ФИШ НАП-Пловдив
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: ФИШ НАП-Пловдив
Valve-tronic написа:Да, има юристи. Четете по-внимателно какво съм написал по-горе и ще разберете.
На разположение съм за повече информация и въпроси.
Колега, ти си написал, какво трябва да направи в случай, че давността е изтекла! Според теб дали е?
Казваш, че си юрист, та бих помолил да разясниш следния израз от предния ти пост:
??? Как едно задължение може да бъде едновременно неплатено и погасено?Valve-tronic написа: "неплатени погасени задължения"
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Nasko_ написа:Valve-tronic написа:Да, има юристи. Четете по-внимателно какво съм написал по-горе и ще разберете.
На разположение съм за повече информация и въпроси.
Колега, ти си написал, какво трябва да направи в случай, че давността е изтекла! Според теб дали е?
Казваш, че си юрист, та бих помолил да разясниш следния израз от предния ти пост:??? Как едно задължение може да бъде едновременно неплатено и погасено?Valve-tronic написа: "неплатени погасени задължения"
Давност бре бате, давност... на ФИШ е ТРИ години, и ако някой не си е чел "специалните" закони да ходи да си доучва!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Има някой, който не е чел, ама не съм аз!
Задължение не се погасява по давност! Погасява се правото на иск, разликата е огромна!
П.П. Ако не си прочел тук се говори за давност по ДОПК, какви 3 години те гонят?
Задължение не се погасява по давност! Погасява се правото на иск, разликата е огромна!
П.П. Ако не си прочел тук се говори за давност по ДОПК, какви 3 години те гонят?
- predel
- ентусиаст
-
Nasko_ написа:Има някой, който не е чел, ама не съм аз!
Начини на погасяване
Чл. 168. Публичното вземане се погасява:
1. когато е платено;
2. чрез прихващане;
3. по давност;
Давност
Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.
За глоби наложени по реда на ЗАНН се прилага разпоредбата на чл.82 от ЗАНН - давността е 2-годишна, ако няма спиране или прекъсване на давността.
За глоби наложени по реда на ЗАНН се прилага разпоредбата на чл.82 от ЗАНН - давността е 2-годишна, ако няма спиране или прекъсване на давността.
Май съм прав, що се отнася до четене...
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
така или иначе темата вече е....
мен не ми е ясно как може едно задължение/фиш/акт или квото и да е там да изтече...ми нали целта е да се плаща глоба..
мен не ми е ясно как може едно задължение/фиш/акт или квото и да е там да изтече...ми нали целта е да се плаща глоба..

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Denmark написа:така или иначе темата вече е....
Еми да колега нормално, но за нормалните и бели държави /като ти гледам местоположението си навънка/. Аз съм на мнения че докато има крадливи хора и такива които не са по затворите тази държава нищо не заслужава /плащам си само данъците и нищо друго/. Една хазна независимост дали е общинска или държавна не се пълни с данъци и глоби за щяло и нещяло, а на всичкото отгоре ако закъснееш да си платиш поради различни причини вървят и лихви.
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Илия, в чл. 189 от ЗДвП няма препращане към общите правила на ЗАНН във връзка с правилата за издаване на ЕФ. Влезлият в сила ЕФ се приравнява на НП, но само с оглед правилата за принудително събиране на глобата, вкл. давност за изпълнение. Тук имаш давност за налагане на наказанието, която в НК се нарича давност за наказателно преследване. С прости думи ще ти обесня, че давността за връчване на ЕФ е 1 година, а давността за заплащането на ЕФ е 3 години. В твоя случай ЕФ ти е от 2008 г, изпратен е в общината 2009 (тоест в срок и ти не можеш да се позовеш на давност). В момента в който е изпратен във общината давността ти отива на 5 години (ако през тези 5 години не са си взели парите, след този период не могат правно да си ги търсят), а след 10 години ще бъдеш изтрит изцяло от системата. 

ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Най-сетне един и грамотен, и разбран човек.
Сега, колега Наско от Божурище, разбра ли как. По-ясно от колегата DAF няма как да бъде обяснено. Част от начините за изпълнение са плащане или погасяване по давност. Според теб задължения, които не са изпълнени и са погасени по давност платени ли са?
Само да добавя за още по-голяма яснота. Когато се предяви заявление на основание чл. 173, вр. чл. 168, т. 3 от ДОПК, вр. чл. 171, ал. 1 и и не са настъпили обстоятелства по чл. 172 задълженията се погасяват поради изтичане на 5-годишен давностен срок, като дори не е необходимо да изтича 10-годишният, за да бъдат отписани. Само на база това заявление се отписват. Аз лично имам практика по въпроса, като преди години отказваха да ги отписват, но като се минеше през съд ставаха нещата, и сега вече не ги правят тези магарии. И НАП, и Общината се вразумиха.
Иначе е напълно правилно, че изтичането на срока погасява правото на иск, а не самите задължения. Ако след изтичането на давностния срок си ги платиш си добре дошъл при данъчните.
П.П.: И като я гледам темата как се развива, се чудя модераторите защо още не са я заключили. То не бяха заплахи, то не бяха обвинения за професионална некомпетентност... В крайна сметка има полезни мнения, но защо има и толкова изнервени и критични. Нали сме тук всичките фенове и уж трябва да се подкрепяме. Според мен има по-интелигентни начини за изказване на мнения и по-вежливи за отправяне на критики.
Сега, колега Наско от Божурище, разбра ли как. По-ясно от колегата DAF няма как да бъде обяснено. Част от начините за изпълнение са плащане или погасяване по давност. Според теб задължения, които не са изпълнени и са погасени по давност платени ли са?
Само да добавя за още по-голяма яснота. Когато се предяви заявление на основание чл. 173, вр. чл. 168, т. 3 от ДОПК, вр. чл. 171, ал. 1 и и не са настъпили обстоятелства по чл. 172 задълженията се погасяват поради изтичане на 5-годишен давностен срок, като дори не е необходимо да изтича 10-годишният, за да бъдат отписани. Само на база това заявление се отписват. Аз лично имам практика по въпроса, като преди години отказваха да ги отписват, но като се минеше през съд ставаха нещата, и сега вече не ги правят тези магарии. И НАП, и Общината се вразумиха.
Иначе е напълно правилно, че изтичането на срока погасява правото на иск, а не самите задължения. Ако след изтичането на давностния срок си ги платиш си добре дошъл при данъчните.
П.П.: И като я гледам темата как се развива, се чудя модераторите защо още не са я заключили. То не бяха заплахи, то не бяха обвинения за професионална некомпетентност... В крайна сметка има полезни мнения, но защо има и толкова изнервени и критични. Нали сме тук всичките фенове и уж трябва да се подкрепяме. Според мен има по-интелигентни начини за изказване на мнения и по-вежливи за отправяне на критики.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
DAF написа:Илия, в чл. 189 от ЗДвП няма препращане към общите правила на ЗАНН във връзка с правилата за издаване на ЕФ. Влезлият в сила ЕФ се приравнява на НП, но само с оглед правилата за принудително събиране на глобата, вкл. давност за изпълнение. Тук имаш давност за налагане на наказанието, която в НК се нарича давност за наказателно преследване. С прости думи ще ти обесня, че давността за връчване на ЕФ е 1 година, а давността за заплащането на ЕФ е 3 години. В твоя случай ЕФ ти е от 2008 г, изпратен е в общината 2009 (тоест в срок и ти не можеш да се позовеш на давност). В момента в който е изпратен във общината давността ти отива на 5 години (ако през тези 5 години не са си взели парите, след този период не могат правно да си ги търсят), а след 10 години ще бъдеш изтрит изцяло от системата.
Мерси колега
Сега вече ми са по ясни нещатата държавният съдебен изпълнител към нап така или иначе каза че няма да прави никакви запори но щял съм да стоя в "системата" и ако ми трябвало справка за нещо нямало да ми дадат 
Valve-tronic написа: То не бяха заплахи, то не бяха обвинения за професионална некомпетентност... В крайна сметка има полезни мнения, но защо има и толкова изнервени и критични. Нали сме тук всичките фенове и уж трябва да се подкрепяме. Според мен има по-интелигентни начини за изказване на мнения и по-вежливи за отправяне на критики.
Прав си колега но интелекта ни е нисък липсват не първите 7 години ами направо първите 20
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Valve-tronic написа:Най-сетне един и грамотен, и разбран човек.
ЕФ - Електронен Фиш?? Как по-точно нас ни интересува в конкретния казус, реда на връчване и давността по Електронен Фиш, за който е писал колегата DAF?
И да, разбира се, че се погасява правото на иск, а не задължението. Задължението може да бъде погасено, само с плащането му! Точно затова се подава и молба за отписване на задължението по давност, а не за погасяване по давност! Така че, по-горе си противоречиш
Нека бъде ясно, че не пиша с цел да се заяждам, нали все пак търсим истината!
predel написа:.
Този закон хубаво си го цитирал, ама къде прочете в него, че се погасява задължението, не видях! Виждам това, което съм написал и по-горе!
А пък давността по чл. 82 от ЗАНН, какво общо има с тази по ДОПК, също може да споделиш?
- predel
- ентусиаст
-
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Уф! Продължавате!
Съгласен съм, Наско, спорът ражда истината. Няколко глави мислят по-добре от една. Аз лично винаги съм обичал да работя в екип. Ти колега юрист ли си? А колегата DAF?
Съгласен съм, Наско, спорът ражда истината. Няколко глави мислят по-добре от една. Аз лично винаги съм обичал да работя в екип. Ти колега юрист ли си? А колегата DAF?
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- predel
- ентусиаст
-
Аз работя сам, колега и си изкарвам прехраната от точно такива, като господина с фиша... за 25 години практика нямам загубено дело по ЗАНН и само 2 загубени по ДОПК. Да юрист съм и когато видя някой да се изразява "правилно" и по "юридически" издържано ми светва една ЕЙ ТОЛКО ГОЛЯМА ЧЕРВЕНА ЛАМПА и започвам да съжалявам "рибите" му....
Не се заяждам, някой поиска помощ, опитах да му я дам, но работата се превърна в "заяждане" с "точни" научни фрази и правна фразеология... Какво го "боли" потърпевшия, дали е "погасяване" или "изтичане"... Факта е един и същ... НЕ ДЪЛЖИ... (да има давност и т.н., но това не касае момъка с фиша) касае само единствено адвоката, който евентуално би могъл да го представлява някъде...
Не се заяждам, някой поиска помощ, опитах да му я дам, но работата се превърна в "заяждане" с "точни" научни фрази и правна фразеология... Какво го "боли" потърпевшия, дали е "погасяване" или "изтичане"... Факта е един и същ... НЕ ДЪЛЖИ... (да има давност и т.н., но това не касае момъка с фиша) касае само единствено адвоката, който евентуално би могъл да го представлява някъде...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
predel написа:Аз работя сам, колега и си изкарвам прехраната от точно такива, като господина с фиша... за 25 години практика нямам загубено дело по ЗАНН и само 2 загубени по ДОПК. Да юрист съм и когато видя някой да се изразява "правилно" и по "юридически" издържано ми светва една ЕЙ ТОЛКО ГОЛЯМА ЧЕРВЕНА ЛАМПА и започвам да съжалявам "рибите" му....
Сигурно си приложил чл.82 ЗАНН в ДОПК, затова си ги изгубил!
Първият ти пост в тази тема беше заяждане, така че, не аз превърнах темата в заяждане! Приключих с тебе!
Хайде със здраве!
- predel
- ентусиаст
-
Прочети си поста преди моя "първи" и ще разбереш... кой с кого е приключил... и кой е почнал високопарен, несъществен и глупав спор...
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2