Избор на електро уреди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Избор на електро уреди

Мнение от sin_fen » 31 Яну 2014, 23:23

За Миеле не мога да се класирам за съжаление. Където ходих и ги видях за парите които съм приготвил ще мога да взема само половината неща. А освен ebay кои други сайтове за техника може да предложите. И аз съм навит за втора ръка, защото виждам много добри попадения ама жената..........
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 31 Яну 2014, 23:44

Имам пералня на аристон вече 3г., и половина уж италианска :dunno: никви дертове.Среден клас е горение,повечето се произвеждат все още в Словения,за класа си са супер,имам бойлер,аспиратор,керамичен плот,друго всичко ми е електролукс(АЕГ),миялна,фурна,микровълнова също безотказни
Аз като търсих да купувам се консултирах с бгмама :mhihi: всички препоръки излезнаха ОК. :yes:

За съдомиялнята взимай от 9комплекта нагоре аз съм със малка за шест и тавите жената ги мие на ръка,пък и по голям моабет тряаа да правиш два ,три курса а ако си с голяма събираш всичо(не говоря,за една сватба хора :mhihi: )
Пп Един съвет от мен за миялня и пералня не жали пари за хубава марка,за фурна ,микровълнова и др по скоро нещо средно,аз се нафърлих с някви програми ,схеми никва полза не виждам до сега печем си на стандартно печене и всичко си е ок

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 31 Яну 2014, 23:58

В къщи всички уреди са Електролукс, миялна, пералня, хладилник, фурна и плот!
На фурната и плота пишеше че са made in Germany, хладилника и миялната made in Italy, пералнята не помня.
До момента всичко работи без проблем, пералня 5години, миялна 4, фурната и плота са почти на 2 години, всичко се използва постоянно и непрекъснато :)
THINK POSITIV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 01 Фев 2014, 0:23

Аз имам Горение- фyрната и плота са много добри.., много доволна, пералнята също няма грижи.., сyшилнята им не стрyва, хладилника е ок.., аспираторите са им голям боклyк!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2014, 0:57

don_gori написа:Незнам то човек, колкото се опитва да стимулира поне малко българския пазар все се намират някакви такива тарикати дето просто те отказват!
.

В случая няма значение. Така или иначе е внос и не е произведено тук. Ако го купиш отвън просто прескачаш родния тарикат, който още не се е научил да търгува.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 01 Фев 2014, 2:17

Едно от последните мнения беше именно за марката Electrolux и аз твърдо стоя зад тях качеството им е повече от добро имам в къщи доста уреди работят безпроблемно...
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Фев 2014, 3:24

bum_bum написа:Напълно подкрепям купуването от чужбина поне докато родните търгаши се понаучат на обноски. Преди беше на 99% по-изгодно, но вече и тук има неща на цени на които е трудно да се вземат от друго място. Големия телевизор като си купувах от Германия ми излезе ако добре помня около 1500лв по-евтин. Сега 32-ката беше на най-добра цена тук, въпреки че изтараших всички онлайн магазини в Германия и Англия.

Вече каквото и да тарашиш няма такива цени в чужбина. Почти невъзможно е да попаднеш на по-добра оферта . А и като нямаш гаранция си е веселба ( тоест имаш ама на майната си ) .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 01 Фев 2014, 8:05

Пералнята ми е AEG, купена през 1993г на цената на половин Форд Ескорт, хит по оново време :mhihi: Но работи вече 20+ години, само дребни ремонти съм правил. Техниците, които наглеждат пералнята казват "Такова AEG вече няма, вземи си Фагор". Фагор се произвеждали във военни заводи в Испания. Нямам никакви впечатления от тази марка.
Така че да, за пералня само доказани марки, купуваш и забравяш :yes:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 01 Фев 2014, 9:30

Аз съм с пералня Баукхнехт, хладилник Смег, фурна Бранд - всичките с транспортни дефекти - 6 г. без проблеми. Купих си нови бойлер и котлон 2-ка Дипломат - На 8-мия месец сменях нагревател на бойлера, а котлона след първата година голямата плоча работи само на 6-та степен.... та така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2014, 11:10

Тва като кажете "един майстор ми каза". Тия майстори на 90% са толкова тъпи и гъзобръки, че не знам защо изобщо обръщате внимание на приказките им. Преди време един колега беше казал за някакви гуми.. "стар тираджия ми каза, че тая марка едикво си".. :mhihi: Имам няколко случая в които "майстори" са ме отказвали от това, което аз съм проучил и решил и съм съжалявал.

AGT написа:
bum_bum написа:Напълно подкрепям купуването от чужбина поне докато родните търгаши се понаучат на обноски. Преди беше на 99% по-изгодно, но вече и тук има неща на цени на които е трудно да се вземат от друго място. Големия телевизор като си купувах от Германия ми излезе ако добре помня около 1500лв по-евтин. Сега 32-ката беше на най-добра цена тук, въпреки че изтараших всички онлайн магазини в Германия и Англия.

Вече каквото и да тарашиш няма такива цени в чужбина. Почти невъзможно е да попаднеш на по-добра оферта . А и като нямаш гаранция си е веселба ( тоест имаш ама на майната си ) .

Все още се намират, само че за по-скъпите неща. Италианска пелетна горелка там е с 3000лв по-евтина примерно :mhihi: Дрехи на 99% си купувам от там, разни за бебета да не говорим. Рисивър, колони преди една година от там си взех. Едни иноксови лампи, които тук са по 80-100лв парчето лятото си ги взех от Англия по 60. Силова рамка си взех лятото, която е огромна купчина железа за 500лв с доставка от Англия, а тук направената от бай-стругар българска е 600 и е по-калпава. (Сори, че не подкрепям българското).

Относно гаранцията няма проблем. На телевизора, който си взех от Германия след една година ползване му изгоря нещо. Не знам кво беше ама 1200$ беше фактурата за поправката. Оправиха го тук в София гаранционно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 01 Фев 2014, 12:49

при мен марките са следните
хладилник-samsung от доста време го имам,само един път в гаранция направи проблем,пералня -Candy перфект, фурна-Electrolux,плота ми е gorenje имам ги от една година за сега няма проблем :yes:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 01 Фев 2014, 13:18

bum_bum написа:Тва не е ли гръцкото NEO :mhihi:

прав си донякъде, но уредите им се оказаха доста сполучливи, още когато навлязоха на българския пазар. имам доста познати с пирамис, които са много доволни.
в последно време наблюдавам(това си е лично моя преценка), че уредите на по-реномираните марки на нашия пазар изостават значително по-отношение на качеството и най-вече в дизайна в сравнение с китайските им събратя. Защото външния вид също се взема предвид от всеки човек. По-конкретно в дребната техника някои уреди имам чувството, че са правени от пияни студенти. Нито визия, нито лекота за работа с тях, нито функционалност.
Най-качествените уреди всеки ги знае като марки - Миеле, Бош и т.н., но човека има миза за парите и трябва да влезе в нея.
На българския пазар някои брандирани, уж че са качество, марки имат доста вложени части произведени баш от братята китайци. Та дето има един лаф: по добре турски асметал, отколко гаражен лемфьордер.
Друга марка, която също може да се погледне и не е от най-традиционните на пазара - са испанските Фагор - също с добри отзиви.

пс: честито на колегата за новия дом :yes:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Фев 2014, 13:29

Е да беше пуснал по рано темата продадох Миеле Сушилня 500лв с пчелната пита. Пералня Миеле за 800лв пак висок клас...
мога да те ориентирам към вносител на втора употреба Миеле за тия пари ще вземеш всичко.
Скоро ще продавам неква сушилня немска марка ползвах я 3години,проста и безотказна внос от Германия тук не се продава тази марка ,сменям я от келешлък,че си купих инверторна :banghead:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от TUZara` » 01 Фев 2014, 13:42

Хладилник/фризер - АРИСТОН
Фурна/плотове - Горение.
перални сушилни и каквото друго се сетиш - Аристон
поне от 10 години ползвам тези марки на уредите и ако не е,че вече са морално остарели - няма и да ги сменя - НИКАКВА ГРЕШКА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2014, 14:31

Само бойлера да не е Аристон, че преди години купих един много скъп за Гърция. Уж да е здрав, че там ако се строши да не се занимавам с майстори. На първото включване и му изгоря някаква пишня, която я нямаше никъде. Тук при тях беше с месец доставка :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата