Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможностт
rosendaal написа:за да работи е доказано че 6 години подред трябва да имаме по 30% икономически растеж!!!!!!
Ние ще изпреварим немците по БВП за тези 6 години с такъв растеж

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
rosendaal написа:защото за да работи е доказано че 6 години подред трябва да имаме по 30% икономически растеж!!!!!!
Ми нали туй казвам, че за да работи трябва да има производство на стоки и услуги, които да седят зад парите в обръщение. И все пак кой го доказа, как, къде са сметките подкрепящи това доказателство?
rosendaal написа:Само че в Швейцария 1200 франка са гарантирани на всеки пълнолетен,дори без нито един час трудов стаж.
Дай нещо черно на бяло да четем, че има такъв закон или наредба в Швейцария. Аз не го вярвам!
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Никой не те и кара да вярваш-казах всеки може да опита да поживее 6 месеца там и да види как стоят нещата и защо.
Само няколко подхвърляния-имигрирането по икономически причини там е почти невъзможно,там проблеми със социалното осигуряване да е подложено на опасност други нации и етноси да го налазят няма,в същото време ако си един добре образован и с дарби и амбиции българин,румънец или албанец,бързо ставаш желан и добре дошъл.Но никога няма да те направят гражданин.
Ако някой се заинтересува от начина им на здравно осигуряване и колко плаща даден човек при нужда,ще си помисли че чете за някоя комунистическа страна.
нещо което ние наричаме мръсна дума.
аз по-здраво организирана страна и по-нетърпяща етноси и други народи да си развяват коня не познавам.Освен някои приумици в Люксембург може би,ама то това не е държава.
Това което специално в тази тема ви вълнува можете да го намерите в правителствения им сайт както и в няколко неправителствени граждански организации като ''Bedingungsloses Grundeinkommen''.С четене става.не със слухове.
Само няколко подхвърляния-имигрирането по икономически причини там е почти невъзможно,там проблеми със социалното осигуряване да е подложено на опасност други нации и етноси да го налазят няма,в същото време ако си един добре образован и с дарби и амбиции българин,румънец или албанец,бързо ставаш желан и добре дошъл.Но никога няма да те направят гражданин.
Ако някой се заинтересува от начина им на здравно осигуряване и колко плаща даден човек при нужда,ще си помисли че чете за някоя комунистическа страна.

аз по-здраво организирана страна и по-нетърпяща етноси и други народи да си развяват коня не познавам.Освен някои приумици в Люксембург може би,ама то това не е държава.
Това което специално в тази тема ви вълнува можете да го намерите в правителствения им сайт както и в няколко неправителствени граждански организации като ''Bedingungsloses Grundeinkommen''.С четене става.не със слухове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
rosendaal написа:С четене става.не със слухове.
Именно де.

Ти си явно живял и преуспял там и ги знаеш нещата как са. Аз съм тъп местен селянин.
За това моля да ми дадеш да прочета къде в официален източник пише, че като си швейцарски поданник при навършване на 18 годишна възраст ти се осигурява безусловен и безвъзмезден доход възлизащ на 1200 швейцарцки франка.
Също така би ми било интересно и да прочета споменатото от теб доказано изследване, че за да въведем ББД в България трябва 6 години да имаме икономически растеж от 30%.
- rosendaal
-
-
Аз точно щот не съм успял ''да преуспея '' там ти ги пиша тези работи.Както в една друга тема някой ни нарече нас всички в чужбина ние сме ''едни прости и задръстени миячи на чинии''.В Швейцария не се котираме
Относно това откъде да прочетеш нещо -аз ти написах две думички на правилния език на който да търсиш и да четеш от правилните източници.На български за съжаление не мога да ти предоставя нищо.
За това кой го е изчислил това за шестте години-даже един студент в трети курс ''Предприемачество и мениджмънт '' ще ти го направи.Но все пак да знаеш че преди изборите ,спечелилата ги уж поне на хартия партия го беше лансирала това в определени кръгове.
.това ББД е отколешна идея не на един и двама да се хвърли в очите на хората.
И като почнете така ''дай линк''.Не сте малки,има си интернет,като знаеш и чужди езици още по лесно става.
Всеки е добре сам да си намери източник на инфо и да чете,за да се предпази от повлияване от определен контекст.В този форум няма кой бадева да ти сервира на готово.
Като много ви се спори-айде тогава някой да ми каже каква е разликата в България дали нещо ще се нарича ББД или Минимална Работна заплата?????Кой как ги разбира нещата.
п.п. Само да вметна че ние сме така наречената държава на ''работещите бедни''.Хайде сега всеки да помисли и в тази насока-дали,кога и как би работил един модел на това което е тема на темата .Господа,ние не можем да съберем 2 милиарда смешни лева за здравеопазване,нещо до което не всеки опира всяка година,вие мечтаете за Швейцарския модел???!!!! само изчислете някаква мечтана сума за ББД в България,умножете я по 12,после я умножете по колкото милиона там са активните по възраст от населението и ми кажете вие тогава колко трябва да ни е растежа всяка година за да стане това?????
А на циганите кой ще плаща????
А сивата икономика кой ще вкара в данъците????

Относно това откъде да прочетеш нещо -аз ти написах две думички на правилния език на който да търсиш и да четеш от правилните източници.На български за съжаление не мога да ти предоставя нищо.
За това кой го е изчислил това за шестте години-даже един студент в трети курс ''Предприемачество и мениджмънт '' ще ти го направи.Но все пак да знаеш че преди изборите ,спечелилата ги уж поне на хартия партия го беше лансирала това в определени кръгове.

И като почнете така ''дай линк''.Не сте малки,има си интернет,като знаеш и чужди езици още по лесно става.
Всеки е добре сам да си намери източник на инфо и да чете,за да се предпази от повлияване от определен контекст.В този форум няма кой бадева да ти сервира на готово.
Като много ви се спори-айде тогава някой да ми каже каква е разликата в България дали нещо ще се нарича ББД или Минимална Работна заплата?????Кой как ги разбира нещата.
п.п. Само да вметна че ние сме така наречената държава на ''работещите бедни''.Хайде сега всеки да помисли и в тази насока-дали,кога и как би работил един модел на това което е тема на темата .Господа,ние не можем да съберем 2 милиарда смешни лева за здравеопазване,нещо до което не всеки опира всяка година,вие мечтаете за Швейцарския модел???!!!! само изчислете някаква мечтана сума за ББД в България,умножете я по 12,после я умножете по колкото милиона там са активните по възраст от населението и ми кажете вие тогава колко трябва да ни е растежа всяка година за да стане това?????
А на циганите кой ще плаща????
А сивата икономика кой ще вкара в данъците????
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
rosendaal написа:Относно това откъде да прочетеш нещо -аз ти написах две думички на правилния език на който да търсиш и да четеш от правилните източници.На български за съжаление не мога да ти предоставя нищо.
Доколкото разбирам двете думички са bedingungsloses grundeinkommen, което по същество ще рече "ББД". И все пак никъде нито на правилния, нито на неправилния език не пише че в Швейцария някой получава 1200 франка само защото се е родил швейцарец и е навършил 18 години. Що ли така? Ааа.. сетих се- ми щото няма такова нещо

rosendaal написа:За това кой го е изчислил това за шестте години-даже един студент в трети курс ''Предприемачество и мениджмънт '' ще ти го направи
Аз както споменах съм тъп местен селянин. Ти явно си завършил въпросния трети курс на тази престижна специалност в някой още по-престижен университет и за това моля да ни го сметнеш така за да се ограмотим малко и ние.
rosendaal написа:каква е разликата в България дали нещо ще се нарича ББД или Минимална Работна заплата
ББД е концепция според която всеки ще получава безусловен доход необвързан с трудовите му ангажименти гарантиращ достойно съществуване, а РЗ би трябвало да са ти обяснили още в първи курс на предприемачество и мениджмънт какво представлява.
rosendaal написа:само изчислете някаква мечтана сума за ББД в България,умножете я по 12,после я умножете по колкото милиона там са активните по възраст от населението и ми кажете вие тогава колко трябва да ни е растежа всяка година за да стане това
Ааа, ето я най-накрая формулата.

Тва предприемачество и мениджмънт голяма работа

Мани майтапа ама наистина съм им благодарен, щото докато ги с тия техните специалност знам, че никога няма да остана без работа

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Една позната живееща там ми каза, че не е чувала за подобна глупост за пълнолетните.
Евентуално в някои специални случаи или социално слаби.
Евентуално в някои специални случаи или социално слаби.

- rosendaal
-
-
bum_bum написа:rosendaal написа:каква е разликата в България дали нещо ще се нарича ББД или Минимална Работна заплата
ББД е концепция според която всеки ще получава безусловен доход необвързан с трудовите му ангажименти гарантиращ достойно съществуване, а РЗ би трябвало да са ти обяснили още в първи курс на предприемачество и мениджмънт какво представлява.
Браво.Исках сам да стигнеш до разликата.ТООООЧНО ТАКА- Концепцията е държавата да осигури един социален минимум за всеки, независимо дали работи или не!!!!!!
И така,това ще ми е последното мнение по темата.
Първо-някой трябва да плаща на циганите и пенсионерите същата тази сума определена като ББД.
Второ ние не сме си оправили социално-осигурителната система,здравеопазването и образованието,а ще мислим как да осигурим на мързеливите и тези с професията ''доживотно социално слаб'' пари за ''достоен живот''.ВТФ?
Трето-точно така както каза по-горе писалия,на определени социални групи местни коренни жители се полагат такива доживотни ''подаяния'' както бихме ги нарекли най-правилно.Дори в областта където живея аз сега нищо че няма нищо общо с Швейцария има определен минимум от 580 евро месечно /толкова имат на сърце/ които се дават дори на хора с 0 трудов стаж.А картата за такива за подземен и надземен релсов и нерелсов обществен транспорт например е ... 30 евро на година.Аз ги давам за две седмици.
Някой да открие 10те разлики с подобни общества и с това в България

Само едно ще ви намекна-в държава в която всеки втори се хвали с това че не е регистрирал колата си в данъчното и как да мине тънко ГТП,общество с такова масово мислене няма право да си търси ББД от тази държава.
т'ва с Швеицария и франковете малко като вица с компютрите, които после се оказали компоти
стана ми интересно и взех, че потърсих http://www.grundeinkommen.ch/category/news/ - ей тук има доста глупости. Който иска да си губи времето, може да прочете.
с две думи все още е инициатива и никой не получава ей така пари (не вярвам и някой да започне да получава някога).

стана ми интересно и взех, че потърсих http://www.grundeinkommen.ch/category/news/ - ей тук има доста глупости. Който иска да си губи времето, може да прочете.
с две думи все още е инициатива и никой не получава ей така пари (не вярвам и някой да започне да получава някога).
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Това са утопични социалистически глупости.....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 25 Фев 2023, 22:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
В България специално нивото на безработицата няма да се намали а ще продължи да се повишава по ред причина ! Като започнем от нивото ни на БВП и силно работещите ни "не корумпирани институции " като ДАНС,ДВСК,НАП
Пълна пародия ...
А да не говорим за вътрешната политика на фирмите у нас 100% спазващи кодекса на труда
Моля ви се България е такава пародия
А вие за Швейцария се карате
АБЕ НЕ БОЙТЕ СЕ ЧИЧО ВИ СЕРГО СТАНИШЕВ ЩЕ ВИ ОПРАВИ

А вие за Швейцария се карате

АБЕ НЕ БОЙТЕ СЕ ЧИЧО ВИ СЕРГО СТАНИШЕВ ЩЕ ВИ ОПРАВИ

steeN написа:Груб си
taratora написа:Тва го видях преди няколко седмици. Първоначално тръгнах да го подписвам, но ми стана интересно как ще стане номера и се зачетох повече. Като видях, че ще се цакат с още по-високи данъци хората с по-високи доходи се отказах. На мен сега са ми много, а ако ми ги увеличат още повече не знам
E знам, че не звучи добре, но не ми харесва този начин. Ако ще го правят по друг начин ОК, но така

Аз не съм дълбоко запознат с икономики разни, а гледам тук има хора с икономически познания, та да питам - какво пречи законите да се променят така, щото минималната работна заплата да стане айде като за примера да кажем 500лв.? Няма ли и държавата да спечели от повече удържани данъци? Единствените прецакани няма ли да са самите работодатели?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 25 Фев 2023, 22:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Като стана въпрос за данъци на богатите, да ви обясня набързо защо 70% всъщност, въобще не е висок данък и не е никакъв комунизъм и прочие глупости. Примерно представете си една софтуерна компания, базирана в Швейцария, която има нужда от 10 програмиста , за да изпълнява проектите си. Колко взима един програмист в Швейцария ? Да кажем 5к евро на месец нето, но като му се платят осигуровките и прочие, грубо излиза към 8к . /цифрите са хипотетични, ако има колеги , които са по навътре, нека ме поправят/ Демек работодателя на година има разходи за заплати 960к евро. Обаче, понеже работодателя е хитър, си наема програмисти в България, на които плаща по 1.5к евро нето, или грубо 2к бруто. Тоест 240к евро на година и цялата галимация реализира печалба от 720к евро. Е да, ама като държавата му тресне 70% данък печалба, ще му останат само 216. С данъка, който е платил от 504к евро, държавата Швейцария може да плаща на останалите без работа швейцарски програмисти ББД в размер на 4.2к на месец 

Не Мы такие, Жизнь такая