Как да осъдя мтел?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Re: Как да осъдя мтел?

Мнение от bigmurzi » 06 Мар 2014, 13:18

Ronka написа:
bigmurzi написа:Мен ми е интересно някой безпристрастно да разкаже как точно ги правят схемите, защото също съм потръпевш на надписвания.
Подадох молба за обяснение как след като кредитния ми лимит е 50лв. получавам сметки по 100+лв.
Откакто подадох молбата, повече от 65лв. не съм платил, но ми е любопитно много, защото "служителят" в офиса ми обясняваше, как "кредитен лимит" не било лимита на сметката ми .. :banghead:

Ми не е баш,пиле ...
50лв е без ддс за разговори + такса + ддс + още 15% върху 50лв +ддс смЕтай :winky:

50 + 15 = 65 + 0.2*65 = 78 + 0.15*50 = 85.5 + 0.2*85.5 = 102.6 :ranting:
т'ва ли е схемата? а парички за лекарства кога да им занеса? :bang:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 06 Мар 2014, 14:58

Djelebov написа:...

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Мар 2014, 16:54

По принцип аз имах спор с един мобилен оператор,но бях повече от прав,те не бяха прави и го знаеха прекрасно и понеже въпроса пак беше принципен за някакви 60-70 лева,реших че ще дам повече но не на тях,направих си сайт с интересно име и всеки ден ги запознавах с това,как се движи сайта ,започнах да популяризирам сайта ,получих анонимно съобщение уж от въпросните,но в крайна сметка ми написаха имейл в който ме уведомиха че всички фактури са сторнирани!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 06 Мар 2014, 17:31

liloff написа:
Djelebov написа:...

Изображение

Чувството ти за хумор е като на Робин Кафалиев, колега. Това предполагам е за първото ми мнение, в което има доста селяния, нали? Е селско е, и такова трябваше да бъде ;) 5 години ме търсиха от виваком и тероризираха и роднини и приятели със звънене и всеки един мой разговор със служители на агенции за събиране на задължения беше брутален та"'ак със служителя и това, което съм написал е най-културното от всичко, така че смятай колко селски са били другите разговори :shock: Когато всеки един служител ти каже "Прав сте господине, разбираме, че не е честно и че въпросът е принципен....,но вие просто трябва да си платите, защото ние не сме Виваком, а сме агенция за събиране на задължения" ..тогава добрия тон остава, но точно с този добър тон и изискани думи ги карах не да ме държат на телефона и да ме убеждават да платя, както са инструктирани, а да затворят телефона по тяхно желание. И ако съм изиграл перфектно ролята на престорен селски бек и надувка по телефона и съм се забавлявал да си правя та'ак с въпросните служители не съжалявам - те се опитаха да ме изплашат, а аз им показах, че няма да стане. Имам доказателства, че съм прав и не ме е страх от дело, за това си го позволявам без да ми мигне окото, а такива като тебе бяха отсреща и не се усещаха, че се веселя на техен гръб и така затваряха телефона, както ти компютъра, a на мен ми беше весело както и сега :mhihi:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Мар 2014, 0:43

Тези се страхуват само от Комисия за регулиране на съобщения, обаче трябва да имаш основание да се обърнеш към тях. Веднъж ми се наложи и то го направи представителя на Глобул от мое име срещу МТел. Почувствах се като толкова важен ... то света се завъртя около мене :mhihi: имам предвид телефонни разговори, обяснения и т.н. но общо взето изпълнявах това което ми казваха от глобул за да се отърва от МТел. Всичко се разреши в един миг, после уж МТел са платили глоба, но може и да е лъжа.
Сега обаче имам проблеми с Глобул - писах оплаквания до през сайта на Глобул. Оплакването беше, че договора не е сключен според офертата, която са ми представили. Още същия ден ми върнаха отговор в който се обясняваше че "служителката ми е казала, че трябва да гледам общите условия на сайта" вместо конкретна писмена оферта, в която на два пъти е написано това което исках. Няма такава наглост, но се примирих, защото не беше кой знае колко важно за мен. Но от тогава започнаха проблемите с тази въпросна служителка, която е някакъв си човек, който се занимава с корпоративни клиенти в случая с мен.
Първо се оказа, че съм отказал получаването на фактури :shock: Помислих си, че е грешка при подписването, звъня и ... не вдига. Така поне 3-4 дни. Накрая вдига и казва - аз имах срещи, не можех да говоря, а относно фактурите може да пуснем заявление за електронни фактури, като ще получиш име и парола до няколко дни. Минава месец - нищо. През това време ми се налага да променя тарифа - звъня и, всичко е готово, няма проблеми. Активирам интернет пакет на един номер - пак няма проблеми, активиран е. Свършва месеца, излизат новите сметки. Аз пак не получавам фактури. Звъня на кол център и оттам ми пращат дубликати - нищо от това което съм заявил не е свършено. Иначе аз ходих в магазин, подписвам това което трябва, но естествено документ за мен няма. Кой знае какво се е случило с тях.
Страшно се бях ядосал, обаждам се на оператор и моля да ми сменят корпоративния представител, оставям номер. Звъни ми някаква жена и аз както бях насъбрал ... награбих я по тел. обяснявам всичко това горе, но тя нищо. Даде ми някакво момче за представител. Той свърши нещата които исках за един ден, та малко съм се поуспокоил :mhihi: Иначе жалбите явно през тяхната система не вървят - всичко трябва да е навън към някакви служби извън Глобул, защото там са абсолютно еднакви - нагли и безсрамни. Никакъв вътрешен контрол, просто не знам тази фирма как е възможно да поддържа клиенти с такова отношение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Мар 2014, 7:53

Djelebov написа:И ти си прав, всеки случай си е за себе си но затова налисах
Djelebov написа: намери железни доводи ...

Идеята ми е да не се набутва да завежда дело напразно за 90лв., защото след като мобилните оператори рядко го правят, значи не е далавера ;)

А и самата тема е за съвет за дело...

НЯМА различни случаи- дължиш ли пари случаят е еднакъв. Твоите доводи се сещай къде можеш да си ги завреш. Положението е елементарно:
Дължиш пари- осъждат те без да присъстваш- ЧСИ-то се задейства- ти олекваш с дебела сума пари. Толкова- друг начин няма.

Сега ще кажеш "Мен що не ме осъдиха досега" :?: Случаят ти НЕ Е различен, не им пука какви доводи имаш- всичко е пари. Има хонорар на адвокат, има и едни луди такси на ЧСИ-то (май прескачаха 5-600лв.)- пиши ги към 7-800лв. общо. И тези пари трябва да ги плати този дето те е осъдил и после когато ЧСИ-то събере вземането ще му се възстановят. Ето защо в масовият случай ако дължиш дребна сума единственото което ти се случва е да те тормозят по телефона, че им дължиш пари. Но пък има и реални случаи на посетени от ЧСИ за задължение от 120лв.

А темата е глупава като цяло- дело се започва като се консултираш с адвокат, а не с автофорум.

Да осъдиш мтел НЕ Е проблем- това го гарантирам, минал съм го тоя път. Ако очаквате някой да ги глоби с 500 000лв. заради вашият случай- забравете. Ако очаквате да ви платят обезщетение от 50 000лв.- абсурд. В 99,99% от случаите се стига до споразумение- това когато имате основание естествено. Разбира се има риск да загубиш делото и там става грозно- познай какви са хонорарите на адвокатите които ползват операторите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 07 Мар 2014, 10:20

F3P написа:
Djelebov написа:И ти си прав, всеки случай си е за себе си но затова налисах
Djelebov написа: намери железни доводи ...

Идеята ми е да не се набутва да завежда дело напразно за 90лв., защото след като мобилните оператори рядко го правят, значи не е далавера ;)

А и самата тема е за съвет за дело...

НЯМА различни случаи- дължиш ли пари случаят е еднакъв. Твоите доводи се сещай къде можеш да си ги завреш. Положението е елементарно:
Дължиш пари- осъждат те без да присъстваш- ЧСИ-то се задейства- ти олекваш с дебела сума пари. Толкова- друг начин няма.

Сега ще кажеш "Мен що не ме осъдиха досега" :?: Случаят ти НЕ Е различен, не им пука какви доводи имаш- всичко е пари. Има хонорар на адвокат, има и едни луди такси на ЧСИ-то (май прескачаха 5-600лв.)- пиши ги към 7-800лв. общо. И тези пари трябва да ги плати този дето те е осъдил и после когато ЧСИ-то събере вземането ще му се възстановят. Ето защо в масовият случай ако дължиш дребна сума единственото което ти се случва е да те тормозят по телефона, че им дължиш пари. Но пък има и реални случаи на посетени от ЧСИ за задължение от 120лв.

А темата е глупава като цяло- дело се започва като се консултираш с адвокат, а не с автофорум.

Да осъдиш мтел НЕ Е проблем- това го гарантирам, минал съм го тоя път. Ако очаквате някой да ги глоби с 500 000лв. заради вашият случай- забравете. Ако очаквате да ви платят обезщетение от 50 000лв.- абсурд. В 99,99% от случаите се стига до споразумение- това когато имате основание естествено. Разбира се има риск да загубиш делото и там става грозно- познай какви са хонорарите на адвокатите които ползват операторите.

Аз нямам задължения към мобилен оператор, моите задължения са продадени на някакви агенции за събитане на дълговете и колко да съм ги молел да заведат дело срещу мен вместо да ми рецитират заучени фрази по телефона, се оказваше че телефонистчетата са на прекалено ниско ниво, за да говорят за това и променяха темата, после сменяха телефонистчето и пак.... - за тази сума ми се полагат само телефонистчета, явно не заслужавам ЧСИ. На един приятел (и той е във форума) му опростиха 50лв. от виваком, щото се избазика още по-лошо и обясни на оператора, че живота е тежък и просто няма от къде да намери толкова пари (50лв.) :mhihi: - е опростиха му го :shock: Така, че за мен случаите са различни, а доводите ми не смятам никъде да си ги навирам ;)
Колега мисля, че не ме разбираш - по същата причина, поради която не пратих молба и не искам да платя някви 50лв. , по същата причина, няма да заведа дело за дето някой иска пари от мене- който иска пари, да се бори и да си ги вземе -ако успее да си ги вземе, примерно чрез ЧСИ, чак тогава е мой ред да се занимавам. Просто отказвам да участвам в схемата. Ако не можех да си го позволя финансово, може би щеше да е друго, но за мой късмет мога да си позволя да съм принципен ;)
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Мар 2014, 22:15

Djelebov написа:...Ако не можех да си го позволя финансово, може би щеше да е друго, но за мой късмет мога да си позволя да съм принципен ;)

Ако обичаш спри се с тея вицове, че ме заболява корема от смях като чуя някой да го играе "принципен" :mhihi: Сега си много отворен щото са 50 лв. и ти е ясно, че шансът да те осъдят за тях е 0.00000000000001%. Пак ли щеше да си толкова принципен ако сумата беше 1500лв. (същата ситуация, пак неправилно начислени суми според теб, само сумата е сериозна) - тогава много бързо делото приключва и ЧСИ те посещава.
Ти, а и много други, пропускате нещо важно- вие вече дължите пари на агенция, а НЕ на оператора (или който и да е, но нека е оператор- темата е такава), дългът е продаден. Разбира се имате шанс 0.0000000000000001% да оспорите в съда (завеждайки дело срещу оператора), че вие НЕ дължите онези 50-100-500-1500лв. за които ви издирват от агенцията. Но дори и да успеете някак да докажете липсата на това задължение резултатът ще го видите след 3-5-7, че като нищо и след 10 години. Докато вие си играете на доказване ЧСИ-ти ви блокира сметките, заплатата- молете се да не ви продадат колата. И за 1-2-3г. задължението ви ще бъде погасено заедно с лихвите- лесно, просто и без много мъки. За ЧСИ-то разбира се, не за вас. 5г. по-късно като евентуално докажете ( разбирай "няма да се случи" ), че НЕ дължите тея пари може да си ги търсите с лихвите- ваш ред е да ползвате ЧСИ.
Май ти умряха великите "принципи" и онова "мога да си го позволя" :winky: Принципа е хубаво нещо ама сиренето е с пари, нали :?:

Ситуацията е проста- вашият дълг е продаден. И фирмата дето го е купила си иска парите, а законите са направени срещу длъжника. Дължиш ли пари си от е*аната страна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 07 Мар 2014, 23:26

F3P написа:
Djelebov написа:...Ако не можех да си го позволя финансово, може би щеше да е друго, но за мой късмет мога да си позволя да съм принципен ;)

Ако обичаш спри се с тея вицове, че ме заболява корема от смях като чуя някой да го играе "принципен" :mhihi: Сега си много отворен щото са 50 лв. и ти е ясно, че шансът да те осъдят за тях е 0.00000000000001%. Пак ли щеше да си толкова принципен ако сумата беше 1500лв. (същата ситуация, пак неправилно начислени суми според теб, само сумата е сериозна) - тогава много бързо делото приключва и ЧСИ те посещава.
Ти, а и много други, пропускате нещо важно- вие вече дължите пари на агенция, а НЕ на оператора (или който и да е, но нека е оператор- темата е такава), дългът е продаден. Разбира се имате шанс 0.0000000000000001% да оспорите в съда (завеждайки дело срещу оператора), че вие НЕ дължите онези 50-100-500-1500лв. за които ви издирват от агенцията. Но дори и да успеете някак да докажете липсата на това задължение резултатът ще го видите след 3-5-7, че като нищо и след 10 години. Докато вие си играете на доказване ЧСИ-ти ви блокира сметките, заплатата- молете се да не ви продадат колата. И за 1-2-3г. задължението ви ще бъде погасено заедно с лихвите- лесно, просто и без много мъки. За ЧСИ-то разбира се, не за вас. 5г. по-късно като евентуално докажете ( разбирай "няма да се случи" ), че НЕ дължите тея пари може да си ги търсите с лихвите- ваш ред е да ползвате ЧСИ.
Май ти умряха великите "принципи" и онова "мога да си го позволя" :winky: Принципа е хубаво нещо ама сиренето е с пари, нали :?:

Ситуацията е проста- вашият дълг е продаден. И фирмата дето го е купила си иска парите, а законите са направени срещу длъжника. Дължиш ли пари си от е*аната страна.

Задаваш ми някъф юридически казус в стил "ако баба беше мъжка, щеше ли да има дръжка". Ако ситуацията беше за 1500лв, а не за 50лв. щеше да е друга ситуация. Другата ситуация щях да обмисля по друг начин...-най-вероятно щях да използвам жокер от адвокат, защото задължение от 50 лв е дребен тарикатлък и може да ме забавлява, а задължение от 1500 би ме изнервило достатъчно много, за да инвестирам време и пари да ги "размажа" ;)

Тос цитат дето си го сложил не го оборваш ами го обясняваш - не ти разбирам тезата, все пак аз съм го написал. Виждам, че явно нещо те е подразнило от изказванията ми и ако те болеше корема от смях, нямаше да ми отделиш толкова време за отговор, така че се прегледай, може да са глисти, може да е друго- коремните болки никога не са за пренебрегване ;)
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 08 Мар 2014, 18:59

Аз ли пиша сложно, ти ли трудно разбираш :dunno: Ама едва ли дефекта е при мен- аз съм толкова прост, че в тълковният речник срещу думата "Прост" седи моята снимка + адрес и телефон за справка на невярващите...

Както казах- умряха ти "принципите" като отидохме на сериозни цифри водещи до напълно реални последствия като осъждане, блокиране на сметки, конфискация на имущество. Когато човек е решил да си отстоява принципите го прави въпреки пречките и проблемите които му се струпват от това му поведение- това, че се възползваш от дадена слабост, в дадена система, носеща ти плюсове НЕ те прави "принципен". Тоест си поредният заблуден човечец бъркащ "тарикатлък" с "принципност".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Djelebov » 08 Мар 2014, 19:18

F3P написа:Аз ли пиша сложно, ти ли трудно разбираш :dunno: Ама едва ли дефекта е при мен- аз съм толкова прост, че в тълковният речник срещу думата "Прост" седи моята снимка + адрес и телефон за справка на невярващите...

Няма да споря ;)

F3P написа:Както казах- умряха ти "принципите" като отидохме на сериозни цифри водещи до напълно реални последствия като осъждане, блокиране на сметки, конфискация на имущество. Когато човек е решил да си отстоява принципите го прави въпреки пречките и проблемите които му се струпват от това му поведение- това, че се възползваш от дадена слабост, в дадена система, носеща ти плюсове НЕ те прави "принципен". Тоест си поредният заблуден човечец бъркащ "тарикатлък" с "принципност".

Да колега, когато някой ме плаши че ше ми вземе малко пари, а аз знам че няма, тогава си правя ташак с него, а когато някой наистина ще ме съди без причина и сумата е сериозна, вече го приемам по на сериозно, тогава примено ще го нзпсувам до девето коляно, ще отида при адвоката и ше му кажа, че тия трябва да разберат с кой си правят ташак... това е безпринципен тарикатлък, което значи, че печелиш спора ;)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата