"Пазенето" на паркоместа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: "Пазенето" на паркоместа

Мнение от randity » 19 Фев 2014, 13:54

Живея до спортния център Сиконко. През седмицата буквално си е*ава мамата на паркинга, понеже е близо до метрото. Всеки спира както иска, запушват се коли, удрят се /някой келеш ме беше подпрял отпред :banghead: /. Никой не мисли къде спира, вижда няк'во свободно място и на него, ама дали ше запуши някой, дреме му.

Въпросните с туби, касетки и такива. Един комшия се беше опитам да се прави на тарикат и да си пази мястото, т'ва преди да си взема кола и като карах семейната. Тогава не ми правеше впечатление, защото я спираме в гараж. От както взех другата я спирам пред блока, в повечето случаи няма места и от горе на всичко тоя нашия си пази 2 декара место. Еми няма как... Разритах касетките и си спрях като човек, а оня не смее нищо да каже..

В тоя ред на мисли, има един бус пред блока, с регистрация с всичко, обаче никой не го кара, само заема излишно място, та към кой трябва да се обърна да бъде преместен или щом е регистриран на някой на името нищо не могат да му кажат. 100 пъти слагах бележки, така си и избеляват на слънцето и след време мина да си ги събера....
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Фев 2014, 14:11

Binev_OuT написа:
ociata написа:Твърдо против - има си законен начин, а не чували с картофи, туби с вода, щайги и т.н. Цената преди две години беше 350лв/месец.

За тези, които са им запушвали гаражите - защо не звъните на общинарите с паяците? :dunno:

350лв на месец ... и за кое :kuku: нямаш право на бариера , нямаш право на никаква сигнализация освен няква смешна табела която най-вероятно повечето ще се направят че на са я видели.
И на кое отгоре аз да давам на "братята" 350лв.
Търговските обекти - кое по напред :dunno: задължително трябвало да бъде я стига , тва да не ви е Виена.
Щом повечето не сте гледали филма усещане , ако ще и 3500лв да давам на месец това вас няма да ви спре да си паркирате където ви скимне.
Друг е въпроса че на повечето улици паркирането е забранено , ама никой не го бърка , та къф е смисъла аз да плащам :dunno:
Това е кооперацията в която аз живея.Асфалтираното място в дясно е собственост на живущите , асфалтирано е от нас , по точно нашите бащи и дядовци (бог да ги прости) и в тоя момент някой идва и си спира там и аз кво прая????Ще ми иска да му вадя фактура че съм си платил ли?И после да му се извиня сигурно.Ама тва пак се търпи до няква степен , ама да ми спре на 50см от гаража и да си заебе кочината там цял ден , кой е Бай Ганьото в случая?
https://maps.google.com/maps?q=%D0%B3%D ... 7,,0,29.24

мисля че с това балканско-ориенталско-габровско мислене си си отговорил на риторичният въпрос за алековият герой :clap:
Все пак темата не е "он ми спира пред гаража", а за нерегламентираното пазене на места посредством всякакви подръчни предмети
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 19 Фев 2014, 14:25

Хората по света в центъра зареждат магазините само нощно време. Тогава няма как да се пречи на движението като няма специялно място запазето с подръчни материали....

Аз лично си спирам. Как може едни да си плащат за парко мястото, а други да хитреят ..
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 19 Фев 2014, 14:38

bum_bum написа:
Binev_OuT написа:350лв на месец ... и за кое :kuku:

За предимство най-близкия паяк да дойде възможно най-бързо и да го махне от твойто място. Малко хора си позволяват да спират на служебен абонамент.

Абсолютно. И само да уточня - не знам дали сумата е нормална за нашата действителност. Просто Ви казвам че си има законен начин това да се направи, но никой не прибягва до тях. Излезте и се оплаквайте че цената е виоска, или че паяка не се отзовава когато някой спира на вашия абонамент, но да се оплакваш че някой не се съобразява със щайга :mhihi: - несериозно е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 14:51

[/quote]мисля че с това балканско-ориенталско-габровско мислене си си отговорил на риторичният въпрос за алековият герой :clap:
Все пак темата не е "он ми спира пред гаража", а за нерегламентираното пазене на места посредством всякакви подръчни предмети[/quote]
Моето мислене го наричай както искаш , колега.Аз излишни пари не давам при положение че насреща не получавам нищо.Като сте по-големи европейци от европейците си плащайте па после пак псувайте.Ефекта го няма от плащането.Не знам дали си се срещал с такъв проблем.
Имахме магазин в идеален център в града.В началото на улицата има знак забранено влизането на автомобили,освен тези с търговска дейност и то между 14:00ч и 15:00ч. като таксата за престой(не паркинг) а престой влизаше в наема , собственика на обекта се оправяше с общината.
Познай дали на някой му дремеше за цялата тая работа.Няма право на конуси,касетки и квото още се сетиш.Станах като Шерлок Холмс , обикалях по цял ден да търся тоя и оня да си махат плевните от магазина ни!!!И ме подканяш да плащам?Ще плащам ама в друга държава!Тука не!Както искаш така ме наричай!
А ти колега , щом си толкова на висота и си толкова европеец , значи би трябвало да ти е във възможностите да влизаш в положение на хората.
Ще отида аз и ще му махна на човека конуса , ще си изпляскам шрьота пред вратата му щото той не си бил платил :kuku:.Щом го е сложил там тоя конус значи има защо не е ей така да ми е гадно на мен! (платения паркинг е 2 кинта , на места и по 1)
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 19 Фев 2014, 15:00

В повечето случаи ги слагат точно "ей така", само и само някой да не спре на "неговото място", щото видиш ли е много кофти ако си спре колата 2 места по-натам
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 15:15

randity написа:В повечето случаи ги слагат точно "ей така", само и само някой да не спре на "неговото място", щото видиш ли е много кофти ако си спре колата 2 места по-натам

Ами то него може и да не го бърка , обаче ако ти живееш 2 места по натам теб ще те сбърка :dunno:
Пред вкъщи ако няма място и гаража ми е "затворен" и ми се наложи да спра ако щеш и 10 метра по натам , звъня на вратата на човека и питам,щото си има съседски правила дето в закона ги няма.Ако искаш да се разбираш със съседа ги спазваш.Нищо не ми е станало от това :mhihi:
И друго , от октомври до ноември миналата година , имаше ремонти , сменяха тръби , асфалтираха и т.н. и т.н. близо 3 месеца.Точно поради факта че се разбираме всички , нямахме проблеми с паркирането ама дори и за миг.И друго , много ми яко зимата като слезя с греблото да си рина място и да видя че вече ми е изринато :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 19 Фев 2014, 15:16

Не одобрявам и не си пазя паркомясто пред нас. А точно това паркомясто когато е заето не мога да си изляза от двора с колата, защото шибанта община направи много гаден тротоар, който пречи да се направи заход ако има кола отсреща. Най-трагичното е, че точно на 10 метра има декар и половина празен безплатен паркинг, но олигофрена е свикнал както си кара по улицата, да набие спирачки и да слезе. Понякога същите олигофрени имат лош късмет, защото джипа ми стои отвън. На два пъти в пристъп на ярост съм закачвал някакви кочини с въжето и съм ги изтеглял на средата на улицата за да си изкарам колата. Проблеми не съм имал, но за всеки случай когато правя това съм подготвен и за някоя нинджа-селски бег.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 19 Фев 2014, 15:27

Пазенето на места е Незаконно малко ала обсебване - защо продължаваме да коментираме?

Бинев не си институция, че да пазиш някакво място - имаш силно развито чувство за безнаказаност :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Фев 2014, 15:45

Тротоари, градинки ,"парко места" и т.н. са собственост на общината. Това ги прави еднакви за всички. Това си било "моята си улица", "моето си место" ще стане твоя като имаш нотариален акт за нея, дотогава е толко твоя колкото и на Пешо от майната си. Независимо кой от кога и от къде е. Който не го кефи - абонамент, гараж или къща с двор.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 19 Фев 2014, 15:57

И за мен това са селски прояви тип тарикат! Селски по манталитет (да не вземе някой да се засегне). Единствено разбирам, ако е пред гараж. За жалост нямам гараж, но си представям ако имах какви нерви ще са постоянно някой да го е запушил.. Магазините също не ги оправдавам. В момента работя, когато имам свободно време като доставчик и зареждам навсякъде из Пловдив и винаги има къде да се спре за 2-3 минути! Има 2-3 магазина, които слагат подръчни материали пред магазините си, но не за да пазят място за доставчиците, а за своите коли, което е доста глупаво. Не мога да разбера защо хората, като притежават дадено нещо (било то магазин, апартамент, къща), си мислят, че притежават и улицата пред него?! Наистина не го доумявам.

Никой не ми отговори към кого трябва да се обърнем при подобно нарушение? А знам, че действа, защото един магазин, който зареждам изгоря с глоба от 300лв, а си беше сложил касетка пред гаража, защото постоянно го запушваха..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 19 Фев 2014, 16:28

Ясно е, че не трябва да има такова 'пазене' на места. Аз не ги махам тия касетки и т.н. щото ми е ясно, че после ше трябва да ходя да си търся огледало или да си боядисвам колата.
Е, винаги може да се заям и да видя кой паркира там и да му направя колата на сол, ама... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 19 Фев 2014, 17:03

Гаражче си направих малко аз 8) :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 19 Фев 2014, 17:11

Zapa написа:Гаражче си направих малко аз 8) :mhihi:

Каква е тази врата?За пръв път виждам такова нещо. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 19 Фев 2014, 17:24

vlad0 написа:Пазенето на места е Незаконно малко ала обсебване - защо продължаваме да коментираме?

Бинев не си институция, че да пазиш някакво място - имаш силно развито чувство за безнаказаност :)

Колега , не ме разбра.Аз места не пазя нито пред вкъщи нито където и да било.Но защитавам хората,които си слагат конуси пред магазините,защото тая попара съм я сърбал.Както виждаш аз съм се примирил да не си ползвам гаража по предназначение , защото не знам ако вечерта си сложа колата вътре,дали на сутринта ще мога да изляза , и си стои от вън на пътя - готино такоа няма проблеми.
Опита който имам от платено паркомясто е меко казано плачевен.Идва полиция оглежда се напред назад , намират собственика , той се извинява и си тръгва.Но проблема и закъснението остават.На другия ден същото - и .... аз да не съм падар :kuku:
Като искат пари ще има обслужване , то много лесно така.На чужд гръб и 100 тояги са му малко.Кво толкова има като видиш врата , магазин или тесен тротоар да не си слагаш колата там :dunno: щото си бил имал право.Селско е да се сложи конус , ама не е селско да се изпляска колата 8 часа пред нечия врата?
А иначе страшно лицемерие цари във форума,чак не е истина.Да се чудиш при толкова съвестни граждани как тая държава е на тоя хал :mhihi:
Темата за инвалидните паркоместа беше същата , всички са ок и не ги ползват , въпреки това на практика места за инвалиди няма.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата