ГТП и пътен данък
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: ГТП и пътен данък
Малко ъпдейт по тема. Вчера минах през общината и по груба преценка, щеше да ми отнеме около 1час да взема заветната бележка. Нямах толкова време и се отказах. Разбрах, че системата иска да сканира въпросния холограмен стикер, само когато не те открие в базата. За това реших да се пробвам без бележка. Да, ама не. Чичката в пункта не се съгласи, защото, ако случайно системата кажела, че не съм си платил данъка трябвало да прекъсне прегледа. В други пунктове ми казаха, че няма проблем по принцип, но аз имам ваучер за център Ивяни и нямам много голям избор. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А ти каза ли му, че ще се обадиш в ДАИ да се консултираш с тях дали ще е проблем и да изпратят техен представител да следи да няма проблеми на прегледа?
Днес и аз бях в общината да си запиша колата- 1 човек за 40 минути
Висях час и половина и пред мен имаше още 5 човека та си набих шута. Тия трябва да им сложат норма. 

Днес и аз бях в общината да си запиша колата- 1 човек за 40 минути

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
След 2 дена разправии все пак успях да мина без хартиена бележка. Значи можело, но ми коства доста нерви и разкарване.
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Аз преди да мина попитах дали може без бележка. Отговориха ми "Така и така се проверява в системата, ако искаш носи листче, ако не искаш - недей!" 

Tristaiosemnaiseis написа:Аз преди да мина попитах дали може без бележка. Отговориха ми "Така и така се проверява в системата, ако искаш носи листче, ако не искаш - недей!"
Проверява се, ама който си е регистрирал колата в общината. Ако не е регистрирана, минаваш без проблем с листчето

Не Мы такие, Жизнь такая
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
А ако не си я регистрирал, от къде си се сдобил с листче? Освен ако си купил колата същата година и прдишния собственик е платил вече...stefanoff написа:Tristaiosemnaiseis написа:Аз преди да мина попитах дали може без бележка. Отговориха ми "Така и така се проверява в системата, ако искаш носи листче, ако не искаш - недей!"
Проверява се, ама който си е регистрирал колата в общината. Ако не е регистрирана, минаваш без проблем с листчето
Tristaiosemnaiseis написа:А ако не си я регистрирал, от къде си се сдобил с листче? Освен ако си купил колата същата година и прдишния собственик е платил вече...stefanoff написа:Tristaiosemnaiseis написа:Аз преди да мина попитах дали може без бележка. Отговориха ми "Така и така се проверява в системата, ако искаш носи листче, ако не искаш - недей!"
Oт epay, от банката в която си направил превода. Системата така е направена, че като минаваш ГТПто, първо проверяват в програмата си номера на колата, дали не висиш в общината с някакви данъци. Съответно, ако не ти е регистрирана там колата, не намират никакви резултати и минаваш на варианта със сканираната бележка, където сам си определяш данъка общо взето

Не Мы такие, Жизнь такая
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,къде да мина преглед без да съм платил данъка?
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
добре,че съм член на ретро клуб б-я,че да нямам данъци на колите ми над 25години,и гражданската ми за година е 81лв
може и да станем европейска държава скоро
само да стане и тва да си сменяш номерата от кола на кола 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Явор написа:добре,че съм член на ретро клуб б-я,че да нямам данъци на колите ми над 25години,и гражданската ми за година е 81лвможе и да станем европейска държава скоро
само да стане и тва да си сменяш номерата от кола на кола
Това пък от кога е валидно

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
шах и мат нали
чатете си,не ми пречите 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Колеги днес минах на преглед и останах много доволен.Провериха ми спирачките регулираха ми фаровете беэплатно.Момчетата на пункта са много точни.Цената е 42 лв.с гаэ с всичко.пункта се намира на бул.Европа№4.
Здравейте, от доста време следа темата и ми е доста интересна. Но нека да погледнем нещата и от другата страна защото, аз работя на ГТП. Относно тези данъци в наредба 32 за ГТП пише: Чл. 30.(1) При периодичния преглед на ППС се представят следните документи: 1. Свидетелство за регистрация на ППС - част 1 и 2; 2. Застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, валидна към датата на извършване на прегледа; 4. Документ за платен данък върху превозните средства, дължим към деня на извършването на периодичния преглед на ППС съгласно чл. 60 от закона за местните данъци и такси. Никъде не е опоменато каква трябва да е бележката за данъка! Може да се приложи платежно разпечатка от интернет банкиране, но е задължително да има такъв документ. Защото ако дойдат на проверка от ДАИ за липса на документи неоходими за преглед акта е по 1500 лв. за всеки липсващ документ.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Археолог бях малко аз
Извинете ме,че ровя стара тема,но на 12ти ми изтича прегледа и трябва да го мина,надявам се съшия ден още.
(колата е в сервиз за сериозно ремонтче )
Проблемът е,че съм в прованса и не мога да си вадя бележка от общината,плащал съм го онлайн през ипей.
Някой минавал ли е с разпечатка на такава бележка?

Извинете ме,че ровя стара тема,но на 12ти ми изтича прегледа и трябва да го мина,надявам се съшия ден още.
(колата е в сервиз за сериозно ремонтче )
Проблемът е,че съм в прованса и не мога да си вадя бележка от общината,плащал съм го онлайн през ипей.
Някой минавал ли е с разпечатка на такава бележка?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3