Видео проектор.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Re: Видео проектор.

Мнение от rosendaal » 04 Яну 2014, 19:36

ukelichko написа:Водят го бизнес проектор, но при директно сравнение извади най-хубава картина в ценовия клас до 1800 лева, колкото имах. Затова и го купих. Параметрите по книга са едно, на практика е нещо съвсем друго - видях го с очите си..

Точно както когато аз дадох предложение малко по-горе и някой се обажда-ама то това не става за еди-какво-си.
Много хубаво си направил че по този начин си си избрал проектора.И аз самия така бях постъпил.
Цената му е добра.Няма да ти казвам обаче как след половин година ще поискаш да преминеш на друг тип видеоизточник .Сам ще стигнеш до този извод.
Виждам си писал че и озвучаване имаш кадърно,значи си човек който отделя внимание на детайлите.Ако имаш възможност си вземи и един кикър,или завоалирано казано нискочестотен аудио трансдюсер.Закрепя се към мебел на който седиш докато гледаш филм и повярвай почти се доближава до 4Д ефектите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 04 Яну 2014, 22:33

rosendaal написа:....Няма да ти казвам обаче как след половин година ще поискаш да преминеш на друг тип видеоизточник .Сам ще стигнеш до този извод.........

По принцип имам гоуеем теуевизор :lol: 47 инча с всички екстри ама ми малееше нещо. Може би след време ако стъпя на повече излишни пари и ако има кой да ми го демонстрира, което е проблем в България, ще си купя висок клас проектор за кино....А и всяко чудо е за три дни. Ще му се нарадваме за един два месеца и ще отиде да събира прах при блу рей плеяра и плейстешън тройката и преди лягане ще си гледам филмчета на лаптопа или ще си цъкам игрички на таблетката или на телефона :)
За кикъра ще си направя устата пред съпругата, нали ми идва рождения ден.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Яну 2014, 2:40

Мислех да напиша, че ако вземаш нещо задължително трябва да е full hd иначе се губи смисъла на проектор... но реших, че се подразбира. Като се има предвид, че проекторите в кината са с ДЛП технология също (само, че с 4 х full hd резолюция).

по-ефтин
http://www.amazon.com/gp/product/B00E4JEDWE

по-скъп
http://www.amazon.com/gp/product/B00E19RFFO

Все някой трябва да може да ти го изпрати, но вече явно е късно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2014, 11:47

rosendaal написа:
ukelichko написа:Водят го бизнес проектор, но при директно сравнение извади най-хубава картина в ценовия клас до 1800 лева, колкото имах. Затова и го купих. Параметрите по книга са едно, на практика е нещо съвсем друго - видях го с очите си..

Точно както когато аз дадох предложение малко по-горе и някой се обажда-ама то това не става за еди-какво-си.
Много хубаво си направил че по този начин си си избрал проектора.И аз самия така бях постъпил.
Цената му е добра.Няма да ти казвам обаче как след половин година ще поискаш да преминеш на друг тип видеоизточник .Сам ще стигнеш до този извод.
Виждам си писал че и озвучаване имаш кадърно,значи си човек който отделя внимание на детайлите.Ако имаш възможност си вземи и един кикър,или завоалирано казано нискочестотен аудио трансдюсер.Закрепя се към мебел на който седиш докато гледаш филм и повярвай почти се доближава до 4Д ефектите.

Пич, аз не съм "някой". :dunno:

Това дори не е Full HD проектор. Какви филми на него, какви 5 лева? Това е проектор за презентации. Да, може да се гледа филм но те много хора и на телефоните и на лаптопите си гледат филми и викат, че е супер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 05 Яну 2014, 12:15

bum_bum написа:Какви филми на него, какви 5 лева?

E ще пуска BRRip-ове на 480p или 576p :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 05 Яну 2014, 13:02

Трябваше малко повече да попрочетеш по темата преди покупката ;). Разбира се парите са си твои, но да дадеш 1800лв. за проектор за домашно кино, който дори не е 1080p, е леко недомислено. Или просто не правиш разлика в качеството на филмите при 720p и 1080p, което значи, че наистина няма да ти пука :mhihi:. При мен дори на монитора на компа /23 инча/ ми бърка в здравето филм като не е FullHD, да не говорим като е на плазмата /42 инча/, а пък на екран на стената не ми се мисли каква ще е разликата - но от друга страна то това си е субективно възприятие.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Яну 2014, 13:42

Maverick_VS написа:Трябваше малко повече да попрочетеш по темата преди покупката ;). Разбира се парите са си твои, но да дадеш 1800лв. за проектор за домашно кино, който дори не е 1080p, е леко недомислено. Или просто не правиш разлика в качеството на филмите при 720p и 1080p, което значи, че наистина няма да ти пука :mhihi:. При мен дори на монитора на компа /23 инча/ ми бърка в здравето филм като не е FullHD, да не говорим като е на плазмата /42 инча/, а пък на екран на стената не ми се мисли каква ще е разликата - но от друга страна то това си е субективно възприятие.

В крайна сметка това имаше в Технополис, толкова пари имах, този модел ми хареса, не ми се влизаше в лизинги, това взех. Мислех че тези устройства са станали по-евтини с течение на времето, но не, държат си цена. Технополис, защото нямам проблеми с гаранцията поради роднински връзки. И в крайна сметка ебах го в проектора, няма да ме копате с него, ще стъпя на едни излишни пари след време, ще си взема и 3 чипов ДЛП 180 п фул ей ди 3 д, само да сме живи и здрави. То и БМВ-то трябва да е седма серия, взето ново от представителството, с гаранционно обслужване и всички екстри, ама си купуваме каквото изпадне според парите, понякога и друга марка :mhihi:.
Последна промяна ukelichko на 05 Яну 2014, 13:43, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 05 Яну 2014, 13:42

Я дайте някой НАИСТИНА як проектор, дето се вика да може да го ползваш вместо телевизор фулл тайм.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 05 Яну 2014, 14:04

За мен марката за проектор е една и тя е Epson, ама пък цените на хубавите им модели са си...мамси джейс... :mhihi: . Виж този модел - Epson PowerLite Home Cinema 2030, е на малко по-прилична цена, но дано не е за сметка на качеството. Иначе да използваш проектор вместо ТВ /в смисъл на нон стоп гледане на всичко, а не само на мачове примерно/ е малко, как да кажа, пресилено - един 55-60 инчов телевизор е доста по-добра инвестиция ;). За мен проектора си е само за домашно кино и за филмови маниаци :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 05 Яну 2014, 14:37

BMW_RIDER написа:Я дайте някой НАИСТИНА як проектор, дето се вика да може да го ползваш вместо телевизор фулл тайм.

Аз доста съм се интересувал,един приятел си взе проектор Optoma с екран 125" :P
Проектора е FullHD,гледах телевизия на него....нещо ненормално е,а за филми да не говорим.
Имай в предвид че платното е почти толкова важно колкото проектора,хубавото платно трябва да има леко сив цвят.
И да не забравим и озвучаването,един модел на Bose пасва идеално.
И така за мене марката е Optoma да кажем около 3000 лв,хубаво платно около 700-1000 лева,хубаво озвучаване около 1000 лева....и тя стана една :mhihi:
Обаче кефа е несравним :lalala:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick_VS » 05 Яну 2014, 14:50

sambeto написа:
BMW_RIDER написа:Я дайте някой НАИСТИНА як проектор, дето се вика да може да го ползваш вместо телевизор фулл тайм.

Аз доста съм се интересувал,един приятел си взе проектор Optoma с екран 125" :P
Проектора е FullHD,гледах телевизия на него....нещо ненормално е,а за филми да не говорим.
Имай в предвид че платното е почти толкова важно колкото проектора,хубавото платно трябва да има леко сив цвят.
И да не забравим и озвучаването,един модел на Bose пасва идеално.
И така за мене марката е Optoma да кажем около 3000 лв,хубаво платно около 700-1000 лева,хубаво озвучаване около 1000 лева....и тя стана една :mhihi:

:yes: Дам, екранът е почти толкова важен колкото и проектора. "хубаво озвучаване около 1000 лева" - пробвай по-скоро с около 3-4хил.+ :mhihi: . Хиляда лева и отгоре ти е само един приличен ресийвър ;). Иначе си много прав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 05 Яну 2014, 14:51

sambeto написа:хубаво озвучаване около 1000 лева

Умножи по няколко поне :mhihi:

sambeto написа:и тя стана една :mhihi:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 05 Яну 2014, 14:58

Е може и да не съм се изразил много правилно с озвучаването,айде да кажем че за 1000 лева е нещо сносно :mhihi:
Нещо такова беше дето гледах аз,еми добре се чуваше,и в сайта на Bose го дават 1000$ :mrgreen:
Изображение
Па ако има баровци да си купуват Wilson Audio за звук :angel:
Последна промяна sambeto на 05 Яну 2014, 14:59, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2014, 14:58

sambeto написа:хубаво озвучаване около 1000 лева....и тя стана една :mhihi:

Или махаш думата "хубаво" или слагаш цената да е толкова на колона. И един рисивър като сложиш съвсем набъбва сметчицата :mhihi:

Добрия звук е доста субективно понятие и много хора щом видят Bose, Jamo или нещо подобно автоматично предполагат че са си купили нещо много уникално и изобщо не се замислят, че от две шепи колона няма как да излезе истински звук.

Качествено озвучаване е далеч по-скъпо от качествена картина или поне такива са моите впечатления.
Говорим за основните колони с диапазон 20-40 000 херца, СПЛ около 90 децибела на 1 метър, 150-170 вата на колона номинална мощност, 200 вата бас 25-200 херца, подходящи централна и задни колони и т.н..

sambeto написа:Па ако има баровци да си купуват Wilson Audio за звук :angel:

Тия колони все едно са за на Дарт Вейдър дневната :mhihi: Ако съм истински баровец ще си купя Tannoy Prestige Westminster Royal SE.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 05 Яну 2014, 16:36

bum_bum написа:Ако съм истински баровец ще си купя Tannoy Prestige Westminster Royal SE.

Имах удоволствието да чуя няколко парчета на Nightwish на два броя Tannoy Dimention (не знам дали са по-висок клас от тези, които казваш), но едната струваше 6K. Звука е кристал с изключително плътен бас.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата