http://grozdovarakia.mont.cablebg.net:6000

Това бачка обаче за мрежата в Монтана и района, за други градове явно не е mont :oops:
За друг град питай близалките как е :mhihi:

По принцип близалките не предлагат статично IP (диваци), но са решили проблема по начина по който съм ти дал примера. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 22 Ное 2013, 1:02

Колега (пуснал темата), защо просто не се заложиш няколко дена и да го издебнеш тва лайно миризливо? Помисли си преди да метнеш едни 300-400лв за камери, датчици и тем подобни. Виж дали има някакъв определен интервал, дали някой от блока ти го няма или е там когато става така. С тия космически неща ми се струва, че нищо няма да стане (дано да греша). Все ще се засечете, а като стане тва, обявяваш му джихад и това е. Разликата според мен е, че ще имаш 400 за адвокат (в най - лошия случай). :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 22 Ное 2013, 20:26

Понякога бабичка като тази:
Изображение
Може да ви причини това:
Изображение
Ей така за спорта...Хайде сега върви удари стара жена... :bang: