Система за проследяване GPS - мнения ?
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Система за проследяване GPS - мнения ?
Баща ми навремето за Москвича имаше метална скоба, която заключваше спирачката и съединителя. Руска му работа!
Я колегите с GPS да споделят падат ли им акумулаторите ако няколко дни не се кара колата?

Я колегите с GPS да споделят падат ли им акумулаторите ако няколко дни не се кара колата?
Последна промяна speeder88 на 18 Фев 2014, 16:17, променена общо 1 път

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 (E53) facelift
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: sport package 3.0D
ивайло81 написа:Според мен по-добре си купи един "бастун" , иначе казано заключващо устройство за волана. Има в разни сайтове заглушаващи устройства за гпс. Сега колите ги крадат с електроника. Сложи един бутон да прекъсва захранването, заключи волана и нека крадеца влезе с оная машинка за 9000 евро да кодира ключа. Да го видя как ще я открадне. Просто се върнахме назад с тая техника. Имаше и една алармена система мисля на Вайпър около 400 лв може и повече да е. Самото дистанционно е с дисплей и показва дали е заключена колата, вкл. ли е алармата и т.н. Най-важното е, че като загуби връзка с алармата, тоест някой заглуши примерно сигнала дистанционното почва да свири за да те информира. Тоест в постоянна връзка е с алармата. Е сега ако паркираш на 1 км. от дома, май няма смисъл от такава и пак се връщаме на "бастуна" . Аз на моята имам едно допълнително заключващо устройство монтирано на волана на фирмата http://www.abloy.com/en/abloy/abloycom/Solutions/.
за прекъсване на запалването ок и да е с копче или с дистанционно но това за заключване на волана какво точно имаш впредвид?
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
randity написа:Нали ви е ясно, че тоя форум се чете от тия, които крадат коли и чупят прозорци. Такива теми определено не са за обсъждане във форум, кой какво и как си е направил по колата за да не му я вдигнат.
ние не искаме всеки да казва какво точно си е правил по неговата кола, а просто мнения за добри защити без да обесняваш точно какво и как е на твоята. А и няма да измислим топлата вода на тях предполагам всичко им е ясно и четат не само този форум, а и всички други

Последна промяна eLiTyY на 22 Фев 2014, 13:10, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То темата е за GPS ,но като става въпрос за защита,всяко ирационално решение е най-доброто решение.
Какво имам в предвид,преди години на приятел му бях направил на опел векра (А) моноинжекцион,на самият компютър,вътре бях сложил прекъсвач на 5 те волта които захранваха процесора и с дистанционно релето го включваше,бяха се опитали да му откраднат колата но се бяха провалили.
Сега друг е въпроса ако ги товарят на ремарке
Какво имам в предвид,преди години на приятел му бях направил на опел векра (А) моноинжекцион,на самият компютър,вътре бях сложил прекъсвач на 5 те волта които захранваха процесора и с дистанционно релето го включваше,бяха се опитали да му откраднат колата но се бяха провалили.
Сега друг е въпроса ако ги товарят на ремарке
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
Ами тя темата така е озаглавена нo не e само за Gps а като цяло за добра защита за автомобила 

Последна промяна eLiTyY на 22 Фев 2014, 13:12, променена общо 1 път
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
До колегата с въпроса за акумулатора:
Дори и 2 седмици да не се кара - не пада
Sent from my iPhone using Tapatalk.
Дори и 2 седмици да не се кара - не пада

Sent from my iPhone using Tapatalk.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
eLiTyY написа:за прекъсване на запалването ок и да е с копче или с дистанционно но това за заключване на волана какво точно имаш впредвид?
http://www.ebay.co.uk/itm/UNIVERSAL-ANT ... 5d494dfc44 Ето този вариант имах предвид. При мен е друго, доколкото ми обясниха колеги имам монтирано скрито заключване под самият волан. Нещо като заключващият механизъм на волана. Под волана има ключ, който като го извадя се заключва волана и не може да се върти. Запознати колеги ми казаха, че това е водеща фирма за заключващи механизми и в Италия често се монтира на коли за да им е по-евтина застраховката. Но горното заключване си е доста добра защита, трябва колата да се натовари за да я откраднат. Има и модел да се сложи от долната страна , ако не искате да се вижда на таблото. Има и заключване на скоростният лост да не може да се мръдне. Според мен сега такива неща ще са най-ефективни. При положение, че отключват колата и я палят с електроника и програми.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Да,само дето воланите на BMW се свалят за 15сек , заедно с този механизъм!
Всяка нощ някой колега остава без М-ков волан
а резервни волани за крадене на колата колкото щеш по моргите
Всяка нощ някой колега остава без М-ков волан

а резервни волани за крадене на колата колкото щеш по моргите
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
За 15 сек, не се сваля. И пак си е предпазна мярка. Какво сега ще си носят и волан ли? Еми както казах, има и за скоростният лост такова нещо.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Това с волана и скоростния лост не е решение определено , но това с прекъсване на запалването със скрито копче или дистанционно е май горе долу най-доброто + gps. То е ясно че имат ли време каквато и защита да е ще я обезвредят. Идеята е да се забавят и да получим информация, че нещо се случва с колата ни за да се реагира.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Добре де, нали за гпс-а има заглушител. Поне така съм чувал. Влиза в колата, пали я и машинката е в него. Няма сигнал и толкоз. Или не е вярно. После я разглобяват и вадят гпс-а. Докато с заключен волан или скоростен лост и копче за + ще се позабави и може да се откаже даже
Аларма- изключва се лесно.
ГПС/ГСМ- заглушава се елементарно.
Прекъснато запалване- ще я избутат броня в броня.
Блокиран волан- на платформа ще я качи.
Блокиран ск. лост- кардана ще разкачи при нужда.
Тоест полза от ГПС няма- не и реално, не и срещу кражба. Да си наблюдавате жената/любовницата/служителите какви ги вършат е идеален ГПС-а, но за друго не става...
Имате само един полезен ход- да не карате модел дето се краде. Плюс каското разбира се- поне да ви дадат някой лев като я свият. Реши ли някой, че му е нужен този модел или пък конкретно вашият автомобил заради конкретни екстри- оставате пешеходец.
Тоест полза от ГПС няма- не и реално, не и срещу кражба. Да си наблюдавате жената/любовницата/служителите какви ги вършат е идеален ГПС-а, но за друго не става...
Имате само един полезен ход- да не карате модел дето се краде. Плюс каското разбира се- поне да ви дадат някой лев като я свият. Реши ли някой, че му е нужен този модел или пък конкретно вашият автомобил заради конкретни екстри- оставате пешеходец.
- eLiTyY
- кандидат ентусиаст
-
F3P написа:Аларма- изключва се лесно.
По твоята логика трябва да живея като мишка и да карам някой кадет да ми е мирна главата, че никой няма да я пипне така ли ? Плюс това какво значи да не карате кола, която се краде еми то всяка кола може да се краде зависи на милия автоджамбаз какво му трябва и какво му е поръчано да открадне.
Грешни изводи си правите. А трябваше да е този извода:
"Каквото и да карам, както и да го пазя- решат ли да го крадат ще го вземат. Може да се забавят повече или да не успеят днес, но утре ще успеят ако пожелаят моята кола. Остава ми да направя нужното- каско, аларма, скрито ключе, изместване и пренареждане на ОБД буксата и каквото още иска застрахователя. И въпреки всичко утре може да ходя с такси до РПУ-то да подавам жалба за открадната кола."
Тук обсъжданите ГПС-си са напълно безполезни за охранителни цели- тоя който тръгне да ви краде БМВ-то (ГПС ще има в нов и скъп модел, а не в дърто Е30 пред разпад) си носи в джобчето заглушител + още доста електроника. И реално предавателя е елиминиран още преди да подаде сигнал...
ПС: Как те спасява ГПС, аларма и още 10 системи ако на светофара те изхвърлят от колата
Или те нокаутират и си отпътуват с теб
Сценарии в които изобщо да не се стигне до охранителните системи- колкото щеш. Единственият правилен ход е каско в читава компания. Макар че "читав застраховател в БГ" е малко в сферата на фантастиката, ама...
"Каквото и да карам, както и да го пазя- решат ли да го крадат ще го вземат. Може да се забавят повече или да не успеят днес, но утре ще успеят ако пожелаят моята кола. Остава ми да направя нужното- каско, аларма, скрито ключе, изместване и пренареждане на ОБД буксата и каквото още иска застрахователя. И въпреки всичко утре може да ходя с такси до РПУ-то да подавам жалба за открадната кола."
Тук обсъжданите ГПС-си са напълно безполезни за охранителни цели- тоя който тръгне да ви краде БМВ-то (ГПС ще има в нов и скъп модел, а не в дърто Е30 пред разпад) си носи в джобчето заглушител + още доста електроника. И реално предавателя е елиминиран още преди да подаде сигнал...
ПС: Как те спасява ГПС, аларма и още 10 системи ако на светофара те изхвърлят от колата

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Ти сериозно ли говориш- ще тръгне да краде кола с платформа. Освен ако не е панамера или авентадор. Тук се мъчим да опазим коли от 5к до 15к максимум. Искам да видя как ще дойде да ми краде колата с заключен волан и скоростен лост. Посред нощ с платформа, сигурно и кран ще извика, че така както съм я паркирал няма как да я бутне и да я качи на платформата 

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4