Opel Astra-J 1.6 мнения
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Opel Astra-J 1.6 мнения
Atsalov написа:А и кое най-ново може да се купи за такива пари.
Dacia New Sandero E1 Ambiance
1.2 16V 75 к.с. LPG*
AMB 12D 5RW
-
16 390 лв
3г гаранция, или 100к км
Мислех и Волекса да предложа, ама нещо гледам са си надули цените

Не Мы такие, Жизнь такая
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
В момента Шкода и ФВ правят разпродажби с отстъпки на миналогодишни екземпляри. Има шкода фабия, шкода ситиго, vw up! или vw поло на цени от 15-16-17К. Вярно, че може би Астрата ще върви повече от тях и ще е по-комфортна, но чисто новата кола си е друга бира 

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Ако се търси бюджетен автомибил, Астрата според мен е много удачен вариянт. Карал съм Опели доста (макар и по-стари модели) и мога да пътвърдя, че са здрави и икономични коли. Сега съм сигурен, че много хора се подсмихват, но не мисля да ги убеждавам. Същото е като комшията дето ми вика, че с това задно никъде не мога да отида зимата. А това за ръждата не е актуално от есента на 96 година. Тази астра съм я карал (но дизел) и бях много приятно изненадан от напредъка спрямо предишната. Много приятна за каране, икономична, комфортна, с много добра визия и вътре и вън. За здравина и поддръжка на този модел нямам наблюдения, но не вярвам да е мнгого различно от преднишния. Все пак това им е политика от доста години. Така че аз съм ЗА. Ако колата е поддържана добре, в сервиз ще влиза само за консумативи.
Това което не ми хареса при новите Опели (Астра и Корса) е хидравликата на волана при висока скорост. При всички коли които съм карал до сега със ел. хидравлика, тя се изключва при скорост над 40кмч, но при последните модели на Астра и Корса - не. Дори при 160кмч волана може да се завърти с кутре, което е много опасно. Надявам се това да е въпрос на конфигурация и да може да се оправи, макар да недоумявам как въобще се допуска като възможност.
Ако се търси поведения на пътя Голф има предимство. Карал съм Голф 6 бензин 1.8. Много по-пъргав и стабилен е от Астрата, но малко по-шумен. Това си има своята цена разбира се. А и разхода ме изненада неприятно 7/100 при съвсем културно каране 90-110.
Офертата за Дачия не си сструва да се обсъжда. Двете коли са несравними, па ако ще и дачията да е нова.
Едит: Пропуснах още един +. Колата е от Швейцария! Познавам хора, които не искат никакви други коли освен "швейцарки". Там автопарка се поддържа много по-добре дори от Германия. Колата на жена ми е от там който я види не й дава ното годините, нито пробега. Перфектно поддържана кола!
Това което не ми хареса при новите Опели (Астра и Корса) е хидравликата на волана при висока скорост. При всички коли които съм карал до сега със ел. хидравлика, тя се изключва при скорост над 40кмч, но при последните модели на Астра и Корса - не. Дори при 160кмч волана може да се завърти с кутре, което е много опасно. Надявам се това да е въпрос на конфигурация и да може да се оправи, макар да недоумявам как въобще се допуска като възможност.
Ако се търси поведения на пътя Голф има предимство. Карал съм Голф 6 бензин 1.8. Много по-пъргав и стабилен е от Астрата, но малко по-шумен. Това си има своята цена разбира се. А и разхода ме изненада неприятно 7/100 при съвсем културно каране 90-110.
Офертата за Дачия не си сструва да се обсъжда. Двете коли са несравними, па ако ще и дачията да е нова.
Едит: Пропуснах още един +. Колата е от Швейцария! Познавам хора, които не искат никакви други коли освен "швейцарки". Там автопарка се поддържа много по-добре дори от Германия. Колата на жена ми е от там който я види не й дава ното годините, нито пробега. Перфектно поддържана кола!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
MadChicken написа:Та колеги убедете ме колко е хубава - лоша, бавна - бърза, здрава - чупеща се и т.н.
Ето я колата: http://www.mobile.bg/11387253890302117
Честно мен би ме било срам да карам кола от 2010-та година с врътки за задните стъкла. Това е меко казано смешно.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Това гледал ли си го - http://www.cars.bg/c339005
Има си мунинг, има "Т", какво друго му трябва на човек ?
Има си мунинг, има "Т", какво друго му трябва на човек ?

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
In_Memoriam написа:MadChicken написа:Та колеги убедете ме колко е хубава - лоша, бавна - бърза, здрава - чупеща се и т.н.
Ето я колата: http://www.mobile.bg/11387253890302117
Честно мен би ме било срам да карам кола от 2010-та година с врътки за задните стъкла. Това е меко казано смешно.
Няма нищо срамно или смешно!Все едно да е смешно да караш кола само с две врати,да не говорим че колата вероятно ще бъде приоритетно шофирана от жена и няма абсолютно никакво значение дали отзад е с врътки или не...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Всеки си има някакви разбирания, за мен е недопустимо кола за 15К да създава чувство, като че ли си в Лада.

In_Memoriam написа:Всеки си има някакви разбирания, за мен е недопустимо кола за 15К да създава чувство, като че ли си в Лада.
Колкото по-малко глезотий,толкова по-малко главоболия

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Именно, все едно говорите за лимузина, в която ще се возите отзад. Това си е малка градска колица за ползване в 100км радиус. И колкото по-проста и надеждна е, толкова по-малко ще трябва да се сещаш за нея в негативен (финансов) аспект. За това ме интересува двигател за газ и ходова част, а не масаж и обдухване...
Only dead fish follow the stream...
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
vankata8384 написа:Като караш Опел не си мисли, че поддръжката му е евтина колега. Казвате, ще си взема Опел заради евтината поддръжка. Не си мислете, че са толко евтини. Карал съм кви ли не коли и мога да ти кажа, че не е най евтината. А и това от едно време, че Кадетите, Вектрите, Асконите и Астрите таксита изкараха по 500-600 хиляди км с оригиналните шарнири, не си мислете, че ще стане и с тоя кенеф от 2010 година.
много е прав колегата тия опели нито са здрави, нито са икономични, нито са толкова евтини за поддръжка както повечето хора си мислят като чуят "Опел", за пример давам на баща ми астрата H 2008 1.7CDTI превъртя дясната полуоска някакви шлици и му искаха в представителството на опел 2400лв за нова

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Аз като върл противник на хлопелите за градска кола подкарах астра 2006г 1,7сдти колата я взех от служебен автопак обсужвана в опел само с оригинални части на 143К сега на 171К с оригиналното окачване си е смених и два предни амортисьора билщайн 160лв двата с отстъпки лагер-тампон 17лв бройката без отстъпка. Накладки предни от Опел оригинални 80лв комплекта, масло и филтри пак от там оригинални към 110 лв по спомен.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
dmxl написа:vankata8384 написа:Като караш Опел не си мисли, че поддръжката му е евтина колега. Казвате, ще си взема Опел заради евтината поддръжка. Не си мислете, че са толко евтини. Карал съм кви ли не коли и мога да ти кажа, че не е най евтината. А и това от едно време, че Кадетите, Вектрите, Асконите и Астрите таксита изкараха по 500-600 хиляди км с оригиналните шарнири, не си мислете, че ще стане и с тоя кенеф от 2010 година.
много е прав колегата тия опели нито са здрави, нито са икономични, нито са толкова евтини за поддръжка както повечето хора си мислят като чуят "Опел", за пример давам на баща ми астрата H 2008 1.7CDTI превъртя дясната полуоска някакви шлици и му искаха в представителството на опел 2400лв за нова, 2000лв съединител с демпферен маховик, 500лв лагер-главина
Иди в Камор или там който ще да е офиц.дилър на БМВ да ти смени съединител и демпфер на 10-12 годишен гробник Комън рейл с труда да видиш какви пари ще ти изтърсят!
Като чуеш 3 бона няма да ревеш!
На Опел са нереално скъпи частите само на комън рейловите Зафири и по автоматика. То това важи и за всички марки!
Не съм чул някъде на Комън рейл като дойде време за смяна съединител с маховик да не ти съдират по 4 кожи!
Много хубаво се е насочил авторът към бензин.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
И все пак според мен са много пари. Вярно, че е сравнително нова, но това са си 15 хилки. Аз пак казвам моя съвет- нова кола и забравяш. Марки няма да споменавам, избора е голям. Повечето имат безплатно гориво или обслужване за първата година. Имат си и гаранция. Все пак нали се търси градска кола без много екстри. Новото си е ново, каквото и да си говорим.
Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Sent from my SM-T210 using Tapatalk
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Демирев написа:dmxl написа:vankata8384 написа:Като караш Опел не си мисли, че поддръжката му е евтина колега. Казвате, ще си взема Опел заради евтината поддръжка. Не си мислете, че са толко евтини. Карал съм кви ли не коли и мога да ти кажа, че не е най евтината. А и това от едно време, че Кадетите, Вектрите, Асконите и Астрите таксита изкараха по 500-600 хиляди км с оригиналните шарнири, не си мислете, че ще стане и с тоя кенеф от 2010 година.
много е прав колегата тия опели нито са здрави, нито са икономични, нито са толкова евтини за поддръжка както повечето хора си мислят като чуят "Опел", за пример давам на баща ми астрата H 2008 1.7CDTI превъртя дясната полуоска някакви шлици и му искаха в представителството на опел 2400лв за нова, 2000лв съединител с демпферен маховик, 500лв лагер-главина
Иди в Камор или там който ще да е офиц.дилър на БМВ да ти смени съединител и демпфер на 10-12 годишен гробник Комън рейл с труда да видиш какви пари ще ти изтърсят!
Като чуеш 3 бона няма да ревеш!
На Опел са нереално скъпи частите само на комън рейловите Зафири и по автоматика. То това важи и за всички марки!
Не съм чул някъде на Комън рейл като дойде време за смяна съединител с маховик да не ти съдират по 4 кожи!
Много хубаво се е насочил авторът към бензин.
каквото и да ми говорите Опела едно време беше евтин и здрав, вярно е че гниеше, но сегашните им модели са много далеч от тези две понятия
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3