За какво използвате таблета си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: За какво използвате таблета си?

Мнение от Binev_OuT » 21 Дек 2013, 22:29

Имах 10 инчов асус за около 1 седмица(толкос го изтърпях) ни лаптоп ни телефон , голям да го мъкнеш постоянно , а там където е удобно да го носиш е удобно да носиш и лаптоп ... така че аз лично смисъл не виждам , добре че успях да го махна и не загубих много пари от него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 22 Дек 2013, 10:20

Бях в дилема дали да взема и аз . Просто се отказах имайки в предвид големината на новите "умни" телефони които имат доста добър хардуер и стават за видеонаблюдение , времето , четене в тоалетната и т.н. :mhihi:
Иначе мисля ,че лаптопа още си е незаменим. Аз преди да станат още много на мода таблетите освен няколкото големи лаптопи / трябват ми за работата с която се занимавам/ си взех едно Асус-че 10 инча което да ви кажа хем е с големината на таблет, хем има пълните си възможностти на големите си събратя . Затова мисля ,че това мини лаптопче при пътувания ми върши перфектна работа и засега ако трябва бих пак го сменил за такъв малък лаптоп за пътувания . Батерията му държи страшно много , а и може да си се пише на него и т.н.

Малко офтопик относно големината на екраните /един виц който се разпространява в нета/:

Един човек изпаднал в кома и се събудил в 2050 г.
Излиза да се разходи по улиците човека - и гледа и не може да повярва. Помислил ,че света е полудял :roll:
Всички хора влачат врати . Един застанал пред вратата и си говори , друг нещо цъка и се смее , трети се опитва да е носи , но колкото и да личи че е лека вратата поради големината не може да е сложи под мишницата и е влачи на гърба си .
Накрая се осмелил човека и попитал един на улицата :
- Извинете защо всички носите тия врати ?
- Ти луд ли си бе ! Това е новия SAMSUNG GALAXY S60 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Дек 2013, 10:48

laviatan написа:Бях в дилема дали да взема и аз . Просто се отказах имайки в предвид големината на новите "умни" телефони които имат доста добър хардуер и стават за видеонаблюдение , времето , четене в тоалетната и т.н. :mhihi:

е точно това е разликата между мен и вас. Ако не ви пречи постоянното носене на смартфон тип тухла четворка в джоба, значи нямате нужда от таблет.

laviatan написа:Затова мисля ,че това мини лаптопче при пътувания ми върши перфектна работа и засега ако трябва бих пак го сменил за такъв малък лаптоп за пътувания . Батерията му държи страшно много , а и може да си се пише на него и т.н.

таблетчето го шляпвам на една стойка отпред в служебната кола и си става доста интерактивно. Било то за микс от youtube, навигация или каквото ти е кеф, друго е да цъкнеш нещо с пръст и друго е с мишката нали? Как би могъл да работиш на лаптопчето в движение или по кръстовищата питам аз? А ако искаш да ползваш за навигация? :P

С едно съм съгласен - таблетът не е за всеки......

Обаче повечето го разбират по трудния начин - след като си го купят. :idea:

И не съм големия фен на таблетите, просто вършат работа - това е истината.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Дек 2013, 14:31

Единствено бех си взел таблет, който да си сложа в колата на някаква стойка и да си пускам музика, филми и т.н от него.

Честно казано искам някакъв таблет с уиндоус ХП или 7 и да мога да подкарвам нещата като на лап-топ, защото с тоя андроид квото и да си говориме, няма кво толкова да се прави с него .. Има някакви таблети с уиндоус, които стават и на лап-топи, но са прекалено скъпи все още.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 22 Дек 2013, 17:19

sub_eleven написа:И не съм големия фен на таблетите, просто вършат работа - това е истината.

И каква работа върши толкова тоя таблет :dunno:
викаш цъкането с пръста си струва 1000-те лева а :mhihi:
Истината е че хората го купуват защото е модерно и звучи яко - таблет- мед им капе от устата :mhihi:
А другата истина е че за да го имаш и ползваш и за да ти върши работа ТИ си нагаждаш живота по него което си е чисто и просто низ от компромиси.
Стойки има и за телефони , телефоните имат тубове навита и всякакви и също се цъкат с пръст - следователно - "За какво ползвате таблета си?" - "да си правя живота по-сложен :paranoid: "
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 22 Дек 2013, 18:49

Има си приложение и таблета. Ей сега например си гледам филм и на рекламите си цъкам по форума на таблета. :yes:
Мога и легнал да си цъкам.

Взех го 7.9" но май трябваше 10" да е. На телефона все пак са доста по дребни нещата и пада голямо дзверене.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 22 Дек 2013, 20:00

Аз си взех таблета малко по принуда(изпуснах си лаптопа на цимент и нищо не става от него),та купих си ipad и не съжалявам за секунда,90% го ползвам в къщи,най-вече за брауз,музика,и писне по форумите :mhihi: фейса и др. Нямам 3g само wifi,но за навън си ползвам iphone
Пп Таблета държи 2 дена батерията ,а iphone един :dunno:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Дек 2013, 21:05

Всеки инч има значение, ако не сте го разбрали на младини ще го разберете с напредване на годините. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Дек 2013, 21:20

Аз се сетих за още два плюса.

Бентли Менюъла е на таблета.
Като бърникате нещо по колата телефона е твърде малък и неудобен за PDF четене, а пък лаптопа твърде голям.
Всичко което върши смартфона е по-добро на по-голям екран - сиреч таблет.

Другия плюс е, че имам от старите GoPro, които нямат дисплей.
С таблета гледам направените клипове, трия или прехвърлям за да освободя памет.

Моя беше 300 лв, но го взех за 200 и не съжалявам чак толкова. :roll:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Дек 2013, 22:04

Моя таблет има 7 инча екран, за повече не искам и да чуя. С телефоните същата работа, производителите ги е обзела някаква мания за големи телефони -5-6 инча, още малко ще започнем да слагаме 7 инчови телефони в джоба :kuku: Абсолютно не го разбирам това, не мога да си избера телефон вече - всичко е огромно, огромно било то и с 2-3гигахерца процесор ... голям праз, като не мога да го сложа в джоб
Преди критерия ми беше маскимум 110мм височина, сега такива няма, вдигнах на 124-5мм ... и те са на изчезване, започват от 130мм. Е това таблет ли е или телефон, ужасна работа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 23 Дек 2013, 0:45

© написа:Моя таблет има 7 инча екран, за повече не искам и да чуя. С телефоните същата работа, производителите ги е обзела някаква мания за големи телефони -5-6 инча, още малко ще започнем да слагаме 7 инчови телефони в джоба :kuku: Абсолютно не го разбирам това, не мога да си избера телефон вече - всичко е огромно, огромно било то и с 2-3гигахерца процесор ... голям праз, като не мога да го сложа в джоб
Преди критерия ми беше маскимум 110мм височина, сега такива няма, вдигнах на 124-5мм ... и те са на изчезване, започват от 130мм. Е това таблет ли е или телефон, ужасна работа

Взе ми думите от устата :) Затова Айфона ми е фаворит от "модерните и умни" телефони...най-вече заради размерите му. Всичко друго ми е все едно държа някоя плочка за баня "S4, Note 2, HTC One", а не е като да ми е малка ръката...Колкото до таблетите..нямам и не възнамерявам да си купя ;) Лаптоп 13.3 и Айфон ми вършат перфектна работа :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 23 Дек 2013, 1:07

Здравейте, колеги
Нека сега и аз споделя защо си взех таблет...Предвид работата ми -дистрибутор съм на детски играчки..Отивам при клиента и той си харесва в сайта играчките и после му се доставят с куриерска фирма...Ами предвид,че лаптопа не издържа повече от три четири часа и се нуждае непрекъснато да слагаш 'бисквитката',защото не на всякъде има свободен интернет...Освен това влизаш в един голям магазин за играчки и собственика ти каже :'ей там са рафтовете с играчки,виж какво нямам и ми го поръчай....' Е, малко е кофти да стои лаптопа на масата и ти да тичаш винаги да гледаш коя играчка е има и коя е няма и да е добавяш после в поръчката. Аз си взех Sony Experia с 10,1' дисплей,имам си сим карта с интернет и винаги съм онлине не ме вълнува дали имам в зоната свободен интернет или не.Процесора е четириядрен и спокойно издържа около 10часа натоварване,а целият ден е включен и батерията му издържа около два дена.Освен това ползвам вибер и веднага мога да пусна на клиентите обновеният сайт с новите играчки и те веднага могат да си ги поръчат без това да им бърка в джоба, защото с вибер всичко е абсолютно безплатно. Ползвам го вече около месец и половина и съм много доволен.Освен това сега около Коледа ,когато всички имат работа е много лесно да отидеш при търговеца и той докато си продава и си говорите, с едната ръка да си държиш таблета,защото е само някакви си 480 грама, а с другата да му добавяш поръчката...Освен това навигацията е много добра, може би защото е с най-новата версия на андроид 4.4.2...Но стига съм писал само суперлативи за този таблет за да не прозвучи като реклама...Само искам да напиша,че откакто си го взех таблета, лаптопа единият го дадох на баща ми,а другият даже не съм го и пускал..Много си е готино докато си лежиш вечери ти скимне нещо да видиш в нета,само с едно цъкване на копчето и си вече в света на интернет....Всичко е толкова бързо и удобно,а ис тази 8,1мегапикселова камера можеш да запечатваш много красиви моменти. Освен това имаш и втора камера отпред...Някой беше писал,че не било удобно за писане с тази виртуална клавиатура.....Ами по-удобно е от всеки телефон, а когато гледате клиповете качеството на изображението е много нива над който и да било лаптоп.Освен това на слънце се вижда много по-добре от който и да било друг лаптоп..И в заключение мога да напиша,че всичко това го написах на таблета и времето,което ми отне не е повече отколкото ако беше на лаптоп....
Весели празници от мен!!!
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Дек 2013, 9:39

Binev_OuT написа:
sub_eleven написа:И не съм големия фен на таблетите, просто вършат работа - това е истината.

И каква работа върши толкова тоя таблет :dunno:
викаш цъкането с пръста си струва 1000-те лева а :mhihi:
Истината е че хората го купуват защото е модерно и звучи яко - таблет- мед им капе от устата :mhihi:
А другата истина е че за да го имаш и ползваш и за да ти върши работа ТИ си нагаждаш живота по него което си е чисто и просто низ от компромиси.
Стойки има и за телефони , телефоните имат тубове навита и всякакви и също се цъкат с пръст - следователно - "За какво ползвате таблета си?" - "да си правя живота по-сложен :paranoid: "

Грешно си ме разбрал явно, нищо не съм си нагаждал по него. Кажи какво според теб съм си нагодил?

Просто се оказа, че ми улеснява много работа/живота въпросното чудо на техниката - това е всичко.

Между другото и аз избрах SONY Xperia за таблет.... и телефона ми е такъв всъщност.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 23 Дек 2013, 9:46

sineok_pi4_ написа:Здравейте, колеги
Нека сега и аз споделя защо си взех таблет...Предвид работата ми -дистрибутор съм на детски играчки..Отивам при клиента и той си харесва в сайта играчките и после му се доставят с куриерска фирма...Ами предвид,че лаптопа не издържа повече от три четири часа и се нуждае непрекъснато да слагаш 'бисквитката',защото не на всякъде има свободен интернет...Освен това влизаш в един голям магазин за играчки и собственика ти каже :'ей там са рафтовете с играчки,виж какво нямам и ми го поръчай....' Е, малко е кофти да стои лаптопа на масата и ти да тичаш винаги да гледаш коя играчка е има и коя е няма и да е добавяш после в поръчката. Аз си взех Sony Experia с 10,1' дисплей,имам си сим карта с интернет и винаги съм онлине не ме вълнува дали имам в зоната свободен интернет или не.Процесора е четириядрен и спокойно издържа около 10часа натоварване,а целият ден е включен и батерията му издържа около два дена.Освен това ползвам вибер и веднага мога да пусна на клиентите обновеният сайт с новите играчки и те веднага могат да си ги поръчат без това да им бърка в джоба, защото с вибер всичко е абсолютно безплатно. Ползвам го вече около месец и половина и съм много доволен.Освен това сега около Коледа ,когато всички имат работа е много лесно да отидеш при търговеца и той докато си продава и си говорите, с едната ръка да си държиш таблета,защото е само някакви си 480 грама, а с другата да му добавяш поръчката...Освен това навигацията е много добра, може би защото е с най-новата версия на андроид 4.4.2...Но стига съм писал само суперлативи за този таблет за да не прозвучи като реклама...Само искам да напиша,че откакто си го взех таблета, лаптопа единият го дадох на баща ми,а другият даже не съм го и пускал..Много си е готино докато си лежиш вечери ти скимне нещо да видиш в нета,само с едно цъкване на копчето и си вече в света на интернет....Всичко е толкова бързо и удобно,а ис тази 8,1мегапикселова камера можеш да запечатваш много красиви моменти. Освен това имаш и втора камера отпред...Някой беше писал,че не било удобно за писане с тази виртуална клавиатура.....Ами по-удобно е от всеки телефон, а когато гледате клиповете качеството на изображението е много нива над който и да било лаптоп.Освен това на слънце се вижда много по-добре от който и да било друг лаптоп..И в заключение мога да напиша,че всичко това го написах на таблета и времето,което ми отне не е повече отколкото ако беше на лаптоп....
Весели празници от мен!!!

тва за който е да е било друг лаптоп защо го каза ся :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 23 Дек 2013, 11:54

sub_eleven написа:Грешно си ме разбрал явно, нищо не съм си нагаждал по него. Кажи какво според теб съм си нагодил?.

Е ми не знам какво.
В моя случай примерно когато ми се налага да слизам за малко от колата - за цигари,за бензин или да отскоча за 2 мин до някъде да видя нещо,много мразя да си заключвам колата и да взимам ключовете от таблото.Обаче ако тая папка е вътре аз трябва да го мисля,да го покрия с нещо че да не някой да ми пръсне някой прозорец заради него и докато си създам тия навици ще съм си купил 3 таблета :mhihi:
После ако да речем го нося постоянно в ръка - :shock: да в ръка защото аз не съм дама и нямам дамска чанта :mhihi: - та тва няма как да се случи.
Ползвам една спортна чантичка за през рамо със два телефона,цигари,ключове,документи и пари. Ъпсурт тва нещо да влезе там,просто няма начин , и всеки път когато се навеждам за нещо надолу ще ме бие в брадичката :mhihi:
Другия вариант е да стои в къщи и да не го разнасям никъде - ама в къщи има 3 лаптопа които си имат дисплеи,процесори , клавиатури и т.н. та за кво ми е там?
Ако тръгна на околосветско пътешествие (дай боже) определено няма да го ползвам и за снимки,ще се ползва някое канонче примерно :ok:
Работя с CAD/CAM софтуер , и е просто невъзможно да ми свърши каквато и да е работа и там която телефона не може да я свърши.Там си трябва поне 15инча(минимум) и добрата стара мишка,пръста не върши работа :mhihi:
До тук единствено синеокия пич е дал силен довод , за теблета си , другото е изсмукано от пръстите :mhihi:
Само че тва последното - "...от който и да е лаптоп...." - по преигра малко.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата