Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Формула 1 2014, новата/стара турбо ера

Мнение от enterprise » 26 Яну 2014, 15:47

Важното е да е интересен сезона,да има битки и интрига.Четох ,че за да има равностойна битка ,която да компенсира пилота с уменията си,разликата на обиколка трябва да е в рамките на 0.2-0.3 секунди.В края на сезона ,когато Фетел поддържаше редовната си преднина от 20 сек пред втория ,му се обадиха и му казаха,че може да завали и да влезе допълнително в бокса и да натисне малко-почна да прави по 3,5 секунди на обиколка на втория...Въобще към края лимонададжиите бяха с такава абсурдно по-добра кола,че даже тях ги бе срам.Друг е въпроса къде блеят другите,когато Нюи ПРАВИ колата.Много ми е интересно ,какво ще измисли този път....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Яну 2014, 20:34

Не виждам за какво някой трябва да го е срам, че е направил бърза кола в едно състезание в което целта е да си най-бърз.

Ако трябва някой да се срамува това са макаронаджиите, щото т.нар. от техния гуру и създател "гаражисти" им сцепиха задниците по най-брутален начин. А единствения отговор, който Скудерията имаше беше "надяваме се лош късмет да споходи Редбул".

Основният им пилот постоянно реве като вдовица за хОй. Все някой и нещо му е виновен. Втория пилот потроши болиди за няколко милиона сигурно в някакви идиотски катастрофи. Бахти и славния отбор..

И Макларън и Уйлямс са отбори с не по-малка история и в момента не се представят добре, но поне в поведението им има някаква доблест и чест. Ферари с неумението си да губят с достойнство са ми най-противния отбор и се надявам и тая година за пореден път гаражистите да им покажат кон боб яде ли :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 27 Яну 2014, 13:56

taratora написа:http://f14t.ferrari.com/en/#techspecs
Засега най-добре изглеждащия болид май :roll:

Все още се чудя кой от двата носа е по-грозен - ферари или макларън...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 27 Яну 2014, 20:34

Изображение

Изображение

Ще гледаме некви негърски кОрове тази година ми се струва :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 27 Яну 2014, 20:50

Винаги съм харесвал Заубер като отбор - дано тази година им е силна колата поне като миналата година!

Още чепо.. а.к.а нови носове :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 05 Фев 2014, 23:43

Гледки и звуци от тестовете на Херес. Последните 30-ина секунди сравнение със звука на миналогодишните коли.

И още малко
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 06 Фев 2014, 0:24

Готин звук вадят новите болиди, напомнями малко на колите от 90-те и на колите от Индикар от 2013-та. :D
Изображение

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 06 Фев 2014, 1:37

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Все едно са ограничени до 7000 об. в мин. :mhihi: :mhihi: ............ Колко ли запалени турбини ще има през този сезон?
Последна промяна Flash на 06 Фев 2014, 2:04, променена общо 1 път
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Фев 2014, 1:56

И аз останах доста очарован щом го чух както си трябва на уредбата. На живо ще е пък още по-голям кеф :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 06 Фев 2014, 9:25

don_gori написа:На живо...

...e пълен ташак. Печеш се, като гущер на слънцето, минават за по секунда две на всяка обиколка нали, а след състезанието ушите кънтят/свистят и си загубил известна част от слуха си за поне няколко часа. И на всичкото отгоре цакаш няколко стотака за билет. Поне при мен беше така и за мен по-добрия вариант си е пред ТВ-то на хладничко с би'ичка или нещо друго 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Фев 2014, 9:46

Това го знам доста хора ходили на живо ми го казват, но ми е мечта и тръпка да ги гледам на живо. Лошото е, че сега най-близко е Унгария, а като ще е толкоз път по-добре на СПА си мисля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Фев 2014, 12:07

taratora написа:
don_gori написа:На живо...

...e пълен ташак. Печеш се, като гущер на слънцето, минават за по секунда две на всяка обиколка нали, а след състезанието ушите кънтят/свистят и си загубил известна част от слуха си за поне няколко часа. И на всичкото отгоре цакаш няколко стотака за билет. Поне при мен беше така и за мен по-добрия вариант си е пред ТВ-то на хладничко с би'ичка или нещо друго 8)

Говориш за състезанието в Турция предполагам...
Но ако гледаш в Монако от яхтата си е друго (пак предполагам) :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 06 Фев 2014, 12:55

Скапаха спорта тотално според мен. Догодина да вземат и калници и фарове да им сложат и така... незаменим е звука на бързо оборотния V10 или V12!!! Плюс това не знам дали видяхте ама на тестовете Форс Индията изпуши яко :mhihi: А и не мога да си представя за нормално моята кола както и на много други хора да имат по- големи двигатели от тези на най- бързите в автомобилния спорт! Наречете ме старомоден или к'вото и да е ама това беше една огромна крачка назад с тия турбини, малки моторчета и грозни носове! Можеше поне V8 да им направят с 2,6l. и турбини там няколко, както и макс обороти 18К.- 19К. и щеше да е поносимо а те тотално им разказаха играта! Сега има серийни автомобили, които звучат по- готино от болидите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 06 Фев 2014, 14:24

drago_pavlov написа:Говориш за състезанието в Турция предполагам...

Е да, аз бях в Турция, но не мисля, че в Испания, Монте Карло и т.н. ще е кой знае колко по-хладно :mhihi:

drago_pavlov написа:Но ако гледаш в Монако от яхтата си е друго (пак предполагам) :mhihi:

Ще трябва да питаме някой колега с яхта в Монако :mhihi:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Фев 2014, 20:28

taratora написа:

Абе да.. Сега верно по ТВ-то ще разбереш и видиш повече от самото състезание, но на живо си я има тръпката. Звука и обстановката пред екрана са други. Баш и в това че няколко часа след състезанието още чуваш болидите има някакъв кеф. Първия път като отидеш още първия ден на тренировките и приближаайки пистата чуваш звука :twisted: иии нямаш търпение да ги видиш..
В Турция съм ходил и аз, една година, караха ме и втора когато беше за последно там, но втори път на същата писта не ми се ходеше. (когато ходих беше адски пек 40 грдуса, на другата година когато отказах времто е било по-благосклонно) Билета за зелените площи тогава беше 100 български лева :)
Тази година се гласиме за едно трипче (джамбазка история), та се замислихме Унгария :roll:
Иначе в Монако бих запалил с двеста, ако имаше такава опция :smoke:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата