Четирима с БМВ - на място...
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Четирима с БМВ - на място...
Айде без простотия в тая тема... ако нямате идея да коментирате смислени неща, без да хейтите както обикновено, по-добре замълчете и подминете темата.
не са виновни хората, които са били в колата
не е бил виновен шофьора, толкова, колкото е виновна общината - един път има до курортите и толкова години да не сложат мантинели - за мен това си граничи с убийство
който е минавал по пътя от Асеновград към Пампорово знае за какво иде реч
едва наскоро поставиха мантинели и то далеч не на всички опасни места!
аз пътувам често оттам и винаги изтръпвам, защото има много опасни завои, които изведнъж посредата си стават по-остри и подвеждат, а няма мантинела, до реката са 10-15 метра надолу, а тя е дълбока и бърза
не са загинали на място, както се опитват да го изкарат от медиите, защото виждат че е БМВ и хайде веднага скорост, в тая кола за да загинеш на място трябва да се удариш с 100+, а те са се удавили...
а на всички, дето злобеят, че с М5 са се почернили - не е от колата това...
пак повтарям, на много места завоите са слепи, няма обозначение, че завоят изведнъж става по-остър и няма мантинела!!!
младежите не са загинали заради скорост, а заради липса на мантинела
нещо ЕЛЕМЕНТАРНО и както се вижда жизненоважно
новината е покъртителна, защото това ми е любим път за агресивно каране... преди месец и нещо снимах цялото качване нагоре с мойта М5-тица, завоите ги знам наистина много добре, просто си е необезопасен пътя
следващия път като раздавам газ там ще имам едно наум...
че и този месец ми се очертава да ходя до Смолян един-два пъти...
да не говорим снощи подбалканската на какво приличаше! лед на много места, само едната лента почистена, другата с дебел замръзнал сняг, шейна отвсякъде! същото е било и към Пампорово!
не е бил виновен шофьора, толкова, колкото е виновна общината - един път има до курортите и толкова години да не сложат мантинели - за мен това си граничи с убийство
който е минавал по пътя от Асеновград към Пампорово знае за какво иде реч
едва наскоро поставиха мантинели и то далеч не на всички опасни места!
аз пътувам често оттам и винаги изтръпвам, защото има много опасни завои, които изведнъж посредата си стават по-остри и подвеждат, а няма мантинела, до реката са 10-15 метра надолу, а тя е дълбока и бърза
не са загинали на място, както се опитват да го изкарат от медиите, защото виждат че е БМВ и хайде веднага скорост, в тая кола за да загинеш на място трябва да се удариш с 100+, а те са се удавили...
а на всички, дето злобеят, че с М5 са се почернили - не е от колата това...
пак повтарям, на много места завоите са слепи, няма обозначение, че завоят изведнъж става по-остър и няма мантинела!!!
младежите не са загинали заради скорост, а заради липса на мантинела
нещо ЕЛЕМЕНТАРНО и както се вижда жизненоважно
новината е покъртителна, защото това ми е любим път за агресивно каране... преди месец и нещо снимах цялото качване нагоре с мойта М5-тица, завоите ги знам наистина много добре, просто си е необезопасен пътя
следващия път като раздавам газ там ще имам едно наум...
че и този месец ми се очертава да ходя до Смолян един-два пъти...
да не говорим снощи подбалканската на какво приличаше! лед на много места, само едната лента почистена, другата с дебел замръзнал сняг, шейна отвсякъде! същото е било и към Пампорово!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Предната вечер слизахме с жената от Пампорово през тоя път и си беше поледица и без да е валял сняг.
Бог да ги прости.
Бог да ги прости.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Както в не една и две теми се казва - за мъртвите или добро, или нищо!
Сега да изкажа мнение за инцидента, а и за културата ни като цяло. Случилото се е съвкупност от много фактори, пътна обстановка, метеорологични условия, липса на родителски контрол, опит на водача. Ще направя паралел със себе си понеже възрастта ми не е много по-голяма от тази на водача и спътниците му. От 15-годишен баща ми ме научи да шофирам - третокласни пътища предимно. На 18 получих свидетелство, след като взех заветния документ радостта ми беше безкрайна и също толкова кратка. Баща ми строг бивш военен каза, че докато той не прецени няма да управлявам без негово присъствие - и така поне 1000-2000км. градско, извънградско, трафик, магистрала. От тогава до сега - вече 7 години не съм слизал от коли - мои, служебни, чужди, без да работя шофьор смея да кажа, че имам на 100к. километра пробег. Пътувал съм сам, пътувал съм с приятели, с родителите ми, с приятелката ми, имал съм случаи, в които съм бил със сестра ми и братовчедите ми - 5 човека, но никога когато съм возил хора не съм превишавал собствените, възможностите на автомобила и тези на пътната обстановка. Когато съм бил сам съм си правил експерименти, което също не е ОК, защото човек не е сам участник в движението, но все пак съм внимавал. На няколко пъти съм попадал в тежки ситуации, предимно с поднасяния и аквапланинг, но съм се справял, защото съм взел факторите под внимание. Още помня един от случаите като млад шофьор с баща ми до мен. На 120км. от магистрала Тракия изведнъж се изсипа дъжд сякаш с кофа. Преди това също валеше не слабо, затова и не шофирах бързо - не повече от 100км/ч в следващия момента само видях водната бариера и единственото, което чух от баща ми беше "Намаляй, намаляй, намаляй, намаляй..." За минимално време убих скоростта до 20км/ч. Ако тогава не бях получил този съвет можеше някъде и аз да съм в черните хроники.
И все пак нека не забравяме приказката, колкото и грубо да звучи - "На който му е писано да се обеси, няма да се удави!"
Лака пръст на децата!
Сега да изкажа мнение за инцидента, а и за културата ни като цяло. Случилото се е съвкупност от много фактори, пътна обстановка, метеорологични условия, липса на родителски контрол, опит на водача. Ще направя паралел със себе си понеже възрастта ми не е много по-голяма от тази на водача и спътниците му. От 15-годишен баща ми ме научи да шофирам - третокласни пътища предимно. На 18 получих свидетелство, след като взех заветния документ радостта ми беше безкрайна и също толкова кратка. Баща ми строг бивш военен каза, че докато той не прецени няма да управлявам без негово присъствие - и така поне 1000-2000км. градско, извънградско, трафик, магистрала. От тогава до сега - вече 7 години не съм слизал от коли - мои, служебни, чужди, без да работя шофьор смея да кажа, че имам на 100к. километра пробег. Пътувал съм сам, пътувал съм с приятели, с родителите ми, с приятелката ми, имал съм случаи, в които съм бил със сестра ми и братовчедите ми - 5 човека, но никога когато съм возил хора не съм превишавал собствените, възможностите на автомобила и тези на пътната обстановка. Когато съм бил сам съм си правил експерименти, което също не е ОК, защото човек не е сам участник в движението, но все пак съм внимавал. На няколко пъти съм попадал в тежки ситуации, предимно с поднасяния и аквапланинг, но съм се справял, защото съм взел факторите под внимание. Още помня един от случаите като млад шофьор с баща ми до мен. На 120км. от магистрала Тракия изведнъж се изсипа дъжд сякаш с кофа. Преди това също валеше не слабо, затова и не шофирах бързо - не повече от 100км/ч в следващия момента само видях водната бариера и единственото, което чух от баща ми беше "Намаляй, намаляй, намаляй, намаляй..." За минимално време убих скоростта до 20км/ч. Ако тогава не бях получил този съвет можеше някъде и аз да съм в черните хроники.
И все пак нека не забравяме приказката, колкото и грубо да звучи - "На който му е писано да се обеси, няма да се удави!"
Лака пръст на децата!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
За мен всичко опира до чувството за отговорност... Казвате - деца. На 22 години не са "деца", а младежи, млади хора. Каква е разликата? Децата нямат правилна преценка, не могат да взимат решения и някой трябва да се грижи за тях. Но на 22? Ние на 19 години в армията сме карали танкове, БТР-и и всякакви машини, стреляли сме с оръдия, гранатомети и картечници, охранявали сме погреби, оградени с 3 реда бодлива тел и кой знае какви оръжия и боеприпаси в тях. Една грешка - и заминаваш за Дисципа в Плевен (между другото - и там съм бил...), и НИКОЙ не ни е третирал като "деца". На 22 години вече са (трябва да бъдат) разумни и отговорни хора.
В конкретната ситуация - караш и гледаш пътя. Виждаш, че е заснежен и няма мантинела - ОК, ситуацията е такава и се съобразяваш с нея. Дори да не ти пука за собствения живот, носиш отговорност 3 (трима) пътника в колата си. Трябва да ги докараш живи и здрави - това е главното, а твоят кеф, желание за изява и тръпка остава на второ място. Така стоят нещата, според мен.
Липсата на мантинела може да е една от причините за трагедията, но дали е основната? Мантинелата може да спре колата да не скочи в реката, но може ли да предпази от навлизане в насрещното движение и челен удар? Както казах по-горе, за мен чувството за отговорност е преди всичко.
В конкретната ситуация - караш и гледаш пътя. Виждаш, че е заснежен и няма мантинела - ОК, ситуацията е такава и се съобразяваш с нея. Дори да не ти пука за собствения живот, носиш отговорност 3 (трима) пътника в колата си. Трябва да ги докараш живи и здрави - това е главното, а твоят кеф, желание за изява и тръпка остава на второ място. Така стоят нещата, според мен.
Липсата на мантинела може да е една от причините за трагедията, но дали е основната? Мантинелата може да спре колата да не скочи в реката, но може ли да предпази от навлизане в насрещното движение и челен удар? Както казах по-горе, за мен чувството за отговорност е преди всичко.
Последна промяна Borymeckata на 11 Дек 2013, 10:37, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Хаос написа:не са виновни хората, които са били в колата
не е бил виновен шофьора, толкова, колкото е виновна общината - един път има до курортите и толкова години да не сложат мантинели - за мен това си граничи с убийство!
Напълно подкрепям!
Там на това място,на тоя път общината ли е или държавата - не са си свършили работата!И аз минавам от там поне веднъж седмично.Това е от областите в България в които пада най-много сняг,пътя е тесен криволичещ,като сложим и това че почти през цялата зима там мъглата не се вдига...и там на истина няма нито една мантинела!А дерето се спуска на долу 10-15 че и до 20 метра,после слагаме и това че и тирове минават от там.Големи сакатлъци стават винаги.Да не споменавам и тунелите от които хвърчат скали като все едно си на стрелбище,толкова време никой не мина една мрежа да сложи!
Със сигурност човека си носи вината,родителите му културата му и т.н. не съм наясно както и повечето тук,но причината за смъртта тук е липса на мантинели.
Да почиват в мир,хората!!!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Много неприятно, по митбъстърс съм гледал как тестват такива инциденти и шансовете да оцелееш с кола паднала във водата с покрива надолу бяха нищожни. Подготвен човек тогава не успя да излезе сам, какво остава за тия младежи, където не са подозирали някога за такава лоша съдба...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
http://rodopismolian.blogspot.com/2013/12/4-8.html
Вярно че на много места липсва мантинелата, но пътя е в ремонт все още и има навсякъде знаци за това. Трябва много да се внимава зимата, а много хора си мислят че като са с нови зимни гуми и край, няма проблем.
RIP
п.п. Преди 3-4 години, край Смолян имаше подобен инцидент, кола падна във водоем край пътя, хонда с две врати. Четирима се удавиха, един по чудо се спаси. Шофьорът беше 18 годишен....
Вярно че на много места липсва мантинелата, но пътя е в ремонт все още и има навсякъде знаци за това. Трябва много да се внимава зимата, а много хора си мислят че като са с нови зимни гуми и край, няма проблем.

RIP
п.п. Преди 3-4 години, край Смолян имаше подобен инцидент, кола падна във водоем край пътя, хонда с две врати. Четирима се удавиха, един по чудо се спаси. Шофьорът беше 18 годишен....

уточни на място шефът на КАТ-Пътна полиция - Пловдив Радослав Начев. Той допълни, че по най- бързия начин ще бъде направено предписание на Областно пътно управление да възстанови мантинелите по рисковото планинско трасе, особено в участъци на завои край Чая. Само преди месец за час лек автомобил с бебешко кошче вътре и друг джип се обърнаха в съседен участък, където отново липсваха мантинели.
...
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Жалко за младежите, мир на праха им. Но долу горе имам представа как са се движили за да срежат мантинелата... търсили са си го и са си го намерили 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Binev_OuT написа:Хаос написа:не са виновни хората, които са били в колата
не е бил виновен шофьора, толкова, колкото е виновна общината - един път има до курортите и толкова години да не сложат мантинели - за мен това си граничи с убийство!
Напълно подкрепям!
...
...но причината за смъртта тук е липса на мантинели.
Айде стига глупости, нямало мантинела... И по телевизията казаха, и от снимките се вижда, че мантинела ИМА, даже и парапет след мантинелата има.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2585752
Ivo_Borisov написа:http://rodopismolian.blogspot.com/2013/12/4-8.html
Хаос написа:уточни на място шефът на КАТ-Пътна полиция - Пловдив Радослав Начев. Той допълни, че по най- бързия начин ще бъде направено предписание на Областно пътно управление да възстанови мантинелите по рисковото планинско трасе, особено в участъци на завои край Чая. Само преди месец за час лек автомобил с бебешко кошче вътре и друг джип се обърнаха в съседен участък, където отново липсваха мантинели.
...
Тоест имало ги е, сега ще ги възстановяват...
А като цяло статията какво да я коментираме:
"Шофьорът на БМВ-то Стоян си е падал по бързите скорости. Той е фен на БМВ-тата и се хвали, че наскоро е направил тунинг на автомобила си. Любовта му към бързите коли си личи и от профила на момчето във Фейсбук, където е сложил снимки на любимата си марка с надпис "питбул". Предполага се, че шофьорът не е успял да овладее колата и тя е излитяла на завоя."
Ясно е, че вината е на задкормилното устройство, но типично по нашенски държавата ни е виновна за абсолютно всичко...
Да почиват в мир хората!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
ок, това не се виждаше на снимките вчера
значи шофьора е виновен. И все пак каква е тая кекава мантинела да не може да задържи кола??!! нали това ѝ е предназначението...
всичко това обаче не променя факта, че точно по този път има завои, които са остри, без необходимите означения, до тях има пропаст и им липсва мантинела!
значи шофьора е виновен. И все пак каква е тая кекава мантинела да не може да задържи кола??!! нали това ѝ е предназначението...
всичко това обаче не променя факта, че точно по този път има завои, които са остри, без необходимите означения, до тях има пропаст и им липсва мантинела!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
http://www.youtube.com/watch?v=q3_HEKMgqbE
От голямото налягане, не можеш да отвориш вратата, докато колата не се напълни с вода... Което в пристъпа на паника не знам.....
От голямото налягане, не можеш да отвориш вратата, докато колата не се напълни с вода... Което в пристъпа на паника не знам.....
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Колкото до мантинелите... Фирмите, които ги поставят, след месец-два ги демонтират през ноща, и ги слагат на друго място, после монтират отново, крадат си ги отново, и така до безкрай... Тъпата полиция, няма време и хора /?!?/ да се занимават с тези неща. Всичко е един порочен кръг

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Наистина на много места няма мантинели. Даже нагоре преди Чепеларе има остри завои а мантинелата липсва, надолу пропаст. Но пътя е в ремонт, изгражда се трасето и се поставят нови мантинели. Друг е въпроса че не трябва да ги оставят така без нищо.

65 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5