Техника на половин цена-"схема",далавера,измама?
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Техника на половин цена-"схема",далавера,измама?
Сравнението с ценообразуването при колите е доста неточно,от автомобил с цена 100к лв в БГ дилър,цената на автомобила е не повече от 55к лв,останалото е надценка на дилъра и ДДС.Ако си е направил труда да чете,печалбата на автомобил от самият производител е между 2-5к евро, изключение с по-големият марж е единствено Порше от масовите производители...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
laviatan написа:НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАКАВА СХЕМА!!!
Пиша с главни букви защото да не се излъже някой. Един съсед до склада и магазина където ни е миналата година ни врътна с 1700 лв.
Каза ,че имал някакви намаления и и незнам още какви измизлици/вече минаха 2 години/
Пича събрал тука от 20 човека в района пари така. Схемата е че така "бръмчи" в страната - взима апартамент под наем. Дава го тежко - кара БМВ и е доста добре облечен и има вид на бизнесмен.
Само един от тия 20 човека получи двд - срещу неговите 800 лв. После дойдоха хора от Варна чак - стигнали по следите му до нашия район и от тук вече следите са му размити. Търсят го и собствениците на апартамента- едни бабаити на които не е платил за няколко месеца
Значи с право се съмнявам....
Ще пиша какво е развитието,защото ми е известно,че има хора ("печеливши"),които са дали няколко хиляди и чакат да изригнат с промоцията....
че на половин цена кой не иска ,а тея работници не ги ли хващат те един вид си пълнят джобовете и продават техника която не е тяхна :/
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Купувайте,после ще има тема издирвам еди кой си,това с луканката от веригите също е лъжа,почти никой не работи със 100 % надценка при храните. За телевизорите също се съмнявам,преди имаше врътка с взимане на изплащане и продаване кеш на половин цена.100 % е измама,или са крадени,или ще духате супата накрая 

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Съседа ми работи от много години в склад за техника на Техномаркет или Технополис/бъркам ги/ и съм говорил с него за по евтини неща.Значи,имат право на отстъпка 10% и НЕ на всички стоки!!! И НЕ на неопределен брой уреди в годината !!! Така че това е измама....
П.С. А що се отнася за надценките в хранителните магазини: 10-15% на малотраиките,хляб,месо. 20-25% на останалите стоки.
П.С. А що се отнася за надценките в хранителните магазини: 10-15% на малотраиките,хляб,месо. 20-25% на останалите стоки.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
И аз съм за номера на изплащане. Взима го някой на изплащане и ти го продава на половин цена. Но това става на момента. Не да даваш пари и да чакаш после. 
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

- downshift
- Потребител
-
- Детайли за колата: стара
Измама, тия кво ще печелят от тая техника ако я разпродават така 

(bubsa) написа:Може да ги минават с "транспортен дефект" или друга няква врътка.Странното е,че имат гаранция и издават фактури.
Ако може да им се има доверие и не са крадени си е оферта.
Стока с транспортен дефект задължително трябва да й важи гаранцията! Всичко друго е "БРАК" и не може да се продаде на повече от 20% от фактурната стойност по цени на едро.
Транспротен дефект значи жулнато, вдлъбнато, надраскано- но трябва да работи на 100%
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Недейте да се лъжете, че пазара на бяла/черна техника и IT бизнеса като цяло са с някви нереални маржове и т.н. (говоря за масовата потребителска стока, не корпоративни неща)... това са пълни глупости и само наивните вярват на това... това не е пазара на авточасти, където може да намериш и 50% надолу (ама реални, а не след надценката)...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Техника на половин цена-
ивайло81 написа:И аз съм за номера на изплащане. Взима го някой на изплащане и ти го продава на половин цена. Но това става на момента. Не да даваш пари и да чакаш после.
Ми горе-долу схемата е такава, но...
Има цигани, които работят и се осигуряват и са неграмотни(примерно)... малко по-умни цигани или българи дават някакви пари - разбирайте 20-30-50 лева, за да отидат и да се подпишат на документи за изплащане на съответната стока. По-умния или грамотен циганин взима стоката и я продава със съответните документи от съответната верига. Доколкото знам не я дават на 50%, а 20-30% надолу... поне преди 3-4 години беше така. Освен сега кризата да се е задълбочила и тия цигани да са почнали да се подбиват.
Т.е. като вземете такава стока стимулирате лошите кредити...
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Re: Техника на половин цена-
Ми горе-долу схемата е такава, но...
Има цигани, които работят и се осигуряват и са неграмотни(примерно)... малко по-умни цигани или българи дават някакви пари - разбирайте 20-30-50 лева, за да отидат и да се подпишат на документи за изплащане на съответната стока. По-умния или грамотен циганин взима стоката и я продава със съответните документи от съответната верига. Доколкото знам не я дават на 50%, а 20-30% надолу... поне преди 3-4 години беше така. Освен сега кризата да се е задълбочила и тия цигани да са почнали да се подбиват.
Т.е. като вземете такава стока стимулирате лошите кредити...
Колега,минаха тези времена,рядко се намират вече такива глупави цигани и те се изучиха

бабъл написа:Купувайте,после ще има тема издирвам еди кой си,това с луканката от веригите също е лъжа,почти никой не работи със 100 % надценка при храните. За телевизорите също се съмнявам,преди имаше врътка с взимане на изплащане и продаване кеш на половин цена.100 % е измама,или са крадени,или ще духате супата накрая
Въобще не е лъжа колега, за нова година си взех филе елена на КФМ за 20лв , в магазина е около 35 . Сега може да е имало и някаква друга врътка , просто случайно се натъкнах на промоцията покрай едни познати и не съм разпитвал за подробности , но така ми казаха - че го взимат от човек, дето има склад на едро и зарежда хипермаркетите. Сега дали го дава на тая цена и на тях, не мога да твърдя със сигурност, може да си е направил някаква врътка и да му остава някаква "горница", която да продава на познати

Не Мы такие, Жизнь такая
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Не се лъжете по такива схеми
Маржовете на техниката в България не натхвърлят повече от 15-20% .
Имам досег до на най големите вносители като Поликомп, Солитрон , К и К електроникс и тн......
Просто няма как да се стигне до такава отстъпка

Имам досег до на най големите вносители като Поликомп, Солитрон , К и К електроникс и тн......

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Hito написа:Не се лъжете по такива схеми![]()
Аз казвам 45-50% са им маржовете...след като на някой корпоративни клиенти им дават 30% без да имат проблеми...
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4