Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Re: Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Convertible написа:май само аз си взимам 2 винетки за двете коли
Човека пита как,а не кой по колко винетки си взима.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
v_p_m написа:Empty_Head написа:п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.
Неразбирам, защо има риск да ме хванат ако винетката е с оригиналното фолио отгоре? Сега я изрязах и то си остана, просто око неможе да види, че има фолио? Не усложнявам ли само процедурата, като отлепа фолиото носител на което се продава винетката, за да я прехвърля на друго? Какъв е мисала, от съображение за какво се прави тази процедура?

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
На оригиналното фолио има или номер беше или надпис АПИ, и когато не го разлепиш, този номер ще се вижда на винетката и ще те хванат.
Empty_Head написа:v_p_m написа:Empty_Head написа:п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.
Неразбирам, защо има риск да ме хванат ако винетката е с оригиналното фолио отгоре? Сега я изрязах и то си остана, просто око неможе да види, че има фолио? Не усложнявам ли само процедурата, като отлепа фолиото носител на което се продава винетката, за да я прехвърля на друго? Какъв е мисала, от съображение за какво се прави тази процедура?
Ами отлепи леко оригиналното и забележи че има некви надписи с черно на самото фолио (но пък колега по горе каза че може да се трият с спирт), пък и така или иначе ти трябва още едно фолио за другата кола ?
Идеята е че трябва да имаш 2 залепени за постоянно фолиа на 2 те коли(защо фолио ли ? защото на него можеш да си залепяш и отлепяш по колкото си пъти искаш винетката без тя да се сасипе) , за да си прехвърляш винетката от едното фолио на другото.
А тази схема с мазането на винетката не я препоръчвам

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
ЯСНО! След малко ще пробвам това АПИ да го разкарам и да си остане с нейното си фолио, пък как ще я закрепвам и отлепвам, така че да не я нараня и то да непадне - предстой да разберем.. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Внимавай,защото в закона пише че трябва да е залепена трайно за стъклото,а с кремчета и други мазни неща не са трайни и съм слушал (никога не съм го виждал на живо) че полицаите пипат винетката как е залепена и акта е мисля 500 лева + конфискуване на винетката.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И аз за съжаление купувам и за трите коли/ които са активно в движение/ винетки. Не е коректно имайки в предвид , че никога не са едновременно на пътя , но уви... Миналата година имах една случна през лятото - един "ушев" при проверка пробва с нокът дали е залепена винетката на баничарката. В същото време неговия колега беше спрял един пасат и беше голяма разправия - винетката му беше май с вазелин лепена 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Е.Димитров написа:Внимавай,защото в закона пише че трябва да е залепена трайно за стъклото,а с кремчета и други мазни неща не са трайни и съм слушал (никога не съм го виждал на живо) че полицаите пипат винетката как е залепена и акта е мисля 500 лева + конфискуване на винетката.
В ЗДвП е записано, че трябва "да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса". Което дава нишан да се злоупотребява...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
exvitermini написа:Аз не мога да разбера тъпата система да имаш винетка за всеки автомобил, въпреки, че едновременно не се ползват извънградско.МАЛОУМИЕ и ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА е този пропаднал закон.
Същото го има в ред други страни... като например Англия, Унгария, Австрия... и т.н.... та никакво ограбване не е... айде стига... като че ли 67лв на година ще бръкнат някой дълбоко в джоба...

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Е.Димитров написа:Внимавай,защото в закона пише че трябва да е залепена трайно за стъклото,а с кремчета и други мазни неща не са трайни и съм слушал (никога не съм го виждал на живо) че полицаите пипат винетката как е залепена и акта е мисля 500 лева + конфискуване на винетката.
На мен ми се е случвало, полицай да чопка по винетката за да разбере дали е трайно залепена.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
GecataBMW-E46 написа:DiMIcha84 написа:Аз съм чувал и за друг метод, само че не ми се е налагало да го пробвам. Намазваш с олио повърхността на винетката и така я залепяш, само че пак да кажа, че не съм го пробвал и незнам дали няма опасност да си прецакаш винетката.
остава малко оцет и сол на вкус
Абе как ги мислите тия неща целия джам ще стане мазен кат баница да не говорим и че ще се свлече надоло винетката.
аз пък съм чувал ,че с мед ставало.
Аз използвам лепило за хартия,безцветно е във флакончета като червило във всяка книжарница го има.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
А аз не мога да разбера,как може да си позволиш повече от един автомобил,а не можеш да си позволиш за всеки от тях винетка.Правиш се на тарикат докато те изпращят 500лв глоба.която като я разхвърлиш колко винетки са и си викаш,"за кво ми трябваше да съм тарикат" Че и тема пусната....... 
Авторът е помолил да не се пише,ако не се обсъжда за това как да си ТАРИКАТ...ама не се сдържах....

Авторът е помолил да не се пише,ако не се обсъжда за това как да си ТАРИКАТ...ама не се сдържах....

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.
68 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5