семейна кола?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: семейна кола?
Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика

Айде ще оставя другите да ти го обяснят, че мен не ми се повтаря .
Когато човек вози семейството си се има предвид , че трябва да е удобно и че няма да хвърчи със 200 в завоите , а ще иска да запази живота на всички , а отделно и колегата написа , че е за улегнал шофер .![]()
- аз говоря за гадното клатушкане във вановете , което поради дебилната еднообемна конструкция, няма как да се компенсира от окачването или поне няма как , без да се жертват бъбреците на пътниците .
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Renault Scenic 1.9D
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Шкода Октавия, имаме служебна такава, вече е на над 130 000 км и честно казано съм впечатлен.
only rear wheel drive
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
минимален разход и автоматик се изключват взаимно
Аз имах същите изисквания купих автомобил 1.6 автомат ,сложих чисто нова газ и разход под 10 извън града и 12 в града не можах да падна и то без климатик....
После се качих на 1.6 16в ръчка 101к.с. автомобил с климатик харчеше 7-9литра градско извън града под 120 не съм падал климатика в 90% от случаите работеше....
Ходих при семейния газаджия и той каза всичко за да е оптимално вървеж и разход до 10 на 100 е автомобил 1.6 до 100 коня ръчка... вече 5та кола такава ползвам това е.... всичко друго не е това което се говори!
ТОВА Е ЗА ГАЗ! За Метан се променят нещата
Бъбреци във ванове
имам над 700 000км във ванове на ВАГ, малко и на Опел аз мога да говоря за тях,не някой каде се возил на задна седалка 5км 
ВАН на газ не става,казвам ПРОБВАНО не става! Форд 2.3 харчи 16ка в града 2,0 става слаб извън града е като електрокар
става 1.8Т но пак разхода е висок
ВАН на МЕТАН става Зафира 1.8 върви със 140-160 без проблем и харчи 10-12лв на 100 - ПРОБВАНО 20-30 000км
Препоръчвам ВАН само дизел ТДИ на ВАГ - купиш ли нещо скъпо,а не най-евтиното на пазара всички митове и легенди ще ги разбиеш!
Тръгнх да купувам помпа дюза всички - ти луд ли си!!! Тва преебва турбота,дюзи не знам кво си.... аз такова не съм правил над 300 000км
Тия старите тди-та 110ките АФН тва ако потърсиш от свой човек може да намериш на около 200-220хиляди км. това е чисто нов за този мотор тия каде висят по сервизите са над 600000км
Успех

Аз имах същите изисквания купих автомобил 1.6 автомат ,сложих чисто нова газ и разход под 10 извън града и 12 в града не можах да падна и то без климатик....
После се качих на 1.6 16в ръчка 101к.с. автомобил с климатик харчеше 7-9литра градско извън града под 120 не съм падал климатика в 90% от случаите работеше....
Ходих при семейния газаджия и той каза всичко за да е оптимално вървеж и разход до 10 на 100 е автомобил 1.6 до 100 коня ръчка... вече 5та кола такава ползвам това е.... всичко друго не е това което се говори!
ТОВА Е ЗА ГАЗ! За Метан се променят нещата

Бъбреци във ванове

ВАН на газ не става,казвам ПРОБВАНО не става! Форд 2.3 харчи 16ка в града 2,0 става слаб извън града е като електрокар
става 1.8Т но пак разхода е висок
ВАН на МЕТАН става Зафира 1.8 върви със 140-160 без проблем и харчи 10-12лв на 100 - ПРОБВАНО 20-30 000км
Препоръчвам ВАН само дизел ТДИ на ВАГ - купиш ли нещо скъпо,а не най-евтиното на пазара всички митове и легенди ще ги разбиеш!
Тръгнх да купувам помпа дюза всички - ти луд ли си!!! Тва преебва турбота,дюзи не знам кво си.... аз такова не съм правил над 300 000км
Тия старите тди-та 110ките АФН тва ако потърсиш от свой човек може да намериш на около 200-220хиляди км. това е чисто нов за този мотор тия каде висят по сервизите са над 600000км
Успех

Последна промяна madpetio на 14 Ное 2013, 0:16, променена общо 1 път
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
skipper написа:Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика
Много клипчета гледаш

Моли се да не ти се случва, че с тоя френски кенеф, не е60, а една дърта е34-ка ако те изпука, жална ти майка

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Бъбреци във ванове![]()
![]()
имам над 700 000км във ванове на ВАГ, малко и на Опел аз мога да говоря за тях,не някой каде се возил на задна седалка 5км
Дядо ми има няколко милиона килметра в УАЗ-ка и не се оплаква - късмет с твоя довод

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
acho.rs написа:Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика
![]()
![]()
![]()
Айде ще оставя другите да ти го обяснят, че мен не ми се повтаря .
Dpy написа:skipper написа:Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика
Много клипчета гледаш![]()
Моли се да не ти се случва, че с тоя френски кенеф, не е60, а една дърта е34-ка ако те изпука, жална ти майка
Явно ще трябва да се връщаме към старата тема за краш тестовете момчета

При е60 и Сценика килограмите не са с голяма разлика E60 - 1560 , Scenic 1410 . Това , че Сценика има по-малка деформационна област , не означава че е по-малко безопасен - репорт-а на юроенкап си го доказва -

а при Сценика -

спътник -

Ясно се вижда , че при удара въпреки по-малката деформационна област в Сценика краката и гръдния кош са по-добре защитени при удар .
А що се отнася за удар на Е34 със Сценик

Удара на е34-ката е същата работа както и при Волвото

Много клипчета съм бил гледал - по-добре да видя реално какво става при удар , отколкото да чета невероятните истории за удар на е34 с 120 км/ч с някоя Вектра и на е34-ката да има само драскотина

Подкрепям acho.rs за А6-тицата , но тя ще е много скъпа за купуване . За до 7-8 бона се намират само 2.5 тди , което не си е оферта .
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Като сте тръгнали с "добрите предложения" - Рена, Ситроени, не забравяйте и Fiat Multipla 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
skipper написа:При е60 и Сценика килограмите не са с голяма разлика E60 - 1560 , Scenic 1410 .
150кг хич не са си малко по принцип

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Моята Е34ка тежи 1800 килограма с водача, мерена е на читав кантар, като преди това си измерих личното тегло. Измерена е с почти празен резервоар а теглото ми тогава беше 80 кг.
Тия 300 кг. разлика при евентуален удар между Е34 и Сценик дали имат значение?
По темата... за мен най-рентабилният семеен автомобил е комбито, модела и марката са въпрос на личен избор.
Тия 300 кг. разлика при евентуален удар между Е34 и Сценик дали имат значение?
По темата... за мен най-рентабилният семеен автомобил е комбито, модела и марката са въпрос на личен избор.
- elf_78
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '02
- Мечтае да кара: M5
Колега според мен най -добрия вариант е нисан алмера тино 1.8 който лесно се газифицира. Много здрав и не е скъп за подръжка. Търси по -нова година и няма да сбъркаш. Успех и пиши какво си взел!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Volvo XC 90 е обявен за най-безопасният автомобил за 2013г.
- разбира се доколкото може да бъде безопоасна една кола! Миналата седмица имаше катастрофа със 7-ца 2003г. - излязъл от завоя с голяма скорост и в насрещното в идващия бус челно - пукнали и двамата шофьори. Та няма напълно сигурни коли!
- нито бмв 7 мици - нито волва - когато скороста е над 110-120 км в час си пукясваш бързо и в седмак с 12 възглавници!
За голяма и сигурна семейна кола с най-надежден мотор според Ауто Билд е Мазда 5 1.8 бензин.
Шкода Супърб 2 поколение пък е с място и отзад за 210 см. баскетболисти.
- разбира се доколкото може да бъде безопоасна една кола! Миналата седмица имаше катастрофа със 7-ца 2003г. - излязъл от завоя с голяма скорост и в насрещното в идващия бус челно - пукнали и двамата шофьори. Та няма напълно сигурни коли!
- нито бмв 7 мици - нито волва - когато скороста е над 110-120 км в час си пукясваш бързо и в седмак с 12 възглавници!
За голяма и сигурна семейна кола с най-надежден мотор според Ауто Билд е Мазда 5 1.8 бензин.
Шкода Супърб 2 поколение пък е с място и отзад за 210 см. баскетболисти.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
skipper написа:acho.rs написа:Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика
![]()
![]()
![]()
Айде ще оставя другите да ти го обяснят, че мен не ми се повтаря .Dpy написа:skipper написа:Ако се блъснат челно е60 и Сценик предпочитам да съм в Сценика
Много клипчета гледаш![]()
Явно ще трябва да се връщаме към старата тема за краш тестовете момчета![]()
При е60 и Сценика килограмите не са с голяма разлика E60 - 1560 , Scenic 1410 . Това , че Сценика има по-малка деформационна област , не означава че е по-малко безопасен - репорт-а на юроенкап си го доказва -- шофер ,
спътник ,
а при Сценика -- шофер ,
спътник -
Ясно се вижда , че при удара въпреки по-малката деформационна област в Сценика краката и гръдния кош са по-добре защитени при удар .
А що се отнася за удар на Е34 със СценикТо е ясно кой ще победи - Сценика . Просто е34 е мислена през 80-те години и тогава въобще не са мислили за безопастност .
Удара на е34-ката е същата работа както и при Волвото![]()
Много клипчета съм бил гледал - по-добре да видя реално какво става при удар , отколкото да чета невероятните истории за удар на е34 с 120 км/ч с някоя Вектра и на е34-ката да има само драскотина![]()
Подкрепям acho.rs за А6-тицата , но тя ще е много скъпа за купуване . За до 7-8 бона се намират само 2.5 тди , което не си е оферта .
Понеже си дебелоглав :

Знам че на пръв поглед нещата в сайта на юро еНкап заблуждават, че малките коли са едва ли не по-сигурни от лимузини ама така е - има си лобита .
- не сме 2009та

- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
Най сигурната кола е китайска: http://www.dnes.bg/cars/2013/09/25/nai-sigurnata-kola-e-kitaiska.200571
Иначе на автора бих му препоръчал Зафира (задължително бензин, от 1.8 нагоре), Сценик и Шаран.
Иначе на автора бих му препоръчал Зафира (задължително бензин, от 1.8 нагоре), Сценик и Шаран.
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5