Мнение за Алфа Ромео 147 2,0
Модератор: Общи модератори
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Мнение за Алфа Ромео 147 2,0
Перфектна визия , набухана с екстри , много красива , достатьчно бьрза , НО ............ Постоянно се чупи и ще станеш абонат на сервиза . Вьпрос на избор и на пари - за тази сума БМВ с тези екстри няма . Тази марка за това и пада цената драстично - на много малко години за никакви пари , решаваш сам и дано да е читава защото подрьжката не е много евтина . УСПЕХ 

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Един жокер от мен : Пробвай да направиш обратен завой с 147-цата
А и тоя двигател 2.0 155 коня си е бая прочут (нещо като 2,5 тди на ауди ) , отделно беше с 8 свещи . Но на тази плюса в , че е без selespeed . За до 5 бона погледни последните 306тици на Пежо или първите 307мици 

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Един жокер от мен : Пробвай да направиш обратен завой с 147-цата
ЕЕ това го забравих.Направо плачевна липса на маневреност,от едното платно не можеш да направиш 90 градусов завой до края на другото платно.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Най-вероятно ако купиш чисто нова Alfa Romeo, няма да имаш проблеми и всичко ще е прекрасно до еди колко си хиляди километра,но тук в България всичко е сбироток .Познавам много които алчни от лъскавия вид се подлъгаха и купиха разни ALF-овe,после: Kъде е новата алфа,брат? "-Eми у сервиза е от месец".Па BMW-то може да не е толкова нагласено ама си върви като пушка,защото е качествено.
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Beamerdriver написа:Най-вероятно ако купиш чисто нова Alfa Romeo, няма да имаш проблеми и всичко ще е прекрасно до еди колко си хиляди километра,но тук в България всичко е сбироток .Познавам много които алчни от лъскавия вид се подлъгаха и купиха разни ALF-овe,после: Kъде е новата алфа,брат? "-Eми у сервиза е от месец".Па BMW-то може да не е толкова нагласено ама си върви като пушка,защото е качествено.

Чудя се тия от алфа как изобщо още съществуват, като колите им само в сервизите стоят. За 4к лева и БМВ читаво, няма. Моите пък познати, които карат алфи си се кефят и си ги карат и колите им са си при тях ,не в сервизите. Всяка кола е скъпа за поддръжка, я иди си купи за бмв-то нови части, не от под форум продава и ще видиш кви са цените.

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
И при мен е така купето все му правя нещо все искача нещо сега ще се сменят датчик разпределителен вал 180 лева и едни свещи пак за около 120 лева.. Всеки месец изкача нещо.. Работя в малък град заплатата ми не е висока спрямо други градове... Давам си заплатата горе долу за колата дали за чаркалък или бенз. понеже 2,8ка си е лакум... едни Адидаски не мога си купя
обаче седна ли зад волана запаля ли Любимата и забравям всичко.. и карам си аз със изтърканите адидаски и съм много радостен
Имам приятел със 155 алфа.. и като ми каза неква супер страшна сума за шарнирен болт и ,че на година е абониран за носачи ми стана ясно ,че по добре със 13 год. бмв и изтъркани адидаски от колкото с 6 год алфа и боси крака !

Имам приятел със 155 алфа.. и като ми каза неква супер страшна сума за шарнирен болт и ,че на година е абониран за носачи ми стана ясно ,че по добре със 13 год. бмв и изтъркани адидаски от колкото с 6 год алфа и боси крака !
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
KUM4o написа:Чудя се тия от алфа как изобщо още съществуват, като колите им само в сервизите стоят. За 4к лева и БМВ читаво, няма. Моите пък познати, които карат алфи си се кефят и си ги карат и колите им са си при тях ,не в сервизите. Всяка кола е скъпа за поддръжка, я иди си купи за бмв-то нови части, не от под форум продава и ще видиш кви са цените.
Дали няма читави и под 4К???

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
kikko написа:KUM4o написа:Чудя се тия от алфа как изобщо още съществуват, като колите им само в сервизите стоят. За 4к лева и БМВ читаво, няма. Моите пък познати, които карат алфи си се кефят и си ги карат и колите им са си при тях ,не в сервизите. Всяка кола е скъпа за поддръжка, я иди си купи за бмв-то нови части, не от под форум продава и ще видиш кви са цените.
Дали няма читави и под 4К???Друг е въпроса,че нямат екстрите,визията и възрастта на Алфата,просто масовия потребител го отказва годината на читавите БМВ-та по 4К.
Говорим за коли поне с еднаква възраст и екстри.

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Човека каза, че не иска да има повече масло под пръстите, а се дискотира Алфа 147 бензин TS и за капак на всичко има и предложение за Peugeot 307
Леле ...
Истината, е че всичко дотук е малко чесане на езици. Колегите имат най-малкото сериозни пристрастия към БМВ и има липса на обективност. Горещо препоръчвам ако маслото под пръстите ти е основния проблем, да погледнеш това:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 13-8-9/308
Какво е това? TÜV репорт от 2013 за качеството на колите на 8-9год възраст.
Къде е Alfa 147? На 4места от края на класацията като най не рентабилна.
Ако някой има каквито и да било претенции към TUV нека прочете това:
German cars technical control organization assorts these defect rate reports yearly. A car model have to be tested at least 500 times to be assorted in TÜV report, so statistics are exact enough.
Съвет от мен. Ако прескочиш гордостта скачай на Астра или Голф, ако си на малко години и искаш девойките да те забелязват /както мойта види ли БМВ и край
/ си траеш караш си БМВ-то и стискаш зъби защото в живота всичко се плаща, първо благодарение на БМВ-то ти клатиш, после в сервиза теб те клатят, ама здраво. Живот ... трябва да има баланс
Успех

Истината, е че всичко дотук е малко чесане на езици. Колегите имат най-малкото сериозни пристрастия към БМВ и има липса на обективност. Горещо препоръчвам ако маслото под пръстите ти е основния проблем, да погледнеш това:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 13-8-9/308
Какво е това? TÜV репорт от 2013 за качеството на колите на 8-9год възраст.
Къде е Alfa 147? На 4места от края на класацията като най не рентабилна.
Ако някой има каквито и да било претенции към TUV нека прочете това:
German cars technical control organization assorts these defect rate reports yearly. A car model have to be tested at least 500 times to be assorted in TÜV report, so statistics are exact enough.
Съвет от мен. Ако прескочиш гордостта скачай на Астра или Голф, ако си на малко години и искаш девойките да те забелязват /както мойта види ли БМВ и край

Успех
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Че то в тая класация почти няма бмв-та
Това как трябва да го разбирам, че са още по назад ? 

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
m.dimitrov1992 написа:Че то в тая класация почти няма бмв-таТова как трябва да го разбирам, че са още по назад ?
Как бе, има ги

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
masimo написа:Човека каза, че не иска да има повече масло под пръстите, а се дискотира Алфа 147 бензин TS и за капак на всичко има и предложение за Peugeot 307Леле ...
Предложих 306, 307 защото имам преки наблюдения върху двата модела . Имат някой недомлъвки по електрическата система ( като ти изгори крушката на запалката не искат да палят фаровете

Oo (|||)(|||) oO
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
skipper написа:masimo написа:Човека каза, че не иска да има повече масло под пръстите, а се дискотира Алфа 147 бензин TS и за капак на всичко има и предложение за Peugeot 307Леле ...
Предложих 306, 307 защото имам преки наблюдения върху двата модела . Имат някой недомлъвки по електрическата система ( като ти изгори крушката на запалката не искат да палят фаровете) , но неведоми са пътищата божии . 1.6i при 306 89 коня и при 307 109 коня са елементарни за поддръжка и с една газ заспиват работите . На 306тицата за 2 години - заден десен лагер + един тампон + преден десен халоген , че нещо не беше направен както трябва и прегоря , 307 - за година и половина предна главина , един накрайник + няколко дребни електрически проблема ( това със запалката ) . 306тицата е комби , ползва се за пренасяне на инструменти и строителни материали и мина 42 хиляди километра , 307мицата хечбек , ползва се за ходене на работа .
Аз пък имам наблюдения над чисто ново закупена 307 комби 1.6 бензин.
И те са:
на 4 години на колата и изгоря алтернатора непоправимо, оп втора ръка 180лв., че новия беше по четири.
това на 110 000км., на 90 000 се спука радяторчето на парното в купето.
на 115 000км. се прееба компресора на климата заедно със кондензатора в купето.
Датчик колянов вал, разпределителен са сменявани гаранционно.
Жило на съединителя 3 пъти до 120 000км.
И тн и тн и тн.
Моята Е36чка тдс-че по това време беше на 290 000км, и на колегата ми му се струваше доста странно как така кола на толкова години всяка сутрин пали включително на -22 и не се преебва нищо фрапиращо което да я спре да върви всеки ден...
Извинете ме ама аз ако дам 20+к за това пижо и почне да се разваля по гореописания начин точно след като му изтече гаранцията, директно го пускам от някой мост на хемус.

- mitkyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
- Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
- Детайли за колата: кон
Купи си Халфа и покарай 1 седмица и ти давам гаранция, че ще отиде в автоборса ... Просто имал ли си веднаж хубаво бмв никога неможеш да го сравниш с която и да е алфа , фиат, ланчия , голф , клио.. Те ако са много хубави няма 2000 година да са по 2000 лева.