Стреляме по крадец, ако влезе в дома ни
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Стреляме по крадец, ако влезе в дома ни
B U L L I написа:на мен друго не ми е ясно![]()
щом имам право да го стрелям,значи имам право да го убия.
нали така
това означава ли,че ако нямам огнестрелно оръжие нямам право да го убия по друг начин
Този който си е сложил главата в торбата и знае, че имаш право по закон да го стреляш, едва ли ще ти остави шанс за алтернативи ...
Ubi dubium, ibi libertas
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
И разбира се в суматохата покрай писаното в медиите никой не отбелязва още по-интересното,което предвижда новия закон,цитирам: ''Сред новите текстове в закона е и отпадането на вината на полицай или служител на службите, който е бил внедрен в престъпна структура под прикритие. В този случай, ако на полицая му се наложи да извърши престъпление, за да не се усъмнят в него новите му "колеги" в средата в която е внедрен, това деяние няма да бъде преследвано от закона.''
Колко многосмислено звучи и колко десетки интерпретации може да има за това ''....ако му се наложи да извърши престъпление, за да не се усъмнят в него...'' .Кой и как ще потвърди освен самия ''внедрен'' защо и какво незаконно е направил,доколко се е налагало и в каква степен се е ''облажил'' от това.
Сам по себе си пък текста със стрелбата по нарушител на закона от частно лице нищо ново не внася.Аз имам два регистрирани пистолета,Бай Х няма нито един,разликата е че в съда аз ще имам само едно обвинение по-малко.Който също има оръжие знае и сегашното положение какво е.
всичко е ала бала.мейд ин ю ес ей няма да стане в България,споко.
Колко многосмислено звучи и колко десетки интерпретации може да има за това ''....ако му се наложи да извърши престъпление, за да не се усъмнят в него...'' .Кой и как ще потвърди освен самия ''внедрен'' защо и какво незаконно е направил,доколко се е налагало и в каква степен се е ''облажил'' от това.
Сам по себе си пък текста със стрелбата по нарушител на закона от частно лице нищо ново не внася.Аз имам два регистрирани пистолета,Бай Х няма нито един,разликата е че в съда аз ще имам само едно обвинение по-малко.Който също има оръжие знае и сегашното положение какво е.
всичко е ала бала.мейд ин ю ес ей няма да стане в България,споко.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stefanoff написа:boksioraE39 написа:Ще крадат с бронежилетки вече.![]()
Браво на смешното правителство поне за това.
Е какво браво бе, колега, я дайте малко трезво да разсъждаваме. Кой в БГ има законно притежавано КНО:
1. Полицаите
2. Военните
3. Близки и познати на горните две категории /политици, бизнесмени, мутри/
Ако не се причисляваш към тези категории, и искаш да си извадиш разрешително, просто косе-босе ще те отсвири и не е нужно и да се обяснява, защо са те отсвирили
Според мен тоя закон хич не трябва да ни радва, щото явно другарите очакват гладни времена и затова си го гласят това законче - ако някой плебей вземе да реши да им прескача високите дувари, да могат да си го усвиткат без излишни разкарвания по съдебните инстанции след това
Спокойно, изкарваш едни курсове за ловец и едно от първите 2 също върши добра работа

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
искам да влеза у вас и да ви видя с тоя арбалет или ловна карабина как правите чек на стаите по коридорите и завойчетата хахаха.... голям смях.
Адмирирам новия закон, всичко започва да идва по местата си. Това е спасението от мангасарята. Като очистят 1-2ма за добър ден без последствия, да видим дали ще са толкова смели по селата. Да видим дали ще има безнаказан терор. Добре дошла малко власт у белите хора.
А разрешителни не се вадят толкова труно, друг е въпроса някой ако е бил толкова наивен и си е мислел, че срещу 2х20лв държавна такса ще вземе такова.
Адмирирам новия закон, всичко започва да идва по местата си. Това е спасението от мангасарята. Като очистят 1-2ма за добър ден без последствия, да видим дали ще са толкова смели по селата. Да видим дали ще има безнаказан терор. Добре дошла малко власт у белите хора.
А разрешителни не се вадят толкова труно, друг е въпроса някой ако е бил толкова наивен и си е мислел, че срещу 2х20лв държавна такса ще вземе такова.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Отдавна очаквах такава промяна в закона, и съм щастлив, че вече е реалност ("не че съм чел Държавен вестник, но предполагам инфото е достоверно"). Все пак има доста трудности по това да застреляш крадец дошъл неканен посред нощ.
Главно, късоцевното оръжие, както и ловното късоцевно или нарезни карабини .. квото се сетите трябва да се съхранява не ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА или под дюшека а е едни харни метални касички. Айде докато влезе тоз крадец и, ако сте в апартамент - доста повече време ще ви отнеме да извадите въпросното оръжие, отколкото ще отнеме на крадеца да стигне до вас ...
Главно, късоцевното оръжие, както и ловното късоцевно или нарезни карабини .. квото се сетите трябва да се съхранява не ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА или под дюшека а е едни харни метални касички. Айде докато влезе тоз крадец и, ако сте в апартамент - доста повече време ще ви отнеме да извадите въпросното оръжие, отколкото ще отнеме на крадеца да стигне до вас ...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
deyan-enchev написа:Отдавна очаквах такава промяна в закона, и съм щастлив, че вече е реалност ("не че съм чел Държавен вестник, но предполагам инфото е достоверно"). Все пак има доста трудности по това да застреляш крадец дошъл неканен посред нощ.
В апартамента надали някой го е страх че ще го оберат докато е там, по-скоро трябва да те е страх като не си там или като си заминал на почивка дали ще си намериш плазмата и компютъра после

Последна промяна b00st на 24 Дек 2013, 0:38, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Опасност има навсякъде, апартаменти, къщи, мазета, тавани. Крадците са мега нагли вече и стават бели.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
sub_eleven написа:искам да влеза у вас и да ви видя с тоя арбалет или ловна карабина как правите чек на стаите по коридорите и завойчетата хахаха.... голям смях.
Колега много холивудски екшъни гледаш. Тея кокошкарите дето влизат да крадат по домовете, дори и с ръце да им плеснеш, ще се насерат

Не Мы такие, Жизнь такая
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Евала... дано да е вярно.
Много е важно за селата това.
Крайно време да се даде право на човек да се защитава сам, а не да разчита на някой друг да го пази.
Много е важно за селата това.
Крайно време да се даде право на човек да се защитава сам, а не да разчита на някой друг да го пази.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
А,да "прекинеш" от бой крадец влязъл в дома неканен как стой въпроса?Със строшена ръка,пукнат череп,избити зъби,спукано едно-две ребра и да се влачи предполагам няма да има никаква наказателна отговорност?Да не е влизал дом да краде негова си работа!!!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
stefanoff написа:Да речем че тоя закон го приемат, пистолет няма как да притежаваш , щото от КОС не дават - гръмваш крадеца с ловната пушка - ядеш го затова, че си стрелял в населено място с нея
Ловната пушка не е за самоотбрана...
С малко повече акъл и изобретателност, КОС дават КНО без проблем.
А чухте ли министъра? Оспорва промените... Не било работа на хората сами да се пазят. Епа да ти еба майката смотаняк. 20 год. ви чакаме да ни пазите....
Не съм юрист, нито специалист по тази материя, но и сегашния НК казва следното:
Чл. 12
(3) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Независимо от характера и опасността на защитата няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако:
нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище;
Демек и според сегашния наказателен кодекс имаш право да застреляш крадеца ? Ако има колеги юристи нека хвърлят малко разяснение, че нещо не вдявам
Чл. 12
(3) (Нова - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Независимо от характера и опасността на защитата няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако:
нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище;
Демек и според сегашния наказателен кодекс имаш право да застреляш крадеца ? Ако има колеги юристи нека хвърлят малко разяснение, че нещо не вдявам

Не Мы такие, Жизнь такая
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2