Кола спряна от движение за АЛКОХОЛ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Кола спряна от движение за АЛКОХОЛ

Мнение от smamf » 20 Ное 2013, 0:43

b00st написа:Аз съм давал като тебе на 0.52 също преди години и кръвната даде 0.5 точно. Дрегера къде са те тествали е бил прееб@н 100% за чак такова голямо отклонение. Иначе тия бяха некви пичове и ми дадоха да си ходя за проба с колата веднага след теста :shock:

Ми то и аз им разправях, че им е прецакан дрегера, че да отчете толкова много по начало, ама никои не ме чу :mhihi: Друг е въпроса, че докато стигнем болницата в таксито изпих 1.5 л вода, конска доза кафе, две банички и спирахме да пикая два пъти :winky:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 20 Ное 2013, 1:03

Ама това не е повод за хвалене :no:
В България е имало период в който е наказвано със смърт при случай на причиняването на смърт при ПТП!!!!!
Добре запознат съм с един такъв през '82,когато чрез разстрел е приведена в действие присъдата на шофьор убил 4 деца при употреба на алкохол!!!!
Мисля дори че е добре да се върнат тези времена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 20 Ное 2013, 1:15

rosendaal написа:Ама това не е повод за хвалене :no:
В България е имало период в който е наказвано със смърт при случай на причиняването на смърт при ПТП!!!!!
Добре запознат съм с един такъв през '82,когато чрез разстрел е приведена в действие присъдата на шофьор убил 4 деца при употреба на алкохол!!!!
Мисля дори че е добре да се върнат тези времена.

По никакъв начин не се хваля колега, даже напротив. Наистина последния коментар прозвуча така, но не беше това идеята. Аз за да се кача да шофирам в онази въпросна вечер съм преценил, че мога и че реакции, действия и преценка не са били затруднени по никакъв начин. Самите господа катаджии го признаха с неохота. Единствения повод за гордост от тогава ми е, че бях на рожден ден, на който отидох уж за да честитя само, и виждайки накъде отиват нещата реших да си прибера колата и да се върна да си поркам на спокойствие. Случката със спирането от движение стана на път за гаража. По никакъв начин не одобрявам и не практикувам шофирането след употреба на алкохол :yes:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 20 Ное 2013, 1:18

Добре е да има повече хора които мислят като теб,че в другата тема по-долу даже се дават акъли на хванатия с 0,9 как да се отърве.
Разберете че не е нужно всички да станем жертва на пиян шофьор за да видим реално колко е смъртоносна комбинацията кола/пил.

п.п. нека и нещо весело в тон на темата http://www.youtube.com/watch?v=okNDbxmDM3Y струва си да се изгледа цялото.Аз такъв спокоен катаджия не съм виждал досега.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 DA

Мнение от Gelew » 20 Ное 2013, 9:46

smamf написа:
Gelew написа:Мой приятел го хванаха с 0.59 промила, 500лв акта 6 месеца без книжка и 1 месец колата спряна от движение.Бях с него като му даваха наказателното постановление и няма шега няма измама и викат, че това е най-малкото куките!

Твоя приятел ако беше отишъл да даде кръвна проба и му бяха паднали промилите под 0.5 нямаше да има такива проблеми.

Моя опит накратко: спряха ме и дрегера отчете 0.52. Конфискуваха ми книжката с талона и малкия талон на колата, спряха я от движение и ми написаха акт. След като се скарахме жестоко с полицаите даже не ми дадоха и да си паркирам колата някъде, така че да не е на улицата. Единия даже искаше да ме арестува в един момент защото им казах, че щом не мога да си я преместя ще си я отбутам, което също не ми дадоха, въпреки огромния скандал. На аргумента ми, че може да се появи сега един мъртво пиян циганин, които да си бута каруцата и те няма да го санкционират единия полицай ме заплаши с арест поради неизпълнение на полицейска заповед, пълен абсурд. Попитаха ме дали искам да давам кръвна, аз казах естествено, и ми дадоха срок 30 мин да стигна до най-близката болница.

След като дадох кръв и мина една седмица да излезе резултата се явих в КАТ, от 0.52 промилите в кръвта ми бяха паднали на 0.32, върнаха ми всичките документи и се разминах без актове и всякакви други глоби. Да знаеш, че за да се пуснеш отново в движение искат валидна гражданска отговорност, минат технически преглед и бележка за платен данък, които трябва да представиш в КАТ. :yes:

На дрегер 0.57 при кръвна проба 0.59.След драйфане и изпиване на поне 5 литра вода.Дадоха му 50 мин да стигне до болницата, но ефекта беше нулев.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 20 Ное 2013, 12:58

KingstonBaby написа:Давам си аз колата оня ден на мойта да си ходи в Плевен

Още тука ти е била грешката :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 20 Ное 2013, 13:59

Gelew написа:На дрегер 0.57 при кръвна проба 0.59.След драйфане и изпиване на поне 5 литра вода.Дадоха му 50 мин да стигне до болницата, но ефекта беше нулев.

Единственото вярно мнение в темата!
И два часа да се моткаш и 4 пъти да повръщаш и 8 пъти да се изпикаеш до болницата - алкохолът - който е поет - особено от спиртни напитки остава в кръвта 8 часа!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 20 Ное 2013, 15:03

И аз мисля, че като се забавиш е по зле, защото ако дадеш кръвна проба веднага след като си употребил алкохол, алкохола още няма да се е разградил в кръвта и шанса да ти излязат по носки промили е по голям.
П.с. от опит знам :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Ное 2013, 15:48

DiMIcha84 написа:И аз мисля, че като се забавиш е по зле, защото ако дадеш кръвна проба веднага след като си употребил алкохол, алкохола още няма да се е разградил в кръвта и шанса да ти излязат по носки промили е по голям.
П.с. от опит знам :mhihi:

Да, да, ти биология колега не си ли учил - алкохола почти моментално отива в кръвта :mhihi: А относно разграждането, доколкото знам формулата е 0.5 промила за 4 часа, но все пак си е до организъм. Я да използвам темата да попитам, за тея дрегери дето ги продават по интернет, някой купувал ли си е, и вършат ли някаква работа ?
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар
Кара: 330d
Мечтае да кара: Сувалка...Бе Ме Ве

Мнение от KingstonBaby » 20 Ное 2013, 17:24

Абе то хубаво ...бая случки четох и не само тука... а тея индианци от КАТ нямат и един свестен телефон за информация (в момента нямам време да се разправям с тях и колата си седи е така ама тея дни ше отида директно там) , мисълта ми беше АКО някой знае точно и конкретно как се действа в тоя слуачай да сподели (глоби, такси и т.н.). Не си давайте колите !!! Това да не можеш да си караш колата ...пфъфъъъъ де*а аз тая ..........
Пали гуми, НЕ душата си !

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 20 Ное 2013, 18:22

Демирев написа:
Gelew написа:На дрегер 0.57 при кръвна проба 0.59.След драйфане и изпиване на поне 5 литра вода.Дадоха му 50 мин да стигне до болницата, но ефекта беше нулев.

Единственото вярно мнение в темата!
И два часа да се моткаш и 4 пъти да повръщаш и 8 пъти да се изпикаеш до болницата - алкохолът - който е поет - особено от спиртни напитки остава в кръвта 8 часа!

Демирев, следващия път преброй поне до 10 преди да си написал поредната тъпотия. :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 20 Ное 2013, 19:33

Някой знае ли дали до 0,5 е наказуемо и ако е, каква е глобата :driving:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 20 Ное 2013, 20:12

На мен преди години като ми взимаха книжката първия път беше 0.65 на дрегер и 0.70 на кръв от бяло вино :shock: Втория път бях пил бири и ми показа 0.59 на дрегер и 0.35 на кръв.Има си голямо значение какво си пил :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 525i

Мнение от shmorz » 20 Ное 2013, 22:33

Абе вие луди ли сте да се качвате в таксита до болницата.. До болницата с бягане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 21 Ное 2013, 11:26

shmorz написа:Абе вие луди ли сте да се качвате в таксита до болницата.. До болницата с бягане.

Верният въпрос е:

Абе вие лиди ли сте....... да карате след като сте пили
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата