Парко-места за инвалиди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Парко-места за инвалиди

Мнение от Nasko_ » 01 Дек 2013, 18:47

exvitermini написа:Един ден ще снимам пред един Кауфланд колко мозъчни инвалиди има в България. Какви са тези хора бре, прави, здрави да спират на месата за инвалидите. :

Не е задължително човек да е без крайник или на инвалидна количка, за да е инвалид!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 01 Дек 2013, 23:50

^
Важно е само по документ да е такъв, че да ползва облекчения и винетки без пари :confused:

Лично съм дигал скандал на такъв индивид, който най-нагло спря с колата си и слезе като пич. След няма и три минути си премести кенефа. :bang:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 02 Дек 2013, 0:29

в подкрепа на казаното отгоре...до колкото знам на такова място може да се спира само в присъствието на инвалида, ако колата е инвалидна и ти си придружител, но без инвалида (въпреки че имаш всички документи, лепенки и т.н), пак нямаш право да спираш на такова място :confused: Или греша?
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 02 Дек 2013, 9:40

20130507_172503.jpg

Може и да е инвалид... не съм му искал документите, а и както каза Наско по-горе, за да е инвалид не е задължително да е със затруднено движение.

20130816_173823.jpg

Сигурно возят инвалиди. И така да е, имаше свободни места, можеше да чакат на тях.

20130815_143904.jpg

Това е по-скоро за висшите умения за паркиране, не толкова за заемане на инвалидното паркомясто.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 02 Дек 2013, 9:46

А ето едни колеги, които със сигурност не са неподвижни. Бях ги сложил в една друга тема преди време:

Narushiteli.JPG

За луксозните автомобили няма коментирам. Те сигурно си мислят, че синьото е за баровски коли.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Дек 2013, 10:34

има само един лек за такива.

да им правите забележка, всички.
като видите, че някой спира на инвалидно място, отидете при него, обяснете му че не е прав. ако му се изредят 10 човека бързо ще си премести кошницата.

никога не пропускам възможност да направя забележка на някой "инвалид"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 02 Дек 2013, 10:38

sapio написа:... Може и да е инвалид... не съм му искал документите, а и както каза Наско по-горе, за да е инвалид не е задължително да е със затруднено движение...

Не е нужно който и да е да му иска документи. Има карта която позволява на хора с определена група инвалидност да ползват предвидените за това места и при паркиране те са длъжни да поставят картите отпред на таблото така че да се виждат през челното стъкло на автомобила. Разрешения престой е до 4 часа. Картата е лична и не е свързана с автомобила, т.е всеки може да се ползва от това предимство ако вози инвалид и е означил това като е поставил картата му на таблото.
В случая за който аз говоря нямаше такива карти на таблата и на двата автомобила.

PS Колегата е прав, че инвалидизирането не включва непременно видим недъг ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sapio » 02 Дек 2013, 10:54

tsb_bg написа:
sapio написа:... Може и да е инвалид... не съм му искал документите, а и както каза Наско по-горе, за да е инвалид не е задължително да е със затруднено движение...

Не е нужно който и да е да му иска документи.

Говорех образно.
Разрешеният престой е до 4 часа, ако си в Синя/Зелена зона. На частните паркинги, като моловете и магазините, времето за паркиране се регламентира от собственика на обекта. В зоните с платено паркиране могат да ти вдигнат колата или да ти сложат скоба, ако не си сложил копие на талона или карта, или с каквото там се удостоверява инвалидността, което е предвидено в наредба на Общинските съвети в съответния град. На частен паркинг, въпреки табелите "Тук важи ЗДВП" всеки си кара както дойде, но това е друга тема. Та, на какво основание ще ти наложат глоба, ако си спрял така и съответно как ще те принудят да я платиш? Отговорът на този въпрос дава обяснение защо инвалидните паркокместа са предпочитано място за тарикати и турбо-гъзари.

Това със забележката не върви по тези ширини. Пробвано е по други поводи и то на хора с БМВ. Вероятността, ти да се вкараш в приключение е голяма.
Последна промяна sapio на 02 Дек 2013, 11:56, променена общо 1 път
Изображение

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 02 Дек 2013, 11:07

Страшна идиотщина е, не съм си позволявала никога, за мен глобата е най-доброто !

Радвам се да те чуя :ok:
Последна промяна Ronka на 02 Дек 2013, 11:49, променена общо 1 път
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Дек 2013, 11:12

Bogat-Beden написа:Колеги,моля за малко повече толерантност и разбиране към умствено осакатените такива,също вид инвалидност,макар да засяга по-силно околните ,отколкото конкретния индивид -примерите на снимката..

+1
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Дек 2013, 11:25

А най-селско е като е празен целия паркинг :mhihi: Да е пълен, да си кажеш човека има спешна работа... Виждал съм как човек спира на аварийки и побягна нанякъде :mhihi: Но както казах и по-горе - повечето са си селяни :mhihi:

Наистина не е нужно да има видим недъг. Веднага се сещам за 4-5 човека с ТЕЛК, които нямат нищо видимо, ама да не са ти на главата тея болести :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Дек 2013, 19:38

И да е пълен пак е селско. Никога дори през ум не ми е минавало, че мога да спра на място за инвалидни или майки с деца. И винаги съм мислел, че спрялите на тези места са такива щото никога не съм се заглеждал каква марка и модел е колата. Даже и през ум не ми е минавало, че може здрав човек да спре на тези места по каквато и да е било причина. :shock:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 02 Дек 2013, 20:24

от 2007 съм инвалид никога не спирам на такива места защото смятам че има по нуждаещи се...
най ми е мъка като с приятел на който детето му е с ДЦП и няма свободно място къде да спрем,или пред тях дори има знак поставен от общината за инвалидно място е тогава побеснявам!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 02 Дек 2013, 23:12

Решението : супер глоби от сорта на 2000лв + събираемост на глобите. Ако не изчезнат на 100% то поне на 98% ще се оправят нещата.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 02 Дек 2013, 23:15

AGT написа:Решението : супер глоби от сорта на 2000лв + събираемост на глобите. Ако не изчезнат на 100% то поне на 98% ще се оправят нещата.

няма нужда от глоби.

просто им правете забележка, обяснете им защо не са прави.
Пак казвам, всеки път го правя, поне половината се махат с добро. ако всички го правим, никой няма да спира на инвалидно място без да има такова право.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата