Прекачване на самолет в САЩ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Re: Прекачване на самолет в САЩ

Мнение от 520i » 24 Фев 2014, 15:09

Виза ти трябва задължитело! Относно багажа на късмет е, някой път може директно до Доминикана да отиде, друг път трябва ти да го взимаш и да го чекираш наново. Най-вероятно сам ще ти отиде до Доминикана, но на чекинга в JFK ги питай все пак, те ще ти кажат.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: настръхнал
Мечтае да кара: кабрио М6 560hp

Мнение от vladatm » 24 Фев 2014, 17:23

Този който ти продава билета е наясно с всички процедури , питай :mhihi:
Според мен не ти трябва виза за ЮЕСЕЙ , а за багажа зависи дали двата полета са на една авиокомпания или две различни.Ако е една, си го прехвърлят те, но ако са две, ще си го прехвърляш сам, Бон воайаж :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 17:46

няма да броя на никого камъни,имам си валидна до 2022 Ц1/д и туристическа до тогава.Но все пак ми се струва глупаво да минаваш имигрейшън,че при условие няма да влизам в мъничката им държавица :mhihi:

Ей сега ако нямах виза и тези идиоти от компанията ми бяха купили все пак тоя билет без да ме попитат...щях да го ям един...не е за разправяне.

Мерси на всички значи ще мина легално и безпроблемно :mhihi: всичко беше наред в днешния ден само дето задната джанта на пасата ми се опита да ме изпревари в движение :mhihi: що ли си продадох изгнилата е30ска :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 24 Фев 2014, 18:39

vladatm написа:Този който ти продава билета е наясно с всички процедури , питай :mhihi:
Според мен не ти трябва виза за ЮЕСЕЙ , а за багажа зависи дали двата полета са на една авиокомпания или две различни.Ако е една, си го прехвърлят те, но ако са две, ще си го прехвърляш сам, Бон воайаж :yes:

Само така си мислиш,теоритично си прав ,на практика заблуждаваш съфорумците :mhihi:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Фев 2014, 20:20

американците нямат понятието "само международен терминал" на много от летищата си. можеш да летиш от париж примерно и да кацнеш на един терминал и нищо не те спира да си вземеш вътрешен полет след това от същия терминал. затова всеки международен полет които каца в америка минава през митница (един вид влизаш в америка) и след това си прибираш и багажа. няма такова понятие като "транзитна" зона.

за америка ти трябва ц-виза (транзитна). не влизай с други визи защото те знаят че имаш друг полет и ще стане кочина.

три часа престой може и да не ти стигнат. като кацнеш хващаш за ушите първия служител и обясняваш и да те води отпред на опашките че митница, излизане, багаж, пак влизане... просто няма да стане ако чакаш по опашките.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 20:38

Аз точно заради това смятам да се потготвя с готова форма за имигрейшъна като ги дават на борда на самолета да я попълня веднага и само докато самолета спре направо да тичам към изхода :mhihi:
Стискайте ми палци тогава да успея,А ТРЯБВА да успея че иначе .... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 24 Фев 2014, 20:47

Няма смисъл от тичане преди да вземеш багажа - имиграционните на Джей Еф Кей са възможно най-експедитивните(сравнявам с Бостън,Маями,Филаделфия и Детройт),после чакаш за багажа.Взимаш го и напред,най-много се чака на секюрити(там може да се прередиш) и си готов,общо взето отнема в най-лошият случай 1,30ч без да се пререждаш и тичаш.Имай предвид,че времето за презокеанските полети е доста песимистично,тоест в повечето случаи пристигаш с 20-30минути по-рано.Само ако има през целият полет насрещен вятър пристигаш на време или по-късно....
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 24 Фев 2014, 21:04

stankata777 написа:Няма смисъл от тичане преди да вземеш багажа - имиграционните на Джей Еф Кей са възможно най-експедитивните(сравнявам с Бостън,Маями,Филаделфия и Детройт),после чакаш за багажа.Взимаш го и напред,най-много се чака на секюрити(там може да се прередиш) и си готов,общо взето отнема в най-лошият случай 1,30ч без да се пререждаш и тичаш.Имай предвид,че времето за презокеанските полети е доста песимистично,тоест в повечето случаи пристигаш с 20-30минути по-рано.Само ако има през целият полет насрещен вятър пристигаш на време или по-късно....

Благодаря,съгласен съм,че организацията на американците е класи над това което сме свикнали тук в БГ.
И друг път съм летял презокеански да чукна на дърво,до сега не ми се е случвало полета да закъснее.
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mnh » 06 Сеп 2014, 22:12

Е,6 месеца по-късно аз съм си отново у дома,радвам се на живота в красивия ми град,слушам си БГ музика и си карам с 40 и смятам да се задържа тук.
Та понеже февруари месец някои от колегите не ми вярваха,че заминавам заради малко глуповатите ми въпроси ... Е колеги минах изключително бързо на летището в ню йорк,е естествено аз си потичах с ръчния багаж и ГОЛЕМИЯ КУФАР за да хвана първото влакче,но бях за следващия полет доста по-навреме от очакваното.
Не успях да благодаря на всички колеги за мненията им щом пристигнах на кораба след мъчителното 35часово пътуване , но ще го направя сега - благодаря ви пичове,радвам се,че има форум с хора като всички вас!

Предишна

Назад към Извън Темата